כובע קש כתב: אתמול, 11:58
המונדיאל זה תירוץ. בכל העולם מחתימים שחקנים, גם כאלה שמשחקנים במונדיאל (קוקורייה לדוגמא)
זה פשוט לא נכון, והמונדיאל הוא ממש לא "רק תירוץ". הוא פקטור משמעותי שתוקע כרגע את השוק לכולם, לא רק למכבי חיפה.
קודם כל, לגבי קוקורייה או ריאל מדריד - אי אפשר להשוות. ריאל היא החריג שמעיד על הכלל, והעסקאות של שחקנים בלבל הזה מנוהלות בספירות אחרות לגמרי. קוקורייה זה טופ עולמי, מועדוני הפאר פועלים תחת תקציבי עתק ולוחות זמנים משלהם. אנחנו לא בשוק הזה.
סוכנים של שחקנים שמשחקים במונדיאל (ואני מדבר בעיקר על נבחרות דרג ב' ו-ג', לא על הכוכבים של צרפת, ברזיל או פורטוגל) מקפיאים כרגע כל משא ומתן. למה? כי הופעה אחת טובה בשלב הבתים בטורניר כזה מקפיצה לשחקן את תג המחיר ופותחת לו אופציות בליגות בכירות יותר. אין לסוכן שום אינטרס לסגור עסקה עכשיו כשהוא יכול לגזור קופון שמן יותר ולהביא הצעות טובות עוד שבועיים.
ההקפאה הזו של שחקני המונדיאל יוצרת פקק תנועה בכל שוק ההעברות. נניח שקבוצה מאירופה רוצה שחקן מסוים (Plan A) שכרגע נמצא במונדיאל וממתין. בגלל שהקבוצה הזו מחכה לו, היא לא סוגרת עם ה-Plan B שלה. אותו Plan B מבין שהוא בעמדת המתנה, אז הוא לא ממהר לחתום בקבוצה אחרת שמציעה לו חוזה (כמונו למשל), כי הוא עדיין מקווה שהקבוצה ההיא תיקח אותו אם ה-Plan A ייפול. התוצאה: כולם מחכים לכולם וכלום לא זז.
בלי קשר לזה, בתקופת מונדיאל, מנהלים ספורטיביים, מערכי סקאוטינג ומאמנים של רוב הקבוצות בעולם נמצאים פיזית בטורניר או ממוקדים בו במאה אחוז. תשומת הלב הניהולית מוסטת, מה שמעכב משמעותית משאים ומתנים וחתימות גם על שחקנים שבכלל לא משתתפים בו.
לא צריך לחפש רחוק כדי לראות שהשוק רדום. תסתכלו על מכבי ת"א, הפועל ב"ש, בית"ר או הפועל ת"א – אף אחת מהן לא החתימה זר עד עכשיו. לחלקן יש את מוקדמות אירופה על הראש ממש מעבר לפינה, ועדיין דממה. זה לא מקרי שכולם באותו מצב, ככה השוק עובד כרגע.
האם לא יכול להגיע לכאן שחקן בתקופת המונדיאל? ברור שכן. ואני גם מניח שיגיעו לכאן שחקנים עוד לפני סיום המונדיאל.
קודם כל, ברגע ששלב הבתים יסתיים, אנחנו נראה האצה משמעותית בשוק. הרבה נבחרות יעופו, שחקנים יאבדו את הבמה המרכזית, והסוכנים שלהם יבינו שזה הזמן לרוץ ולסגור עסקאות. ברגע שהשחקנים האלה יתחילו לחתום, גם שחקני ה-Plan B ישתחררו לשוק, הגלגל יתחיל להסתובב, ואז גם נראה את הרכש מגיע אלינו.
מעבר לכך, יכול שחקן להחליט שהוא לא מחכה וסוגר עם מכבי חיפה או מצב בו הפעלת סעיף שחרור נניח.
מזכיר גם שבשבועיים-שלושה האחרונים היו פה ימים של בלאגן ביטחוני, ברור לכולם שאף שחקן לא מעוניין לשמוע על הצעה כזאת כשזה מצב הדברים. עכשיו כשהמצב נרגע, אני מניח שזה גם משהו שאפשר לדברר במשא ומתן.