שאתה מסתכל ברמת המאקרו ואומר צריך להחליף 12-13 שחקנים או משהו בסגנון, אני יכול להבין אותך.HaifaWave כתב: אתמול, 21:14הנקודה שלי היא ברורה. אי אפשר להחליף את כולם ולכן צריך לבחור בשחקנים ובעמדות שאיתם הקבוצה תנצח יותר משחקים לעומת עמדות אחרות, גם אם זה אומר לפתוח עם גולדברג ושטייפמן כבלמים למשל (אפשר גם להתווכח על איזה עמדות הכי נחוצות, אבל זו לא הנקודה).KevinDurant כתב: אתמול, 20:59אני מבין אותך אבל לא מסכים אתך. הם לא הביאו קשר 6 כי הם החליטו לא להביא קשר 6, לא כי אין משאבים או דברים כאלה.HaifaWave כתב: אתמול, 20:49 אתם ממשיכים לנתח את זה במונחים של "סגל שלם". לא היה סיכוי שנתקרב אפילו להרכב שלם בתחילת הקיץ גם אם פרגוסון היה בונה את הקבוצה.
החשיבה הייתה צריכה להיות מתחילת הקיץ איזה שחקנים אפשר וצריך להביא כדי שהקבוצה תנצח כמה שיותר משחקים. לכן מה שהיה צריך לעשות זה להביא קשר 6 ושחקן כנף ימין באיכות גבוהה. אחר כך מהתקציב שנשאר ממלאים את שאר החוסרים שאפשר.
ברוניניו למשל עושה רושם של שחקן טוב אבל בדיעבד זה לא יתכן שאת רוב הכסף שמים עליו כשמה שחסר יותר לקבוצה זה כנף ימין וקשר 6 (אפשר לשחק עם שלושה קשרי אמצע או עם יאיר מרדכי שהגיע בהעברה חופשית).
מחליף לסטיוארט בכלל לא היה צריך להביא. זה בזבוז משאבים מוחלט (גם אם ההחלפה עצמה לא עלתה כסף זה מיותר כשיש הרבה חיסורים אחרים).
אפשר להמשיך לעוד דוגמאות אבל הנקודה ברורה.
אנחנו ברווח של יותר מ3.2 מיליון יורו בדמי העברה, הצליחו להיפטר מחוזים גדולים ומכל השחקנים שלא רצו למעט אגבה (נניח שכל הפיצויים לכל השחקנים עלו ויעלו 700 אלף יורו, זה עדיין רווח גדול). הצליחו להוריד מעליהם את החוזה של נהואל, חזיזה, סטיוארט, שואו, סק וסברינה.
בגזרת השחרורים הצליחו לעשות מה שצריך, הביאו החלון סה''כ 6 שחקנים, זה לא איזה מס' חסר תקדים או משהו שלא היה פה (עונה לפני הביאו 10, לפני 8).
הם קיבלו החלטה שהם לא רוצים להחליף את בנסון כי הם מחזיקים ממנו ולא רוצים להביא 6 כי מבחינתם לא צריך.
בכל אופן, המחשבה שיהיו פה מגנים מחליפים ברמה ובלם מחליף היא קצת הזויה בעיניי (למרות שאני מבין כמובן את הצורך בכל אחד מהם). המועדון הגיע לקיץ הזה בנקודה הכי רעה שאני זוכר מזה שנים גם ברמת הסגל, גם ברמת המאמן, גם ברמת התקציב, וגם ברמת השוק (למרות שאני יודע שאתה משום מה אוהב לספור רק את ההכנסות של המכירות ולהתעלם מפיצויים ששחקנים קיבלו או להמעיט בערך הכלכלי שלהם, או לחלופין להתעלם מזה שהקבוצה לא משחקת באירופה העונה שזו מכה כלכלית למרות שאין בית).
בשורה התחתונה - אין שום סיכוי שאפשר היה לבנות פה סגל שלם או משהו שקרוב לזה.
אבל אם מכבי חיפה מגיעה מוכנה לעונה ובחודש מאי מרימה טלפון לבני סכנין ואומרת לה מימשנו את אלון אזוגי ב100 אלף דולר סעיף שחרור שיש לו ובמאי פונה לגד עמוס ומחתימה אותו כשחקן חופשי, אז זה באמת כל כך הרבה עבודה?
בסופו של דבר כמו שכתבתי לך בהודעה הקודמת, הם החליטו מראש שהם לא מביאים קשר 6 ושהם נותנים לבנסון את הזמן בכנף ימין, זה לא שיקולי משאבים אלא החלטה מקצועית. עשו פה בסה''כ 6 החתמות, אין פה שום דבר חריג למכבי חיפה שבדר''כ מתקרבת לאזור הדו ספרתי.
