אליאור כתב: 09 מרץ 2024, 15:24
KevinDurant כתב: 09 מרץ 2024, 10:49
אליאור כתב: 08 מרץ 2024, 21:12
בעיניי הוא לא הביא ערך מוסף. הוא היה סולידי.
אתה באמת משווה שוערים שנמכרו לבאיירן מינכן ולכוכב האדום לג'וש כהן שחיפש את עצמו בקיץ?
פרץ נמכר לבאיירן מינכן בגלל הפוטנציאל שיש בו, לא בגלל האיכות שיש בו כרגע.
שוער שנבחר לשחקן העונה ולקח אינסוף פנדלים קריטיים והצלות גדולות במאניטיים לא הביא ערך מוסף? איזה ערך מוסף גלזר ופרץ הביאו לקבוצות שלהם?
אז גלזר נמכר לכוכב האדום, איזה הישג.
הגדולה של ג'וש כהן זה שהוא היה מספיק טוב בשביל להיות השוער הכי טוב בליגה בתקופה שלו אבל מנגד מספיק "מבוגר", "פציע" ועם נתונים פיזיים לא משהו כדי שנהנה ממנו 5 שנים.
תעבור על כל שוער שהיה בליגה מאז אניימה ואתה תראה שהקדנציה של ג'וש כהן כקדנציה(!) (לא כחצי עונה פה חצי עונה שם), הייתה הקדנציה הכי טובה והכי יציבה.
פרץ התגלח על מכבי ת''א לא מעט וברגע שהגיע למצב שהוא שוער איכותי בליגה הוא כבר "ברח" להם והם לא הספיקו ליהנות ממנו. כנ''ל גלזר שעשה בערך עונה בודדת איכותית בב''ש.
ג'וש אכן הביא ערך מוסף באליפות הראשונה בגלל שהיו לו עצירות פנדלים בדקות קריטיות שהביאו נקודות. בשבילי זה לא מספיק כדי להכתיר אותו כשוער גדול.
הכוכב האדום זה מועדון בסדר גודל גדול יותר מכל קבוצה ומועדון בארץ. זה הישג להימכר לקבוצה הזו ולשחק בהרכב שם.
אני לא יודע מה זה "קדנציה". אפשר לקבוע כל מיני פרמטרים או טווחי זמן מוזרים או לקביעת האיכות של שחקן. בפועל בשנתיים האחרונות גלזר השוער הכי טוב בליגה והוא שומר על יציבות. גם בכוכב האדום ממה שראיתי הוא היה טוב השנה.
פרץ לא רק פוטצציאל. הוא גם שוער טוב בהווה. זה שיש לו יותר טעויות זה בגלל שהוא שוער צעיר יותר מג'וש כהן. הוא לא התגלח על מכבי תל אביב. מצחיק להגיד את זה כשלא היו שוערים ישראלים טובים יותר ממנו בהישג יד. ומצחיק להגיד את זה על שוער שנמכר לבאיירן ושפנברחצ'ה גם רצתה בקיץ. או אולי גם להימכר לפנרבחצ'ה זה לא הישג?
עזוב. אין לנו מה להמשיך להתווכח על זה. אפשר לשאול כל אוהד אובייקטיבי בליגה את מי הוא מעדיף ולהגיע למסקנה. לדעתי גם בפורום הזה המשתמשים מספיק אובייקטיבים כדי להגיד שגלזר ופרץ יותר טובים מג'וש כהן.
ובאליפות האחרונה שהוא לקח פנדל לזלקה בדקה 90 ולקח פנדל לכנעאן שהיינו בפיגור עם אדום ושינה את כל המומנטום של המשחק וניצחנו? זה לא "מספיק"?
פרץ בעתיד ככל הנראה יהיה שוער יותר טוב מג'וש כהן.
בתקופה המקבילה שלהם בליגה אם הייתי שואל אותי את מי אני מעדיף, ג'וש כהן או פרץ הייתי מעדיף את ג'וש וזאת בדיוק הנקודה שלי.
מעניין אותי מה השחקן עשה בליגה ומה הוא תרם לקבוצה, לא מה הוא יהיה בהמשך הקריירה ואיזה פוטנציאל יש לו.
אני חושב שגלזר היה השוער אולי הטוב בליגה בשנה האחרונה שלו (לדעתי פרץ לא היה השוער הכי טוב בליגה באף שלב) ועדיין, זה שגלזר היה שוער בציון 9.5 בליגה וג'וש היה בציון 9 לא אומר שג'וש לא היה שוער טוב או שהוא בינוני.
בינוני מבחינתי זה כל השוערים שיש היום בליגה שהם מבחינתי שוערים ציון 5.5-6 כמו משפתי, זובאס, כיוף, אליאסי וסילבה.
ובדיוק כמו שאמרתי, גלזר, פרץ וג'וש שוערים ב3 ציונים יותר טובים מאלה שציינתי.