מלפפונים קיץ 2026 : נושא רשמי
דיוני מכבי חיפה בכדורגל
מנהל: Shocking4U
Re: מלפפונים קיץ 2026 : נושא רשמי
כמעט כל שחקן שמביאים הוא הימור - גם ישראלי וגם זר.
לכן, קשה לדעת אם מרדכי יהיה אופיר מזרחי או חזיזה.
המטרה ברכש היא להקטין את הסיכון, ולבנות מראש על כך שחלק מהשחקנים לא יעמדו בציפיות.
בהיבט הזה זה רכש טוב: שחקן שפרץ השנה, צעיר, זול (רק דמי השבחה) ויעזור לנו בעמדות בהן אנחנו חלשים וקצרים (כנף שמאל ו10).
גם בנוער אין כרגע מועמדים שרלוונטיים לעמדות הללו.
לכן, קשה לדעת אם מרדכי יהיה אופיר מזרחי או חזיזה.
המטרה ברכש היא להקטין את הסיכון, ולבנות מראש על כך שחלק מהשחקנים לא יעמדו בציפיות.
בהיבט הזה זה רכש טוב: שחקן שפרץ השנה, צעיר, זול (רק דמי השבחה) ויעזור לנו בעמדות בהן אנחנו חלשים וקצרים (כנף שמאל ו10).
גם בנוער אין כרגע מועמדים שרלוונטיים לעמדות הללו.
נקום וניפול על הזרים שיגיעו. מקווה שימשיכו במגמה של להתחיל לעבוד מוקדם ובשקט
- KevinDurant
- חבר בבורד
- הודה ל־: 371 פעמים
- קיבל תודה: 234 פעמים
שחקן שהזכרנו פה את השם שלו מן הסתם.
בן 22, בעלייה, עונת פריצה טובה, מגיע כמעט בחינם.
על הנייר, אולי הישראלי הכי טוב בליגה שלא נמצא בקבוצות הגדולות.
עקבת אחריו?KevinDurant כתב: 21 מאי 2026, 15:34 שחקן שהזכרנו פה את השם שלו מן הסתם.
- KevinDurant
- חבר בבורד
לא יצא לי לראות יותר מדי שחקנים בליגה.greenguy כתב: 21 מאי 2026, 15:37עקבת אחריו?KevinDurant כתב: 21 מאי 2026, 15:34 שחקן שהזכרנו פה את השם שלו מן הסתם.
אבל אין ספק שהוא מהשמות (הבודדים יש לומר) שאם אתה מחפש מה אפשר להביא לפה עלו.
אם הוא היה חותם במכבי ת''א/בית''ר וכו' היו אומרים איך לא הבאנו אותו ולא פה ולא שם.
אני כן יודע לספר עליו שהוא גדל יותר כ10 וסומן מגיל צעיר מאוד בק''ש (כמו אבו רומי)
אגב, מרדכי עם מעלה ממאה הופעות בליגת על אף גילו הצעיר. בחלק מהזמן גם היה הקפטן של הקבוצה. וזה נתון משמעותי. זה לא איזה ילד שעולה מהנוער. יש פה שחקן שהוא הרבה יותר בשל.
עשה התקדמות יפה בקריית שמונה. קיבל את חולצת ההרכב כשקש ירדו, היה משמעותי בעליית הליגה שלהם ומאז המשיך בעלייה שלו.
אני אכתוב בהמשך משהו יותר מפורט. מביא איתו תכונות שלדעתי אין כרגע בסגל הרחב.
עוד כמה נתונים רלוונטיים:
עשה התקדמות יפה בקריית שמונה. קיבל את חולצת ההרכב כשקש ירדו, היה משמעותי בעליית הליגה שלהם ומאז המשיך בעלייה שלו.
נערך לאחרונה על ידי רק מכבי ב 21 מאי 2026, 16:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
לא התרשמתי, מצטער.
מכבי חיפה זקוקה לכוכבים.
אם לא 11, אז לפחות 6/7.
אני משער שזה ישראלי ברמת קני סייף/איתן אזולאי במקרה הטוב.
במקרה הרע סילבה קאני/זוהר זסנו.
המצב פה רע מאוד.
לא לזה אנחנו מפללים.
