ברק בכר - נושא רשמי
דיוני מכבי חיפה בכדורגל
מנהל: Shocking4U
- Shocking4U
- מנהל הבורד
- הודה ל־: 15 פעמים
- קיבל תודה: 167 פעמים
Re: ברק בכר - נושא רשמי
הוא צריך להראות שהוא יודע להיות פרגמטי ולהפסיק לנסות לשחק כדורגל התקפי ופנטזיונרי עם הקבוצת עגלות הזאת ולהתחיל להתאים את עצמו לסגל הקיים.
אם הוא לא ייעשה את ההתאמות, כל משחק בפלייאוף יהיה 3-0.
3 בלמים או 3 קישור חזקה באמצע. תבחר.
היום ההרכב היה פשוט לא טוב. מעבר לציוותים עצמם - קרי, חזיזה ודון שהיו נוראיים בתקופה האחרונה וממשיכים בהרכב. הוא אמר בסוף המשחק שזה היה 3-4-3.
זה היה 3 בלמים הכי מפוזר ומבולגן שראיתי בחיים. אף אחד לא יודע לאן הוא צריך ללכת. צד ימין לא היה קיים. היה שם חתיכת כאוס.
ברגע שבנסון נכנס לפחות היה סדר קצת ברמת התפקידים.
בכל מקרה, שפת הגוף שלו רעה מאוד. גם במהלך המשחק , וגם לאחריו.
היום ההרכב היה פשוט לא טוב. מעבר לציוותים עצמם - קרי, חזיזה ודון שהיו נוראיים בתקופה האחרונה וממשיכים בהרכב. הוא אמר בסוף המשחק שזה היה 3-4-3.
זה היה 3 בלמים הכי מפוזר ומבולגן שראיתי בחיים. אף אחד לא יודע לאן הוא צריך ללכת. צד ימין לא היה קיים. היה שם חתיכת כאוס.
איזה 3-4-3?
זה היה יותר 3 באין הגנה, 4 בקישור שלא שולטים בכלום, 1 משוטט בלי מטרה ועוד 2 לא מאוזנים
זה היה יותר 3 באין הגנה, 4 בקישור שלא שולטים בכלום, 1 משוטט בלי מטרה ועוד 2 לא מאוזנים
-
lemmacantor
- סמל ירוק
- הודה ל־: 75 פעמים
- קיבל תודה: 153 פעמים
זה דומה לדיבורי הרוני לוי אחר, רוני לוי השתנה. נו חלאס.Shocking4U כתב: 19 אפריל 2026, 22:32 הוא צריך להראות שהוא יודע להיות פרגמטי ולהפסיק לנסות לשחק כדורגל התקפי ופנטזיונרי עם הקבוצת עגלות הזאת ולהתחיל להתאים את עצמו לסגל הקיים.
הנה המהפך, הנה המהפך, הנה הממממהההפפפךךךך!
- Shocking4U
- מנהל הבורד
- הודה ל־: 15 פעמים
- קיבל תודה: 167 פעמים
הוא אמר שזה היה 3-5-2, לכאורה עם חזיזה כחלוץ נראה לי לפחות ליד קאני. זה היה מזעזע.רק מכבי כתב: 19 אפריל 2026, 23:22 אם הוא לא ייעשה את ההתאמות, כל משחק בפלייאוף יהיה 3-0.
ה3 בלמים לא יראה טוב וגם אין לך מגני כנף בשביל שזה יעבוד. בנסון לא ישחק לך על כל הקו. הפתרון הוא רק אמצע חזק ולא שלישיית קישור פנטזיונרית
- KevinDurant
- חבר בבורד
- הודה ל־: 287 פעמים
- קיבל תודה: 197 פעמים
קבוצה לא מאומנת, פרוצה, שסופגת כל משחק מנייח. הקבוצה שהכי קל לשחק מולה בליגה.
כל עוד הוא ימשיך עם האמצע הפרוץ הזה (וזה לא משנה שעל הנייר האמצע חזק, האמצע פרוץ), אנחנו נחטוף בראש כל משחק.
כל עוד הוא ימשיך עם האמצע הפרוץ הזה (וזה לא משנה שעל הנייר האמצע חזק, האמצע פרוץ), אנחנו נחטוף בראש כל משחק.
