ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.
על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן
צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!
Apoc אמר:Judokan אמר:Apoc אמר:למה לא אותו מקרה?
היית פה בתקופה של פריי.
הקונצנזוס על פריי ועל השארה שלו היה משהו שלא היה פה מעולם. לא היה אוהד אחד שלא התחנן שהמועדון יממש עליו את האופציה.
זה ממש לא נכון, לא היה שום קונצנזוס על ההשארה של פריי. היו לא מעט אנשים שדיברו על זה שמדובר בשחקן שלא תורם מספיק, לא שווה את הכסף ושאפשר להביא יותר טוב.
אני הייתי פה. לא היה פה אחד כזה.
Judokan אמר:Apoc אמר:Judokan אמר:זה ממש לא נכון, לא היה שום קונצנזוס על ההשארה של פריי. היו לא מעט אנשים שדיברו על זה שמדובר בשחקן שלא תורם מספיק, לא שווה את הכסף ושאפשר להביא יותר טוב.
אני הייתי פה. לא היה פה אחד כזה.
לא יודע איפה זה פה, אבל בפורום הישן היו מספיק דיונים על הדבר הזה
Apoc אמר:אליאור אמר:Apoc אמר:משווים את הרצון לממש עליו את ההשאלה.
על קרים פריי הרצון של הקהל, מראשון האוהדים ועד האחרון, היה עצום.
לא זכור לי מישהו שבזמנו אמר "אבל אין לו מספרים".
אני חושב שפריי הוא אוברייטד מטורף. הגיע לפה בסביבות גיל 26(?) אחרי שלא כל כך הצליח במקומות האחרונים. ברור שיש לו כשרון אבל אני מעדיף עליו עשרות מונים שחקנים כמו שמביאים קבלות כמו אלו שיש לנו כרגע בהרכב.
לדעתי מקצועית הוא לא היה שווה מיליון יורו.
אתה חושב את זה בדיעבד כי אחריו הגיע שרי והפציץ מספרים והיה לאחד מגדולי הזרים בהיסטוריה של הליגה.
אני אומר שוב, באותו הרגע אין אוהד אחד שאמר "אין לו מספרים" או "הוא לא מספיק טוב". כל האוהדים כעסו מאוד שלא מימשו את האופציה.
אליאור אמר:Apoc אמר:אליאור אמר:אני חושב שפריי הוא אוברייטד מטורף. הגיע לפה בסביבות גיל 26(?) אחרי שלא כל כך הצליח במקומות האחרונים. ברור שיש לו כשרון אבל אני מעדיף עליו עשרות מונים שחקנים כמו שמביאים קבלות כמו אלו שיש לנו כרגע בהרכב.
לדעתי מקצועית הוא לא היה שווה מיליון יורו.
אתה חושב את זה בדיעבד כי אחריו הגיע שרי והפציץ מספרים והיה לאחד מגדולי הזרים בהיסטוריה של הליגה.
אני אומר שוב, באותו הרגע אין אוהד אחד שאמר "אין לו מספרים" או "הוא לא מספיק טוב". כל האוהדים כעסו מאוד שלא מימשו את האופציה.
ממש לא. גם בזמנו חשבתי את זה שאין לו מספרים.
אם מליקסון היה זר בגיל 21 ומגיע לארץ יכול להיות שההייפ סביבו היה אותו דבר, למרות שבפועל בגילאים האלו הוא לא תרם הרבה מבחינת מספרים אם אני זוכר נכון.
אני לא אוהב את ההכללה של "כל האוהדים". מניח שהיו עוד שחשבו כמוני.
Apoc אמר:אליאור אמר:Apoc אמר:אתה חושב את זה בדיעבד כי אחריו הגיע שרי והפציץ מספרים והיה לאחד מגדולי הזרים בהיסטוריה של הליגה.
ממש לא. גם בזמנו חשבתי את זה שאין לו מספרים.
אם מליקסון היה זר בגיל 21 ומגיע לארץ יכול להיות שההייפ סביבו היה אותו דבר, למרות שבפועל בגילאים האלו הוא לא תרם הרבה מבחינת מספרים אם אני זוכר נכון.
אני לא אוהב את ההכללה של "כל האוהדים". מניח שהיו עוד שחשבו כמוני.
תאהב לא תאהב, זה היה המצב בפורום בזמן שהאופציה עליו לא מומשה.
בירקי אמר:שטויות במיץ. רצה ועוד איך. יענקלה קיבל אופציה ולא מימש. זה שאחריו הגיע שרי זה אדיר, כמו אז וכם היום אני טוען שיכולים לשחק נפלא ביחד.
Apoc אמר:אין חוזה שאפשר להפעיל. חוזה חותמים. גם נגדך אי אפשר להפעיל פתאום חוזה מול קבלן כזה או אחר ובכדורגל זה לא שונה. צריך שהשחקן יחתום על חוזה מראש.
הפעם היחידה ששחקן מושאל חותם על חוזה בקבוצה השואלת ברגע שהוא מצטרף אליה זה כשיש סעיף חובת רכישה כמו אצל אמבפה בהשאלה למונאקו וכמו שאני מקווה שקרה עם קורנו אצלנו.
