HaifaWave כתב: אתמול, 15:25
KevinDurant כתב: אתמול, 15:07
אני לא טוען שהם איזה משהו היסטרי או קבוצה ענקית, אבל בחצי תקציב מאתנו הם בנו סגל יותר טוב ומתחרים על אליפות.
זה רק בא להדגיש איך 3 קבוצות (כולל ב''ש אגב) עם 50-60% תקציב עושים בית ספר למכבי חיפה והם מתלהבים שהשקענו הכי הרבה כסף בדמי העברה
כי אצלנו המינויים הם מתחת לפנס. ממנים את דגו כי הוא כבר היה בנוער ואת רפאלוב למנהל מקצועי כי הוא בדיוק פרש.
קלאס באפס מאמץ.
במינוי של דגו הייתה אסטרטגיה שבסה״כ היא מובנת וראויה - פיתוח אנשי מקצוע אינהאוס במציאות שבה אין מספיק אנשי מקצוע ישראלים והמועדון נמנע מזרים (אפשר כמובן לתהות למה). הבעיה במקרה שלו הייתה הדרך.
ראשית, חוסר היכולת להתמודד עם מציאות דינמית. ברק עזב והם היו צריכים לבחור בין קידום מוקדם מהמצופה של דגו לבחירה במאמן אחר שסותרת את הדרקטיבה. בחרו להיצמד לאסטרטגיה והציבו אותו כמאמן. מה שמעניין הוא שאחרי שדן רומן נפל, הם זנחו את התפיסה הזו והביאו את מרדכי לנוער. המועדון היה צריך לבחור - או שבאמת סבלניים ומפתחים אנשי מקצוע או שמוותרים על זה ומחפשים כיוון אחר. בפועל, הם עיצבו תכנית עבודה ובמציאות דינמית זנחו אותה תוך עונה אחת. הלכה למעשה, אין פה שום בניית דרך ארוכת טווח שמסוגלים באמת לעמוד בה. גם נוסבאום ווייזי הקטן לא המשיכו ואני מעריך בזהירות שגם רוצ׳ט לא ייבנה פה למאמן ראשי ויחתך בשלב מוקדם יותר (או לחילופין, יאייש את העמדה כשהוא עוד לא שם מבחינה מקצועית). ולמען הסר ספק - אני לא חושב שהדרך הזו היא בהכרח נכונה, אבל לפעול בלי שום דרך עקבית זה גרוע יותר.
שנית, במקום להבין שמינוי דגו הוא מהלך מורכב שדורש מערכת חזקה, הפקירו את דגו גם מקצועית וגם תקשורתית. אי אפשר לשלב לא מאמן בוסרי ולא שחקנים בוסריים כשהספינה מטלטלת וזה לקח שהיו אמורים להפיק עוד קודם, כשצעירים רבים קרסו פה בעשור השחור ובמקום לשמור עליהם, שמו אותם לבד בחזית. אוצו הדבר קרה גם עם פלורס.
לגבי ליאור, אני מסכים. זה מהלך שנראה שברוב רובו נובע מהגנתיות - זה לא דורש לקחת סיכון עם דמות חיצונית וזה נוח תדמיתית להציב סמל בפרונט. למרות שמקצועית יש פער עצום בין ליאור לברק, גם עם ברק נדמה שאלו מרכיבים משמעותיים בבחירה החוזרת בו.