זה מטורף איך הוא הפך ממאמן מגוון שמשנה שיטות תוך כדי משחק למאמן כל כך מקובע שכולם עושים לו בית ספר.
עזבו אופילו להתאים את השיטה לסגל, הוא אפילו לא מתאים את עצמו ליריבה, זה רמת אימון של לוזון.
עזבו אופילו להתאים את השיטה לסגל, הוא אפילו לא מתאים את עצמו ליריבה, זה רמת אימון של לוזון.
- MH13 TILL I DIE
- קפטן ירוק
- קיבל תודה: 25 פעמים
עם סגל כזה המקסימום גם בשביל כל מאמן אחר זה מקום שלישי. אני מבין שעד עכשיו הסיבות לכישלון שלו היו שבנו לו סגלים על הראש, אבל אם בקיץ הקרוב הוא יהיה יסמן של ההנהלה או שייכשל בבניית סגל אז גם הוא גמר פה וכבר לא יהיה מסוגל להצליח תחת יעקב שחר
#רק_מכבי
Make JUNGLE great again!
גם אם נשלוט איתך בליגה, גם אם נזכה איתך בצ'מפיונס...
יענק'לך!
Make JUNGLE great again!
יענק'לך!
-
lemmacantor
- סמל ירוק
אם הוא ישרוד עד הקיץ, אז הוא יגיע אליו בתור ברווז צולע. אף אחד לא יספור אותו.
- MH13 TILL I DIE
- קפטן ירוק
גם אני הכי בעד רוכש ומאמן זר איכותי/רעב... אבל יש רצוי ויש מצוי כל עוד רעשי הרקע לא מספיק חזקים כדי להביא את יענק'לה לייאוש ומכירת הקבוצה
בעתיד הנראה לעין אף מאמן לא צפוי להצליח תחתיו, אז לפחות לנסות למצות עד תום מאמן מוכר שכבר רשם פה הצלחה
בעתיד הנראה לעין אף מאמן לא צפוי להצליח תחתיו, אז לפחות לנסות למצות עד תום מאמן מוכר שכבר רשם פה הצלחה
#רק_מכבי
Make JUNGLE great again!
יענק'לך!
Make JUNGLE great again!
יענק'לך!
שלמה שרף
גיורא שפיגל
אלי גוטמן
גם הם היו מאמנים מעולים ובאיזה שלב זה נגמר
עוד באליפות השלישית שלי היה נראה שנגמרו לו הרעיונות
אני לא יודע מה הסיבות לירידה ביכולתו אבל נראה לי שזה נגמר
גיורא שפיגל
אלי גוטמן
- KevinDurant
- חבר בבורד
בקדנציה הקודמת הוא עשה המון המון בלאגן ולא הצליח לייצר יציבות עם כל השינויי מערכים והניסיונות לאלתר בין היתר בגלל בנייה מאוחרת ועזיבות של שחקנים (כמו למשל ה3-5-2 עם נהואל וסברינה על כל הקו וכו')Adi81 כתב: אתמול, 19:58 שלמה שרף
גיורא שפיגל
אלי גוטמן
מה שמשותף מבחינתי לקדנציה הנוכחית, לקודמת ולסוף הקדנציה הראשונה כמו שאתה אומר זה שהוא פשוט זנח את הרעיון של שליטה באמצע.
באליפות הראשונה שהיה לנו את רביעיית ההגנה החלשה ביותר מכל השנים האחרונות, אולי עד היום, ספגנו הכי פחות.
זו עונה שהתחילה עם שלישיית אמצע חזקה (נטע, פאני, רודריגס) ועם עקרונות ברורים.
לקראת סוף האליפות השנייה ומאז, הוא התאהב במשחק התקפי באופן מוגזם, עם 6 יחיד ו2 שמיניות שמשחקות גבוה מאוד ומצטרפות לרחבה ומאז איבדנו את השליטה באמצע וזה בא לידי ביטוי בעיקר במשחקים הגדולים שבאופן עקבי היו העקב אכילס שלנו.
