מלפפונים קיץ 2026 : נושא רשמי

ברק.י
אגדה ירוקה
הודה ל־: 265 פעמים
קיבל תודה: 69 פעמים

Re: מלפפונים קיץ 2026 : נושא רשמי

שליחה על ידי ברק.י »

KevinDurant כתב: היום, 09:18
ברק.י כתב: היום, 09:15
HaifaWave כתב: אתמול, 23:24 צריך קצת ביצים לשחרר עוד שחקנים:
פדראו
דון להשאיל
בנסון לשחרר

ככה תהיה קצת יותר גמישות בבנייה של הסגל.
אני לא חושב שמגבלת הזרים היא בעיה מהותית כרגע, למרות שתמיד טוב להיפטר מזרים שלא מתפקדים כשחקני סגל מהותיים.

הבעיה היא יותר בבחירת הזרים. לצורך העניין, אנחנו לא צריכים שני חלוצים זרים, אבל כשהבחירה בחלוץ הזר היא בנובא, עולה החשש שזה לא יספיק ונצטרך עוד שחקני התקפה זרים.

הם כן צריכים להשתמש בזר השמיני לקיצוני ימני נוסף, שאולי יידע לשחק בעמדה נוספת, אבל אפשר לעשות את זה גם ללא שחרורים.

את פדראו צריך לשחרר לטובת בלם ימין אחר, אבל זה ראש בראש.
אם אתה מחזיק בזרים מיותרים תמיד צריך לשחרר אותם ולהביא במקומם שחקנים אחרים, בטח שהסגל פה לא שופע בישראלים בכירים.

בסוף צריך לזכור שגם אם אני מחשיב כרגע את פדראו והוא כשיר ומעולה והכל, יש לך כרגע או 3 בלמים (פדראו, שטייפמן וגולדברג) ומגן שמאלי 1 (צונאמי), או 4 בלמים ו0 מגן שמאלי.

חסר פה עוד שחקן שיכול לשחק או כבלם או כמגן שמאלי כדי לתת גיבוי למשבצות האלה במקרה של פציעה/הרחקה וכמובן שיש בעיה גדולה בכנף ימין עם בנסון שתופס תקן של זר אבל כרגע גם פציע וגם ששיחק לא שכנע.

אם אתה מחזיק 2 שחקני כנף ימין זרים, כנראה שאחד מהם לא היה מספיק טוב כדי להיות לבד (תבדיל בין זה לבין להחזיק 2 בלמים/חלוצים זרים שעוד יכולים לשחק יחד)
מסכים לגבי זה שצריך לשחרר את מי שלא מתאים, בטח זרים. כתבתי את זה בתחילת ההודעה גם.

הטענה שלי היא שמגבלת הזרים שלעצמה לא פוגעת לנו בבנייה, נקודתית כרגע.

הגנה - יש לנו כרגע 3 בלמים, שון, שטייפמן ופדראו/זר אחר, כשאמיר אמור להיות הרביעי כשיחזור לכשירות. בעמדת המגן השמאלי קורנו וינון, שני שחקנים משמעותיים, פצועים, אבל אנחנו רואים שלספסל הם רוצים את סאלם, כשסייף גם יכול לגבות שם. הרכישה של צונאמי אמורה לתת מענה לשתי העמדות - הוא יהיה מגן שמאלי עד שקורנו יחזור ויגבה את הבלמים במידת הצורך עד שאמיר יחזור. אפשר להביא עוד בלם או מגן שמאלי זר. השאלה איך ינהלו את הסגל בהמשך ועל חשבון מי יהיו הדקות של הזר שיגיע. כל זה, כשחוזה מעבר לעונה לזר שיגיע עלול ליצור עוד בלאי בקיץ הבא.

קישור - למרות הרצון של הקהל, ברור שהמועדון בונה על ירין לוי, כשהגיבוי שלו הוא קפטן הקבוצה.

קיצוניים - בצד שמאל אנחנו סגורים. בצד ימין אנחנו חייבים חיזוק. אחד כזה יכול להגיע ללא קשר לבנסון וכמו שכתבת, אין צורך בשני קיצוניים ימניים זרים. כלומר, אם ישחררו את בנסון, יתפנה מקום לזר שאין אף עמדה שאקוטית לחזק בזר.

ושוב, אני מדגיש - אני בעד להיפטר מכל בלאי בסגל לטובת שחקן שיתרום לקבוצה. אם בנסון לא כשיר לעונה הזו, שישוחרר ויביאו גם מגן ימני מחליף במקום זסנו מבחינתי. ברור שיש לזה יותר ערך. אני פשוט לא חושב שזה העניין. אי אפשר להביא חלוץ שלא כובש שערים ואז להיות בלחץ ממגבלת הזרים כי אין לנו מספיק גיים צ׳יינג׳רים בהתקפה.
ברק.י
אגדה ירוקה

שליחה על ידי ברק.י »

דיווחים שאהוד יושאל.
מצד אחד, כדאי שיקבל דקות ראויות ולא ישאר בסגל לפוסטרים.
מצד שני, חבל לי עבורו. שחקן שאני מאמין בו ומקווה מאד שיצליח להיות חלק משמעותי בסגל. חושש שהוא יתפספס ויהפוך לאחד השחקנים שנודדים בין השאלות עד סיום החוזה.
ab1729
תוקע יתד בהרכב
הודה ל־: 4 פעמים
קיבל תודה: 23 פעמים

שליחה על ידי ab1729 »

הברזילאי נראה כמו רכש טוב ומזכיר לי קצת את סונדגרן.
נשמע שמעבר ליכולת המקצועית הוא שחקן שיכול להיות מנהיג (ואין מספיק מקום כאן כדי לתאר עד כמה זה חשוב לנו), ולתחושתי יש תמיד ערך מוסף בשחקן שמגיע עם ניסיון של קבוצת צמרת דומיננטית ולחוצה.
בהנחה והוא מיועד להיות כרגע מגן שמאלי פותח (דהיינו יגיע בלם ראשון נוסף) - אפשר להיות רגועים.
ברק.י
אגדה ירוקה

