Shocking4U כתב: ↑20 מאי 2023, 04:25
Judokan כתב: ↑20 מאי 2023, 00:02
Shocking4U כתב: ↑19 מאי 2023, 19:57
נכון. דגש על שחקנים. לא מאמנים.
אז מה? זה אומר שלא מדובר פה בבן אדם ששופט כדורגל על סמך אנשים שמדברים יפה.
שחקני כדורגל שאלברמן מביא לא על פי איך שהם מדברים אלא על איך שהם משחקים. אין לי ספק שמסאי דגו איש מקצוע טוב ויסודי אבל זה דבר אחד להיות מאמן טוב ברמה של לעשות אימונים איכותיים או לסדר קבוצה מבחינת עמידה טקטית וזה דבר אחר לחלוטין של לנהל קבוצה מבחינת אגו, משברים, ריבים, שחקנים בכירים מתוסכלים, תוצאות רעות או מאבקים בצמרת. מסאי דגו לא רק שלא חווה את הדברים האלה הוא לא חווה אפילו דברים שמתקרבים לזה.
האם במכבי חיפה חושבים שמסאי דגו הוא המאמן הישראלי הכי טוב אחרי ברק בכר? האם הם מאמינים שהוא יכול להצעיד את מכבי חיפה לאליפות? אני אשמח לשמוע את אלברמן מתבטא בנושא. האם הם מצפים ממנו ומציבים כיעד אליפות ועלייה לשלב בתים אירופאי או שהם מכוונים לעונה צנועה? לקהל מגיע לדעת
מסאי לא חווה את הדברים האלה, אבל לכן יהיה שם גם את אלברמן כדי לסייע. ובכל מקרה, כל מאמן חייב ללמוד להתמודד ען הדברים האלה מתישהו.
בוא ניקח דוגמא - כשבכר הגיע לבאר שבע, היה לו ניסיון בניהול חדר הלבשה מפוצץ אגו וכוכבים? לא.
הוא עבד שנה וחצי כמאמן בחממה הנוחה של קרית שמונה, איפה שגם רב"ש הצליח לקחת אליפות והשחקנים בעצמם לא האמינו להישגים שהם משיגים.
ועדיין בכר הצליח לעבור לנהל בהצלחה אגואים כמו של מליקסון, בוגזלו, וואקמה ושות'. כי בסוף היכולת המטורפת של בכר כמאמן בכל התחומים האלה היא מה שהכריע, גם ללא ניסיון משמעותי.
לגבי הסבר לקהל - אני מאמין שזה מה שאלברמן ייתן במסיבת העיתונאים על המינוי של דגו. מאמין שהוא ירגיש מחויב להסביר את הבחירה לאור הרעש שעשתה.
וברור שהוא יגיד שהם מציבים אליפות והצלחה באירופה כמטרה.