לא הגיוני שאנחנו עולים עם שלישיית אמצע של עלי מוחמד, אזולאי וסדריק דון שעל הנייר היא שלישייה מאוד דינמית ואגרסיבית ובסוף יוצא מצב שבית''ר בטדי יוצאים למתפרצות מולנו או שהפועל ת''א והפועל פ''ת מנצחים אותנו באמצע.
- MH13 TILL I DIE
- קפטן ירוק
ומה שמשותף לשתי העונות האחרונות זה שמכבי חיפה פירקה לו את הקבוצה לגורמים ולא היה לו עם מי לשלוט באמצעKevinDurant כתב: אתמול, 20:07בקדנציה הקודמת הוא עשה המון המון בלאגן ולא הצליח לייצר יציבות עם כל השינויי מערכים והניסיונות לאלתר בין היתר בגלל בנייה מאוחרת ועזיבות של שחקנים (כמו למשל ה3-5-2 עם נהואל וסברינה על כל הקו וכו')Adi81 כתב: אתמול, 19:58 שלמה שרף
גיורא שפיגל
אלי גוטמן
מה שמשותף מבחינתי לקדנציה הנוכחית, לקודמת ולסוף הקדנציה הראשונה כמו שאתה אומר זה שהוא פשוט זנח את הרעיון של שליטה באמצע.
באליפות הראשונה שהיה לנו את רביעיית ההגנה החלשה ביותר מכל השנים האחרונות, אולי עד היום, ספגנו הכי פחות.
לקראת סוף האליפות השנייה ומאז, הוא התאהב במשחק התקפי באופן מוגזם, עם 6 יחיד ו2 שמיניות שמשחקות גבוה מאוד ומצטרפות לרחבה ומאז איבדנו את השליטה באמצע וזה בא לידי ביטוי בעיקר במשחקים הגדולים שבאופן עקבי היו העקב אכילס שלנו.
לא הגיוני שאנחנו עולים עם שלישיית אמצע של עלי מוחמד, אזולאי וסדריק דון שעל הנייר היא שלישייה מאוד דינמית ואגרסיבית ובסוף יוצא מצב שבית''ר בטדי יוצאים למתפרצות מולנו או שהפועל ת''א והפועל פ''ת מנצחים אותנו באמצע.
#רק_מכבי
Make JUNGLE great again!
יענק'לך!
Make JUNGLE great again!
יענק'לך!
-
lemmacantor
- סמל ירוק
בסוף הוא ישראלי מדי. הפילוסופיה שלו תובענית. תובענית מכל הגורמים במועדון. זה גם בניית קבוצה, גם פיזיולוגיה, גם תובענית משחקנים, שוחקת אותם יותר מהר.Adi81 כתב: אתמול, 19:58 שלמה שרף
גיורא שפיגל
אלי גוטמן
וגם תובענית ממאמן עצמו ומהצוות שלו. את כל זה הוא מיצה והוא לא רוצה לצאת מהקופסא ולהתפתח. עקשן מדי ודוגמטי מדי.
לכן כעבור 10 שנים במקצוע הוא מיצה את הפילוסופיה שלו ובזה זה נגמר.
מנסה לרכוב על הצלחות עבר והפך למוכר אוויר ונוכל. השתנה תוך חודשים ספורים ב - 2023 ב - 180 מעלות.
- KevinDurant
- חבר בבורד
עלי מוחמד, רטנר, אזולאי, דון זה בטח לא גרוע כמו שאנחנו נראים באמצע.MH13 TILL I DIE כתב: אתמול, 20:44ומה שמשותף לשתי העונות האחרונות זה שמכבי חיפה פירקה לו את הקבוצה לגורמים ולא היה לו עם מי לשלוט באמצעKevinDurant כתב: אתמול, 20:07בקדנציה הקודמת הוא עשה המון המון בלאגן ולא הצליח לייצר יציבות עם כל השינויי מערכים והניסיונות לאלתר בין היתר בגלל בנייה מאוחרת ועזיבות של שחקנים (כמו למשל ה3-5-2 עם נהואל וסברינה על כל הקו וכו')Adi81 כתב: אתמול, 19:58 שלמה שרף
גיורא שפיגל
אלי גוטמן
בית''ר הביכה אותנו ועשתה לנו בית ספר עם אמצע של אינו, בן שימול ושועה והפועל ת''א עם איזה 2 שחקנים שאני אפילו לא זוכר איך קוראים להם, בלי פלקאו ובלי קרייב.
