המשך העונה - לאן?

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
רק מכבי
סמל ירוק
הודה ל־: 41 פעמים
קיבל תודה: 162 פעמים

המשך העונה - לאן?

שליחה על ידי רק מכבי »

אנחנו נמצאים בנקודה סופר קריטית בעונה. סוג של ''צומת דרכים''.
יש פה דאון רציני אחרי הדחה מסתמנת מאירופה, הורדות נקודות, ופתיחת פער מצד מכבי ת''א.
וזו צומת דרכים רצינית לקראת המשך העונה.
האם דגו יכול לייצב את המערכת, להעביר את המשחק הזה, לבוא שבוע הבא ולנצח את הפועל ת''א, ולהמשיך לרדוף אחרים עד הסוף.
אם זה לא יקרה, זה מבוא להתרסקות, ולתת למכבי ת''א אליפות די בקלות.

העונה יכולה לקבל מפנה מאוד רציני ב2-3 מחזורים האחרונים.

אני הורדתי מעט את העצבים של המשחק, ואני בהסתכלות מציאותית חושב שיש מקום לאופטימיות. ואני אסביר:
סבירות די גבוהה שהנקודה תוחזר(צאו מהסרט שיחזירו 2 נקודות). במצב עניינים שכזה, הפער יהיה 4.
בשבוע הבא יש מכבי תל אביב - הפועל חיפה בבלומפילד. נצטרך להתפלל לנס מכיוונו של רוני לוי. שאולי יוציא שם תיקו, בזמן שאנחנו נהיה חייבים לנצח את הפועל ת''א.
בהנחה וזה קורה, זה יעמיד את הפער על 2 נק'. בהנחה ונשמור על הפרש שערים עדיף מהם, זה אומר שמספיק עוד תיקו אחד שלהם, ואנחנו יכולים לעלות לראשות הטבלה.
המפתח יהיה לא להפסיד בבלומפילד בפתיחת הפלייאוף, ולבוא לסמי עופר ולנצח אותם.
אני מאמין שתהיה להם נפילה יחד עם המשחקים באירופה, ואנחנו נהיה חייבים לנצל את זה.

זה נכון שהיינו נראים היום כמו כלום ושום דבר, אבל עם איך שהסגל הזה נשחק בזמן האחרון (ולדגו יש חלק לא קטן בזה) זו ירידה שהייתה חייבת לבוא.
מה שעבד מול חדרה לא עובד מול ריינה, כמו שמה שעובד מול גנט לא יעבוד מול פיורטינה לצורך הדוגמא.

וכאן נכנס האבל

אבל, אל תשכחו את המשחקים הטובים שלנו נגד מכבי ת''א. ואני מדבר פה בעיקר על איך נראינו כשהיינו עם סגל עבה ומלא יותר.
ראינו שכאשר אנחנו בריאים ושיש עומסים סבירים, אנחנו נותנים להם יותר מפייט, ויכולים לעשות דברים יפים.
לקראת ההמשך, כשאנחנו נקבל בחזרה את גולדברג, דין, ג'אבר, בתקווה שרפאלוב יחזור להיות רפאלוב. ואולי גם את חג'ג'. תחזור האיכות והתחרות, יהיה אפשר להעניק מנוחה לשחקנים.
ובעיקר אני מאמין שנוכל לחזור להיות טובים ולנצח בפלייאוף העליון. אבל בשביל שכל זה יקרה צריכים לעשות הכל בשביל להשאיר את הראש למעלה, ולא לשקוע בדאון שקיים עכשיו בקבוצה.
והוא קיים, ורואים את הראיונות של השחקנים ומרגישים את הוויב גם מהצוות. אסור לאף אחד עכשיו להרים ידיים. יש עוד פלייאוף, יש גביע, יש מה להילחם.

בקיצור, תרימו את הראש. אנחנו מכבי חיפה. ואסור לנו לוותר. לא ויתרנו ב-10 הפרש, לא ויתרנו אחרי כל הפציעות, ולא נוותר עכשיו.
נכון שצריכים לקרות ולהסתדר הרבה דברים מבחינתו, אבל זה אפשרי, זה לא בשמיים. וזה עוד יכול להתהפך. תאמינו.
סמל אישי של משתמש
hezildo
אגדה ירוקה
הודה ל־: 230 פעמים
קיבל תודה: 33 פעמים

Re: המשך העונה - לאן?

