רק מכבי כתב: 09 יוני 2026, 19:24
ab1729 כתב: 09 יוני 2026, 18:57
רק מכבי כתב: 09 יוני 2026, 14:51
ניב גבאי מסרב ללכת להשאלה בלאומית. רוצה דקות בליגת העל (החלטה שגויה לדעתי. אין פסול בלקבל דקות משמעותיות בקבוצה ליגה לאומית. מספיק שחקנים עשו את זה וחזקו מהדלת הראשית).
מכבי הציעה כי הוא יהיה אחד מ-3 חריגי הגיל בנוער ובמקביל יתאמן עם הבוגרת - החלטה רעה מאוד אם וכאשר. אין סיבה שהוא ישרוף עוד שנה בנוער.
קשה לי לראות קבוצה בליגת על באה ומבטיחה לו דקות משמעותיות. גם לא בעולות החדשות.
מי שכנראה יהיו בעונה הבאה חריגי גיל בקבוצת הנוער הם המגן הימני איילון ברוך ושחקן הכנף ליאם קרגולה. במידה וגבאי יושאל לקבוצה מליגת העל, איתי סולומון עשוי להיות החריג השלישי.
השאלה היא האם בכלל גבאי יכול למצוא קבוצה בליגת העל, ומה יהיה מעמדו שם.
בתור חלוץ, מעבר להבדלי הרמה, יש גם הבדל גדול בסגנון: בקבוצת תחתית בליגת העל שבקושי מחזיקה בכדור הוא בעיקר ירדוף אחרי מגינים ופחות יתקדם.
אני מניח שעדיף לו לקבל 500 דקות בוגרים אצלנו מאשר 1200 דקות בהפועל ר״ג.
אגב, פרט ל3 שהוספת (סולומון, ברוך וקרגולה) יש ב2007 רק את אלוין השוער (ואח של עיסאת, שהיה שחקן זניח). זהו.
כיוון שאין הרבה שחקנים לשלוח לכפ״ס (אולי דרזי, שהיה חריג כבר השנה) - דווקא אלה יושאלו לשם ולא יישארו כחריגים.
אתה יוצא מנקודת הנחה שגבאי יקבל 500 דקות ליגת על. אני לא בטוח בזה בכלל.
יהיה כאן חלוץ זר +מלמד(?) + גרימברג(מסומן לפני גבאי). כמה כבר דקות גבאי יקבל בעונה שבה אין אירופה, ולא נראה שבכר הולך לשחק עם 2 חלוצים?
זאת תהיה עונת בזבוז בה הוא יקבל פירורי דקות (אם יקבל 200 זה יהיה לדעתי בגדר נס) וימשיך להתמודד מול שחקני נוער במקום לעשות את הקפיצה לבוגרים.
אני מסרב לקבל את הסירוב שלו לרדת לליגת לאומית. שחקנים גדולים וטובים ממנו עשו את זה וגם חזרו לכאן.
חבל בשבילו. זה מרגיש כאילו זה מגיע מיועצים חיצוניים/סוכן (האחים קצב ואח של זהבי שכידוע מערכת היחסים שלכם עם מכבי לא בשיאה).
לגבי יתר השחקנים - מעבר לשמות שציינת, אני מניח שיהיו מושאלים שיחזרו שוב לכפר סבא להשאלה נוספת.
מניח שאחרי מחנה האימונים יהיה מיפוי מסוים של הסגל.
סתם זרקתי 500. אין לנו מושג כמה יקבל אצלינו, וכמה יקבל בקבוצת תחתית בליגת העל או בלאומית.
גם לדעתי עדיף לו ללכת על בטוח ולהיות שחקן משמעותי בליגה הלאומית. הכי הכי גרוע, הוא יוכיח שהוא גדול על הלאומית וזה ידחה בשנה את הפריצה שלו.
אני דווקא חושב שהוא מסתנוור מהסיטואציה המוזרה שנוצרה ספציפית השנה: איתי אהוד ורטנר היו שחקנים די דומים מבחינת מעמד (שחקני הרכב בנוער, שנה שניה) - אהוד נשלח לכפר סבא בעוד שרטנר קפץ לבוגרים. כעת, אנחנו רואים את ההבדל: בעוד שאצל רטנר ברור שהוא יהיה שחקן בשנה הבאה, אהוד אמור להיבחן ואולי להישלח לעוד השאלות (והמצב דומה לגבי ארזי, פיינגזיכט וכו׳).
לכן, יש פה אולי איזו הטיה שיותר קל להישאר ולהרשים מאשר לצאת להשאלות ולהיות רחוק מהעין.
לגבי כפ״ס אכן יש את שאר המושאלים, אם כי התחושה ששחקן שהשנה לא הצליח לקבל דקות משמעותיות בכפ״ס כבר כנראה לא רלוונטי. מאלה שהושאלו, המשמעותיים היו איתי אהוד, ארזי ויבלו. חוץ מזה גם שיבלי, וואהב שיחקו כמות יפה של דקות. לא ברור לי הסטטוס של לנס שהגיע בחצי השני, שיחק קצת ואז נעלם (אולי נפצע?).