KevinDurant כתב: ↑30 ספטמבר 2022, 02:37
לא יודע מה הבעיה ומה הסיפור (ואני מניח שיש המון דברים מאחורי הקלעים ושחיתויות וכאלה)
בשורה התחתונה מחלקת הנוער שלנו לא מייצרת מספיק שחקנים ולא מייצרת מספיק פרוספקטים.
לא יכול להיות ששחקן רק מגיע פה לבוגרים בכל פעם בגיל 21-22 אם בכלל
אני לא מדבר על עילויים כמו אוסקר גלוך שבגיל 17-18 כבר שחקני טופ ברמת הליגה.
אני בכנות לא רואה אף שחקן שלנו בגיל 17-22 שיכול להיות אפילו שחקן סגל בקבוצה הבוגרת
זו מחלה של כל הכדורגל הישראלי שמכבי ת''א ניסתה להיפטר ממנה שכל שחקן עד גיל 21 בקושי משחק כדורגל בוגרים ובכלל לא ברמה והפערי רמות האלה בין הנוער לבוגרים הם פשוט אדירים (וזה לא שהבוגרים וליגת העל פה זה וואו).
וכמובן הדוגמה הקלאסית של זה והמקרה הקיצוני ביותר שמעיד על הכישלון הגדול של מחלקת הנוער שלנו הוא מאור לוי: שחקן בן 22 ששיחק 1,600 דק' בוגרים כל הקריירה (כשהוא לא עבר שום פציעה או משהו בסגנון), איפה נראה דבר כזה?
דווקא הבעיה של דקות משחק מקבלת מענה ואנחנו רואים שהמעבר בין רמות נהיה הרבה יותר חלק.
מאור לוי הוא תופעה ייחודית בנוף, אבל אם נשים את הטאלנט בצד רגע - באסם זערורה בגיל 20 יהיה עם שנתיים של ניסיון כשחקן מוביל בקבוצה בלאומית (כמו ג'אבר לפניו), נהוראי יפרח בגיל 19 מגיע לשחק בליגת העל אחרי עונה מעולה בלאומית, אזרואל בן 20 ושנה שנייה כשחקן הרכב, כיוף בן 21 וכבר 3 שנות ניסיון כשחקן הרכב קבוע.
אפשר להוסיף גם את נחמני שכבר שנה שנייה בליגת העל בגיל 20.
אמנם אצל רובם אלה דקות בליגה הלאומית - אבל עדיין הכי חשוב לפני הכל זה דקות משחק להתקדמות של שחקנים. בקטע הזה הסבירות שנפסיד שחקנים איכותיים כי הם נופלים בין הכיסאות אחרי שיצאו מהמחלקה היא עכשיו קטנה מאוד, וזה צעד מעולה שלנו בכיוון הנכון.
הבעיה המשמעותית באמת כרגע במחלקה הוא בתחום פיתוח השחקנים. מצפייה בנוער שבוע אחרי שבוע, אי אפשר להשתחרר מהתחושה ששחקנים פה התרגלו להסתמך על יכולת אישית במשך שנים כגורם מרכזי בילדים ובנערים, וברגע שהם מאבדים את היתרון הזה הם מתקשים מאוד להשתלב במשחק קבוצתי וטקטי.
זה המקום שצריך לעבור מהפכה רצינית - עבודת המאמנים בגילאים הנמוכים. איך מסמנים כשרונות לקידום בכל עמדה, לפי מה נמדדים המאמנים, מה צורת המשחק שמשחקים בה, מה העמדה הנכונה לכל שחקן. לחווט את התהליך לכיוון שחקנים כמה שיותר בשלים בגילאי נערים א ונוער (במקום לספור ניצחונות, תארים ושערים).
פה אני מרגיש שהמחלקה שלנו מאוד מאחור אפילו ברמת הליגה הישראלית