tago064 כתב: היום, 19:27
רק מכבי כתב: היום, 18:28
KevinDurant כתב: היום, 18:10
מה רע באיילון ברוך? לא יודע, אני רק יודע שזסנו מועדף עליו אז כנראה שהוא לא מספיק טוב.
לדעתי צונאמי ישחק השנה יותר מגן שמאלי ופחות בלם, מה ששוב מחזיר אותנו לזה שיש רק 3 בלמים בסגל.
איך מכבי ת''א תמיד יודעת להחזיק 2-3 מגנים ימניים ו2-3 מגנים שמאליים ו6 בלמים כדי לא להגיע למצבים כאלה שהם מעלים איזה גוני נאור בסגל? או שכל עונה צריך לעלות 4 שחקנים מהנוער כי הקבוצה מתפרקת? או שזורקים את סדריק דון באגף ימין שהוא לא שיחק שם בחיים כי הכנף ימין (שוב) פצוע?
מכבי ת"א באירופה כמעט כל עונה. ההיערכות שלהם עם הסגל היא אחרת לחלוטין.
מי היה מחליף של ב"ש בעמדת המגן הימני בעונה האחרונה?(לרוב קוזוק הסיט את בלוריאן לימין או שנתן לרועי לוי שלא יודע בכלל מה זה הגנה ולכן היו משחקים שהוא הסיט את אחמד לעמדה הזאת. אין פתרון לכל סיטאוציה).
מכבי ת"א מסורתית מביאה את הרכש שלה מאוד מאוחר. אתה יודע את זה.
גם למכבי ת"א היו עונות שבהכנה ואפילו באירופה בסיבובים הראשונים שיחקו כל מיני מושאלים נצחיים כמו נדב נידם וכו.
תרשה לי לא להתרגש מזה שגוני שיחק אתמול.
זו החלטה פחדנית של המערכת שלא לתת לאחד הילדים מהנוער לשחק.
יד אחת אומרת שזה רק משחקי הכנה, ויד שניה אומרת אני אחזיר מהמתים את נאור, ואגיד לשוער לעלות דקה 90.
אז משחק חשוב או הכנה?
שוב, מערכת רקובה.
אם גייסט/ווהב היו משחקים אז לא היית בא בטענות? עדיין היו אומרים איך עולים עם בלם נוער?
לגבי צונאמי - אני לא חושב שזה יהיה מובהק. יהיו משחקים שהוא יהיה מגן. יהיו משחקים שהוא יהיה בלם. בהנחה וסייף ישמור על כשירות, אני רואה אותו משחק שם.
(ובתקווה שבינואר. הם אומרים דצמבר. אבל אני אומר בכוונה ינואר קורנו יחזור).
אגב, אשמח אם תנקוב לי בשם של בלם ישראלי ראוי, שגם יסכים להיות נמוך כל כך בהיררכיה.
ההיררכיה הזאת היא מומצאת, ברק בכר לא מאמין בהיררכיה ברורה של הרכב וספסל ומעשית זה גם לא עובד ברוב העונה בגלל שתמיד יש פציעות. מי אמר שאם תביא נגיד את נחמיאס, אז שון ושטייפמן ישחקו לפניו? אם כבר מראש מחליטים מי הרכב ומי ספסל אז זה חובבני למדי. הבעיה גם שלך וגם של המועדון זה שאתה כל הזמן מדבר על תוספת לסגל בזמן שההרכב בינוני. בגלל שכל הזמן מחפשים מציאות או שחקנים שיכולים לשחק בכמה תפקידים אתה יורד באיכות מכיוון שאתה מאלתר מלא. עונה זה דבר דינמי. אי אפשר לקבוע שטייפמן בלם הרכב ומי שתביא הוא בלם לספסל, ככה לא בונים קבוצות מנצחות. כל שחקן גם אחד שמתחיל את העונה על הספסל צריך לדעת שהוא יכול להיות לא מעט בהרכב במהלך עונה. תמיד כאן אנחנו נופלים בבניית הסגל. אז כן אם אפשרי מביא את עידן נחמיאס
ברק בכר לא מאמין בהיררכיה?
זה אפילו לא בדיחה. אין מאמן שיותר מקבע שחקנים כמו ברק. ממליץ לך לחזור אחורה ולראות.
בכל מועדון שהיה, הוא תמיד הולך עם כיוון, וברגע שיש שחקן "מסומן", הוא הולך איתו באש ובמים. לא משנה מה.
ד"ש משחקנים כמו חזיזה. דוגמא מובהקת לעניין.
בלי קשר, בכל מועדון, כל קבוצה, לכל שחקן יש מעמד.
כל שחקן שמגיע דורש לדעת איפה הוא ברוטציה, והמאמן ממקם אותו. כמובן שהכל כפוף לשינויים וליכולת. לא צריך להגיד את זה. זה מובן מאליו.
אבל ברור שאמרו לגלזר שהוא שוער ראשון. נכון?
כמו שאמרו למרדכי שהוא לא יהיה שחקן הרכב. אבל כן שחקן רוטציה משמעותי.
גם מאמן וקבוצה משקפים לכל שחקן שיגיע איפה הם רואים וממקמים אותו מבחינת הקבוצה.
ככה זה בכל קבוצה מקצוענית.
ככה הכדורגל עובד.
גם מלמד קיבל מסרים שהוא יהיה החלוץ השלישי. בגלל שאף קבוצה לא הייתה משלמת לו את השכר שהוא מקבל כאן, אז הוא בחר להישאר למרות 2 חלוצים זרים.
אין לי פה מה להתווכח כי ככה הדברים עובדים בכדורגל.
לגבי נחמיאס באופן פרטני, כמו שכתבתי, מדובר בשחקן הרכב בלודוגורץ עם שכר גבוה וחוזה שנתיים קדימה. לא ריאלי להביא אותו בסיטאוציה הנוכחית. כי הוא לא רוצה לחזור לארץ. לכן גם סירב לבאר שבע.
עכשיו בוא נניח וזה היה רלוונטי, ובאמת הוא היה רוצה לחזור. כשאתה רוצה להחזיר שחקן שהוא היה שחקן הרכב מוביל במכבי ת"א, יצא החוצה, ועכשיו אתה רוצה להחזיר אותו, אתה אומר לו. בוא תנהיג את ההגנה שלי. בוא תהיה שחקן מפתח.
למה שיבוא שיש לך 2 בלמים זרים + שטייפמן + שון. הוא לא בא להיות שחקן שמתנדנד בין הרכב לספסל.
בבאר שבע למשל הציעו לו להיות הבלם המוביל. קבוצה במוקדמות ליגת האלופות. והוא סירב כאמור. כי הוא רוצה להישאר בבולגריה.
השחקן היחיד שאני יכול לחשוב עליו שיכול להיכנס לתפקיד בסיטואציה הזאת זה חסן חילו(לא שחקן גדול בלשון המעטה. בשוק הישראלי הוא היחיד שנמצא ברמה מסוימת והיה יכול להגיע). והוא כבר חתם בסרביה.
מעבר לזה, אין הבדל בין בלם גנרי בליגה לבין בלם שלנו מהבית.
ושוב, כל זה למקרה או סיטואצית קיצון של ההיעדרויות.
זה יפה שמדברים פה על בלם נוסף או גיבוי לגיבוי בזמן שאין פה בכלל כנף ימין. לא פותח ולא מחליף.
ובנוסף אין בסגל הזה 6 מחליף (לא. עלי מוחמד לא 6).