רק מכבי כתב: 02 מאי 2024, 17:42
יש כאן פאזל של שחקנים כשכל החלטה של שחקן כזה או אחר תשפיע על כל הקבוצות ושאר השחקנים במגדל הקלפים.
מכבי ת''א צריכים מגן ימין ושחקן קו ימין. לכאורה יחזקאל הוא ההתאמה המושלמת לעמדה הזאת. כשיכול לשחק את 2 התפקידים הללו. הם מדברים איתו כבר מינואר.
חוץ ממנו יש להם כאופציה את דסה שמסיים חוזה בקיץ, ואת בן הרוש מהפועל חיפה (שמחפש לצאת לאירופה, ובונה אולי על אולימפיאדה שתקפיץ לו את המנייה).
האופציה לעמדת הכנף ימין בשוק הישראלי דל עד לא קיים, וזה משאיר אותם ללכת לחפש זרים. וכאן ורגאס נכנס לתמונה.
הכתבים של מכבי ת''א מדווחים שאין כרגע כלום מול ורגאס, וזה כי הם פשוט מנסים למצות את האפשרויות האחרות. בהנחה ויחזקאל יחתום אצלנו, אני מאמין שנראה אותם הולכים לכיוון של ורגאס, וזה גם תלוי כמה סעיד יחליט שהוא רוצה עליו. אם זה יהיה בסכומים שמתקרבים למיליון יורו, אני לא בטוח שבסוף מכבי ת''א תלך על זה.
לגבי יחזקאל עצמו, אנחנו יודעים שהוא ישב כבר גם עם בכר ואלברמן, וגם עם אנגלידיס וקין. אני גם מעריך שהוא ינסה למצות אופציות בחו''ל. כשהוא יהיה חופשי עם כרטיס ביד, תהיה לו אפשרות לקבל הצעות לא רעות. למשל MLS.
לגבי ורגאס - אני אישית לא הייתי מביא אותו. לא ראיתי ממנו משהו יוצא דופן, ולא אפול למלכודת הזאת של משחק וחצי טוב מול מכבי ת''א/חיפה. 3 שערים ו-3 בישולים בקבוצה שהיא 5 בליגה מבחינת כיבוש שערים זה לא משהו יותר מידי להתפאר בו. מה גם שהוא מעולם לא היה שחקן של מספרים. בעונה שעברה היו לו 3 שערים ו-2 בישולים. בעונה לפני כן היה לו שער אחד.
גם אם בונים עליו כזר שישי, לבוא ולשלם מיליון יורו על שחקן כזה בעיני זו טעות. גם אם יהיה יותר קשה להביא זרים, זרים במעמד פחות יותר שהם באים על תקן שחקנים בכירים, ניתן יהיה להביא למרות המצב.
הבעיה תהיה שוב בשחקנים יותר איכותיים שיהיו לו הצעות גם מליגות אחרות טובות, שהם יעדיפו כל מקום רק לא ישראל. והעונה בניגוד לקיץ שעבר גם אין ליגת האלופות שעוד יכולה לדגדג לחלק מהשחקנים.
ולכן אני חושב שכשמדובר על שחקן משלים, זר 6, או איך שלא תגדירו את זה (כי ברור לכולם שוראגאס לא מיועד להיות כאן שחקן הרכב), ניתן יהיה להביא זרים טובים ממנו, וגם בכסף פחות גדול או במתווה של השאלה עם אופציה.
וזה מתחדד שבעתיים לאור העובדה שאם סק נשאר וגם שימיץ' נשאר, זה אומר שבחלק גדול מהמשחקים יהיה לפחות שחקן זר אחד על הספסל. ונניח ואצילי/יחזקאל יהיו כאן שחקני הרכב, אי אפשר להרשות לעצמנו עוד שחקן כמו ורגאס כזר בספסל.
המטרה צריכה להיות 5 זרים בהרכב בכל רגע נתון כשהם כשירים + זר נוסף בספסל.