מכבי חיפה זקוקה לכוכבים.
אם לא 11, אז לפחות 6/7.
המצב פה רע מאוד.
לא לזה אנחנו מפללים.
הכרחי זה בטוח לא, אבל השוק הישראלי דל מאד ויקר.Daniel123 כתב: 21 מאי 2026, 15:20 פעם ראשונה שאני שומע על השם הזה יאיר מרדכי.
זה הכרחי להביא לפה שחקן כזה? אין מישהו מהנוער שאפשר לקדם על העמדה הזאת?
מרדכי שחקן צעיר, אחרי עונת פריצה, ללא דמי העברה (יש דמי השבחה) ובשכר נמוך. גם אם לא יהיה מספיק טוב, אין מה להפסיד פה.
האלטרנטיבה מהנוער זה דרזי. מניח שתעדיף להמר על שחקן אחר שטרם ראית, מאשר להריץ את דרזי כמחליף ב-10.
בחיי שהייתי שואל אותך מי זה ויש לי הרגשה שאני לא לבד.KevinDurant כתב: 21 מאי 2026, 15:48אם הוא היה חותם במכבי ת''א/בית''ר וכו' היו אומרים איך לא הבאנו אותו ולא פה ולא שם.greenguy כתב: 21 מאי 2026, 15:37עקבת אחריו?KevinDurant כתב: 21 מאי 2026, 15:34 שחקן שהזכרנו פה את השם שלו מן הסתם.
קבוצת כדורגל היא לא 11 שחקנים.Daniel123 כתב: 21 מאי 2026, 16:15 לא התרשמתי, מצטער.
מכבי חיפה זקוקה לכוכבים.
אם לא 11, אז לפחות 6/7.
המצב פה רע מאוד.
לא לזה אנחנו מפללים.
יש סגל. ויש מחליפים.
לא כל שחקן בכל קבוצה הוא כוכב. זו חשיבה מעוותת.
ברור שלא נקום וניפול עליו. צריכים להגיע זרים איכותיים + ישראלי בכיר.
רק עכשיו לקחו כאן אליפות עם זאהי אחמד, גנאח ואבו רומי בכנפיים.
אין פה מה "להתרשם" כי זה החיזוק שאמור לשנות כאן את הקבוצה. הוא כן אמור לתרום מהספסל. לתת לך דברים ויכולות שאין לך בסגל. ועם פוטנציאל השתפרות קדימה.
לא סתם הוא החזיק בהצעה מ-2 התל אביביות, לפחות על פי הסוכן שלו, וגם לפי הפרסומים השונים.
אם היה חותם שם, כולכם פה הייתם אומרים שהם עובדים, ואנחנו לא. שהישראלים הכי טובים צריכים להיות אצלך. וכו וכו.
אין בעיה.ברק.י כתב: 21 מאי 2026, 16:17הכרחי זה בטוח לא, אבל השוק הישראלי דל מאד ויקר.Daniel123 כתב: 21 מאי 2026, 15:20 פעם ראשונה שאני שומע על השם הזה יאיר מרדכי.
מרדכי שחקן צעיר, אחרי עונת פריצה, ללא דמי העברה (יש דמי השבחה) ובשכר נמוך. גם אם לא יהיה מספיק טוב, אין מה להפסיד פה.
האלטרנטיבה מהנוער זה דרזי. מניח שתעדיף להמר על שחקן אחר שטרם ראית, מאשר להריץ את דרזי כמחליף ב-10.
רק תשים לב שאם זה עוד ישראלי בינוני שמתאים לק״ש הוא למעשה מצטרף לעוד ישראלים בינוניים שיש לנו כבר בסגל כמו חזיזה שגמר את הסוס, סילבה קאני, זוהר זסנו, איתן אזולאי ויש עוד ברשימה.
בלי שתשימו לו לב, 100% מהסגל יהפוך לבינוני ועונה הבאה יהיה אפילו עוד יותר גרוע, תמיד יכול להיות יותר גרוע.
הוא לא בא כדי להוביל את הקבוצה וסביר שיביאו 10 זר שישחק לפניו.Daniel123 כתב: 21 מאי 2026, 16:15 לא התרשמתי, מצטער.
מכבי חיפה זקוקה לכוכבים.
