מכבי חיפה 2022/23 - נושא רשמי
דיוני מכבי חיפה בכדורגל
מנהל: Shocking4U
-
- שחקן העונה
Re: מכבי חיפה 2022/23 - נושא רשמי
בלי קשר למשחק היום, אני חושב שהיינו צריכים לרענן יותר את הסגל, להביא יותר שחקנים חדשים להרכב.
מרגיש לי שיש יותר מדי שובע בקבוצה
נהיה תלויים הרבה ביכולת ובאנרגיות של השחקנים החדשים.
מרגיש לי שיש יותר מדי שובע בקבוצה
נהיה תלויים הרבה ביכולת ובאנרגיות של השחקנים החדשים.
-
- שחקן החודש
חסר לקבוצה איזה קשר רעב שירענן את השורות...ובלם נורמלי..ארד ודהן לא בענינים בכלל
-
- גול ראשון בבוגרים
מביא את אלחמיד וכנעאן בכל מחיר לגיטמי.
-
- שחקן החודש
שניהם סוגרים לנו את הפינה..אבל נראה שהשלימו את הסגל מבחינתם
-
- שחקן העונה
זה תמיד קורה שנטע משחק קשר אחורי, הוא מתחבא באופן קבוע בין 2 שחקני יריב, וזה גורם לקישור שלנו להיות לא קיים. ואז, או שאנחנו משחקים על כדורים ארוכים של הבלמים, או ששרי או שחקן התקפה אחר יורד לנסות לנהל את המשחק, ואנחנו מפסידים אותו באזורים המסוכנים.ברק.י כתב: ↑05 יולי 2022, 20:49 בתחילת המשחק חוליית ההגנה הייתה מאד לא מתואמת (בעיקר פלאניץ׳ שהיה רע וסונדגרן) וההתנהלות בקישור הייתה מוזרה - שרי בא אחורה להוביל את הנעת הכדור כשנטע חיכה גבוה יותר. זה גם הביא לאיבוד של שרי וגם העלים אותו. אח״כ נטע היה זה שהתחיל את הנעת הכדור ושרי התחיל את המעורבות שלו באזורים שהוא טוב בהם וזה הכניס אותו למשחק. לא יודע אם זו הוראה או חוסר סדר. במחצית השנייה הכל נראה הרבה יותר מאורגן, למרות שהרבה שחקנים לא חדים עדיין וחלק צריכים ללמוד את הקבוצה.
ברמה האישית היה בעיקר אפשר להתרשם לרעה מבוגדאן, ארד, דהאן, לוי, עלי וצ׳יבוטה. מנגד, חזיזה, ניקי, דוד, ג׳אבר ושון נראו בעיניינים. לגבי הצעירים - יפרח נראה בלבל המקצועי אבל לא מפוקס הגנתית וחג׳ג׳ היה בינוני אבל עם הרבה אנרגיות ומשמעת.
לא מתרגש מהדברים כי זה משחק אימון אחד שכנראה לא משקף הרבה, אבל חייבים לעשות עבודה כדי לבוא מוכנים לאלוף האלופים.
-
- שחקן העונה
יש הסבר למה לוי, גרשון ודהן בסגל? מה שחקנים כאלה מביכים ומיותרים עושים בסגל שלנו?
למה הם במכבי חיפה ולא בריינה/נס ציונה/קבוצה מהלאומית/ליגה א?
למה הם במכבי חיפה ולא בריינה/נס ציונה/קבוצה מהלאומית/ליגה א?
-
- מכונת תארים
-
- מכונת תארים
בעיני, זה הפאק אולי הכי גדול של נטע (אחריו, האיטיות בלי כדור).ירוק זה אני כתב: ↑06 יולי 2022, 02:49זה תמיד קורה שנטע משחק קשר אחורי, הוא מתחבא באופן קבוע בין 2 שחקני יריב, וזה גורם לקישור שלנו להיות לא קיים. ואז, או שאנחנו משחקים על כדורים ארוכים של הבלמים, או ששרי או שחקן התקפה אחר יורד לנסות לנהל את המשחק, ואנחנו מפסידים אותו באזורים המסוכנים.ברק.י כתב: ↑05 יולי 2022, 20:49 בתחילת המשחק חוליית ההגנה הייתה מאד לא מתואמת (בעיקר פלאניץ׳ שהיה רע וסונדגרן) וההתנהלות בקישור הייתה מוזרה - שרי בא אחורה להוביל את הנעת הכדור כשנטע חיכה גבוה יותר. זה גם הביא לאיבוד של שרי וגם העלים אותו. אח״כ נטע היה זה שהתחיל את הנעת הכדור ושרי התחיל את המעורבות שלו באזורים שהוא טוב בהם וזה הכניס אותו למשחק. לא יודע אם זו הוראה או חוסר סדר. במחצית השנייה הכל נראה הרבה יותר מאורגן, למרות שהרבה שחקנים לא חדים עדיין וחלק צריכים ללמוד את הקבוצה.
