Smurk כתב: 23 יולי 2024, 18:58
ירוק רפואי כתב: 23 יולי 2024, 18:47
עומר לדעתי מאוד מושפע מהמשפחה והדעה של אישתו, בטח אחרי הסיפור שהוא עבר.
לא נראה לי סביר שניקוסיה תציע לו יותר מבחינת שכר, מה שיכול להכריע זה נושא המיסוי.
שורה תחתונה נראה לי שהוא מעדיף את מכבי על כל מקום אחר
עדיף לו מבחינה כלכלית להרוויח 350 בקפריסין מאשר לחזור לארץ ולהרוויח 600
אני לא מסכים אתך.
נניח והוא עשה עד היום באמירויות כולל פיצוי כולל הכל 3.6 מיליון דולר (1.8 שכר העונה, 800 אלף דולר מענק ועוד 700 אלף דולר פיצוי).
הצעה ממכבי חיפה: 2 מיליון דולר נטו ל3 שנים (בדמות שכר ומענק בסה''כ)
נניח והוא חוזר היום ויוצא עם 2 נטו ביד (שילם 1.6 למס הכנסה, נניח ומשלם 40% מס העונה). מקבל ממכבי חיפה העונה סה''כ מיליון דולר (מענק + שכר) ועוד חוזה לשנתיים של מיליון דולר סה''כ.
הוא יוצא פה עם 4 נטו סהכ עד 2027(אפילו הנמכתי קצת עם הסכומים שיקבל מאתנו לדעתי).
400 אלף דולר לעונה אחת במקום אחר:
נניח והוא הולך לקפריסין לעונה ומרוויח שם 400 אלף דולר. חוזר עונה הבאה, נניח ויש הטבה נוספת במס, הוא צריך לשלם 30% מס (10% פחות מהעונה), כלומר יש לו משם 4 ברוטו, הוא יוצא עם 2.8 נטו.
איפה ה1.2 שנותרו? אתה בטוח שמכבי חיפה תחכה לו בשנה הבאה עם אותה הצעה שהיא מחכה היום?
400 אלף דולר לעונה בחוזה לשנתיים במקום אחר:
נניח והוא הולך לקפריסין לשנתיים (בהנחה שהוא מקבל 400 אלף דולר שלדעתי זה הרבה כסף) ומשלם 20% מס, כלומר יש לו 4.4 ברוטו, הוא יוצא עם 3.5 נטו עד 2026, איפה ה500 הנוספים?
אני במקומו סוחט את הלימון כמה שיותר ממכבי חיפה ולוקח חוזה עד 2027/2028 ומנסה למקסם כמה שיותר.
(ולדעתי פרגנתי לו מאוד עם המס, לחזור אחרי 3 שנים ולשלם רק 20% מס זה הטבה שלא יודע אם קיימת היום).
הסיפור החזק מבחינתו זה אם הוא מצליח להשיג חוזה ארוך טווח בדומה למכבי חיפה ומממש את כולו ואז יוצא עם כל הברוטו וחוזר עוד 4-5 שנים לארץ. לא חושב שזה ריאלי מבחינתו
הדיבור הזה שכאילו הוא חוזר השנה ומשלם מס ושנה הבאה אם הוא חוזר הוא חוזר נקי ממס והכל לבבות ודובונים באוויר זה לא משהו מציאותי