אם לא 11, אז לפחות 6/7.
המצב פה רע מאוד.
לא לזה אנחנו מפללים.
לא ראיתי אותו כמעט בכלל, אבל צריך להסתכל בעיניים פקוחות על העמדה הזו בשוק הישראלי. בגדול, האופציות הן פדידה, מרדכי, יוספי (שיעלה יותר ויתכן שגם יצפה לדקות משמעותיות שהוא לא בטוח שווה), חזיזה, אוחנה או דרזי. סבע ופאני לא יהיה פה.
אתה צריך קודם כל שיהיה לך 11 כוכבים בהרכב.רק מכבי כתב: 21 מאי 2026, 16:20קבוצת כדורגל היא לא 11 שחקנים.Daniel123 כתב: 21 מאי 2026, 16:15 לא התרשמתי, מצטער.
מכבי חיפה זקוקה לכוכבים.
אם לא 11, אז לפחות 6/7.
המצב פה רע מאוד.
לא לזה אנחנו מפללים.
יש סגל. ויש מחליפים.
לא כל שחקן בכל קבוצה הוא כוכב. זו חשיבה מעוותת.
ברור שלא נקום וניפול עליו. צריכים להגיע זרים איכותיים + ישראלי בכיר.
רק עכשיו לקחו כאן אליפות עם זאהי אחמד, גנאח ואבו רומי בכנפיים.
אין פה מה "להתרשם" כי זה החיזוק שאמור לשנות כאן את הקבוצה. הוא כן אמור לתרום מהספסל. לתת לך דברים ויכולות שאין לך בסגל. ועם פוטנציאל השתפרות קדימה.
לא סתם הוא החזיק בהצעה מ-2 התל אביביות, לפחות על פי הסוכן שלו, וגם לפי הפרסומים השונים.
אם היה חותם שם, כולכם פה הייתם אומרים שהם עובדים, ואנחנו לא. שהישראלים הכי טובים צריכים להיות אצלך. וכו וכו.
כרגע אין לך אפילו 3.
ב״ש לקחה אליפות עם קנגאווה וונטורה, לא עם אחמד, גנאח ואבו רומי. מדובר בשחקנים חלשים ואני מאוד שמח שהם לא במכבי חיפה רק חבל שאצלנו יש זבל אחר.
אני לא מאמין לסוכן שלו שהיו לו הצעות מהתל אביביות.
אם היה חותם שם, זה ממש לא היה מזיז לי.
עכשיו בוא תסביר לי, אם מביאים אותו בשביל מה משאירים את חזיזה ואוחנה?
אי אפשר להחזיק בספסל גם את חזיזה, גם את אזולאי, גם את אוחנה, גם את מרדכי.
זה אפילו בעשור השחור לא היה דבר הזה.
אי אפשר להכיל את כל הבינוניות הזאת.
אם יפטרו מחזיזה ואוחנה זה כבר משהו אחר, אבל מי חושב שזה יקרה?
-
HaifaWave
- חבר בבורד
- הודה ל־: 118 פעמים
- קיבל תודה: 91 פעמים
אוחנה מסיים חוזה כנראה לא ישאירו אותו.Daniel123 כתב: 21 מאי 2026, 16:30 אי אפשר להחזיק בספסל גם את חזיזה, גם את אזולאי, גם את אוחנה, גם את מרדכי.
לגבי חזיזה אני חושב שצריך לחתוך אותו כבר ממזמן. אם הוא נשאר זה אומר שנשארו הפרות הקדושות.
נערך לאחרונה על ידי HaifaWave ב 21 מאי 2026, 17:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
- KevinDurant
- חבר בבורד
מרדכי צריך לבוא בדיוק על חשבון חזיזה ואוחנה.Daniel123 כתב: 21 מאי 2026, 16:30 אי אפשר להחזיק בספסל גם את חזיזה, גם את אזולאי, גם את אוחנה, גם את מרדכי.
לקחת שחקן בגיל 22 בעלייה שעשה עונה טובה על חשבון שחקנים בני 30+ שבעים
אתה צודק. יש פה הימור ויכול להיות שהוא יהיה עוד שחקן שתקוע לנו כמו עצם בגרון.Daniel123 כתב: 21 מאי 2026, 16:21אין בעיה.ברק.י כתב: 21 מאי 2026, 16:17הכרחי זה בטוח לא, אבל השוק הישראלי דל מאד ויקר.Daniel123 כתב: 21 מאי 2026, 15:20 פעם ראשונה שאני שומע על השם הזה יאיר מרדכי.