ברמה האישית היה בעיקר אפשר להתרשם לרעה מבוגדאן, ארד, דהאן, לוי, עלי וצ׳יבוטה. מנגד, חזיזה, ניקי, דוד, ג׳אבר ושון נראו בעיניינים. לגבי הצעירים - יפרח נראה בלבל המקצועי אבל לא מפוקס הגנתית וחג׳ג׳ היה בינוני אבל עם הרבה אנרגיות ומשמעת.
לא מתרגש מהדברים כי זה משחק אימון אחד שכנראה לא משקף הרבה, אבל חייבים לעשות עבודה כדי לבוא מוכנים לאלוף האלופים.
בכר צריך למצוא פתרון אחר אם הוא רוצה את נטע בהרכב. להוריד את שרי לעמדה אחורית משל נטע זה בעייתי. עדיף שפאני יעשה את זה, אם זה המצב.
-
- גול ראשון בבוגרים
-
- מכונת תארים
-
- גול ראשון בבוגרים
כי אין לנו שחקנים אחרים בעמדות האלו לרוטציה רחבה.
אם אלחמיד מגיע לפה, ואני מקצועית מחזיק ממנו, תהיה בטוח שדהן מושאל.
לגרשון האריכו חוזה לא מזמן, הוא לא באמת מזיק כבלם רביעי ברוטציה.
אגב דהן, אני ממש רוצה לראות אותו משחק קבוע בקבוצת פלייאוף תחתון. לא ראינו ממנו כלום.
- Hatzili22
- תוקע יתד בהרכב
ראינו ממנו כשהיה ביחד עם נחמיאס בקריית שמונה בעונת אליפות הראשונה שלנו , היה באמת מהבלמים הטובים בליגה ואולי הטוב ביותר בקבוצות שהן לא מכבי , גרמנים ובש.
היה בסיס להאמין שיהיה טוב פה אבל זה ממש לא קרה , התרסק על ההתחלה
- Shocking4U
- מנהל הבורד
שני בלמים בינוניים (דהן ונחמיאס) שלא במקרה שניהם נכשלו בקבוצות החדשות שלהם. בכללי אסור להביא שחקנים מק״ש, זה חממה לשחקנים בלי לחץ, בלי ציפיות ובלי קהל.
- Judokan
- סמל ירוק
דהן צריך להיות מושאל לקבוצת אמצע טבלה בליגה ולשחק בה קבוע. הוא ממש לא שחקן בינוני כמו שעושים ממנו פה.
יש לו הרבה איכותיות, אבל כמו הרבה שחקנים הוא התקשה לעשות את המעבר למכבי חיפה בגיל 21.
יש לו הרבה איכותיות, אבל כמו הרבה שחקנים הוא התקשה לעשות את המעבר למכבי חיפה בגיל 21.
-
- מכונת תארים
מסכים. הוא פשוט הגיע בוסרי מדי וחשבו שהוא יצליח לעשות את הקפיצה מהר, מה שלא צלח.
-
- מחוזר באירופה
אני לא מבין למה אלחמיד נחשב פתאום שחקן טוב.
שנה שעברה קראו לו אלמחריד
שנה שעברה קראו לו אלמחריד
-
- שחקן העונה
אורי דהן בהחלט לא בלם בינוני, הוא הרבה מתחת לבינוני. בלם ששווה 2 שערים ליריבה במשחק.
