• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

צמצום הליגה

• יוצר הנושא יוצר הנושא MH13 TILL I DIE
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

איזה סוף עונה אתם מעדיפים? (זה לא יילך לשום מקום, לא מקורב לעסקנים)

• סיבוב אחד של 11 משחקים

הצבעות: 8 88.9%
  • 2 פלייאופים - 2 סיבובים של 5 משחקים

הצבעות: 1 11.1%

• סך המצביעים
    9
KevinDurant אמר:
silvas אמר:
יכול להיות שדווקא ליגה של 18 קבוצות תשפר את איכות המשחקים של הקטנות,
מכיוון שאז יש להן יותר קבוצות שהן יכולות להתמודד איתן והן לא נמצאות במאבק הישרדותי כבר מהמחזור הראשון.
כשיש לך 12-13 קבוצות שוות ביכולת, יש יותר עניין והמשחקים אמורים להיות יותר פתוחים.
הקבוצות הקטנות ידעו שיש להן אפשרויות לצבור מומנטום ונצחונות מול הרבה יותר יריבות.
לך תביא 18 קבוצות לליגה. האפשרות היחידה זה גם לעלות את מספר הזרים. אין מספיק קבוצות בארץ בשביל 18 קבוצות בליגה הראשונה וגם לתחזק ליגה לאומית. אלא אם הולכים למהלך רחב עם קבוצות מילואים וכו'

יש מספיק קבוצות.
תעלה את המספר קבוצות בליגת העל, תצמצם את הלאומית וזהו.

הבעיה היא במתקנים שאין מספיק אצטדיונים ל14 קבוצות אז בטח ובטח שלא יהיו מספיק אצטדיונים ל18 קבוצות

יש עכשיו 14 קבוצות בליגת העל, כך שלהגדיל ל-18 זה תוספת של 4 קבוצות.
בהנחה ואנחנו מדברים על קבוצות כמו הפועל פ"ת, בני יהודה, הפועל ת"א ואיזה הפועל כפ"ס/רעננה, יש לך 18 קבוצות.
את הליגה הלאומית אפשר לצמצם ל-14 קבוצות.

אם אתה לוקח את הסגלים של הקבוצות שציינתי כמו שהם היום, הם קבוצות שיעמדו באותה רמה של קבוצות התחתית היום בליגת העל.
שלא נדבר על זה שזו יכולה להיות חשיפה ליותר שחקנים ישראלים.
מבחינת איצטדיונים - מסכים שצריך עוד מתקנים ברמה, אני חושב שכל קבוצה היום, גם בלאומית, צריכה איצטדיון נורמלי של לפחות 10,000 מקומות.

בשורה התחתונה, נדרשים כספים, השקעות ובעלים שרוצים להשקיע במועדונים.
מכיוון שכל זה לא יקרה, נלך על צמצום :)

אגב, הגדלת הליגה גם תעזור מאוד להעביר את הגדלת מספר הזרים. כי כל הלובי של הישראלים יקבל סוכריה בדמות עוד מקומות בסגלים בליגת העל לישראלים.
אפשר להעביר ככה 7-8 זרים בסגל, ועדיין לישראלים יהיו מספיק מקומות בסגל

לדעתי הגדלת הליגה תיצור ליגה משעממת וברמה נמוכה. רוב המשחקים יהיו כאלה שמוכרעים מראש. אולי יהיו משחקים מעניינים בין הקבוצה במקום ה 12 לקבוצה במקום ה 17, אבל קבוצות 1-4, או 1-6, רוב המשחקים שלהן יהיו משעממים ויוכרעו מראש. יהיה פער עצום בין קבוצות הצמרת לקבוצות מרכז טבלה ומטה.
גם ככה המקומות בתחתית ליגת העל אלה קבוצות חלשות מאוד, ובצמרת הליגה הלאומית גם הן חלשות מאוד.
אז אני לא רואה איך יצליחו להחזיק כאן עוד קבוצות ברמה סבירה, כשצריך לחלק את מעט הישראלים שבכלל מצליחים להעביר פס או לבעוט לשער בין עוד קבוצות.
גם אם יגדילו את מספר הזרים, איזה זרים כבר יגיעו לכאן? רעננה יכולה לעמוד ב 8 זרים ברמה? אז כל קבוצה תביא 8 זרים, שמתוכן אחד או גג שניים ששווים משהו, עוד איזה 2 בינוניים, והשאר שלא שווים כלום.

נראה לי שאנחנו שואלים את השאלות הלא נכונות -

גודל הליגה ומספר הזרים אלו נושאים שעולים כבר שנים ונעשו נסיונות בשני הכיוונים

הבעיות של הכדורגל הישראלי לדעתי הרבה יותר עמוקות מזה ועד שלא נשאל את השאלות הנכונות נמשיך לקבל קבוצות כמו חדרה ומס אשדוד על המסך בפריים טיים או על הדשא באבי רן

[smention u=121]DelPiero[/smention] מה השאלות הנכונות?

Smile אמר:
@DelPiero מה השאלות הנכונות?

נראה לי זה מצריך PhD שלם אבל אני אחשוב על זה ואחזור לכאן כשיעלו לי תובנות

חזרה
למעלה