שליחה על ידי hezildo »

אני מאמין שמבחינה מנטלית יצליחו להרים את השחקנים בחזרה.
הבעיה העיקרית היא פיזית. השחקנים נשחקו לגמרי ויש מיליון פציעות.
אומנם כמה שחקנים אמורים לחזור בקרוב, אבל צריך עוד זמן עד שהם באמת יכנסו לכושר שמאפשר להם לתרום
משהו למשחק.

אני בטוח שאם לא הפציעות והעומס המטורף הזה היינו מקום ראשון עכשיו, אפילו שגנבו לנו 2 נק'.
לא יושנים בלילה, עושים סקאוטינג אקטיבי סקופץ
סמל אישי של משתמש
רק מכבי
סמל ירוק
הודה ל־: 41 פעמים
קיבל תודה: 162 פעמים

שליחה על ידי רק מכבי »

hezildo כתב: 11 מרץ 2024, 00:06 אני מאמין שמבחינה מנטלית יצליחו להרים את השחקנים בחזרה.
הבעיה העיקרית היא פיזית. השחקנים נשחקו לגמרי ויש מיליון פציעות.
אומנם כמה שחקנים אמורים לחזור בקרוב, אבל צריך עוד זמן עד שהם באמת יכנסו לכושר שמאפשר להם לתרום
משהו למשחק.

אני בטוח שאם לא הפציעות והעומס המטורף הזה היינו מקום ראשון עכשיו, אפילו שגנבו לנו 2 נק'.
נקווה שיעבדו בפגרת הנבחרות על להחזיר כמה שיותר שחקנים לכושר, ולתת לשחקנים עם עומסים מנוחות.
מקווה שגולדברג לא יחפש להיות עכשיו חזיזה, וימשיך לנוח מהפציעה גם מול הפועל ת''א, וגם במשחקי הנבחרת.
קינדה וחלאיילי זה יהיה בלתי נמנע הזימון שלהם.

אגב, זה לוח המשחקים המסתמן:
מכבי חיפה - ריינה
מכבי ת"א - מכבי חיפה
מכבי חיפה - סכנין
מכבי חיפה - ב"ש
הפועל חיפה - מכבי חיפה
ריינה - מכבי חיפה
מכבי חיפה - מכבי ת"א
סכנין - מכבי חיפה
ב"ש - מכבי חיפה
מכבי חיפה - הפועל חיפה
ירוק זה אני
שחקן העונה
הודה ל־: 4 פעמים
קיבל תודה: 15 פעמים

שליחה על ידי ירוק זה אני »

אמרנו את זה כבר לפני יותר משבועיים- גם כשניצחנו בתקופה האחרונה, לא נראינו טוב וירדנו אחורה.
כנראה שהעומס והפציעות הרבות מתחילים להשפיע.

אנחנו צריכים לצאת לאיטליה ולעשות תוצאה טובה(תיקו או הפסד מינימלי) שיגרום למצב רוח מרומם, לנצח את הפועל תל אביב ולצאת לפגרה בתקווה שאחריה השחקנים יחזרו רעננים עם פחות עומס וטיסות ולייצר ריצה יפה.
אנחנו מסוגלים לזה, יש פה קבוצה כישרונית ורעבה.
סמל אישי של משתמש
Shocking4U
מנהל הבורד
הודה ל־: 13 פעמים
קיבל תודה: 91 פעמים

שליחה על ידי Shocking4U »

הפחד הכי גדול שלי שלדעתי גם יתממש זה שאנחנו על סף אליפות צהובה וגם הם יקבלו את בכר בעונה הבאה. ריספקט למסאי על מה שעשה העונה בהתחשב בכל מה שקרה עם הסגל אבל אני פשוט לא מאמין בו כמישהו שמסוגל לסחוב אותנו לאורך עונה שלמה לאליפות. אין לו את האקסטרה.
Greengo
תוקע יתד בהרכב
קיבל תודה: 1 פעם

שליחה על ידי Greengo »