הלכת רחוקKevinDurant כתב: היום, 06:31עלי מוחמד, רטנר, אזולאי, דון זה בטח לא גרוע כמו שאנחנו נראים באמצע.MH13 TILL I DIE כתב: אתמול, 20:44ומה שמשותף לשתי העונות האחרונות זה שמכבי חיפה פירקה לו את הקבוצה לגורמים ולא היה לו עם מי לשלוט באמצעKevinDurant כתב: אתמול, 20:07
בקדנציה הקודמת הוא עשה המון המון בלאגן ולא הצליח לייצר יציבות עם כל השינויי מערכים והניסיונות לאלתר בין היתר בגלל בנייה מאוחרת ועזיבות של שחקנים (כמו למשל ה3-5-2 עם נהואל וסברינה על כל הקו וכו')
בית''ר הביכה אותנו ועשתה לנו בית ספר עם אמצע של אינו, בן שימול ושועה והפועל ת''א עם איזה 2 שחקנים שאני אפילו לא זוכר איך קוראים להם, בלי פלקאו ובלי קרייב.
אפילו הפועל פתח תקווה עם שחקנים מהלאומית עשו לו בית ספר
אני לא מסכים עם ההשוואות לגוטמן/קשטן/אברם.
מדובר בעידן אחר. המאמנים היום שונים לחלוטין וכל תפקיד המאמן הוא אחר.
כשמסתכלים על שוק המאמנים היום, כבר לא רואים כמעט את ''המאסטרים'' של פעם שמחזיקים הרבה שנים באותה קבוצה. העידן של פרגי, ונגר וכו' לא רלוונטי. גווארדיולה הוא החייזר בהיבט הזה.
יש סייקל קצר מאוד למאמנים. אתה צריך גם לדעת ללכת בזמן הנכון וכמובן מתי גם להגיע.
הכדורגל משתנה ודינמי. אתה צריך להמציא עצמך מחדש הרבה פעמים. אתה יכול להיות מאמן גדול לתקופה מסוימת, להיכשל לזמן מה, ואז לחזור אחרי שתמציא עצמך מחדש. ראו ערך אנצ'לוטי.
מעבר לכך שברק עשה טעות כשהלך לבלגרד שהיה לו רק מה להפסיד שם, וזאת סיטואציה רעה מאוד ללכת אליה (גם
הוא לא נתן לעצמו זמן בחוץ לעבד את הדברים, לנסות לחשוב מחדש על פילוסופיית האימון שלו, לנסות להרכיב מסביבו צוות חדש (דבר שקורה היום המון באירופה, מאמנים מחליפים ומרעננים את הצוותים סביבם).
כמה חודשים אחרי הכישלון בכוכב והוא כבר מונה כאן למאמן. ברור שלא היה לו כאן זמן להמציא עצמו מחדש או אפילו לעבד ולעכל את כל הכישלון הזה.
והוא שוב פעם חזר על זה כשהעונה הוא חזר אחרי כמה חודשי פלורס. אז זה יפה ליח''צ שהוא נסע לשבועיים אצל סוזה. אבל בפועל לא ראינו ממנו משהו חדש ברמת החשיבה או הכדורגל. זה היה עוד מאותו דבר. עוד מאותם ניסיונות לשחק את אותו כדורגל שהיה רלוונטי ל-3 האליפויות ולא רלוונטי לסגל הזה. עוד מאותו צוות שכנראה לא מאתגר מספיק את המערכת. וזה לא משנה אם זה נוסבאום או צרפתי או וייזינגר (ובהקשר הזה אני דווקא הייתי רוצה לראות את רוצ'ט הופל לעוזר בכיר ולא הולך לעמדת מאמן נוער. אבל בקצב הזה הוא עוד יאמן כאן בבוגרים בקרוב).
בשביל שמשהו ישתנה, מעבר לשינויים בסגל, ברק והסביבה שלו צריכים לשנות דיסקט. וזה לא נכון רק למכבי חיפה, כי אולי פה זה כבר לא יקרה כי צריך את הרענון הזה. אבל גם בשביל המשך הקריירה שלו הלאה.
