אוקיי, זה נושא שעולה הרבה, אני יודע, וכן יש נושא ליגת העל. אבל לדעתי זה שווה דיון נוסף ונפרד.
(@Liberman באישורך כמובן)
יצא לי לחשוב על זה הרבה, ואני באמת לא רואה איך אפשר לקרוא לליגה הנוכחית ליגת "על'. אין שום דבר עליון בה.
קבוצות כמו אשדוד, ק"ש, נס ציונה, רעננה, רמת-השרון, חדרה או כל עולה תורנית כזאת אלו קבוצות מעצבנות שלא תורמות שום דבר. אין להם מסורת, קהל, מגרש או שום דבר מעניין בהם.
הן בדרך כלל מבקרות כמה שנים בליגת העל ונעלמות ברגע שלבעלים הזמניים שלהם נמאס ונוטות לשחק כדורגל הגנתי ומשעמם רק כדי לשרוד.
הם שם בשביל למלא משחקים בווינר.
אז מה שאני הייתי עושה, זה מצד הופך את ליגת העל לסוג של סופר ליג, שכדיי להשתתף בה צריך לעמוד ברף מסוים של תקציב, מגרש, כמות מנויים וכו'. ובמקביל, מחזק את הליגה הלאומית, בעיקר מבחינת תדמיתית ושיווק, אבל גם מבחינת סטנדרטים. בעצם, סוג של הופך את הלאומית לליגת העל הנוכחית. יותר חשיפה, יותר כסף, יותר במה לשחקנים ישראלים.
ליגת העל צריכה להיות 10 קבוצות מקסימום ובלי הגבלת זרים. די, זה לא עובד.
השאיפה צריכה להיות שקבוצות כמו הפועל פתח תקווה1 יהיו בליגת העל ומנגד שקבוצות כמו חדרה לא יהיו בה. קבוצה עם קהל, עבר, ופוטנציאל לחזרה לבמה.
התהליך צריך להיות הדרגתי כמובן.
אז תגידו לי שלא תהיה נציגות לפריפריה, או שהנוער וילדים יפגעו - בולשיט! איזה נציגות יש לפריפריה עכשיו ? לאף אחד לא אכפת מקש, באשדוד( זה בכלל פריפריה עדיין?) כולם אוהדים את הגדולות, למגזר יש את סכנין ולדרום את באר שבע.
לא יודע, כתבו עכשיו שמערכת קו השער לא תיושם בגלל שקבוצות לא רצו לשלם. אבל מי לא רצה לשלם? כל הקטנות, אם זה היו תלוי בגדולות זה היה עובר וזה היה טוב לכולם.
בקיצור, אני בטוח שרבים פה יחלקו עלי, אבל המצב הנוכחי אבסורדי והליגה לא תתקדם ככה בחיים. בינתיים, הניסיון לחזק את השחקן הישראלי בכלל מבריח אותו החוצה, והנסיין ליצור עניין בליגה נכשל פעם אחר פעם.
מבנה הליגות בארץ
דיוני מכבי חיפה בכדורגל
מנהל: Shocking4U
- DelPiero
- הענק הירוק
- GKagelmacher
- אלוף המדינה
Re: מבנה הליגות בארץ
יש המון דברים שכתבת שהם נכונים. הגבלת הזרים די דופקת אותך, לא הייתי קופץ מ6 זרים לזרים ללא הגבלה אבל כן להעלות את ההגבלה המצחיקה הזאת.
לגבי דרישות סף חשוב מאוד, אם יש קבוצות שאין להם בליגת העל את הרצון להשקיע 550 אלף שקל להשקיע על טכנולוגיית קו השער זה באמת ביזיון בושה ופדיחה רצינית. גם להעלות את התקנים של האצטדיונים, כל פעם מחדש נותנים לסכנין לדוגמא לשחק בדוחא למרות שהם נופלים בסטנדרטים הכי מינימליים של אצטדיון נורמלי.
לגבי הקטנת הליגה זה גם משהו שצריך לקרות, אבל גם כאן לא חושב שצריך ישר לעבור מ14 ל10. הייתי עובר ל12 ואז אולי בהדרגה ל10.
מה שכן באופן כללי לדעתי הגבלת הזרים גם דופקת אותך מבחינת זרים (שאי אפשר להביא יותר מ6) וגם אי אפשר להביא ישראלים כי כל ישראלי בינוני פלוס הוא כמו זהב בליגה כזאת אז הדרישות יותר גבוהות.
והייתי מנסה להפוך את הלאומית לליגת פיתוח גם כי המעבר מנוער לבוגרים זה חתיכת תהום.
לסיכום אני מסכים עם הרעיון הכללי בסה״כ.