שליחה על ידי ברק.י »

ab1729 כתב: היום, 11:46 הברזילאי נראה כמו רכש טוב ומזכיר לי קצת את סונדגרן.
נשמע שמעבר ליכולת המקצועית הוא שחקן שיכול להיות מנהיג (ואין מספיק מקום כאן כדי לתאר עד כמה זה חשוב לנו), ולתחושתי יש תמיד ערך מוסף בשחקן שמגיע עם ניסיון של קבוצת צמרת דומיננטית ולחוצה.
בהנחה והוא מיועד להיות כרגע מגן שמאלי פותח (דהיינו יגיע בלם ראשון נוסף) - אפשר להיות רגועים.
מעלה ומוסיף - נראה שאחרי העונה שעברה, החליטו לבנות את הקבוצה עם התייחסות רצינית יותר לפן המנטלי.
צונאמי, קפטן קבוצה לשעבר, וברוניניו, כוכב ומנהיג בקבוצה שלו, מגיעים מאותה מדינה.
מרדכי גם הוא היה קפטן בק״ש ובפגרה התאמן במקום לצאת לחופשה.
נובא הוא שחקן שבכל כתבה או דו״ח סקאוטינג עליו עלה שאחד היתרונות שלו הוא שמדובר בשחקן שחושב על טובת הקבוצה על פני טובתו האישית ועובד קשה.
סמל אישי של משתמש
Shocking4U
מנהל הבורד
הודה ל־: 36 פעמים
קיבל תודה: 281 פעמים

שליחה על ידי Shocking4U »

ברק.י כתב: היום, 11:52
מעלה ומוסיף - נראה שאחרי העונה שעברה, החליטו לבנות את הקבוצה עם התייחסות רצינית יותר לפן המנטלי.
צונאמי, קפטן קבוצה לשעבר, וברוניניו, כוכב ומנהיג בקבוצה שלו, מגיעים מאותה מדינה.
נובא הוא שחקן שבכל כתבה או דו״ח סקאוטינג עליו עלה שאחד היתרונות שלו הוא שמדובר בשחקן שחושב על טובת הקבוצה על פני טובתו האישית ועובד קשה.
מזכיר שאמרו את זה גם בעונה שבכר חזר מהכוכב.
פדראו היה קפטן בפורטימוננסה, אנסימבה היה קפטן בבורדו, איתן אזולאי היה מנהיג במכבי נתניה. זה לא בהכרח תמיד עובד ככה שמישהו שהיה מנהיג בקבוצה אחת הוא בהכרח יכנס לתפקיד הזה גם בקבוצה אחרת. ראינו שאנסימבה היה הדבר הכי רחוק מאופי של קפטן וגם פדראו בדקות שלא היה פצוע לא נתן וויבים של סמכותיות.
סמל אישי של משתמש
Shocking4U
מנהל הבורד
הודה ל־: 36 פעמים
קיבל תודה: 281 פעמים

שליחה על ידי Shocking4U »

אני לא רואה אותם חותכים את בנסון, זה יצריך גם ויתור כספי משמעותי וגם הודאה גדולה מאוד של רפאלוב בטעות שהוא עשה רק בינואר. אותו דבר לגבי סדריק דון.
אולי הם יביאו שחקן כנף ימין, אני בספק לגבי זה ואם כן אז זה כנראה יהיה ישראלי והאופציה היחידה הריאלית זה עוז בילו שאנחנו כבר יודעים שהם רצו בעבר והוא גם שחקן של הסוכן האהוב עלינו דודו דהאן.
ברק.י
אגדה ירוקה

שליחה על ידי ברק.י »

Shocking4U כתב: היום, 11:56
ברק.י כתב: היום, 11:52
מזכיר שאמרו את זה גם בעונה שבכר חזר מהכוכב.
פדראו היה קפטן בפורטימוננסה, אנסימבה היה קפטן בבורדו, איתן אזולאי היה מנהיג במכבי נתניה. זה לא בהכרח תמיד עובד ככה שמישהו שהיה מנהיג בקבוצה אחת הוא בהכרח יכנס לתפקיד הזה גם בקבוצה אחרת. ראינו שאנסימבה היה הדבר הכי רחוק מאופי של קפטן וגם פדראו בדקות שלא היה פצוע לא נתן וויבים של סמכותיות.
אתה צודק, אבל 2 הסתייגויות:
1. כמו שמנהיג בקבוצה אחת לא ינהיג בהכרח באחרת, גם מי שלא הנהיג עד היום יכול להפוך לכזה. ועדיין, כנראה הסיכוי שלמי שכבר הנהיג יהיה קל יותר לתפוס מקום כזה שוב.
2. בעונה ההיא, היו מנהיגים ברורים לקבוצה. היום יש וואקום שאפשר להיכנס לתוכו. אזולאי הוא דוגמה טובה - אם ב-24/25 הוא רק הגיע לקבוצה לא יציבה שיש בה תחרות מול עלי וג׳אבר וב-25/26 הוא כבר התקבע בהרכב והיה דומיננטי במשחקים חלשים שהקבוצה הייתה חלשה, למרות שהיו מנהיגים ברורים לפניו, העונה הוא יהיה שחקן הרכב וקפטן. זו ההזדמנות שלו להוכיח שהוא יכול להיות הדמות שאנחנו צריכים.
ברק.י
אגדה ירוקה

שליחה על ידי ברק.י »

Shocking4U כתב: היום, 11:57 אני לא רואה אותם חותכים את בנסון, זה יצריך גם ויתור כספי משמעותי וגם הודאה גדולה מאוד של רפאלוב בטעות שהוא עשה רק בינואר. אותו דבר לגבי סדריק דון.
אולי הם יביאו שחקן כנף ימין, אני בספק לגבי זה ואם כן אז זה כנראה יהיה ישראלי והאופציה היחידה הריאלית זה עוז בילו שאנחנו כבר יודעים שהם רצו בעבר והוא גם שחקן של הסוכן האהוב עלינו דודו דהאן.
מסכים לגבי בנסון.
לגבי דון, אני חושב שמעדיפים לשמר אותו מתוך מחשבה שהוא גיבוי להרבה עמדות ושאם הוא יטופח במועדון, אפשר יהיה להשאיר אותו בהמשך כאזרח ישראלי ולמכור אותו לחו״ל.

