רק מכבי כתב: ↑11 מרץ 2024, 00:26
תראו, אני אפתח בזה שאני חושב שדגו עשה עבודה טובה בחלקים גדולים מאוד של השנה, והאכיל הרבה כובעים, וזה מאוד לזכותו.
ואחרי כל זה, אני לא חושב שאסור לבקר אותו בגלל שהוא עשה דברים גדולים ויפים בעבר.
ואני אומר את זה פה חד משמעית - דגו הוא האשם בהפסד הזה. אפשר היה לגרד פה לפחות תיקו.
ואני אנסה להיכנס פה לכל הטעויות שהוא עשה:
נתחיל מההרכב:
- אני אישית חושב שמערך 3 הבלמים לא עובד טוב לאחרונה בליגה. אנחנו לא נראים איתו טוב כבר תקופה, ודגו מתעקש ומתעקש ומתעקש להמשיך לשחק את זה. וזה פשוט לא ברור. כל עוד קורנו היה פצוע, זה היה מובן. כעת אין לזה שום הצדקה.
- אם כבר בחרת שוב לשחק 3 בלמים. מדוע הציוות הזה? מדוע קורנו שהוא השחקן אולי הכי חשוב בהתקפה משחק כבלם שמאל. מבחינתי תשחק עם פיינגולד שם(שיחק ככה), אוסונדגרן, ואם לא, אז תעביר את סק שמאלה, ותן לפיינגולד/סונדגרן לשחק את קו ימין. הסרסור הזה של קורנו כבלם פשוט תקע את כל משחק ההתקפה, וגם פגע בנו הגנתית ברגע שקורנו התעייף במחצית השנייה.
- מרכז השדרה שואו-מוחמד-קינדה עבד כמו מטורף ביום חמישי מול האיטלקים. קינדה על סף פציעה כמו שדגו אמר בסיום המשחק בבודפשט, ומוחמד עם פציעה בצלעות. למה לכל הרוחות האמצע היום היה זהה לאמצע של חמישי? היה אפשר לעשות כל מיני התאמות. סונדגרן היה יכול לשחק במקום שואו, קאסה יכל לפתוח במקום מוחמד, ואפילו קינדה היה יכול להתחיל בספסל.
- סוגיית רפאלוב-קינדה. 2 השחקנים היצירתיים היחידים שיש כרגע בקבוצה עם עומסים ופציעות. מדוע אתה פותח איתם ביחד? זו ריינה, זו לא הפועל עכו. אתה לא תסיים את המשחק במחצית הראשונה בכל מקרה. למה לא להשאיר קלף מהספסל? זה זעק לשמיים איך אחרי ששניהם יצאו, לא היה לנו שום שחקן שייעשה משהו התקפי. השחקנים היו חסרי עצות לא יודעים מה לעשות. למה לא להסתכל על המשחק בלאייה רחבה עם מספר אפשרויות לקראת ההמשך, ולכמה מקרים שיכולים להתפתח.
היה אפשר לפתוח עם קינדה ורפאלוב שייכנס להחליף אותו, היה אפשר לפתוח עם רפאלוב באמצע, ולתת לחלאיילי לשחק על קו שמאל, ולתת לסייף לשחק פעם אחת את התפקיד שהוא עשה טוב בבאקו, וזה שחקו קו ימין עם רגל הפוכה. רענון של תפקיד היה יכול לעשות טוב גם לחלאיילי וגם לסייף אגב. דגו בחר לעלות עם שניהם, במהלך שהזיק לקבוצה בראיית טווח של משחק שלם.
- ובכלל, כל העניין הזה של לשחוק שחקנים ששיחקו בחמישי לא מובן לי. כבר ראינו בעבר שזה לא עובד. שחקנים קשה להם עם המעברים והם נופלים מהרגליים. למה לא לעשות רוטציה רחבה, ולתת לשחקני המפתח חצי שעה או לעלות מהספסל במחצית כשהיריבה קצת עייפה, ואז להכניס אותם. ראינו את בכר עושה את זה מספר פעמים בשנה שעברה - שומר את השחקנים האיכותיים בספסל וזורק אותם פנימה כשבמשחק עייף יותר מבחינת הקבוצות, ובוחר לא להתחיל איתם בזמן שהקצבים עוד גבוהים, והשחקנים טריים. ההתעקשות הזאת לנהל את הרוטצייה בצורה לא מאוזנת מחושבת לא מובנת לי. שוב ושוב ושוב.