יש כמה בעיות:
הפצועים - לפחות אלה שפצועים לתקופה ארוכה (ג'אבר, חג'ג', דוד) - יצטרכו כמה שבועות לחזור לעניינים
חלאילי - אחרי המכירה המסתמנת לבלגים - יהיה עם הראש שם ואולי גם ישמור על הרגליים
רפאלוב - לא יודע כמה זמן צריך להחלים מסדק במסרק כף הרגל. האן הפגרה תספיק?
מנטלית - נראה שהשחקנים היו בדאון בגלל ההודעה על הנקודה שהוחזרה לת"א. מקווה שאולי ההחזרה הצפויה של הנקודה שלנו (הלוואי) תחזיר קצת את הצבע לפנים
פיזית - רואים שהקבוצה סחוטה. לא בטוח שנצליח לסחוב ככה עד הפגרה וייתכן ועד אז זה יהיה מאוחר כבר
מומנטום - כרגע הוא עם ת"א ואני חושש שהעייפות אצלנו תכריע והם יפתחו פער גדול יותר
כובע קש
אגדה ירוקה
הודה ל־: 68 פעמים
קיבל תודה: 47 פעמים

שליחה על ידי כובע קש »

גם אחרי ההפסד אתמול כלום לא גמור, לא אוהב אוהדים שחורצים גורלות על סמך משחק אחד.
אבל יהיה קשה, כפי שזה מסתמן המשחק מפתח יהיה נגד הגרמנים בבלומפילד ושם כבר יהיה ברור לאיזה כיוון העונה הולכת
סמל אישי של משתמש
KevinDurant
חבר בבורד
הודה ל־: 148 פעמים
קיבל תודה: 127 פעמים

שליחה על ידי KevinDurant »

צריך לקחת 3 נק' מהפועל ת''א ולצאת לפגרה ולחזור יותר רעננים וטריים ובעיקר להחזיר שחקנים כמו גולדברג, ג'אבר וחג'ג' וגם לקרב את דין בחזרה.
dyarok
אלוף המדינה
הודה ל־: 1 פעם
קיבל תודה: 7 פעמים

שליחה על ידי dyarok »

KevinDurant כתב: 11 מרץ 2024, 09:11 צריך לקחת 3 נק' מהפועל ת''א ולצאת לפגרה ולחזור יותר רעננים וטריים ובעיקר להחזיר שחקנים כמו גולדברג, ג'אבר וחג'ג' וגם לקרב את דין בחזרה.
החשש שלי הוא שרק שון יחזור כשיהיה על מה להלחם עדיין וכל השאר יחזרו העונה (אם בכלל) רק בגארבג', כך שזה לא יהיה מספיק משמעותי.
ואנחנו גם מרחק יריקה מפציעה ושחיקה של ליאור-קינדה
סמל אישי של משתמש
KevinDurant
חבר בבורד

dyarok כתב: 11 מרץ 2024, 09:44
KevinDurant כתב: 11 מרץ 2024, 09:11 צריך לקחת 3 נק' מהפועל ת''א ולצאת לפגרה ולחזור יותר רעננים וטריים ובעיקר להחזיר שחקנים כמו גולדברג, ג'אבר וחג'ג' וגם לקרב את דין בחזרה.
החשש שלי הוא שרק שון יחזור כשיהיה על מה להלחם עדיין וכל השאר יחזרו העונה (אם בכלל) רק בגארבג', כך שזה לא יהיה מספיק משמעותי.
ואנחנו גם מרחק יריקה מפציעה ושחיקה של ליאור-קינדה
לכאורה ג'אבר וחג'ג' אמורים לחזור אחרי הפגרה ולהיות כשירים.

זה 3 שחקנים בכל "יחידה" של הקבוצה שדוחפים אותך קדימה ומשדרגים, בתוספת למנוחה ולסיום באירופה
Nirgreen
אלוף המדינה
הודה ל־: 4 פעמים
קיבל תודה: 2 פעמים

שליחה על ידי Nirgreen »

זה נגמר.
חצי סגל פצוע
תמונה
סמל אישי של משתמש
Apoc
יו״ר הבורד
הודה ל־: 59 פעמים
קיבל תודה: 79 פעמים

שליחה על ידי Apoc »

צריך להגיד את האמת
הפציעות הרגו אותנו יותר מההתאחדות העונה
גם השחקנים שמשחקים בתכלס סוחבים פציעות (ואלה שלא גמורים מעייפות)
אופטימיות במכבי חיפה
סמל אישי של משתמש
MH13 TILL I DIE
קפטן ירוק
קיבל תודה: 14 פעמים