לגבי אזולאי, אני מסכים שפאני ומוחמד טובים ממנו, לגבי ג'אבר אני לא מסכים.רק מכבי כתב: היום, 02:20צונאמי זה מזכיר לי במעט את שון.KevinDurant כתב: אתמול, 20:30לגבי אזולאי, אני מבין את הכוונה שלך אבל אני חולק עליך.רק מכבי כתב: אתמול, 17:55 איזו בנייה עקומה.
כמעט לכל עמדה במגרש יש חור די ברור.
ניתוח קצר של מה שיש כרגע בסגל הוא בלתי נתפס.
אתה מנסה להבין "מה הם חושבים לעצמם" ולא מצליח.
עמדת השוער - אין שוער שני. גלזר אחרי עונה וחצי עם פציעות(אני כן אציין שלפני כן הוא לא נפצע בכלל) מחייב שוער שני בינוני ומעלה. מניח שיגיע שחקן.
מגן ימני - אין באמת מחליף לבטאיי. זסנו זה לא רציני. לונוויק יכול לאלתר שם. אבל במשחקים שתצטרך להיות התקפי, אולי ישתמשו דווקא בחלאיילי.
הבלמים - לא הביאו בלם מוביל. כמעט כולם צעירים. רק צונאמי יכול לתת קצת ניסיון, אבל ייאלץ כנראה לשחק מגן שמאל. שטייפמן צריך לצידו פיגורה, וזה לא נראה שיש בנמצא.
על אלעד אמיר מיותר לדבר. רק בריאות.
מגן שמאל - צונאמי לא מגן טבעי. סייף והוא צריכים להחזיק את העמדה עד שקורנו יחזור. למעשה אין מגן שמאל טבעי בסגל עד שקורנו יחזור, ולכו תדעו איך יחזור.
על גולדברג כמגן אני אחסוך את המילים.
קשר אחורי - אין 6 טהור בסגל. לא צריך להרחיב. שאר שחקני ה-6(מוחמד/לוי) צריכים לידם עוד קשר 6 נוסף, ולא מסוגלים לשחק 6 בודד.
הם רואים בעלי כביכול את המחליף לעמדת ה-6. אבל עלי מעבר להיותו לא מספיק כשיר, הוא גם לא אחד שיחזיק קישור לבד.
גם אהוד יכול לשחק שם, אבל עושה רושם שהוא בדרך להשאלה.
לכאורה עמדה שיש בה שמות, אבל בפועל אין בה את מה שצריך וזועק.
קשר מרכזי - אזולאי מקבל את המפתחות. בעיני הוא לא שווה הרכב. בכל מה שקשור לחצי שלנו הוא לא עושה כלום. לוחץ גבוה ומצטרף זה נחמד. אבל בסוף הוא חייב לתת בוסט באמצע. הוא מאבד איבודים משמעותיים. עוברים אותו בקלות.
לא מספיק יציב.
רטנר? הבטחה גדולה. אבל ברור שזה שחקן שצריך ביטחון ודקות. כרגע בנסיגה.
דון גם יכול לשחק שם, אבל עושה רושם שלא נראה אותו יותר מידי.
יש גם את קאסה/ארזי אבל אני מתעלם.
כנף ימין - אין בקבוצה שחקן כנף ימין שאפשר לסמוך עליו. בנסון סימן שאלה אחד גדול. לא רק הכשירות, גם כששיחק בעונה שעברה לא ראינו ממנו יותר מידי.
קאני לא שחקן כנף. וחלאילי? בעיני מאוד פרווה. שלא לדבר על הניסיון של דון בעמדה הזאת שזה טירוף כשלעצמו.
אשכרה יש מצב שסייף עוד ישחק שם באגף.
ללא ספק העמדה הכי נחותה שלנו במגרש.
כנף שמאל - קנגי גורה הוא בהחלטה שווה הרכב. יחד עם מרדכי, דון, וחלאיילי שיכולים לשחק שם, זה נראה בסדר.
קשר התקפי - ברוניניו ומרדכי יחלקו את העמדה. יחד עם דון שגם יכול לשחק שם. גם כאן אפשר להגיד שזה עומד בתקן.
חלוץ - נובאקוביץ סימן שאלה ענק. מלמד לא מוערך על ידי הצוות המקצועי, ובעיני בסוג הקבוצה המסתמנת הוא גם לא מתאים. גרימברג חביב מאוד, אבל סופר בוסרי.
עמדה סופר חשודה.
אז מה יש לנו?
סגל עם יותר חורים מאשר במסננת.