- RakMaccabi31
- קפטן ירוק
הוראות של מאמן, מאמן מחליט כמה הוא ילך קדימה וכמה אחורה בהשתתפות בהנעת כדורברק.י כתב: ↑06 יולי 2022, 11:01בעיני, זה הפאק אולי הכי גדול של נטע (אחריו, האיטיות בלי כדור).ירוק זה אני כתב: ↑06 יולי 2022, 02:49זה תמיד קורה שנטע משחק קשר אחורי, הוא מתחבא באופן קבוע בין 2 שחקני יריב, וזה גורם לקישור שלנו להיות לא קיים. ואז, או שאנחנו משחקים על כדורים ארוכים של הבלמים, או ששרי או שחקן התקפה אחר יורד לנסות לנהל את המשחק, ואנחנו מפסידים אותו באזורים המסוכנים.ברק.י כתב: ↑05 יולי 2022, 20:49 בתחילת המשחק חוליית ההגנה הייתה מאד לא מתואמת (בעיקר פלאניץ׳ שהיה רע וסונדגרן) וההתנהלות בקישור הייתה מוזרה - שרי בא אחורה להוביל את הנעת הכדור כשנטע חיכה גבוה יותר. זה גם הביא לאיבוד של שרי וגם העלים אותו. אח״כ נטע היה זה שהתחיל את הנעת הכדור ושרי התחיל את המעורבות שלו באזורים שהוא טוב בהם וזה הכניס אותו למשחק. לא יודע אם זו הוראה או חוסר סדר. במחצית השנייה הכל נראה הרבה יותר מאורגן, למרות שהרבה שחקנים לא חדים עדיין וחלק צריכים ללמוד את הקבוצה.
בכר צריך למצוא פתרון אחר אם הוא רוצה את נטע בהרכב. להוריד את שרי לעמדה אחורית משל נטע זה בעייתי. עדיף שפאני יעשה את זה, אם זה המצב.
-
- מכונת תארים
ברור. לא מאשים את השחקן. יש לו סל יתרונות וחסרונות ובכר צריך לחשוב איך הוא מנצל אותם.RakMaccabi31 כתב: ↑06 יולי 2022, 17:51הוראות של מאמן, מאמן מחליט כמה הוא ילך קדימה וכמה אחורה בהשתתפות בהנעת כדורברק.י כתב: ↑06 יולי 2022, 11:01בעיני, זה הפאק אולי הכי גדול של נטע (אחריו, האיטיות בלי כדור).ירוק זה אני כתב: ↑06 יולי 2022, 02:49
זה תמיד קורה שנטע משחק קשר אחורי, הוא מתחבא באופן קבוע בין 2 שחקני יריב, וזה גורם לקישור שלנו להיות לא קיים. ואז, או שאנחנו משחקים על כדורים ארוכים של הבלמים, או ששרי או שחקן התקפה אחר יורד לנסות לנהל את המשחק, ואנחנו מפסידים אותו באזורים המסוכנים.
- benrey
- הענק הירוק
לדעתי אורי דהן שיחק לא רע אתמול, עשה פעולה טוב בגול של רוקאביצה וגם היה נראה באופן מפתיע שיש לו בטחון עם הכרור. אתם די שומרים לו טינה על שנה שעברה.
- KevinDurant
- חבר בבורד
- benrey
- הענק הירוק
וגם בזה לא היו לו בעיות אתמול, לכן אני טוען שביקורת על אתמול היא לא לגיטימית.KevinDurant כתב: ↑06 יולי 2022, 21:26הבעיות של אורי דהן אף פעם לא היו עם הכדור או בבניית המשחק, הבעיות שלו היו בהגנה
- KevinDurant
- חבר בבורד
אף אחד לא מתרשם מהמשחק אתמול, לטוב או לרעbenrey כתב: ↑06 יולי 2022, 21:30וגם בזה לא היו לו בעיות אתמול, לכן אני טוען שביקורת על אתמול היא לא לגיטימית.KevinDurant כתב: ↑06 יולי 2022, 21:26הבעיות של אורי דהן אף פעם לא היו עם הכדור או בבניית המשחק, הבעיות שלו היו בהגנה
- GKagelmacher
- אלוף המדינה
KevinDurant כתב: ↑06 יולי 2022, 21:35אף אחד לא מתרשם מהמשחק אתמול, לטוב או לרעbenrey כתב: ↑06 יולי 2022, 21:30וגם בזה לא היו לו בעיות אתמול, לכן אני טוען שביקורת על אתמול היא לא לגיטימית.KevinDurant כתב: ↑06 יולי 2022, 21:26
הבעיות של אורי דהן אף פעם לא היו עם הכדור או בבניית המשחק, הבעיות שלו היו בהגנה
הַזּוֹרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ
-
- תוקע יתד בהרכב
מעניין, אז למה זה קורה רק לו כשהוא משחק 6?RakMaccabi31 כתב: ↑06 יולי 2022, 17:51הוראות של מאמן, מאמן מחליט כמה הוא ילך קדימה וכמה אחורה בהשתתפות בהנעת כדורברק.י כתב: ↑06 יולי 2022, 11:01בעיני, זה הפאק אולי הכי גדול של נטע (אחריו, האיטיות בלי כדור).ירוק זה אני כתב: ↑06 יולי 2022, 02:49
זה תמיד קורה שנטע משחק קשר אחורי, הוא מתחבא באופן קבוע בין 2 שחקני יריב, וזה גורם לקישור שלנו להיות לא קיים. ואז, או שאנחנו משחקים על כדורים ארוכים של הבלמים, או ששרי או שחקן התקפה אחר יורד לנסות לנהל את המשחק, ואנחנו מפסידים אותו באזורים המסוכנים.