אני מאמין שכן יגיע קיצוני ימני, ללא קשר לאלו.
הוא יהיה הזר השמיני שלנו.
סמל אישי של משתמש
KevinDurant
חבר בבורד
הודה ל־: 484 פעמים
קיבל תודה: 294 פעמים

שליחה על ידי KevinDurant »

צריך לראות איך כל הסגל הזה מסתדר בסוף כי יש פה עוד משבצת של זר פנויה וסימני שאלה כמו פדראו ובנסון אבל סך הכל למעט נובאקוביץ' שהגיע בפרופיל נמוך, ברוניניו וצונאמי פרופילים טובים, מרדכי שחקן מעניין בעלייה מהליגה (אין לי ספק שאם הוא היה חותם במקום אחר היו אומרים למה לא הבאנו אותו), ירין לוי ב6 היה טוב בבית''ר וגם גלזר שאמור להגיע שחקן טוב ואמור להיות השוער הטוב בליגה.

השאלה עכשיו מה התכנית שלהם מבחינת הסגירה של כל האירוע הזה עם הזר השמיני ומה הם רוצים לעשות עם פדראו ובנסון.

האופציה הכי גרועה לדעתי היא משהו כמו דיקסון כזר שמיני ולהמשיך עם פדראו ובנסון
ירוק רפואי
שחקן העונה
הודה ל־: 10 פעמים
קיבל תודה: 48 פעמים

שליחה על ידי ירוק רפואי »

וואלה לא מביא עוד כנף זר
מנסה להביא את עוז בילו מתניה, בלי קשר אם יש אפשרות להשתחרר מבנסון עושה את זה בכיף.
ברק.י
אגדה ירוקה

שליחה על ידי ברק.י »

ירוק רפואי כתב: היום, 12:31 וואלה לא מביא עוד כנף זר
מנסה להביא את עוז בילו מתניה, בלי קשר אם יש אפשרות להשתחרר מבנסון עושה את זה בכיף.
לא נראה שבילו זה הכיוון של המועדון, אבל אני חושב שטרייד שלו על קאני זו עסקה אפשרית וכדאית.

קיצוני ימני זר צריך להגיע בלי קשר לתנועות אחרות בסגל ויהיה מתסכל מאד לגלות שלא ילכו על זה. מעבר לזה שבנסון הוא סימן שאלה גדול והמחליפים שלו כנראה גם לא יתנו את מה שצריך, אנחנו חסרים שחקנים שוברי שוויון. נדמה שהמספרים העונה יהיו תלויים באופן משמעותי בחורה, ברוניניו ואזולאי (לצד דון ומרדכי).
tago064
גול ראשון בבוגרים
קיבל תודה: 24 פעמים

שליחה על ידי tago064 »

KevinDurant כתב: היום, 12:29 צריך לראות איך כל הסגל הזה מסתדר בסוף כי יש פה עוד משבצת של זר פנויה וסימני שאלה כמו פדראו ובנסון אבל סך הכל למעט נובאקוביץ' שהגיע בפרופיל נמוך, ברוניניו וצונאמי פרופילים טובים, מרדכי שחקן מעניין בעלייה מהליגה (אין לי ספק שאם הוא היה חותם במקום אחר היו אומרים למה לא הבאנו אותו), ירין לוי ב6 היה טוב בבית''ר וגם גלזר שאמור להגיע שחקן טוב ואמור להיות השוער הטוב בליגה.

השאלה עכשיו מה התכנית שלהם מבחינת הסגירה של כל האירוע הזה עם הזר השמיני ומה הם רוצים לעשות עם פדראו ובנסון.

אני חושב שאתה אופטימי מדי. ברוניניו לדעתי ולפי הסטטיסטיקה שראיתי זה לא השחקן שיביא לך דו ספרתי. העונה האחרונה שלו בקרפטי הייתה הכי טובה בשנים האחרונות ועדיין הוא סיים עם תשעה שערים וארבעה בישולים, הוא לא מניה בטוחה, הוא די מזכיר לי את נהואל בקטע הזה, וזה השחקן שאתה בונה עליו את הקישור. ירין לוי כ-6 היה בירידה בחצי העונה השנייה בבית"ר והם נכנסו לזון דווקא כשהוא יצא מההרכב, זו גם לא העמדה הראשית שלו. על נובאקוביץ' הזה לא צריך להרחיב ומלמד זה שחקן שצריך שיעבדו בשבילו, משמע הוא צריך אגפים ברמה.

שני האגפים שלנו הם די סימן שאלה כולל שמאל, שם יש את מרדכי וגורה. מרדכי עושה רושם של שחקן טוב, אבל כמו הרבה ישראלים, הוא צריך לידו שחקנים מנוסים ומוכחים ואין לנו כאלה. בהתקפה בכלל לא התחזקנו נכון לכרגע. בהגנה זה יותר מזעור נזקים, כי הוא גם עזיבות. רק הקישור הוא יחסית עמוס שעל הנייר התחזק.
tago064
גול ראשון בבוגרים

שליחה על ידי tago064 »

ברק.י כתב: היום, 12:42
לא נראה שבילו זה הכיוון של המועדון, אבל אני חושב שטרייד שלו על קאני זו עסקה אפשרית וכדאית.

