נסכים שלא להסכים אחימייקל בן חמו כתב: 03 נובמבר 2025, 15:01אבל זה לא פיפא, זה לא שאומרים לשחקנים הנה קחו זה המערך אלו ההנחיות בהצלחה, הוא בא להרכב חדש לגמרי ולגמרי לא מאוזן, בלי מחנה אימון ולקבוצה שבורה מנטלית וקהל בלחץ.מייקל בן חמו כתב: 03 נובמבר 2025, 10:35 מה זה מאמן שתלוי בעוזר ספציפי ובמאמן מנטלי ספציפי? ראש מערכת אמור לדעת לקדם ולהצמיח אנשים תחתיו הוא לא אמור להיות תלוי באיזה צרפתי שיסדר לו את הקונוסים וידבר עם השחקנים.
עשו מברק איזה מדען כדורגל שעומד בצד ותופר טקטיקות מורכבות. מי שישמע. בשביל לעשות ניסויים על הדשא לא צריך מאמן. כל הרעיון הוא שהוא יידע מראש מה יעבוד ומה לא. לנסות את כל האפשרויות ולראות מה ייתפס זה לא אימון כדורגל.
גם להפיל הכל על הסגל והרכש זה חרטה. הייתי מצפה שמי שקוראים לעצמם עיתונאי ספורט ומסקרים את הקבוצה שילכו לבדוק שחקן שחקן ששיחררנו בשנתיים שלוש האחרונות ויראו מה הוא עושה היום ומה חושבים עליו. בואו נראה איפה שואו ואיפה שימיץ' וכל ה"פלופים" כביכול. האם זה הם או שזה בכלל אנחנו.
לא הגיוני שכולם גרועים.
אלה שחקנים ותיקים, רובם מכירים אחד את השני. יש כולה שני מערכים בכל הפאקינג כדורגל הזה. זה לא פוטבול. לא פעם ולא פעמיים מגיע שחקן רכש בשישי בלילה, עושה סיבוב בטיילת ועולה בשבת בהרכב. כולה כדורגל. משחק של שכונה. כל השחקנים האלה שחקו את כל המערכים האלה, על כל הווריאציות שלהם, מליון פעם.
אם לכל החרטה הטקטית הזאת יש משמעות, הייתי מצפה ממאמן מנוסה לדעת מי השחקנים המתאימים למערך שהוא בחר לשחק בו, שאמור להיות המתאים ביותר.
ומה שהוא בוחר לעשות אמור להיות טוב יותר מכל מה שהפרשנים והאוהדים אומרים שצריך לעשות.
בחר לא נחת אתמול מהחלל וגם לא מארגנטינה. הוא אימן פה עד לפני חצי שנה, חלק גדול מהשחקנים, וראה את כל המשחקים מתחילת העונה.
השחקנים עצמם לא צריכים ללמוד כדורגל. מה שהם לא יודעים הם כבר לא ילמדו.
מנטליות וקהל זאת מקצוענות נטו. מי שלא יודע לנטרל את זה שיחליף מקצוע.
לא יודע מה זה לא מאוזן כשיש 400 שחקנים על כל עמדה. חינכו אותכם ברדיו חיפה שכל שחקן במכבי צריך להיות כוכב. זה נכון לימים שבהם שחקנים כמו ברקוביץ ועטר שיחקו עשור בישראל לפני שחשבו על לצאת לאירופה ושזרים ברמה ממזרח אירופה היו מגיעים לכאן על משקל.
אז יניב קטן יכול להמשיך לשחק אותה ארכיאולוג ולספר איך בזמנו היה ככה וככה וכמה קשה היה לקבל את חולצת ההרכב, אבל שיתייחס גם לזה שאחד כמו חלאילי שעוד לא הספיק לשלוח תחתון לכביסה בכפר גלים כבר באירופה ושזרים כמו שהביאו פעם במכולות כבר לא מגיעים לכאן יותר. כמעט.
כדורגל מקצועני זה לא כדורגל של שכונה, לפחות לא באידאלי, מסכים אגב שבכדורסל לצורך העניין המאמן בא הרבה יותר לידי ביטוי, אבל גם בכדורגל ככל שהוא מתקדם יש הרבה יותר משמעות לעמידה הגנתית, תבניות התקפה, מצבים נייחים. זה לא שמאמן בא עם משרוקית אומר קחו כדור. זה כבר בגיל ילדים לא ככה.
אני רוצה לשתף אותך בסרטון הזה, זה בעיניי ממש ממחיש את הנקודה בחשיבות המאמן
https://www.facebook.com/share/v/1A5BZy ... tid=wwXIfr
מאמנים משפרים שחקנים, בכל גיל, אנליסטים צריכים לנתח חולשות וצוות האימון צריך להתאים אימונים של שחקן כדי לשפר אותו, גם מבחנת עמדות אגב, סתם בשלוף זורק את גולדברג לעמדת הבלם ואת אצילי משחקן ששורף בהגנה והיה נחשב לקשרים עם הנתונים הכי הגנתיים בליגה לקשר עם הנתונים ההתקפיים הכי טובים בליגה, זה לא קרה סתם ככה. אצילי לפני בכר היה שחקן של 7-8 שערים בעונה במקרה הטוב.
מוסיף את הדוגמה של זהבי שעד גיל 27 היה יותר קשר אמצע לפעמים הגנתי.
לגבי זה שיש מלא שחקנים על כל עמדה - זה נכון, יש עמדות שיש שפע, אבל מצד שני יש עמדות קריטיות שיש בעיה.
כנף ימין - כרגע שני שחקנים סוף וקאני לא מביאים מספרים.
קשר תוקף - אוחנה ונהואל כרגע לא מראים שיש להם מקום בסגל אפילו.
ולגבי קשרי אמצע - יש כמה טובים אבל בפועל מעטים השחקנים שמסוגלים לתת יותר מ2 חילוצים במשחק.
לכן אני טוען שיש עומק אך אין איזון.
זו בעיה שצריכה להפתר בינואר, צריך חיזוק נקודתי, ובנתיים מצופה ממאמן לעשות מהלימון לימונדה, לבנות מערך שימקסם את האיכויות שיש בסגל, הוא ניסה את ה3-5-2 וזה היה אסון אבל כשמחשבה זו מחשבה טובה, יחסית מהר שינה מערך ותוך איזה 30 דק׳ +- כבשנו שני שערים ועוד 2 התקפות טובות שהיו צריכות להסתיים בשער והסתיימו בקורה.
בשורה התחתונה יש השפעה למאמן, יש הרבה עבודה לברק, ואני באופן אישי כן חושב שהוא יכול להוציא אותנו מהבור, השנה כבר מאוחר מדי, אבל אולי שנה הבאה.