שליחה על ידי MH13 TILL I DIE »

אם זה יימשך הייתי אומר שגם המקום השני והשלישי בסיכון... מקווה שיצליחו לעצור את כדור השלג הזה
#רק_מכבי
Make JUNGLE great again! סמנופף
גם אם נשלוט איתך בליגה, גם אם נזכה איתך בצ'מפיונס...
יענק'לך!
Ganjot
הענק הירוק
קיבל תודה: 19 פעמים

שליחה על ידי Ganjot »

Apoc כתב: 11 מרץ 2024, 10:06 צריך להגיד את האמת
הרגנו את עצמנו בזה שהפסקנו לשחק כדורגל כבר כמה חודשים טובים.
פציעות, עייפות הכל נכון, וזה עדיין לא תירוץ להפסיק לשחק דקה 20-25 כל משחק. הייתי מבין אם הנפילות היו מגיעות רק בדקה 70, אבל זה לא המצב.
קבוצה שלא יודעת התקפה והכל אצלה זה 5 בהגנה ולהתפלל לא לקבל גול.
HaifaWave
חבר בבורד
הודה ל־: 66 פעמים
קיבל תודה: 42 פעמים

שליחה על ידי HaifaWave »

אנחנו קבוצה טובה יותר ממכבי תל אביב או לפחות לא פחות טובה ממנה, שנמצאת בבעיה בגלל כמות הפציעות.
גם לא צריך להגזים. הפער מהצהבת הוא 4 (מאמין שיחזירו לנו ת את אחת הנקודות ששדדו). זה פער ריאלי, בייחוד אם הצהבת יעלו לרבע הגמר ואנחנו לא. אנחנו פשוט צריכים שהפצועים יחזרו כבר.
Daniel123
סמל ירוק
הודה ל־: 7 פעמים
קיבל תודה: 55 פעמים

שליחה על ידי Daniel123 »

אליאור כתב: 11 מרץ 2024, 16:06 אנחנו קבוצה טובה יותר ממכבי תל אביב או לפחות לא פחות טובה ממנה, שנמצאת בבעיה בגלל כמות הפציעות.
גם לא צריך להגזים. הפער מהצהבת הוא 4 (מאמין שיחזירו לנו ת את אחת הנקודות ששדדו). זה פער ריאלי, בייחוד אם הצהבת יעלו לרבע הגמר ואנחנו לא. אנחנו פשוט צריכים שהפצועים יחזרו כבר.
אתה מאוד אופטימי.
מהמר שהם יקחו אליפות בפער של 8 לפחות.
עד שיחזרו אצלנו כל הפצועים לכושר תסתיים העונה, אני לא בונה על זה.
הם גם קבוצה ממש שונה עם מילסון צריך לומר את האמת.
סמל אישי של משתמש
adoram
שחקן העונה
הודה ל־: 3 פעמים
קיבל תודה: 3 פעמים

שליחה על ידי adoram »

אתה צודק ברוב הדברים ואני רוצה להיות אופטימי כמוך, אבל כמה מוקשים בדרך לאופטימיות:
*כמובן, כמו שכבר אמרו כאן, נושא הפציעות. זה יהיה קריטי איך הפצועים הבכירים - דין דוד, גולדברג וג'אבר, יחזרו מהפציעות שלהם. וכמובן שלא ייפצעו שחקני מפתח נוספים.
*כיוף מציג יכולת זוועתית דווקא בחלק הכי חשוב של העונה, הרבה יקום וייפול על היכולת שלו לחזור למה שהוא היה.
*העובדה שהצהבת תארח את משחק העונה הראשון בפלייאוף זה סופר קריטי, גם תיקו עבורם לא תהיה תוצאה רעה, ניצחון שלהם וברור שהסיפור גמור. קצת מזכיר את המשחק בבלומפילד העונה שניצחנו והפכנו את כל העונה, עד שהיא התהפכה שוב.