קיצוני ימני זר צריך להגיע בלי קשר לתנועות אחרות בסגל ויהיה מתסכל מאד לגלות שלא ילכו על זה. מעבר לזה שבנסון הוא סימן שאלה גדול והמחליפים שלו כנראה גם לא יתנו את מה שצריך, אנחנו חסרים שחקנים שוברי שוויון. נדמה שהמספרים העונה יהיו תלויים באופן משמעותי בחורה, ברוניניו ואזולאי (לצד דון ומרדכי).
בנסון צריך להיות משוחרר בלי קשר לאם יבוא זר קיצוני, פשוט כי הוא לא נותן את התפוקה שמצפים ממנו ודי פציע. חורה לא שחקן יציב, חלאיילי לא שחקן להרכב ומרדכי הוא סימן שאלה מאד גדול, על אף שנראה כי יש לו פוטנציאל וכשחקן משני הוא יפתיע. הכנפיים שלנו נכון לכרגע בוודאות יותר חלשות משל שאר קבוצות הצמרת.
סמל אישי של משתמש
KevinDurant
חבר בבורד

tago064 כתב: היום, 13:03
KevinDurant כתב: היום, 12:29 צריך לראות איך כל הסגל הזה מסתדר בסוף כי יש פה עוד משבצת של זר פנויה וסימני שאלה כמו פדראו ובנסון אבל סך הכל למעט נובאקוביץ' שהגיע בפרופיל נמוך, ברוניניו וצונאמי פרופילים טובים, מרדכי שחקן מעניין בעלייה מהליגה (אין לי ספק שאם הוא היה חותם במקום אחר היו אומרים למה לא הבאנו אותו), ירין לוי ב6 היה טוב בבית''ר וגם גלזר שאמור להגיע שחקן טוב ואמור להיות השוער הטוב בליגה.

אני חושב שאתה אופטימי מדי. ברוניניו לדעתי ולפי הסטטיסטיקה שראיתי זה לא השחקן שיביא לך דו ספרתי. העונה האחרונה שלו בקרפטי הייתה הכי טובה בשנים האחרונות ועדיין הוא סיים עם תשעה שערים וארבעה בישולים, הוא לא מניה בטוחה, הוא די מזכיר לי את נהואל בקטע הזה, וזה השחקן שאתה בונה עליו את הקישור. ירין לוי כ-6 היה בירידה בחצי העונה השנייה בבית"ר והם נכנסו לזון דווקא כשהוא יצא מההרכב, זו גם לא העמדה הראשית שלו. על נובאקוביץ' הזה לא צריך להרחיב ומלמד זה שחקן שצריך שיעבדו בשבילו, משמע הוא צריך אגפים ברמה.

שני האגפים שלנו הם די סימן שאלה כולל שמאל, שם יש את מרדכי וגורה. מרדכי עושה רושם של שחקן טוב, אבל כמו הרבה ישראלים, הוא צריך לידו שחקנים מנוסים ומוכחים ואין לנו כאלה. בהתקפה בכלל לא התחזקנו נכון לכרגע. בהגנה זה יותר מזעור נזקים, כי הוא גם עזיבות. רק הקישור הוא יחסית עמוס שעל הנייר התחזק.
בוא נעשה סדר.

ברוניניו ב2 עונות באוקראינה עשה 17 גולים ו8 בישולים (בכמות דקות יחסית קטנה, סה''כ 3,800 דק', לשם השוואה דור פרץ בעונה שעברה שיחק 4,200 דק'), למה רק 3,800? הצטרף לשם מאוחר בעונה הראשונה, הליגה שם יותר קצרה (30 מחזורים במקום 36 אצלנו), תוריד גביע וכו'.

ירין לוי בחלק של הירידה שלו שיחק יותר ליד אינו ופחות כ6 בודד ששם הוא פרץ.

גם גורה עשה בעונה שעברה במעט מאוד דק' (פלורס פחות החזיק ממנו בהתחלה, בסוף נפצע) 5 שערים ו11 בישולים.

יאיר מרדכי עשה בק''ש עונת פריצה עם 10 שערים ו6 בישולים.

לגבי נובאקוביץ' אני מסכים, אכן פרופיל נמוך ולא סקורר אבל הוא שחקן שבדרכ עוזר ומייצר לאלה סביבו לספק מספרים. כן יש שם את מלמד שהוא סקורר מוכח ברמת הליגה וגרימברג שהוא פוטנציאל

כנף שמאל שלנו של גורה ומרדכי מהטובים בליגה לדעתי, בטח אם אתה מסתכל גם על המחליף של השחקן הרכב.

ברוניניו על הנייר שחקן רכש טוב, לא באים לפה ביום יום שחקני 10 מליגה ברמה שלנו פלוס מינוס שנותנים מספרים כמו שהוא נתן.

אני כן מסכים אתך שהבעיה העיקרית שלנו היום היא בקו ימין שחסר לנו שם גם שחקן הרכב (כי בנסון לא כשיר אפילו) וגם ברמת המחליף אנחנו די חשופים שם (חלאיילי? קאני?)

צריך לתת על זה דגש.
ברק.י
אגדה ירוקה

שליחה על ידי ברק.י »

tago064 כתב: היום, 13:05

בנסון צריך להיות משוחרר בלי קשר לאם יבוא זר קיצוני, פשוט כי הוא לא נותן את התפוקה שמצפים ממנו ודי פציע. חורה לא שחקן יציב, חלאיילי לא שחקן להרכב ומרדכי הוא סימן שאלה מאד גדול, על אף שנראה כי יש לו פוטנציאל וכשחקן משני הוא יפתיע. הכנפיים שלנו נכון לכרגע בוודאות יותר חלשות משל שאר קבוצות הצמרת.
לגבי כנף ימין, אני מסכים.