שימו לב על כמה עמדות אין שחקנים "טבעיים", והכל זה אלתורים והמצאות.
עקום על עקום.
הוא הראה גם אצל פלורס וגם שהוא מתופקד מדי פעם כ6 שהוא יודע לשים כתף ולהיות אגרסיבי אבל שהוא מקבל יותר דגש על זה.
בכר לא מתפקד אותו כ8 אלא יותר מזה (תראה בגול השני מול טבריה איפה הוא חילץ כדור, ממתי 8 שעוד אמור להיות ה8 ההגנתי יותר מטייל במקומות כאלה?) ולעומת זאת, סביבות דקה 60-70 כשירין לוי יצא והוא עבר לשחק ב6, הוא היה ממש בעמדת ה6, חילץ כדורים, הזיז את הכדור יפה, לא עלה למעלה והיה מאוד אחראי.
גם לגבי צונאמי, הוא מגן שמאלי טבעי וכל הקריירה היה מגן, אם כבר הוא לא בלם טבעי.
צריך להגיד ביושר, גם לגבי נניח עמדה כמו זסנו, לא חסר פה שנים שלא היה מגן שמאלי מחליף או מגן ימני מחליף או כנף מחליף (מי היו המחליפים בכנפיים באליפויות שלנו? דין דוד ששיחק בכנף? ווילדסחוט? אלשיך? נחמני?), זה חלק מבניית הסגל במכבי חיפה באופן קבוע.
מגן שהוסט לעמדת הבלם. כיום צונאמי הוא הרבה יותר בלם ממגן. ככה שיחק גם בשנה וחצי האחרונות.
בעונה שעברה כמעט רק כבלם, ובעונה לפני כן לא שיחק בכלל כמגן שמאלי. רק כבלם או קשר אחורי.
שוב, אני מבין למה הלכו על המהלך הזה. הפציעות של ינון וקורנו זה משהו לא צפוי וחריג. ועדיין, גם לאור הבלאגן בהגנה אני מהמר שנראה את צונאמי הרבה יותר בלם מאשר מגן. בין אם זה בשלושה בלמים, ובין אם כבלם ברביעייה כאשר סייף מגן.
כך או כך, אי אפשר להגיד על צונאמי ששיחק בשנתיים האחרונות אולי 5 משחקים כמגן שמאלי שהוא מגן טבעי. לסייף יש יותר משחקים כמגן ממנו בשנתיים האחרונות.
מסכים בסך הכללי שזה אולי פחות בעייתי ביחס לעמדות אחרות.
לגבי אזולאי, הדרישות שלי מקשר 8 הם קודם כל הגנתיות וניהול משחק. קשרי 8 התקפיים הם בונוס, אבל הבסיס הוא סגירה טובה בהגנה, עזרה בצדדים, סיוע בניהול המשחק ובפיתוח המשחק, חלוצים לא רק בחצי של היריב, אינטנסיביות.
מבחינתי אזולאי הוא שחקן לא מספיק טוב להיות 8 פותח במכבי חיפה. אני לא אשתכנע אחרת. ראינו ממנו מספיק.
מוחמד בשיאו טוב ממנו, ג'אבר טוב ממנו, על פאני אין מה לדבר.
גם את ג'אבר או מוחמד וכמובן פאני היינו רואים עושים תיקולים בחלקים מאוד גבוהים, אפילו נטע היה עושה את זה. אין פה איזה חידוש בתפקוד של אזולאי.
אזולאי זה לא השחקן שיעזור לך להחזיק מרכז מגרש עוצמתי. גם לצד 6 סטייל ונטורה לצורך הדוגמא.
כרגע הוא הכי טוב בסגל ואני מבין למה ברק משחק איתו. ועדיין אני הייתי מעדיף לראות 2 שישיות של זר + לוי. הקבוצה הזאת צריכה באלאנס חזק באמצע, וזה רק על ידי 2 שחקני מרכז שדה מובהקים.
זוכר שכתבת שאתה רואה בירין לוי כ-6. אז מבחינתך אמצע של אזולאי ולוי זה מה שיחזיק כאן קבוצה? זה לא רציני. אפשר לראות את זה מכמה דקות של כדורגל. לא צריך לחכות למחזור 4.
זה נכון שתמיד היו חוסרים פה ושם. אבל אתה יכול לשרוד עם חור מסוים בעמדה אחת מקסימום שתיים. אתה לא יכול לפתור את זה שכמעט בכל עמדה אתה מסונדל ואתה בבנייה עקומה.
אני מחזיר אותך לתכתובת בינינו בפרטי בתחילת הקיץ, כתבתי לך שהם לא מבינים את עומק הבעיה. וזה בא לידי ביטוי בכך שהם לא מבינים את מה שכולם רואים.