עם זאת, ובלי קשר איך תסתיים העונה, אני עדיין חושב שאנחנו קבוצה הרבה יותר טובה מהם, כמובן כשכולם כשירים. גם סביר שנסיים בתור ההתקפה וההגנה הכי טובה בליגה, ובסבירות גבוהה גם מלך השערים יהיה שחקן שלנו.
אבל זה שווה לתחת כרגע.
תמונה
סמל אישי של משתמש
KevinDurant
חבר בבורד

Ganjot כתב: 11 מרץ 2024, 15:57
פציעות, עייפות הכל נכון, וזה עדיין לא תירוץ להפסיק לשחק דקה 20-25 כל משחק. הייתי מבין אם הנפילות היו מגיעות רק בדקה 70, אבל זה לא המצב.
הירידה הזאת הגיונית וקורית לכל קבוצה בכל עונה.

אני זוכר שחלק נכבד מעונה שעברה, בערך עד הדרבי שעלינו עם המופקר דיברנו על זה שאנחנו לא נראים טוב כל העונה והיכולת לא טובה ואנחנו על אדים.

בשורה התחתונה מבחינת קצב צבירת נקודות אנחנו בקצב של כל האליפויות עד עכשיו.

מה שמכריע אותנו כרגע זה עומס גדול מאוד על שחקני מפתח (תראו כמה משחקים סק, מוחמד, קינדה, חלאיילי ופיירו שיחקו בתקופה האחרונה) וזה בנוסף לכל הפציעות וההיעדרויות.

זה היה טבעי.

צריך לקחת את ה3 נק' נגד הפועל ת''א, לנצל את הפגרה להתרעננות ולהחזיר שחקנים לכשירות ולבוא בטירוף לפלייאוף
Ganjot
הענק הירוק
קיבל תודה: 19 פעמים

שליחה על ידי Ganjot »

KevinDurant כתב: 11 מרץ 2024, 18:56

אני זוכר שחלק נכבד מעונה שעברה, בערך עד הדרבי שעלינו עם המופקר דיברנו על זה שאנחנו לא נראים טוב כל העונה והיכולת לא טובה ואנחנו על אדים.

מה שמכריע אותנו כרגע זה עומס גדול מאוד על שחקני מפתח (תראו כמה משחקים סק, מוחמד, קינדה, חלאיילי ופיירו שיחקו בתקופה האחרונה) וזה בנוסף לכל הפציעות וההיעדרויות.

זה היה טבעי.

צריך לקחת את ה3 נק' נגד הפועל ת''א, לנצל את הפגרה להתרעננות ולהחזיר שחקנים לכשירות ולבוא בטירוף לפלייאוף
לשחק כל כך גרוע ולהתפלל לא לקבל גול במשך 70 דקות משחק, בכל משחק כמעט במשך חודשיים, זה לא בדיוק קורה לכל קבוצה.
אנחנו לא יודעים מה זה לתקוף בכלל, למזלו של דגו יש שלישיית בלמים איכותית שאיכשהו מנקה את הרוב ואלילת המזל לצידו שהכדורים שורקים ליד הקו.
זה קרה גם במשחקי שהיה לנו מנוחה יחסית יותר גדולה.
ובסוף אפשר להגיד ששחקנים נגמרים אבל מצד שני אם דגו מושיב שלושה מגנים ימניים על הספסל וגומר את חלאילי כל פעם לבד על הקו, ואם פיירו משחק כל משחק במקום שדהן היה מקבל קצת דקות וחמד היה מקבל יותר דקות לפני הפציעה, ועלי נטחן בלי סיבה לפעמים, אז זה על דגו יותר מאשר פציעות.
אתמול יכלנו לפתוח בעשרה הרכבים שונים, שכולם היו עדיפים על ההרכב המבולגן שהוא עלה איתו.
אני לא זוכר קבוצה שמשחקת 20 דקות במשחק.. יש נפילות, יש דקות רעות, יש ירידה טבעית אחורה כשמובילים נגיד 2-0, אבל אצלנו זה פשוט נהיה תופעה שאיך שאנחנו מבקיעים אנחנו מפסיקים לשחק במקום לחפש לדרוס.
גם נגד אשדוד זה בא לידי ביטוי, שבמשחק כזה הפסקנו לשחק במקום לתת עוד גולים כשברור שהפרש השערים משמעותי (מניח שבמשחק נגדנו הם כבר יהפכו את ההפרש שערים לטובתם, ואז זה כבר עוד נקודה שהלכה לנו).
סמל אישי של משתמש
KevinDurant
חבר בבורד

Ganjot כתב: 11 מרץ 2024, 19:22
KevinDurant כתב: 11 מרץ 2024, 18:56

זה היה טבעי.