לגבי שמאל, חולק עלייך.
כתבתי פה בפירוט בהודעה קודמת לגבי חורה. לא רק שהוא היה יציב העונה כששיחק ברצף והיה כשיר, לא היה פה שנים קיצוני שמאלי טוב ממנו, למעט חזיזה בשיאו.
המחליפים שלו, מן הסתם, צריכים להיות ישראליים ואני לא חושב שמרדכי וחלאיילי נופלים משמעותית, אם בכלל, משל היריבות שלנו שאתה יכול לראות אצלם שמות כמו בוסקילה וגנאח. וגם אם כן, זה לא שיש את מי להביא לספסל כרגע.
סמל אישי של משתמש
רק מכבי
סמל ירוק
הודה ל־: 141 פעמים
קיבל תודה: 512 פעמים

שליחה על ידי רק מכבי »

חידוד קטן:
להבנתי אנחנו נראה יותר את דון בצד שמאל מאשר את מרדכי שישחק יותר ב+10.
Kozmo
מחוזר באירופה
קיבל תודה: 37 פעמים

שליחה על ידי Kozmo »

אגב, למה יש אנטי כלפי דון?
נכון שהוא לא היה להיט בסוף עונה שעברה (ועדיין הביא קצת מספרים), אבל הוא עוד צעיר ורואים שיש עוד לאן להתקדם ויש חומר גלם לעבוד איתו, מה גם שהוא היה טוב בהפועל ים. מרגיש לי שבקבוצה יותר מחוברת הוא יהיה הרבה יותר טוב. אני סבבה איתו לגמרי.
סמל אישי של משתמש
KevinDurant
חבר בבורד

Kozmo כתב: היום, 14:00 אגב, למה יש אנטי כלפי דון?
נכון שהוא לא היה להיט בסוף עונה שעברה (ועדיין הביא קצת מספרים), אבל הוא עוד צעיר ורואים שיש עוד לאן להתקדם ויש חומר גלם לעבוד איתו, מה גם שהוא היה טוב בהפועל ים. מרגיש לי שבקבוצה יותר מחוברת הוא יהיה הרבה יותר טוב. אני סבבה איתו לגמרי.
כי זה מרגיש שהוא תקוע פה.

שילמת על זר 1.5 מיליון יורו והיום שאתה בא לסדר את ההרכב הוא לא פותח.

הוא כביכול יודע לשחק ב6,8,10,כנף שמאל, חלוץ וכו' אבל לא מספיק טוב בשביל לפתוח בהרכב באף עמדה
סמל אישי של משתמש
KevinDurant
חבר בבורד

רק מכבי כתב: היום, 13:53 חידוד קטן:
להבנתי אנחנו נראה יותר את דון בצד שמאל מאשר את מרדכי שישחק יותר ב+10.
זה הגיוני. באמצע דון היה נראה קצת מפוזר, בשמאל הוא עוד הצליח מדי פעם לייצר יתרון בכדרור
tago064
גול ראשון בבוגרים

שליחה על ידי tago064 »

ברק.י כתב: היום, 13:29

לגבי שמאל, חולק עלייך.
כתבתי פה בפירוט בהודעה קודמת לגבי חורה. לא רק שהוא היה יציב העונה כששיחק ברצף והיה כשיר, לא היה פה שנים קיצוני שמאלי טוב ממנו, למעט חזיזה בשיאו.
המחליפים שלו, מן הסתם, צריכים להיות ישראליים ואני לא חושב שמרדכי וחלאיילי נופלים משמעותית, אם בכלל, משל היריבות שלנו שאתה יכול לראות אצלם שמות כמו בוסקילה וגנאח. וגם אם כן, זה לא שיש את מי להביא לספסל כרגע.
כשאני מסתכל על מה היה כאן לפני, אני רואה: אצילי דו ספרתי, שרי דו ספרתי, סבע דו ספרתי, וחזיזה שבעונת השיא שלו כבש תשעה שערים ובישל עוד שישה. חורה שאתה אומר שהיה הכי יציב הוא גם לא מניה בטוחה כי היו הרבה רגעים שהוא היה נעלם לגמרי וכאמור הוא הקיצוני הכי טוב שלך. ארבעה שערים ושישה בישולים זה מעט מדי לשחקן דומיננטי.

כדי להתמודד על אליפות אתה צריך קשר אחד לפחות שיספק לך מספרים: לתל אביב היה דור פרץ, לב"ש דן ביטון ולבית"ר אצילי ושועה עם 15 כל אחד. מלמד נתן עונה ענקית עם 15 גם כן, אבל הגולים שלו הם לא גולים שמכריעים משחקים, הוא לא אחד שהכל תקוע ייתן לך גול משום מקום. אין לך את השחקן הזה היום ואני בספק אם ברוניניו יהיה האיש הזה
tago064
גול ראשון בבוגרים

שליחה על ידי tago064 »

כי נראה שמדובר בעוד מאותו דבר שכבר יש לנו, שחקן קישור בלי הרבה מספרים ולא מהווה כמעט איום על שער היריבה, בנוסף לא נראה שיודעים איפה לשלב אותו. מעמיסים פה פוטנציאלים ושחקנים בינוניים בכמויות בלי פיגורה אחת ואז מתפלאים למה הם לא מצליחים. טועים בפרופילים של השחקנים שמחפשים ושפוט עושים כל טעות אפשרית בהחתמות האלה. כנ"ל לגבי החלוץ, מדברים על שחקן שיעבוד בשביל האחרים בעוד גם האחרים שישחקו לצידו הם לא כוכבים, זה מתכון לבינוניות.
tago064
גול ראשון בבוגרים

שליחה על ידי tago064 »

KevinDurant כתב: היום, 13:19

בוא נעשה סדר.

