Judokan כתב: ↑31 אוגוסט 2024, 10:27
Kaka כתב: ↑31 אוגוסט 2024, 10:17
רק נזכיר שבעונת 22-23 כשהחליטו להחזיר את כיוף מעפולה באמצע העונה הוא שימש כשוער שלישי אחרי ג׳וש ומשפתי. רק פעם אחת היה בסגל.
עונה שעברה הוא פתח כשוער שני לאיתמר ניצן עד שבצוות המקצועי (עם התערבות של יענקלה) החליטו שזה לא זה ונתנו לכיוף הזדמנות כי תכלס לא היו עוד אופציות וכיוף הפך לשוער הראשון.
שריף לא התקדם להיות השוער הבכיר במכבי חיפה בזכות היכולות שלו אלא בגלל הטעויות של המועדון בהחתמת שוער בכיר וגם כשהוא כבר קיבל את ההזדמנויות הוא לא הוכיח את עצמו בעיניי.
זה תיאור שמעוות את המציאות. שוער שני לרוב הופך לשוער ראשון כי השוער הראשון לא טוב.
גם ג'וש כהן הגיע למכבי כשוער שני לגיא חיימוב שהיה החתמה גרועה של אותו קיץ, ובסוף נכנס להיות שוער ראשון רק כי חיימוב גרוע ועם ידי טי-רקס. האם זה אומר שג'וש לא "התקדם" לעמדה או הרוויח אותה?
מה שמשנה זה שכיוף הרוויח את המקום שלו בשער בעונה שעברה, כי רוב הזמן הוא היה שוער טוב מאוד לצרכים שלנו, כולל כמה הופעות ברמה באמת גבוהה.
יש לו ליקויים, וחייבים לעבוד איתו עליהם בצורה משמעותית. בשביל זה יש מאמן שוערים לקבוצה, לא בשביל תרגילי קרן נחמדים שלא עובדים.
אני לגמרי יכול לראות אותו מבחינת פוטנציאל שוער ראשון איכותי פה. ובשביל זה אני מוכן גם לשלם איזשהם מחירים בתקופה הזו. בדיוק כמו שמוכנים לשלם אותם בשביל פיינגולד או חג'ג' ובעונה שעברה חלאילי
ראינו את כיוף בשנה שעברה והוא לא היה שוער טוב מאוד בשום צורה ועלה לקבוצה בהמון נקודות והמון טעויות שלו וכמות טעויות בעונה שג'וש לא עשה פה ב4 שנים.
זה לא שכיוף נחת מהחלל, מכירים אותו מהלאומית ומההופעות שלו פה וברור שהוא שוער לא טוב. אתם עושים לו הנחות כי הוא במכבי חיפה, אם הוא היה משחק בקבוצה אחרת בליגה לא היו יורקים לכיוון שלו בכלל.
שג'וש נכנס לשער במקום חיימוב היה ברור שיש פה שוער ברמה גבוהה ואצל כיוף זה ברור שלא. לאף אחד אין משהו נגדו וכולנו רוצים שהוא יצליח ואף אחד לא בא באנטי מהבית (להפך, אחרי שהיה פה את ניצן בשער כל מי שהיה שם כפפות ונכנס לשער היה נראה אחריו כמו בופון).
אם כיוף היה נכנס ישירות לשער אחרי ג'וש הוא היה קורס פה ולא היו מקבלים את זה בשום צורה.
ירוקי כתב: ↑31 אוגוסט 2024, 10:30
סליחה שאני מדבר לזכות הגרמנים,אבל דניאל פרץ סומן מגיל צעיר ע"י כולם בערך(אפילו ברמת הנבחרות כפי שאתם יודעים) ככה שנקודת ההנחה הייתה שהרצפה שלו הייתה להיות שוער מוביל בליגה והתקרה שלו(בהנחה שיתפתח נכון) הייתה מאוד גבוהה(אפילו בשביל להיות שוער שלישי בקבוצה בכירה אתה צריך יכולת כדורגלנית כלשהי,הוא בגדול הגיע למעל מה שציפו ממנו בכדורגל הישראלי שזה אכן מכובד).
בניגוד אליו,כיוף אכן סומן כהבטחה גדולה אבל רק ברמת הליגה ללא פוטנציאל אירופי משמעותי.
אני לא מסכים, כיוף סומן גם הוא מגיל צעיר והיה עליו הצעה מגרמניה בזמנו והוא ופרץ היו המובילים, הציפייה מכיוף הייתה להיות שוער ליגה ברמה גבוהה מאוד וכרגע הוא סתם שוער גנרי בליגה.
אליאור כתב: ↑31 אוגוסט 2024, 11:58
Apoc כתב: ↑31 אוגוסט 2024, 11:25
היו חייבים לקבל את ההחלטה שצריך שוער זר העונה
לצערי יש כבר איזו מנטרה שרצה כמה שנים שאומרת שלא צריך שוער זר פה ושזה בזבוז של עמדה של זר
עכשיו שמותר 6 זרים על המגרש בו זמנית ציפיתי שהמנטרה הזאת תעלם
אם היינו לא רק נעולים מבחינת עמדת השוער של שוער שאפשר לסמוך עליו כמו ג'וש אלא על כזה שאפילו נחשב ל"מעל הליגה" סטייל זרים גדולים אחרים שהיו פה בשנים האחרונות, זה היה משדרג את הקבוצה בכמה רמות ומביא הרבה נקודות במהלך העונה הקרובה.
לגמרי. שוער שהוא מעל הליגה זה שוער שנותן לך בסוף נקודות ומעביר אותך שלבים באירופה. אני לגמרי בעד.
אגב, כיוף במידה רבה גרם לנו להיות מודחים באירופה בגלל שהוא ספג שער בהארכה שהיה לו חלק גדול מאוד בו. עם שוער סביר זה לא היה אמור לקרות.
אני חושב שבשורה התחתונה הויכוח (הדי מפתיע כאן צריך לציין) לגבי כיוף הוא בשאלת היכולת. חלק משתמשים חושב שהטעויות נובעות מחוסר ניסיון אבל שהוא כישרון. אני משתייך לחלק השני שלא ראה בכיוף פוטנציאל מסוים. ולא, הבלחות ושנתון צעיר עדיין לא מזכים אותך בתואר פוטנציאל או פוטנציאל גדול.
אם אני בוחן את כל האלמנטים שלו כשוער אז אני מסמן דבר או שניים שהוא טוב בהם (אינסטינקטים טובים) ובכל היתר הוא לא טוב בכלל. לזה לא קוראים פוטנציאל. פוטנציאל זה אם הוא היה טוב ברובם או כולם ועדיין היה טועה מדי פעם ויחסית הרבה הרבה לשוער, בגלל שהוא שוער צעיר. אבל, שמבחינת יכולת הוא היה עושה בדרך כלל דברים ברוב או כל האלמנטים שמתעלים על שאר השוערים בליגה. הוא ממש לא שם.
מסכים אתך לגמרי, לא רואה בו שום פוטנציאל. לא בנתונים הפיזיים, לא במגמת השיפור שלו בשנה שהוא במכבי חיפה ולא בתכונות שלו כשוער.
משחק רחבה מזעזע, 0 שליטה בידיים, משחק רגל לא טוב, מיקום לא טוב. יש לו אינסטינקטים לא רעים ו1 על 1 מצוין, לא מעבר לזה.
מישהו פה יכול להגיד שהוא חושב שעם כיוף בכושרו הנוכחי בשער אנחנו לוקחים 3 אליפויות ועולים לליגת אלופות? לדעתי אין סיכוי.