לשחק כל כך גרוע ולהתפלל לא לקבל גול במשך 70 דקות משחק, בכל משחק כמעט במשך חודשיים, זה לא בדיוק קורה לכל קבוצה.
אנחנו לא יודעים מה זה לתקוף בכלל, למזלו של דגו יש שלישיית בלמים איכותית שאיכשהו מנקה את הרוב ואלילת המזל לצידו שהכדורים שורקים ליד הקו.
זה קרה גם במשחקי שהיה לנו מנוחה יחסית יותר גדולה.
ובסוף אפשר להגיד ששחקנים נגמרים אבל מצד שני אם דגו מושיב שלושה מגנים ימניים על הספסל וגומר את חלאילי כל פעם לבד על הקו, ואם פיירו משחק כל משחק במקום שדהן היה מקבל קצת דקות וחמד היה מקבל יותר דקות לפני הפציעה, ועלי נטחן בלי סיבה לפעמים, אז זה על דגו יותר מאשר פציעות.
אתמול יכלנו לפתוח בעשרה הרכבים שונים, שכולם היו עדיפים על ההרכב המבולגן שהוא עלה איתו.
אני לא זוכר קבוצה שמשחקת 20 דקות במשחק.. יש נפילות, יש דקות רעות, יש ירידה טבעית אחורה כשמובילים נגיד 2-0, אבל אצלנו זה פשוט נהיה תופעה שאיך שאנחנו מבקיעים אנחנו מפסיקים לשחק במקום לחפש לדרוס.
גם נגד אשדוד זה בא לידי ביטוי, שבמשחק כזה הפסקנו לשחק במקום לתת עוד גולים כשברור שהפרש השערים משמעותי (מניח שבמשחק נגדנו הם כבר יהפכו את ההפרש שערים לטובתם, ואז זה כבר עוד נקודה שהלכה לנו).
אני מסכים שנראים פחות טוב כבר תקופה אבל אני חושב שזה יותר נסיבות של סגל קצר ועומס מאשר אימון (כרגע לפחות)

אתה צודק שכבר תקופה ארוכה אנחנו משחקים מחצית במקסימום ונראים פחות טוב וההגנה מחפה.

דווקא נגד אשדוד אני לא מסכים אתך, זה בדיוק היה משחק של לסיים במחצית ולתת מנוחה לכל מי שצריך (בגלל זה עלי יצא שם במחצית נניח).

הקטע עם המגנים ימניים זה יותר שיקול "טקטי" הייתי אומר אבל בשאר העמדות פשוט יש ירידה משמעותית בין מי שמשחק למחליף שלו בספסל וזה הבעיה המרכזית.

אם אתה מגיע לדקה 60 ביתרון 1-0 אתה תהיה בבעיה גדולה כי כבר אין לך יתרון על היריב ברגע שאתה עם קאסה, סוף, קנדיל וגוני נאור לדוגמה.
HaifaWave
חבר בבורד
הודה ל־: 66 פעמים
קיבל תודה: 42 פעמים

שליחה על ידי HaifaWave »

Daniel123 כתב: 11 מרץ 2024, 16:14
אליאור כתב: 11 מרץ 2024, 16:06 אנחנו קבוצה טובה יותר ממכבי תל אביב או לפחות לא פחות טובה ממנה, שנמצאת בבעיה בגלל כמות הפציעות.
אתה מאוד אופטימי.
מהמר שהם יקחו אליפות בפער של 8 לפחות.
עד שיחזרו אצלנו כל הפצועים לכושר תסתיים העונה, אני לא בונה על זה.
הם גם קבוצה ממש שונה עם מילסון צריך לומר את האמת.
לא רק מילסון, גם דוידה שאני חשבתי אגב שצריך להביא אותו. וגם עם עידו שחר כמגן.
אבל, זו לא אופטימיות. כרגע הפער הוא סביר. צריך לגרד ניצחון במשחק הליגה הקרוב ואחר כך כבר יהיה לנו קל יותר.
שלח תגובה