מייקל בן חמו כתב: ↑19 יולי 2022, 23:31
Shocking4U כתב: ↑19 יולי 2022, 23:04
המועדון לא יקום ויפול על 1.2 מיליון יורו. אתה לא קבוצה שבונה את התקציב שלה על מכירת שחקנים. אתה מכניס בקלות את הסכום הזה בקמפיין ראוי בקונפרנס.
יש גם הבדל בין למכור את פלאניץ ביוני לבין למכור אותו בסוף יולי. אתה כבר אחרי מחנה אימונים, תוך כדי משחקים באירופה מאוד משמעותיים למועדון ואחרי שהחלפת כבר חצי הגנה.
ויענקלה בעסק הזה מאתמול?
אני לא מבין כאילו. אנשים עושים את זה עשורים. עובדים בזה. מכירים את העסק מכל הכיוונים. אתה לא חושב שהם מכירים את השיקולים?
יש משהו שיענקלה ועוזי ואור יודעים שהאוהדים לא: שלא משנה מה מכבי תעשה השנה, תצליח בענק או תתרסק, גם בשנה הבאה תהיה עונה וגם אז האוהדים ירצו קבוצה לאליפות. יש שם אנשים שמקבלים כסף בשביל להבין את זה, שיודעים מה זה תקציב ובמה אפשר לעמוד ומתי לא כדאי לחרוג. הם כנראה בעסק הזה יותר מהזמן שאתה חי. תן קרדיט. לא אכפת להם פחות מלך.
אותם האנשים האלה עשו מהלכים דומים שהובילו אותנו ל10 שנים רעות. זה שהם עושים את זה הרבה זמן לא אומר שהם חסינים מביקורת. לאורך רוב השנים שלו כבעלים במכבי חיפה שחר הראה שבכל פעם שצריך לתת את האקסטרה פוש כדי שהמועדון יעשה את הקפיצת מדרגה הוא לקח צעד אחורה וזה הוביל לבינוניות ודשדוש של המועדון. ככה גם היה בתחילת העשור הקודם אחרי שנים של אליפויות והצלחות באירופה כשאפשר היה לתקוע יתד כקבוצה בדרג בינוני במפעלים האלה ובמקום זה בזבזנו את הדירוג שלנו במשך עשור.
תאמין לי שאת ה200 אלף יורו פער שיש עם פלאניץ אפשר לסגור בהרבה דרכים יצירתיות אם רק רוצים. המועדון בסופו של דבר ישלם הרבה יותר מזה בשנים הקרובות כדי לנסות להביא שחקן שמתקרב לרמתו בזמן שלהשאיר אותו יהיה עסקה הרבה יותר הגיונית ומשתלמת כלכלית.
הייתי מקבל את זה אם המועדון היה אומר אנחנו הולכים לנסות להאריך לפלאניץ את החוזה, לא נסכים למכור אותו בשקל פחות מהסעיף יציאה בחוזה שלו כי הוא שחקן מפתח אבל אם הם ישלמו את הסעיף והוא ירצה לעזוב אז ניקח את הכסף ונביא בלם זר ברמה גבוהה כמחליף. למכור את פלאניץ לקראת סוף יולי ב1.2 מיליון כפי שמדווח זה לעג לרש, זה לשים רגליים לצוות המקצועי שלך ואז להתעצבן שהם נופלים. זה לא סכומים שבשבילם אתה מוכר שחקן מוביל שלך, עדיף לך שהוא יסיים חוזה ויעזוב בחינם ותרוויח עוד שנה של הישגיות איתו מאשר למכור בסכום כזה.
תסתכל על הצהבת לדוגמא, הם נכנסו עם דור פרץ לשנת חוזה בידיעה שיש סיכון שהוא יעזוב כי הוא היה שווה את זה מקצועית מבחינתם והוא כמעט הביא להם אליפות לבד על הגב שלו.
אגב אם עוזי מור ויענקלה מנהלים למופת, איך הם הגיעו למצב שהבלם המוביל שלך מגיע לשנת חוזה בלי להאריך? הם יודעים שהחוזה שלו צריך להיות מוארך לא מאתמול אבל לא עשו כלום לגבי זה.