רק תשים לב שאם זה עוד ישראלי בינוני שמתאים לק״ש הוא למעשה מצטרף לעוד ישראלים בינוניים שיש לנו כבר בסגל כמו חזיזה שגמר את הסוס, סילבה קאני, זוהר זסנו, איתן אזולאי ויש עוד ברשימה.
בלי שתשימו לו לב, 100% מהסגל יהפוך לבינוני ועונה הבאה יהיה אפילו עוד יותר גרוע, תמיד יכול להיות יותר גרוע.
אני רק טוען שהמהלך מובן בהתחשב בזה שיש למועדון הרבה מרחב תנועה פה (כלומר, בחיפוש אחר 10 ישראלי).
בסוף, בגלל מגבלות השוק, קשה להביא ישראלים מוכחים וכל קבוצה לוקחת סיכונים מהכיוונים שנוחים לה יותר מבין האופציות הבאות: פיתוח שחקני נוער, רכישת שחקנים צעירים לפני פריצה, רכישת שחקנים דומיננטיים בלאומית, רכישת נפלטים מקבוצות גדולות אחרות ואיתור מתאזרחים פוטנציאליים.
לא משנה באיזו אסטרטגיה תבחר, אתה תמצא אצלך בסגל שמות מאכזבים שחלקם יכשלו (לסובוי, רועי אלימלך, דאפה), חלקם יהיו סבירים לסגל (בן שימול, זאהי אחמד, איתמר נוי) וחלקם יתפוצצו (דן ביטון, חזיזה, ירמקוב).
אם מרדכי היה חותם בקבוצה אחרת ממש לא הייתי בוכה.
הסגל שלנו מלא בשחקנים משלימים ובדיוק פחדתי מזה שיביאו עוד כאלה.
אם הוא מגיע על חשבון אוחנה/חזיזה אז עוד מילא, אבל זה ממש לא רכש מרשים בעיני
לדעתי אוחנה סיים.כובע קש כתב: 21 מאי 2026, 16:47 אם מרדכי היה חותם בקבוצה אחרת ממש לא הייתי בוכה.
אגב, שערים מחוץ לרחבה העונה:
מכבי חיפה - 4 (הכי נמוך בליגה).
יאיר מרדכי - 3.
-
HaifaWave
- חבר בבורד
כדי שהמהלך הזה יצליח צריך לחתוך את חזיזה בנוסף לאוחנה שמסיים חוזה. אין טעם להביא שחקן צעיר ופוטנציאל על משבצת של שחקן שלא נעים לדחוק החוצה מהסגל.
רפאלוב ובכר צריכים להבין מה מונח על הכף כאן. זו הקריירה המקצועית שלהם. אין נעים ולא נעים - צוות רפואי, כושר ושחקנים לא טובים - צריכים ללכת.
רפאלוב ובכר צריכים להבין מה מונח על הכף כאן. זו הקריירה המקצועית שלהם. אין נעים ולא נעים - צוות רפואי, כושר ושחקנים לא טובים - צריכים ללכת.
- KevinDurant
- חבר בבורד
בול.HaifaWave כתב: 21 מאי 2026, 17:02 כדי שהמהלך הזה יצליח צריך לחתוך את חזיזה בנוסף לאוחנה שמסיים חוזה. אין טעם להביא שחקן צעיר ופוטנציאל על משבצת של שחקן שלא נעים לדחוק החוצה מהסגל.
מרדכי משחק על הנייר במשבצת של אוחנה וחזיזה. צריך לשחרר את שניהם ובנוסף למרדכי להביא עוד 10 זר.
-
HaifaWave
- חבר בבורד
הייתי מביא גם את גלזר והופך את כיוף לשוער שלישי כי שם מקומו.
אין הרבה ישראלים שאפשר להביא אבל פה דווקא אפשר לחזק את הסגל איפה שצריך. מועדון כמו מכבי חיפה לא יכול להרשות לעצמו להיות מרחק פציעה אחת מכיוף בהרכב.