לא מדובר פה על הברקות של מוחות כדורגל, כל בר דעת מבין את החוסרים הבולטים בסגל הזה שבנוי טלאי על טלאי, שלא מאפשר למי שכבר נמצא כאן ולמי שהגיע להוציא מעצמו המיטב.
ניקח את דון כדוגמא ועמדת כנף ימין. כולם באים בטענות לברק שמציב אותו שם. אבל צריך להגיד ביושר שאין לו את מי להציב.
סייף לא היה רלוונטי עד עכשיו. אין בנסון.
קאני ראינו מספיק ממנו. הוא לא שחקן אגף, והוא לא היה צריך להגיע לכאן בכלל. חאליילי מאוד בוסר ובכלל במקור הוא שחקן אגף שמאל.
יש פה מאמן שאין לו בסגל שחקן אחד כשיר לשחק בתפקיד אגף ימין. וגם מי שכשיר כמו בנסון הוא חידה גדולה.
וזה לא שברק חף מטעויות. לא רואים ממנו שום דבר.
אבל אנחנו יודעים שברק הוא לא מסוג המאמנים שיוציא מסגל מסוים יותר ממה שהוא שווה. זה לא ברק. זה לא הסגנון שלו.
אז או שאתה נותן לו כלים, ואם אין כלים, אז הוא לא המאמן שמתאים להיות כאן בסיטואציה הזאת.
בשורה התחתונה יש כאן סגל שמורכב בצורה לא הגיונית. נבנה לשחק את ה-3 בלמים, למאמן שלא באמת יודע לאמן ולשחק 3 בלמים(התקפי), ובכלל בליגה אף קבוצה לא לקחה אליפות עם המערך הזה(הכי קרוב היה סוזה שלקח אליפות אבל לא שיחק ככה באופן קבוע).
זה לא רציני.
אתה צריך כאן 3 שחקנים, ולפחות 2 להרכב בשביל לאזן את הסגל הזה.
אני אחזיר אותך לעונה הראשונה של ג'אבר שהוא שיחק בה את ה8 ונתן כמה גולים מקו שני וכו', איזה עבודה הגנתית ראית ממנו? אתה משווה את זה לעונות לאחר מכן שהוא שיחק ב6 והיה הרבה יותר דומיננטי? זה הוראה של מאמן ודרישה של מאמן. שאתה מלכתחילה משחק במשבצת הרבה יותר גבוהה ואומרים לך ללחוץ גבוה ולהשתתף בלחץ, אז אתה לא נמצא ליד ה6 לעזור לירין לוי וברגע שעוברים אותך אז זה מתפרק.
אני עדיין חושב שירין לוי הוא 6 בסגנון שלו (איזה תכונות של 8 יש לו?), אבל הוא מן הסתם לא 6 אגרסיבי ומחלץ אלא 6 שמשתחרר מלחץ ומניע כדור.
הדרך היחידה לשחק בקישור הנוכחי שלנו זה לשחק בעמדת מוצא עם 2 שישיות (כל קומבינציה בין הקשרי 6-8 שיש לנו) ו10 יחיד או לשחק עם 6 יחיד ו2 שמיניות (כלומר, אמצע מעובה) ובעיקר לצמצם משמעותית את הפערים בין חוליית הקישור, זה דברים שצועקים.
אי אפשר להשאיר את ירין לוי להיות הסטופר בקישור שאזולאי וברוניניו יוצאים ללחוץ גבוה, זה די ברור.
לגבי המערך של ה-3 בלמים. איך בדיוק בנו פה סגל ל3 בלמים? איזה שחקני קו משמעותיים יש לך למערך כזה? בטאי יותר מגן בקו 4 או אפילו בלם שלישי במערך כזה ובצד שני מי? סייף? חלאיילי? איזה איכות יש למערך כזה? זה שטויות מבחינתי.
אני נוטה לקחת במקרה הזה את הדעה של @HaifaWave ולהגיד שאחרי עונה שעברה והסגל המאוד בעייתי שהיה פה "טבעי" שיהיה בעיות בעמדות מסוימות, בעיקר במחליפים ושצריך להתרכז בעיקר (במיוחד העובדה שגם קורנו וגם פיינגזיכט לדוגמה נפצעו וגורמים לסוג של אלתור בעמדת המגן השמאלי) אבל עדיין אני חושב שיש פער בין השיטה של המאמן (6 בודד ו2 עשיריות מעליו) לבין מה שהסגל מסוגל לעשות כרגע (2 שישיות או אמצע מעובה)