ג'וש כהן - נושא רשמי

סמל אישי של משתמש
KevinDurant
חבר בבורד

Re: ג'וש כהן - נושא רשמי

שליחה על ידי KevinDurant »

אליאור כתב: 05 אוקטובר 2023, 14:12
KevinDurant כתב: 05 אוקטובר 2023, 13:24
אליאור כתב: 05 אוקטובר 2023, 12:55

ג'וש שוער יציב אבל הוא די מוגבל ונכון להיום גלזר עדיף עליו. אתה מוזמן לראות את המשחק נגד הכוכב האדום שם בוריאן שהיום בברטיסלבה לקח כדור של קורנו שג'וש לא לקח כדור דומה לאיבניץ'. גם הבעיטה החופשית של גרימלדו נגד בנפיקה זו עוד דוגמה מקמפיין האלופות לכדור שהוא היה צריך לקחת (אלה בקצרה המקרים שאני זוכר). אלה אמנם לא טעויות שוער פר אקסלנס אבל אלה כדורים ששוערים טובים יותר כמו אלה שציינתי פה קודם היו לוקחים בדרך כלל.
הנקודה שלי במהלך כל הדיון הזה שאתה מסתכל על פיק של שוער כמו גלזר או על שוערים שהגיעו לשיא שלהם במקומות אחרים (כמו ראיקוביץ וכו) ולא על מה השוערים עשו במהלך הקדנציה שלהם *פה בליגה*

הקריירה של כל מי שציינת כנראה תהיה או כבר טובה משל ג'וש אבל הקדנציה שלו במכבי חיפה טובה מכל הקדנציות של שאר השמות שנתת *בארץ*

זה שגלזר נתן עונה אחת טובה בבש לא "מחפה" על כל מה שהוא עשה עד אז ומה שהוא עושה בחול לא רלוונטי ולא מעניין.

אותו כנל על פרץ. ראיקוביץ בכלל לא היה טוב מכהן בארץ אף פעם
גלזר נתן שתי עונות טובות בליגה, לא אחת. לא מדובר בפיק זמני קצר אלא בעלייה מדורגת ומימוש פוטנציאל שלא היה קיים אף פעם אצל ג'וש כהן. כל אחד מהשוערין שציינתי יכול לקחת כדורים קשים הרבה יותר מאלה שג'וש כהן אי פעם יקח.
אפשר גם באותו אופן להסתכל על הקריירה של ג'וש לפני מכבי חיפה (כי מכבי חיפה לדעתי היא הפיק שלו) ולעשות השוואה ארוכת טווח לגבי כל אחד מהשוערים, אם כבר. ההשוואה רק למשחקים בליגה מעקמת את ההסתכלות אבל גם אם מסתכלים רק על הליגה עדיין יש סיבה למה כל אחד מהשוערים שציינתי התקדם ושילמו עליו וג'וש כהן לא מוצא קבוצה כשחקן חופשי.
* הקריירה של כל אחד מהשוערים כבר יותר טובה מהקריירה של ג'וש אי פעם תהיה.

אני ברצינות לא מבין מה ההתלהבות מג'וש כהן. אני מדבר עם חברים ומשפחה שהם לא אוהדי מכבי חיפה ואף אחד לא מחזיק ממנו. זה שתופסים ממנו פה בפורום זה מאוד סובייקטיבי. אני גם אף פעם לא תפסתי ממנו. יותר טוב מהשוערים שהיו לפניו דוגמת שראנוב וחיימוב אבל לדעתי לא ברמה מבחינת איכות של שאר החלקים בקבוצה של העונה שעברה למעט עמדת החלוץ.

יחד עם זאת אני בדעה שצריך להחזיר אותו לכמה חודשים כי הוא הרבה יותר טוב משני השוערים שיש לנו היום גם אם בקבוצה "שלמים איתם".
אתה שוכח שגוש כהן התחיל את הקריירה המקצועית שלו באמת פה בגיל 28

ראיקוביץ ופרץ שחקנים שהיו פה בגילאים צעירים מאוד וגם גלזר שוער צעיר היום באופן יחסי לעמדה.

אני חושב שדווקא גוש שוער של הצלות גדולות (בשלוף החופשית מול אלטמן, ההצלה של פשיץ ב2-2)

בעונה הראשונה של גלזר בבש הוא לא היה טוב ממנו. אני לא חושב שראיקוביץ בליגה נתן עונות יותר טובות מגוש וגם פרץ.

ההסתכלות לגבי מה השוער עשה פה היא דווקא מאוד מעניינת כי מה שמעניין אותי זה מה שהוא עשה שהוא שיחק במכבי חיפה ולא מה הוא עשה בחול ובמקומות אחרים.

ברור שסולומון לדוגמה שחקן הרבה יותר טוב מאצילי ועם קריירה הרבה יותר טובה אבל בליגת העל אצילי עשה קריירה הרבה יותר טובה והייתי מעדיף את מה שאצילי עשה פה מאשר מה שסולומון עשה בפ"ת.

אני אתן לך עוד דוגמה, נניח שחקנים כמו אדריאן סילבה וקראמר שעשו קריירות יפות אחרי מכבי חיפה, זה אומר שהקדנציה שלהם פה טובה משל פיירו? או משל נטע?

זכותך לחשוב ששוערים אחרים היו יותר טובים, לדעתי גוש שוער מצוין וסופר יציב ואיכותי והייתי חותם על ה3 שנים שלו פה לעוד 10 שנים קדימה
סמל אישי של משתמש
רק מכבי
אגדה ירוקה

Re: ג'וש כהן - נושא רשמי

שליחה על ידי רק מכבי »

נעול