-
- מכונת תארים
לתפיסתי:Rmc כתב: ↑07 יולי 2022, 08:31מעניין, אז למה זה קורה רק לו כשהוא משחק 6?RakMaccabi31 כתב: ↑06 יולי 2022, 17:51הוראות של מאמן, מאמן מחליט כמה הוא ילך קדימה וכמה אחורה בהשתתפות בהנעת כדור
קבוצות לוחצות קודם כל את הקשר האחורי שלנו שאחראי להתחיל את הנעת הכדור. בעונה האחרונה ראינו שזה גם הקשה הרבה מאד על עלי. העניין הוא שעלי שחקן מהיר שעושה תנועה כל הזמן והיכולות הטכניות שלו עם הכדור מאפשרות לו להשתחרר בעזרת דריבל עם הפנים ועם הגב לשער ולשחרר את הכדור לכיוונים שונים במגרש במהירות. במובן הזה, נטע יותר מוגבל. הוא איטי יותר והוא מתקשה עם הכדור כשהוא עם הגב לשער היריבה. זה מקשה עליו לברוח לשטחים מתים במהירות ולשחרר כדור מהר כשהוא בסיטואציה פחות נוחה לקידום המשחק.
כפועל יוצא מזה, ומזה שנטע טוב מאד עם הפנים לשער (טוב לדחוף קדימה בדריבל על שטח קטן ובעבודת לחץ), עמדת ה-6 מתאימה לו בעיקר כשלא לוחצים אותנו במרכז המגרש (והוא עם הגב לשער היריבה) או כשאנחנו לוחצים חזק ולא מנסים להניע כדור מאחור (ואז הוא מתבסס על חטיפת כדור מהירה ומסירה קדימה, כמו בעונת בלבול).
בעקבות הדברים האלו, עמדת ה-8 מאפשרת לנטע להתמקד במה שהוא טוב בו (לחץ גבוה ודריבל על שטח קטן עם הפנים לשער היריבה) ומסתירה את הליקויים שקל לראות בעמדת ה-6 (הקושי לשחק עם הגב לשער היריבה והאיטיות בבריחה מלחץ אגרסיבי של שחקני היריבה בשטח יחסית גדול יותר).
הדרך לשחק עם נטע כש-6 במשחק התקפה שמנוהל מאחור היא לקרב את שחקני ה-8 אליו שיעזרו לו לשבור את קו הלחץ הראשון של היריבה ויהיו שם גם למקרה שיאבד כדור ויתקשה לרדוף אחרי היריב שיוצא למתפרצת. אני מניח שזו הייתה המחשבה של בכר במשחק האימון, כשהוריד את שרי לעזור לו מאחור. העניין הוא ששרי לא שחקן אגרסיבי מספיק וככה מאבדים אותו גם מקדימה. אני מאמין שכל עוד זו תכנית המשחק, נצטרך שלישיה אגרסיבית שתצופף באמצע ושפאני ועלי יהיו השחקנים שיתחילו את הנעת הכדור ויאפשרו לנטע לשחק יותר עם הפנים לשער היריבה. כששחקני ה-8 שלנו נצמדים לקיצוניים ועומדים גבוה, נטע מבודד ותלוי מאד ביכולת של שחקני ההגנה להשתחרר מלחת ולעזור להניע את הכדור מאחור.