לגבי דרישות סף חשוב מאוד, אם יש קבוצות שאין להם בליגת העל את הרצון להשקיע 550 אלף שקל להשקיע על טכנולוגיית קו השער זה באמת ביזיון בושה ופדיחה רצינית. גם להעלות את התקנים של האצטדיונים, כל פעם מחדש נותנים לסכנין לדוגמא לשחק בדוחא למרות שהם נופלים בסטנדרטים הכי מינימליים של אצטדיון נורמלי.
לגבי הקטנת הליגה זה גם משהו שצריך לקרות, אבל גם כאן לא חושב שצריך ישר לעבור מ14 ל10. הייתי עובר ל12 ואז אולי בהדרגה ל10.
מה שכן באופן כללי לדעתי הגבלת הזרים גם דופקת אותך מבחינת זרים (שאי אפשר להביא יותר מ6) וגם אי אפשר להביא ישראלים כי כל ישראלי בינוני פלוס הוא כמו זהב בליגה כזאת אז הדרישות יותר גבוהות.
והייתי מנסה להפוך את הלאומית לליגת פיתוח גם כי המעבר מנוער לבוגרים זה חתיכת תהום.
לסיכום אני מסכים עם הרעיון הכללי בסה״כ.
הַזּוֹרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ
- KevinDurant
- חבר בבורד
10 קבוצות עם תקציב מינימום והעלאה של מגבלת זרים.
אותם שחקנים ישראלים מהקבוצות הגדולות "שיפגעו" מהעלאת המגבלה ילכו לחזק קבוצות כמו נתניה, הפועל ת''א ושאר השורדות והליגה תתחזק.
אותם שחקנים ישראלים מהקבוצות הגדולות "שיפגעו" מהעלאת המגבלה ילכו לחזק קבוצות כמו נתניה, הפועל ת''א ושאר השורדות והליגה תתחזק.
- MH13 TILL I DIE
- שחקן העונה
לא משנה מה, בחיים לא לוותר על המודל של יורדות ועולות. בחיים.
#רק_מכבי
Make JUNGLE great again!
גם אם נשלוט איתך בליגה, גם אם נזכה איתך בצ'מפיונס...
יענק'לך!
Make JUNGLE great again!
גם אם נשלוט איתך בליגה, גם אם נזכה איתך בצ'מפיונס...
יענק'לך!
- GKagelmacher
- אלוף המדינה
מסכים לגמרי. אבל צריך ליצור גם איזשהו סטנדרט. סף כניסה.MH13 TILL I DIE כתב: ↑15 מרץ 2023, 17:07 לא משנה מה, בחיים לא לוותר על המודל של יורדות ועולות. בחיים.
הַזּוֹרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ
- hezildo
- מכונת תארים
מסכים עם רוב הדברים. אני בעד ליגה של 12 קבוצות ב-3 סיבובים.
תנאי מינימום של כניסה לליגה (תקציב, כמות אוהדים, מתקן וכו') והוספת עוד זר אחד.
תנאי מינימום של כניסה לליגה (תקציב, כמות אוהדים, מתקן וכו') והוספת עוד זר אחד.
לא יושנים בלילה, עושים סקאוטינג אקטיבי
- Smile
- מנהל הבורד
ליגה של 10-12 קבוצות עם 3 אפילו 4 סיבובים במקרה של 10 קבוצות.
שלא יגבילו בזרים אבל רק 6 יוכלו להיות על המגרש.
לתקצב יותר את הלאומית ואולי גם לשנות את המבנה שלה
ליגת מילואים לקבוצות שירצו (אולי איזה 6 קבוצות) - ככה כל מיני בן שהרים למיניהם יוכלו לשחק
לא צריך להגביל לפי קהל, מניח שכן יש הגבלה כלשהי קיימת של תקציב (הרי צריך לעבור בבקרה). מי שתשחק כדורגל טוב תגיע לליגה הבכירה.
שלא יגבילו בזרים אבל רק 6 יוכלו להיות על המגרש.
לתקצב יותר את הלאומית ואולי גם לשנות את המבנה שלה
ליגת מילואים לקבוצות שירצו (אולי איזה 6 קבוצות) - ככה כל מיני בן שהרים למיניהם יוכלו לשחק
לא צריך להגביל לפי קהל, מניח שכן יש הגבלה כלשהי קיימת של תקציב (הרי צריך לעבור בבקרה). מי שתשחק כדורגל טוב תגיע לליגה הבכירה.
-
- שחקן החודש
לצמצם את ליגת העל + להגדיל את מספר הזרים בליגת העל + לבטל שימוש בזרים בליגות הנמוכות