בחוזים אפשר לעשות כמעט הכל, תתפלא.Apoc אמר:אין חוזה שאפשר להפעיל. חוזה חותמים. גם נגדך אי אפשר להפעיל פתאום חוזה מול קבלן כזה או אחר ובכדורגל זה לא שונה. צריך שהשחקן יחתום על חוזה מראש.
הפעם היחידה ששחקן מושאל חותם על חוזה בקבוצה השואלת ברגע שהוא מצטרף אליה זה כשיש סעיף חובת רכישה כמו אצל אמבפה בהשאלה למונאקו וכמו שאני מקווה שקרה עם קורנו אצלנו.
benrey אמר:בחוזים אפשר לעשות כמעט הכל, תתפלא.Apoc אמר:אין חוזה שאפשר להפעיל. חוזה חותמים. גם נגדך אי אפשר להפעיל פתאום חוזה מול קבלן כזה או אחר ובכדורגל זה לא שונה. צריך שהשחקן יחתום על חוזה מראש.
כל עוד זה מוסכם על כל הצדדים
Judokan אמר:Apoc אמר:אין חוזה שאפשר להפעיל. חוזה חותמים. גם נגדך אי אפשר להפעיל פתאום חוזה מול קבלן כזה או אחר ובכדורגל זה לא שונה. צריך שהשחקן יחתום על חוזה מראש.
יש חוזים על תנאי. אין שום בעיה לחתום עם שחקן על חוזה לשנתיים נוספות שייכנס לתוקף רק אם יוחלט לממש את אופציית הרכישה עליו.
אין בין זה לבין מקרה של אופציה להארכת חוזה לשחקנים שום הבדל.
וזה משהו מאוד נפוץ בחוזים שכוללים אופציה לרכישת השחקן. בדיוק כדי לחסוך את כל ההתעסקות העתידית במה קורה אם מממשים את האופציה.
לא יודע מאיפה הבאת שהמקרה היחיד הוא כשהחוזה עם חובת רכישה.
אליאור אמר:ההגדרה פחות משנה פה, אבל לצורך העניין יכול להיות שזה גם אותו חוזה שהוא כבר חתם עליו ושיש בו אופציה חד צדדית להארכה בהתקיים תנאי מתלה של התשלום שסוכם לקבוצה שלו. מתאר לעצמי שאם נקבע מנגנון כלשהו להארכה מול השחקן אז זה בפורמט הזה.
Apoc אמר:Judokan אמר:Apoc אמר:אין חוזה שאפשר להפעיל. חוזה חותמים. גם נגדך אי אפשר להפעיל פתאום חוזה מול קבלן כזה או אחר ובכדורגל זה לא שונה. צריך שהשחקן יחתום על חוזה מראש.
יש חוזים על תנאי. אין שום בעיה לחתום עם שחקן על חוזה לשנתיים נוספות שייכנס לתוקף רק אם יוחלט לממש את אופציית הרכישה עליו.
אין בין זה לבין מקרה של אופציה להארכת חוזה לשחקנים שום הבדל.
וזה משהו מאוד נפוץ בחוזים שכוללים אופציה לרכישת השחקן. בדיוק כדי לחסוך את כל ההתעסקות העתידית במה קורה אם מממשים את האופציה.
לא יודע מאיפה הבאת שהמקרה היחיד הוא כשהחוזה עם חובת רכישה.
אופציה לרכישה של שחקן זה מול המועדון לא מול השחקן וזה מה שאתה לא מבין. אתה יכול לקבל אופציה לרכוש את השחקן אתה לא יכול להכריח את השחקן לחתום אצלך.
זה משהו שהרבה אנשים שפחות מבינים בעולם הכדורגל לא מכירים כי לא מדברים על זה מספיק. זה לא נפוץ ולא בטיח - זה פשוט לא קיים שיש לך אפשרות להכריח שחקן לחתום על חוזה שהוא לא חתם עליו מראש. והפעם היחידה שהוא יכול לחתום על חוזה מראש בחוזה השאלה זה כשיש חובת רכישה והוא חותם במעמד ההשאלה כבר על חוזה בקבוצה שלך. (אמבפה, בתקווה גם קורנו)
אגב השתמשת גם בשפה לא נכונה. "חותם על חוזה לשנתיים נוספות" זה לא הגיוני. הוא לא חתם על חוזה אצלך, איפה הנוספות פה? הוא יכול רק לחתום על חוזה חדש (וראשוני) בקבוצה. לא להאריך חוזה שלא היה לו. השאלה זה לא רכישה. חוזה השאלה זה לא חוזה בקבוצה.
Judokan אמר:שחקן שמושאל אליך חותם איתך על חוזה. זאת אומרת שכל המשא ומתן איתו מתנהל בכל מקרה
עריכה בעקבות התגובה שלך לאליאור - אין כאן שום בעלות כפולה ושום בעיה עם חוקי פיפ"א בשום שלב.
כי ההסכם עם השחקן מעבר לעונת ההשאלה לא נכנס לתוקף לפני שאופציית הרכישה עליו ממומשת. לכן בכל שלב יש לשחקן רק בעלים אחד.
אחרת גם הסכם השאלה עם חובת רכישה היה בלתי אפשרי במובן הזה, כי הרכישה טרם הושלמה והשחקן כבר מתחייב לקבוצה שהוא חותם בה מעבר לעונת ההשאלה.