- RakMaccabi31
- קפטן ירוק
לחץ על הגב יכול להפריע ולקטול כל שחקן בין אם הוא קשר או לא. העניין כשחלוץ מצליח לעשות את זה מהללים, אבל כשהוא לא זה לא נורא כי הוא יכול לנסות שוב.
גם בברצלונה של פפ בוסקטס היה גמיש מאוד במיקום שלו בתור קשר אחורי.
והתרגיל הקלאסי זה לשלוח אותו לבין הבלמים שיעזור בהנאת הכדור וישבור את הלחץ. אפילו ברוזוביץ' באינטר נזרק אחורה בהנעת הכדור במקום של באסטוני (וזה במערך שאינטר משחקת בו שלושה בלמים)
בכר נטה לעשות את זה בקביעות עם רודריגז (כששלח אותו הצידה ולא למרכז הבלמים) אבל עם נטע לא עושים את זה בכלל משום מה.
אני במיוחד זוכר את המשחק בו זה זעק לשמיים כשהמבולבל פשוט הפקיר את נטע קרס וביחד עם כל הקבוצה נגד תל אביב במשחק שהוא קיבל בו אדום ובעצם חתם את גורל האליפות באותה עונה. בזמנו לא הייתי בפורום אבל קינטרתי את המנטרה הזו לקופר שהסכים איתי
זה תמיד הפתרון הטוב ביותר בלחץ, לדעת למקם את השחקנים שלך וליצור יתרון מספרי.. זוכרים את משחק ההפנינג נגד פאריז סאן ג'רמן? כשסוף סוף בכר שלח את רודריגז לעמדת הבלמים התחלנו להראות הרבה יותר טוב. ואז הוא החליט להוציא אותו
גם בברצלונה של פפ בוסקטס היה גמיש מאוד במיקום שלו בתור קשר אחורי.
והתרגיל הקלאסי זה לשלוח אותו לבין הבלמים שיעזור בהנאת הכדור וישבור את הלחץ. אפילו ברוזוביץ' באינטר נזרק אחורה בהנעת הכדור במקום של באסטוני (וזה במערך שאינטר משחקת בו שלושה בלמים)
בכר נטה לעשות את זה בקביעות עם רודריגז (כששלח אותו הצידה ולא למרכז הבלמים) אבל עם נטע לא עושים את זה בכלל משום מה.
אני במיוחד זוכר את המשחק בו זה זעק לשמיים כשהמבולבל פשוט הפקיר את נטע קרס וביחד עם כל הקבוצה נגד תל אביב במשחק שהוא קיבל בו אדום ובעצם חתם את גורל האליפות באותה עונה. בזמנו לא הייתי בפורום אבל קינטרתי את המנטרה הזו לקופר שהסכים איתי
זה תמיד הפתרון הטוב ביותר בלחץ, לדעת למקם את השחקנים שלך וליצור יתרון מספרי.. זוכרים את משחק ההפנינג נגד פאריז סאן ג'רמן? כשסוף סוף בכר שלח את רודריגז לעמדת הבלמים התחלנו להראות הרבה יותר טוב. ואז הוא החליט להוציא אותו
-
- שחקן העונה
אז כל הבאלגן עם מוזי זה בגלל שהוא רוצה לעבור לחדרה ובמועדון רוצים שהוא יעבור לבית''ר
נשמע לי הזוי לקבוע לשחקן מושאל לאיזו קבוצה לעבור. אתם לא רוצים אותו, תנו לו לעבור לאן שהוא רוצה
נשמע לי הזוי לקבוע לשחקן מושאל לאיזו קבוצה לעבור. אתם לא רוצים אותו, תנו לו לעבור לאן שהוא רוצה
- Apoc
- יו״ר הבורד
כל קבוצה בעולם קובעת למושאלים שלה לאן הם עוברים, מה הזוי בזה?
אופטימיות במכבי חיפה
-
- שחקן העונה
''קובעת'' , הוא צריך את האישור של הקבוצה לה שהוא שייך. ממש לא קובעת. אבל כרגיל אתה מחפש ויכוח לשם ויכוח. משעמם לך בשישי. לך תקרא ספר או משהו