אני לא חושב שהוא מאמן לא טוב, הוא ''איבד את הקסם''. הוא איש כדורגל טוב, הוא מבין את המשחק. הבעיה העיקרית שהלך לו באמת כל כך טוב, ובאופן מוקדם בקריירה שהוא מרגיש 'בנוח'' לחשוב ש''יהיה בסדר''. ולא, אם הוא לא ייעשה את הסוויץ', לא יהיה בסדר.
מדובר בעידן אחר. המאמנים היום שונים לחלוטין וכל תפקיד המאמן הוא אחר.
כשמסתכלים על שוק המאמנים היום, כבר לא רואים כמעט את ''המאסטרים'' של פעם שמחזיקים הרבה שנים באותה קבוצה. העידן של פרגי, ונגר וכו' לא רלוונטי. גווארדיולה הוא החייזר בהיבט הזה.
יש סייקל קצר מאוד למאמנים. אתה צריך גם לדעת ללכת בזמן הנכון וכמובן מתי גם להגיע.
הכדורגל משתנה ודינמי. אתה צריך להמציא עצמך מחדש הרבה פעמים. אתה יכול להיות מאמן גדול לתקופה מסוימת, להיכשל לזמן מה, ואז לחזור אחרי שתמציא עצמך מחדש. ראו ערך אנצ'לוטי.
מעבר לכך שברק עשה טעות כשהלך לבלגרד שהיה לו רק מה להפסיד שם, וזאת סיטואציה רעה מאוד ללכת אליה (גם
הוא לא נתן לעצמו זמן בחוץ לעבד את הדברים, לנסות לחשוב מחדש על פילוסופיית האימון שלו, לנסות להרכיב מסביבו צוות חדש (דבר שקורה היום המון באירופה, מאמנים מחליפים ומרעננים את הצוותים סביבם).
כמה חודשים אחרי הכישלון בכוכב והוא כבר מונה כאן למאמן. ברור שלא היה לו כאן זמן להמציא עצמו מחדש או אפילו לעבד ולעכל את כל הכישלון הזה.
והוא שוב פעם חזר על זה כשהעונה הוא חזר אחרי כמה חודשי פלורס. אז זה יפה ליח''צ שהוא נסע לשבועיים אצל סוזה. אבל בפועל לא ראינו ממנו משהו חדש ברמת החשיבה או הכדורגל. זה היה עוד מאותו דבר. עוד מאותם ניסיונות לשחק את אותו כדורגל שהיה רלוונטי ל-3 האליפויות ולא רלוונטי לסגל הזה. עוד מאותו צוות שכנראה לא מאתגר מספיק את המערכת. וזה לא משנה אם זה נוסבאום או צרפתי או וייזינגר (ובהקשר הזה אני דווקא הייתי רוצה לראות את רוצ'ט הופל לעוזר בכיר ולא הולך לעמדת מאמן נוער. אבל בקצב הזה הוא עוד יאמן כאן בבוגרים בקרוב).
בשביל שמשהו ישתנה, מעבר לשינויים בסגל, ברק והסביבה שלו צריכים לשנות דיסקט. וזה לא נכון רק למכבי חיפה, כי אולי פה זה כבר לא יקרה כי צריך את הרענון הזה. אבל גם בשביל המשך הקריירה שלו הלאה.
אני לא חושב שהוא מאמן לא טוב, הוא ''איבד את הקסם''. הוא איש כדורגל טוב, הוא מבין את המשחק. הבעיה העיקרית שהלך לו באמת כל כך טוב, ובאופן מוקדם בקריירה שהוא מרגיש 'בנוח'' לחשוב ש''יהיה בסדר''. ולא, אם הוא לא ייעשה את הסוויץ', לא יהיה בסדר.
-
lemmacantor
- סמל ירוק
לא רואה אותו משתנה, גם כי זה טבעם של אנשים עם הגיל וגם כי בכר אדם יהיר ואף פעם לא לומד מטעויות.
אם רוני לוי רוכב 20 שנה על אליפויות, בטח שגם בכר יכול פה. אבל כמאמן רציני הוא גמר.
אם רוני לוי רוכב 20 שנה על אליפויות, בטח שגם בכר יכול פה. אבל כמאמן רציני הוא גמר.