רק מכבי כתב: 09 דצמבר 2025, 14:00
המוטיב המרכזי בחלון הזה צריך להיות משהו שדי סותר את כל מה שברק אמר עד עכשיו בראיונות שלו. ברק מהרגע שהגיע אמר. אני לא מסתכל רחוק. אני מסתכל כאן ועכשיו. לא מדבר על העתיד. לא מדבר על מטרות. מסתכל נקודתית. וזה כמובן נכון לכשעצמו במצב שהקבוצה נמצאת.
התפיסה בחלון הזה צריכה להיות ראייה קדימה. לעתיד. את הקבוצה הנוכחית יצטרכו לפרק ולהרכיב מחדש. קשה מאוד לבנות קבוצה בחלון קיץ אחד, ולכן הבנייה לעונה הבאה מתחילה בחלון הנוכחי. צריכים להגיע שחקנים עם חשיבה לקראת העונה הבאה. שחקנים שמתאימים לסגנון של מכבי חיפה, למנטליות, שמתאימים לאיך שהמאמן רואה את המשחק (היה עדיף אם היה ברור מי המאמן בעונה הבאה. אבל עושה רושם שזה רק עניין פורמלי). להיתקע שוב עם זרים או ישראלים לא מתאימים ולא ברמה, רק יקשה יותר בקיץ ובעונה הבאה. וכן, ינואר חלון מורכב מבחינת זרים. אנחנו מכירים את זה. אבל מעדיף אפילו להימנע מרכש של מספר שחקנים שאולי יוכלו לעזור לסיים גבוה יותר בטבלה, ולהסתפק בשחקן אחד טוב ומשמעותי שמבחינתי יכול לאכול את כל התקציב של החלון. העיקר שהוא יהיה שחקן שניתן לבנות עליו להמשך.
לדעתי עוד בתחילת הקיץ כתבתי פה שנצטרך לפחות שנתיים כדי לבנות סגל שיתמודד על אליפות (היום אני לא בטוח שאנחחנו שם למרות מה שאכתוב בהמשך).
בסוף הקיץ כתבתי שהסגל שנבנה יותר מאוזן אבל פחות איכותי.
אני חושב שיש דבר אחד שצריך להגיד על בניית הסגל בקיץ והוא משמעותי: יש פחות שחקנים שצריך להביא כדי לבנות הרכב ראוי מאשר אלו שהיו ביוני 2025.
האתגר בשני החלונות החלונות הקרובים הוא משולש:
1. לשמור על השחקנים האיכותיים בהרכב - המגנים, השוער, החלוץ ואת רוב הבלמים הכשירים.
2. לנקות עודפים.
3. להביא שחקנים איכותיים.
היעד לינואר הקרוב - להביא שני שחקני התקפה איכותיים ומוכחים. אבל מבחינתי אם מביאים בהשקעה גדולה את טאבי זה גם טוב.