ברוניניו ב2 עונות באוקראינה עשה 17 גולים ו8 בישולים (בכמות דקות יחסית קטנה, סה''כ 3,800 דק', לשם השוואה דור פרץ בעונה שעברה שיחק 4,200 דק'), למה רק 3,800? הצטרף לשם מאוחר בעונה הראשונה, הליגה שם יותר קצרה (30 מחזורים במקום 36 אצלנו), תוריד גביע וכו'.

גם גורה עשה בעונה שעברה במעט מאוד דק' (פלורס פחות החזיק ממנו בהתחלה, בסוף נפצע) 5 שערים ו11 בישולים.

לגבי נובאקוביץ' אני מסכים, אכן פרופיל נמוך ולא סקורר אבל הוא שחקן שבדרכ עוזר ומייצר לאלה סביבו לספק מספרים. כן יש שם את מלמד שהוא סקורר מוכח ברמת הליגה וגרימברג שהוא פוטנציאל

כנף שמאל שלנו של גורה ומרדכי מהטובים בליגה לדעתי, בטח אם אתה מסתכל גם על המחליף של השחקן הרכב.

ברוניניו על הנייר שחקן רכש טוב, לא באים לפה ביום יום שחקני 10 מליגה ברמה שלנו פלוס מינוס שנותנים מספרים כמו שהוא נתן.

אני כן מסכים אתך שהבעיה העיקרית שלנו היום היא בקו ימין שחסר לנו שם גם שחקן הרכב (כי בנסון לא כשיר אפילו) וגם ברמת המחליף אנחנו די חשופים שם (חלאיילי? קאני?)

צריך לתת על זה דגש.
גם נהואל נתן מספרים דומים בשנתיים בפולין, הבעיה שלפני כן הוא היה על הפנים, וגילינו שזה היה די יוצא דופן. אני לא חושב שהליגה האוקראינית היא כזאת גדולה כמו שעושים פה ונגלה שקשה לו לשחק יותר בישראלית, אחת הקבוצות הבכירות שם החתימו שחקן כמו בר לין שבארץ בקושי עשה משהו. הוא לא מניה בטוחה ולא כוכב, אלא נראה שחקן שיכול לתת מספרים, הבעיה שהחתמת אותו ככוכב של הקבוצה ואין לו ניסיון בהתמודדות עם לחץ. שוב הוא ישחק עם שחקנים שמספקים מספרים די בינוניים, אין כאן כוכב אחד ולדעתי נגלה שגם ברוניניו לא כזה.

אגב לשרי היה רזומה של כוכב, עם עונות ענקיות של תאכלס לידו, וכשקראתי את הפרופיל שלו הייתה לי הרגשה טובה, לצד זאת שהקבוצה עצמה הייתה גם בגרף עלייה, עם שחקנים יצירתיים כמו חזיזה, שועה, אפילו ווילדסחוט שהיה מוסיף כוח ומהירות. אין לך את זה היום.

מרדכי זה רכש טוב, כתבתי את דעתי עליו, בשוק הישראלים אחרי עונה טובה, זה רכש במקום, אבל גורה לדעתי גם שחקן בינוני שלא מנפק מספיק מספרים. לפני כמה שנים הוא לא היה נכנס בכלל לסגל. אנחנו נרוץ בצמרת רק אם יהיה לנו שחקן שיספק דו ספרתי, אחרת זה שוב עונה של מקומות 5-6
סמל אישי של משתמש
KevinDurant
חבר בבורד

tago064 כתב: היום, 14:37
KevinDurant כתב: היום, 13:19

בוא נעשה סדר.

צריך לתת על זה דגש.
גם נהואל נתן מספרים דומים בשנתיים בפולין, הבעיה שלפני כן הוא היה על הפנים, וגילינו שזה היה די יוצא דופן. אני לא חושב שהליגה האוקראינית היא כזאת גדולה כמו שעושים פה ונגלה שקשה לו לשחק יותר בישראלית, אחת הקבוצות הבכירות שם החתימו שחקן כמו בר לין שבארץ בקושי עשה משהו. הוא לא מניה בטוחה ולא כוכב, אלא נראה שחקן שיכול לתת מספרים, הבעיה שהחתמת אותו ככוכב של הקבוצה ואין לו ניסיון בהתמודדות עם לחץ. שוב הוא ישחק עם שחקנים שמספקים מספרים די בינוניים, אין כאן כוכב אחד ולדעתי נגלה שגם ברוניניו לא כזה.

אגב לשרי היה רזומה של כוכב, עם עונות ענקיות של תאכלס לידו, וכשקראתי את הפרופיל שלו הייתה לי הרגשה טובה, לצד זאת שהקבוצה עצמה הייתה גם בגרף עלייה, עם שחקנים יצירתיים כמו חזיזה, שועה, אפילו ווילדסחוט שהיה מוסיף כוח ומהירות. אין לך את זה היום.

מרדכי זה רכש טוב, כתבתי את דעתי עליו, בשוק הישראלים אחרי עונה טובה, זה רכש במקום, אבל גורה לדעתי גם שחקן בינוני שלא מנפק מספיק מספרים. לפני כמה שנים הוא לא היה נכנס בכלל לסגל. אנחנו נרוץ בצמרת רק אם יהיה לנו שחקן שיספק דו ספרתי, אחרת זה שוב עונה של מקומות 5-6
נהואל בעונה לפני עונת השיא שלו בפולין, הבקיע 3 שערים ו2 בישולים. ממש לא המספרים של ברוניניו.

שרי זה אחד למיליון, אין דברים כאלה.

למה שמרדכי לא היה נכנס לסגל לפני כמה שנים? אתה זוכר איזה שחקני כנף מחליפים היו פה בכלל בזמנו? לא היה פה כלום.
ברק.י
אגדה ירוקה

שליחה על ידי ברק.י »

זו החתמה שנויה במחלוקת. היה היגיון ברור בהחתמה שלו, לצד חשש שהוא לא יענה על הצרכים של הקבוצה ואכן, לפחות כרגע נראה שההחתמה שלו יותר כובלת את המועדון מאשר תורמת לו.