אין הרבה ישראלים שאפשר להביא אבל פה דווקא אפשר לחזק את הסגל איפה שצריך. מועדון כמו מכבי חיפה לא יכול להרשות לעצמו להיות מרחק פציעה אחת מכיוף בהרכב.
גלזר לא יהיה פה שוער שני ולפי הפרסומים, גם כיוף לא מעוניין להיות שוער שני.HaifaWave כתב: 21 מאי 2026, 17:20 הייתי מביא גם את גלזר והופך את כיוף לשוער שלישי כי שם מקומו.
לא הבנתי.HaifaWave כתב: 21 מאי 2026, 17:20 הייתי מביא גם את גלזר והופך את כיוף לשוער שלישי כי שם מקומו.
אתה מציע להביא את גלזר כשוער שני?
למה שהוא יבוא לכאן להיות שוער שני?
אולי גם נביא את פרץ שיהיה גיבוי לירמקוב...
הכל שאלה של מה יהיה עם ירמקוב.
אם הוא עוזב, צריך להביא את גלזר.
אם הוא נשאר, צריך לבחור בין להביא שוער שני גנרי מהליגה סטייל וולף או לתת למארק (אני מאמין בו).
כיוף לדעתי לא יישאר.
פחות ממסירת עומק אחת למשחק נחשב נתון טוב לקשר התקפי? אני באמת לא יודע, או שזה רק בישראל ככהרק מכבי כתב: 21 מאי 2026, 16:06 אגב, מרדכי עם מעלה ממאה הופעות בליגת על אף גילו הצעיר. בחלק מהזמן גם היה הקפטן של הקבוצה. וזה נתון משמעותי. זה לא איזה ילד שעולה מהנוער. יש פה שחקן שהוא הרבה יותר בשל.
- KevinDurant
- חבר בבורד
לכל תוכנה שאוספת סטטיסטיקות יש הגדרות משלהם לפעולות, לא הייתי מסתכל יותר מדי על מספרים כמותיים אלא על אחוזים והשוואה לשחקנים אחרים בליגה.Ambient כתב: 21 מאי 2026, 18:00פחות ממסירת עומק אחת למשחק נחשב נתון טוב לקשר התקפי? אני באמת לא יודע, או שזה רק בישראל ככהרק מכבי כתב: 21 מאי 2026, 16:06 אגב, מרדכי עם מעלה ממאה הופעות בליגת על אף גילו הצעיר. בחלק מהזמן גם היה הקפטן של הקבוצה. וזה נתון משמעותי. זה לא איזה ילד שעולה מהנוער. יש פה שחקן שהוא הרבה יותר בשל.
- KevinDurant
- חבר בבורד
לגבי מרדכי.
אני חושב שהמטרה העיקרית במהלך כזה היא להביא שחקן כמוהו, בעלייה, רעב, שרוצה להוכיח את עצמו להצליח על חשבון שחקנים פציעים, עייפים ושבעים כמו חזיזה ואוחנה.
אם ניכנס לעונה הבאה עם 10 זר ומרדכי לעומת העונה שנכנסו עם חזיזה ואוחנה (ונהואל נניח), זה לדעתי כבר שדרוג.
אני חושב שהמטרה העיקרית במהלך כזה היא להביא שחקן כמוהו, בעלייה, רעב, שרוצה להוכיח את עצמו להצליח על חשבון שחקנים פציעים, עייפים ושבעים כמו חזיזה ואוחנה.
אם ניכנס לעונה הבאה עם 10 זר ומרדכי לעומת העונה שנכנסו עם חזיזה ואוחנה (ונהואל נניח), זה לדעתי כבר שדרוג.
זה יקום ויפול ממילא על ה10 הזר (אם בכלל יגיע אחד כזה, לא פוסל שיחליטו שאין צורך)
אופטימיות במכבי חיפה
-
ירוק רפואי
- שחקן העונה
- הודה ל־: 9 פעמים
- קיבל תודה: 41 פעמים
https://www.transfermarkt.com/kalidou-s ... ler/629585
מועמד לפי ספורט 5/דיווחים בחו"ל
מועמד לפי ספורט 5/דיווחים בחו"ל