אליאור כתב: ↑19 יולי 2024, 14:38
KevinDurant כתב: ↑19 יולי 2024, 12:25
אליאור כתב: ↑19 יולי 2024, 11:48
אם הוא קיבל 1.8 בעונה החולפת ועכשיו עוד פיצוי של 1.8 אנחנו מגיעים לזה שהוא צריך לשלם מס של 1.8 בסך הכל. אם אנחנו נותנים לו מענק חתימה בגובה הזה אז גם על זה צריך לשלם מס, לא? אז צריך לתת לו מענק חתימה כפול בגובה 3.6, או שאפשר לשלם במקומו פשוט לרשות המיסים בלי הצורך בתשלום מס נוסף על התשלום? (מה שלא נשמע לי הגיוני כי זה נשמע גם הטבה לעובד)
קיצור צריך כאן איש מיסים שיעשה פה סדר.
גם על המענק חתימה משלמים מס, בדרכ בכדורגל אצלנו מדברים בנטו ואז זה כבר מקוזז.
יש לו גם מעבר ל1.8 עוד 40% מהדמי מעבר שלו (סדר גודל של 800 אלף יורו) והוא יקבל להערכתי פיצוי מהאמירתיים בסכום דומה (לא יקבל את כל החוזה). זה משהו שיסתכם בסביבות ה3.5 מיליון סהכ
משם הוא יצטרך לשלם מס בחזרה לארץ (פחות מ50% לדעתי כי אפשר לשחק שם קצת עם הדברים).
ממכבי חיפה הוא יקבל חוזה ומענק חתימה כלשהו על זה שהוא מגיע עם הכרטיס.
לא יודע לגבי ה-800 אלף.
מה שאני מכיר זה 1.8 על העונה, ועוד משהו בסביבות 1.5 פיצוי. אנחנו באזור של 3.3 ותשלום מס של 1.6.
זאת אומרת שהוא חוזר לארץ, משלם מס 1.6 וצריך לקבל מאיתנו 3.2 מענק חתימה ברוטו שייצא לו בנטו 1.6 במקום מה שהוא שילם לרשות המיסים על השהות בחו"ל.
אנחנו מדברים כבר על עסקה הרבה הרבה יותר מסובכת ויקרה ממה שתואר כאן ולא משהו שמענק חתימה של 500 אלף פותר.
בכל סרט שלא יהיה הוא יצטרך לוותר על הרבה כסף כדי להיות פה.
האלטרנטיבה שלו היא למצוא קבוצה בחו"ל לשנתיים הבאות ושם מי יודע כמה יקבל, אולי יותר ואולי פחות מפה. גם אם יקבל 250 שם לעונה למשך שלוש שנים במקום נגיד 500 לעונה פה לשלוש שנים, זה עדיין באזורים של ה-750 הפרש ובסביבות 750 אלף יורו פער. וזה רק בהנחה שהוא מוצא קבוצה שתשלם לו מחצית ממה שישולם לו פה ולא מוצא קבוצה אחרת.
בקיצור אם אני במקומו אני קודם כל בודק אופציות בחו"ל.
קיבל 800 אלף יורו מהדמי העברה במסגרת החוזה אתו. הוא לא יקבל 1.5 פיצוי, לא צריך להגזים. יקבל בסביבות המיליון לדעתי.
הוא יקבל פה חוזה ארוך טווח ל3-4 שנים עם מענק חתימה יפה.
אם נניח הוא מקבל מאתנו בעונה הראשונה מיליון יורו (שכר + מענק חתימה) זה סוגר לו חלק משמעותי מהמס שהוא אמור לשלם ואומר שבהנחה והוא הרוויח שם 1.8, 800 דמי העברה, 900 פיצוי הוא מגיע ל3.5 מיליון. נניח וחתכנו כמעט חצי מזה והגענו ל2, תוסיף לזה עוד את המיליון נטו שהוא מקבל מאתנו ויוצא שבשנה שהוא לא היה פה ובעונה הנוכחית הוא ירוויח כמעט 3 מיליון דולר לכל התקופה, כלומר 1.5 מיליון דולר לעונה שזה פי 3 מהחוזה המקורי שהיה לו פה.
ומעבר לזה, הוא מקבל גם עוד חוזה לשנתיים-שלוש להבטיח את העתיד שלו.
מה צריך יותר מזה? אז הוא משלם מס (כמו כל בן אדם וכמו כל שחקן שחוזר לארץ), מכבי חיפה לא צריך לממן לו את כל המס שהוא משלם ועוד לתת לו שכר, זה חלק מהעניין בזה שהוא חוזר לארץ אחרי שהוא נכשל שם.
בשביל לקבל הטבות מס משמעותיות הוא צריך להישאר בחול לפחות עוד שנתיים-שלוש (מה גם שבתקופות שהוא אפקטיבי לא יהיה בארץ הוא ירוויח פחות, כי ב2023,2024 הוא נחשב תושב ישראל מבחינת מס).
בשביל לקבל הצעה אפקטיבית שתהיה לו טובה ממכבי חיפה הוא צריך לקבל חוזה ל3 שנים בכיוון של 450 אלף דולר לעונה כדי ליצור הבדל יחסית משמעותי (בהנחה והוא בכלל מעוניין בזה).