מסכים שזה יכול היה להיחוות אחרת אם היה חלק מקבוצה מחוברת ומאמין שזה עוד יכול לקרות. בקבוצה יציבה יש ערך בכולבויניקים ואם הוא יאוזרח, אז על אחת כמה וכמה.

אישית, ובהתחשב בזה שכבר חתם, לא הייתי משאיל אותו ולא חושב שהוא רק רכש גרוע. השאלה איך ינתבו את הדברים (טקטיקה ובניית סגל, בעיקר סביב מכסת הזרים), כדי שאפשר יהיה להפיק ממנו מה שצריך. אם לא היה מוחתם, הייתי מוותר עליו ומביא 6 זר במקום ירין.
ברק.י
אגדה ירוקה

שליחה על ידי ברק.י »

tago064 כתב: היום, 14:28
ברק.י כתב: היום, 13:29

לגבי שמאל, חולק עלייך.
כשאני מסתכל על מה היה כאן לפני, אני רואה: אצילי דו ספרתי, שרי דו ספרתי, סבע דו ספרתי, וחזיזה שבעונת השיא שלו כבש תשעה שערים ובישל עוד שישה. חורה שאתה אומר שהיה הכי יציב הוא גם לא מניה בטוחה כי היו הרבה רגעים שהוא היה נעלם לגמרי וכאמור הוא הקיצוני הכי טוב שלך. ארבעה שערים ושישה בישולים זה מעט מדי לשחקן דומיננטי.

כדי להתמודד על אליפות אתה צריך קשר אחד לפחות שיספק לך מספרים: לתל אביב היה דור פרץ, לב"ש דן ביטון ולבית"ר אצילי ושועה עם 15 כל אחד. מלמד נתן עונה ענקית עם 15 גם כן, אבל הגולים שלו הם לא גולים שמכריעים משחקים, הוא לא אחד שהכל תקוע ייתן לך גול משום מקום. אין לך את השחקן הזה היום ואני בספק אם ברוניניו יהיה האיש הזה
מה שאתה אומר משקף בעיני את הצורך בשחקני התקפה משמעותיים לידו ומדגיש שזו אחת הסיבות לכך שלא מקסם את מה שהוא יכול לתת. בעוד הם שיחקו בקבוצות מאוזנות וליד כוכבים אחרים, הוא היה צריך להביא מספרים בקבוצה כושלת שבכל יומיים מתחלפים השחקנים סביבו - קאני, סייף ובנסון; סטיוארט, מלמד והצעירים; דון, אוחנה וחזיזה; קורנו וינון.

לגבי חורה בפני עצמו, מעתיק פה חלק מהודעה קודמת שלי:
ראשית, גם בשושלת בכר (ואחריה) לא היה לנו קיצוני שמאלי טוב ממנו, למעט חזיזה בשיאו.

שנית, כשמסתכלים על הסיפור שהסטטיסטיקה מלמדת אותנו, זה מבהיר איזה שחקן הוא. לאחר שפלורס הוחלף בבכר, חורה התחיל לקבל יותר קרדיט. אלו המספרים שלו בסדר כרונולוגי לפי המחזורים מאז שבכר חזר:
8 - כלום
* יציאה לפגרה
9 - בישול
10 - בישול
11 (הפועל פ״ת, 0-0) - כלום
12 (הפועל ת״א) - כלום
13 - כלום
14 - בישול
15 (בית״ר ירושלים) - שער
16 - שער ובישול
17 (הפועל חיפה) - בישול
18 (הפועל ב״ש, 0-0) - כלום
19 (מכבי ת״א) - שער
20 - בישול
21 - שער
22 - כלום
23 - בישול
24 - כלום

לאחר מכן, הליגה הופסקה בגלל המלחמה וכשחזרנו כולם היו נוראיים וחורה נפצע אחרי 3 משחקים.

בסופו של דבר, כשהוא קיבל קרדיט, היה כשיר והקבוצה רצה, הוא נתן מספר כמעט בכל משחק.
סמל אישי של משתמש
רק מכבי
סמל ירוק

שליחה על ידי רק מכבי »

Bem-vindo Tsunami

הבלם/מגן שמאלי הברזילאי, וונדרסון צונאמי, בן ה-30, עבר היום את הבדיקות הרפואיות וחתם במועדון לשנתיים.
וונדרסון (1.89 מ'), נולד בעיר בלם שבמדינת פארה, ברזיל. הוא שיחק בליגה המקומית בטאפאז'וס, קסטניאל, ריו קלארו, טובראו, בואה אספורטה, קויאבה, מאנאוס ובוטפוגו דה פאראיבה.
בינואר 2022 חתם בלבסקי סופיה מליגת ההבכירה בבולגריה. במהלך השנים בבולגריה הפך לשחקן משמעותי ואף שימש כקפטן הקבוצה במשך שתי עונות. בנוסף וונדרסון מחזיק באזרחות בולגרית. בעונת 2021/22, זכה צונאמי בגביע הבולגרי עם הקבוצה, בה ערך בסך הכל 103 הופעות ליגה, בהן כבש שישה שערים. בינואר 2026 חתם באיגדיר מליגת המשנה הטורקית. בחצי עונה ערך במדיה 14 הופעות ליגה וכבש שני שערים.

לאחר החתימה אמר לאתר הרשמי: "כולי נרגש להצטרף למכבי חיפה. שמעתי רבות על המועדון הזה ועל העוצמות של הקהל הירוק. מחכה כבר לעלות על הדשא ולעזור לקבוצה להשיג את המטרות שלה".