וגם פה זה לא משהו חד פעמי. תקופה שההרכבים לא עובדים טוב, אבל ניצחנו ולרוב לא בגלל יכולת גדולה, אז זה עבר הלאה. אבל זה היה צריך להיאמר אז, וזה נאמר גם עכשיו.
ואני אתן נתון כדוגמא - בואו ניקח סיבוב שלם מאז המשחק האחרון מול ריינה (כולל). שיחקנו 15 משחקי ליגה (14 משחקים בין סיבוב לסובב - כולל + משחק השלמה נגד מכבי ת''א).
בתוך המשחקים הללו, רק ב-4 משחקים מכבי חיפה כבשה יותר מ-3 גולים (אשדוד, סכנין, מכבי נתניה, מכבי פ''ת).
ההתקפה לא עובדת כבר תקופה ארוכה, ולצערי דגו לא עשה משהו בנידון. לא ניסה לשנות. ולי זה מפריע.
ניהול משחק:
- אם יש דבר שמפריע לי אצל מאמנים, זה קיבעון מחשבתי ותוכניות מהבית, ולא מגיבים בהתאם למה שמתאים כרגע על המגרש. ההחלטות של דגו חוזרות על עצמן משחק אחרי משחק אחרי משחק. והנה הפירוט: הוא מחליט ששחקנים X, Y, Z ישחקו היום 60 דקות. וזה בכל משחק ככה. הנה הדוגמאות מהמשחקים האחרונים. חילופים ראשוניים:
ריינה - דקה 60 (2 חילופים)
פיורנטינה - דקה 64
חדרה - דקה 70.
אום אל פאחם - דקה 59.
גנט - דקה 65.
אשדוד - דקה 60 (2 חילופים).
דרבי - דקה 62.
גנט - דקה 64.
בית''ר - דקה 56.
מכבי ת''א - דקה 61.
ב''ש (אדום) - דקה 69.
כפ''ס (גביע) - דקה 64.
מכבי ת''א (טוטו) - דקה 64.
נתניה - דקה 62.
סכנין - דקה 64.
מכבי פ''ת - דקה 62.
מכבי ת''א - דקה 62.ב
הפועל ירושלים - דקה 66.
הפועל פ''ת - דקה 61.
בקיצור, אני יכול להמשיך את זה עוד, אבל העיקרון אותו עיקרון. הוא מגיע עם חילופים מהבית, ולא מגיב למה שמתאים נקודתית למשחק. החילופים סביב אותם מספר דקות. וגם השינויים בדקות בין 62 או 64 זה הרבה בגלל שהכדור לא יוצא, ואז חילוף מתעכב דקה או כמה דקות.
-אני אתן דוגמא מהיום: היה ברור שתהיה ירידה ענקית במחצית השנייה. למה לא לעשות חילופים במחצית. למה לא להכניס את קאסה וסונדגרן באמצע ולרענן את האמצע לקראת המחצית השנייה?
למה לא לעבור ל-4 בהגנה. למה שוב ושוב לחכות שיקרה משהו, ורק אז להגיב? הדקות האלה שברור לכולם שעומד לקרות משהו, ואנחנו ממתינים וממתינים. אותי זה מוציא מדעתי.
וזה רק על קצה המזלג. יש לי הרבה ביקורת על ההתנהלות של דגו. ואני חושב שזה נכון שאין לו ניסיון ברמות האלה, ושהוא מאוד ''עובד לפי הספר'', אבל הוא חייב לסגל לעצמו יכולת של שליטה במשחק, ויכולת להגיב לדברים שקורים תוך כדי משחק. הוא חייב להיות הרבה יותר גמיש מחשבתית, ולנסות להסתכל בראייה הרבה יותר רחבה לקראת משחק.