המנהל המקצועי, ליאור רפאלוב, הוסיף: "מדובר בשחקן מנוסה, ורסטילי ואיכותי, שמסוגל לשחק גם כבלם וגם כמגן. מעבר ליכולות המקצועיות שלו, הוא מביא איתו מנהיגות, אישיות חזקה ומקצוענות גבוהה. העובדה ששימש כקפטן בקבוצתו במדינה זרה מעידה על האופי והאחריות שלו. אנחנו בטוחים שהניסיון שלו יתרום לקבוצה והוא יהווה דוגמה לשחקנים הצעירים ויסייע להם להתפתח הן על המגרש והן מחוצה לו".

ילבש את החולצה מס' 66.

תמונה

נערך לאחרונה על ידי רק מכבי ב 19 יולי 2026, 16:27, נערך 2 פעמים בסך הכל.
כובע קש
אגדה ירוקה
הודה ל־: 133 פעמים
קיבל תודה: 110 פעמים

שליחה על ידי כובע קש »

בניגוד להרבה דעות פה לדעתי זה רכש מצויין
ברק.י
אגדה ירוקה

שליחה על ידי ברק.י »

רק מכבי כתב: היום, 15:26 Bem-vindo Tsunami

הבלם/מגן שמאלי הברזילאי, וונדרסון צונאמי, בן ה-30, עבר היום את הבדיקות הרפואיות וחתם במועדון לשנתיים.
וונדרסון (1.89 מ'), נולד בעיר בלם שבמדינת פארה, ברזיל. הוא שיחק בליגה המקומית בטאפאז'וס, קסטניאל, ריו קלארו, טובראו, בואה אספורטה, קויאבה, מאנאוס ובוטפוגו דה פאראיבה.
בינואר 2022 חתם בלבסקי סופיה מליגת ההבכירה בבולגריה. במהלך השנים בבולגריה הפך לשחקן משמעותי ואף שימש כקפטן הקבוצה במשך שתי עונות. בנוסף וונדרסון מחזיק באזרחות בולגרית. בעונת 2021/22, זכה צונאמי בגביע הבולגרי עם הקבוצה, בה ערך בסך הכל 103 הופעות ליגה, בהן כבש שישה שערים. בינואר 2026 חתם באיגדיר מליגת המשנה הטורקית. בחצי עונה ערך במדיה 14 הופעות ליגה וכבש שני שערים.

לאחר החתימה אמר לאתר הרשמי: "כולי נרגש להצטרף למכבי חיפה. שמעתי רבות על המועדון הזה ועל העוצמות של הקהל הירוק. מחכה כבר לעלות על הדשא ולעזור לקבוצה להשיג את המטרות שלה".

המנהל המקצועי, ליאור רפאלוב, הוסיף: "מדובר בשחקן מנוסה, ורסטילי ואיכותי, שמסוגל לשחק גם כבלם וגם כמגן. מעבר ליכולות המקצועיות שלו, הוא מביא איתו מנהיגות, אישיות חזקה ומקצוענות גבוהה. העובדה ששימש כקפטן בקבוצתו במדינה זרה מעידה על האופי והאחריות שלו. אנחנו בטוחים שהניסיון שלו יתרום לקבוצה והוא יהווה דוגמה לשחקנים הצעירים ויסייע להם להתפתח הן על המגרש והן מחוצה לו".

ילבש את החולצה מס' 66.

תמונה
מפתיע שהוציאו וולקאם למרות התאריך.
זה אומר שכל הכתבות על ״חתימה רשמית/הודעה על x תצא בהמשך״ לא נכונות.

אגב, רק מכבי, יודע להגיד משהו על המשך החלון שצפוי לנו?
סמל אישי של משתמש
KevinDurant
חבר בבורד

כובע קש כתב: היום, 15:28 בניגוד להרבה דעות פה לדעתי זה רכש מצויין
הספק היחיד שלי לגביו זה העונה האחרונה שלו.

נכון, הוחלף שם מאמן אבל הוא עדיין קצת איבד ממעמדו בעונה האחרונה (אולי בגלל שהודחו מאירופה בהפתעה אז היו פחות משחקים, אבל בסוף מתוך 18 משחקים ליגה הוא פתח ב8 בהרכב).

בטורקיה הוא דווקא שיחק הרבה, ראיתי שכמעט כל מי שהגיע בינואר ורוב הסגל שוחרר שם, אולי רצו לעשות מהפכה או משהו בסגנון.

אם הוא היה מגיע לפה בקיץ שעבר (שעוד המעמד שלו היה בשיא כביכול), הייתי מתרשם הרבה יותר.
סמל אישי של משתמש
רק מכבי
סמל ירוק

שליחה על ידי רק מכבי »

ברק.י כתב: היום, 15:30
רק מכבי כתב: היום, 15:26

תמונה
מפתיע שהוציאו וולקאם למרות התאריך.
זה אומר שכל הכתבות על ״חתימה רשמית/הודעה על x תצא בהמשך״ לא נכונות.

אגב, רק מכבי, יודע להגיד משהו על המשך החלון שצפוי לנו?
לגבי ההודעה הרשמית:
ברגע שמדובר בשחקן זר יש פה אילוצים נוספים כמו סוכנים של השחקן(מזכיר שאצל שרי הסוכן היה ישראלי) + מועדון בצד השני שצריך להסדיר את הרישומים אצלו וגם לו יש אילוצים ודרישות.
אתה לא יכול להתנהל איך שאתה רוצה.
ומכאן גם ההודעה על החתימה.

לגבי המשך החלון:
להבנתי עוד 2 שחקנים מעבר לגלזר. שחקן הגנה + שחקן התקפה.
(ממה שאני מבין אלו כרגע התפקידים שמדברים עם סוכנים ומנהלים מו''מ לגביהם. בפועל, הם שינו תוכניות תוך כדי החלון כמה פעמים. חלק בגלל אילוצים וחלק כי הבינו שצריך לבצע שינוי חשיבה, כך שאני לא אופתע אם יקרה עוד איזה משהו מעבר ל-2 הללו).
שלח תגובה