• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

נושא שחקן פרנטזי פיירו

• יוצר הנושא יוצר הנושא Apoc
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
Judokan אמר:
אליאור אמר:
Judokan אמר:
ברור שהמספרים זה לא זה, וברור שהיכולת זה לא זה.
אף אחד לא טוען ולא חושב אחרת.

השאלה היחידה היא האם היכולת של פיירו העונה משקפת את השחקן שהוא יכול להיות, או שאפשר להוציא ממנו יותר בהתאמות מסוימות.

כמשל, קחו את רוקאביצה - שהיה שחקן שנראה בינוני ובעל תקרה של 8-10 שערים בעונה ודיבור של לשחרר אותו, עד שבלבול העביר אותו לשחק חלוץ מרכזי פרופר ופתאום הוא הפך למגה סקורר בגיל 31.

אבל ההשוואה היא לא נכונה:
1. רוקאביצה כשהיה בינוני תופקד הרבה פעמים באגף, שזו לא העמדה שלו. פיירו מתופקד תמיד כחלוץ.
2. עם פיירו משחקים קשרים טובים יותר שיודעים לתת פס לגול, מאשר רוקאביצה כשהיה בינוני.
3. רוקאביצה הוכיח את עצמו בליגה שלנו בבית"ר.
4. והכי הכי חשוב - כל מי שראה את רוקאביצה (גם כשהיה בינוני) ואת פיירו מבין שלרוקאביצה יש כדורגל (סיומת בנגיעה, מהירות, תנועה ומשחק ראש) לעומת פיירו שכל פעולה שלו עם הכדור רק מוכיחה שהיה צריך ללכת לכדורסל.

זו הכי חוכמה בדיעבד. כשרוקאביצה היה פה בעונה לפני בלבול, הוא נקטל כל הזמן כחלוץ בינוני. ואף אחד לא טען ולא חשב שזה כי הוא משחק באגף (ואגב, הוא גם שיחק לפעמים כחלוץ מרכזי, פשוט בשיטות משחק שבהן החלוץ נאלץ לשחק רחוק מהשער).
היו לא מעט דיבורים על זה שחייבים לשחרר אותו ולהביא שחקנים טובים יותר.

והנקודה לגבי בית"ר היא הכי מצחיקה, כי (א) להבקיע בביתר שמשחקת על מתפרצות לא דומה בשיט לשחק אצלנו, ו(ב) כי גם פיירו הוכיח את עצמו בקבוצה אחרת כחלוץ שיודע להבקיע, וגם אצלנו הבקיע בתחילת העונה שערים מצוינים של חלוץ שיודע לעבוד.

אני לא מבין איך מישהו יכול להסתכל על המשחקים שלנו מול אולימפיאקוס או מול הכוכב ולהגיד לי שפיירו נגר שלא יודע לשחק כדורגל או שאין לו שום יתרונות. הוא נותן גולים של תנועה אדירה ומשחק ראש מצוין.

תגידו שהוא לא מתאים לשיטה שלנו - מקבל. זה בדיוק הטיעון שלי. אבל הוא לא איזה נגר חסר מושג שגירדו מהתחנה המרכזית.

מה זה קשור לחוכמה בדיעבד? רואים שאין לו כדורגל. הוא חסר טכניקה בסיסית. אגב, לגבי רוקאביצה אני תמיד חשבתי שהוא אחלה חלוץ, אבל זו לא הנקודה פה. הנקודה היא שאת הטיעון שלך אפשר להגיד על כל חלוץ שפוגע פעם ב-. אז גם יובל אבידור הוא שחקן מבוזבז?
לגבי השערים שלו במוקדמות - הכל כמעט היה בראש. ואגב, גם אז היו לי ספקות מאוד גדולים לגביו.
בשורה התחתונה אפשר להתווכח ולהתווכח אבל אפשר לראות בכל נגיעה שלו בכדור שהוא שחקן גרוע. לא לפה, לא לשם, אלא בכלל.

רוקאביצה היה ישראלי. אם הוא היה חלוץ זר הוא מעולם לא היה נשאר פה אחרי עונה וחצי פחות טובות (ובצדק לדעתי) כי זר צריך לתת ערך מוסף.

קודם כל, רוקביצה תופקד רוב המקרים באגף שמאל, עמדה כאמור שלא מתאימה לו כי הוא חלוץ שפיץ.
שנית, הוא היה ושיחק פה בתקופות השחורות של המועדון תחת חסרי מושג כך שלא זכור לי איזשהו שחקן שבא לידי ביטוי בצורה יוצאת דופן.

לגבי פיירו,
אני חושב שעשית מהליגה הצרפתית השנייה מינימום בונדסליגה אחי, בוא נקח אוויר כולה ליגה צרפתית שנייה, הליגה הראשונה שלהם לא כזו אטרקטיבית.

במישור המקצועי - אין לו טכניקה, הוא לא מהיר מאוד ביחס לחלוץ, התנועה שלו לא מספיק טובה, הוא כבד, מסורבל, משחק הראש לא משובח יותר מדי ביחס לגודל שלו והוא בחיים לא מסיים עם הרגל.

NEXT

Liberman אמר:
קודם כל, רוקביצה תופקד רוב המקרים באגף שמאל, עמדה כאמור שלא מתאימה לו כי הוא חלוץ שפיץ.
שנית, הוא היה ושיחק פה בתקופות השחורות של המועדון תחת חסרי מושג כך שלא זכור לי איזשהו שחקן שבא לידי ביטוי בצורה יוצאת דופן.

לגבי פיירו,
אני חושב שעשית מהליגה הצרפתית השנייה מינימום בונדסליגה אחי, בוא נקח אוויר כולה ליגה צרפתית שנייה, הליגה הראשונה שלהם לא כזו אטרקטיבית.

במישור המקצועי - אין לו טכניקה, הוא לא מהיר מאוד ביחס לחלוץ, התנועה שלו לא מספיק טובה, הוא כבד, מסורבל, משחק הראש לא משובח יותר מדי ביחס לגודל שלו והוא בחיים לא מסיים עם הרגל.

NEXT

+1

תנו לו 20 ניסיונות הוא לא שם את הגול של פריידי עם כל ה״עוצמות שלו״

גם פריידיי סתם שחקן. יצא לו פוקס. אבל פיירו אפילו יותר מוגבל.

ברגע שהוא היה מול פיבן ידעתי שזה יגמר בגול, גם בן שהר היה מסובב אותו וכובש

אליאור אמר:
ברור לי. לא טענתי שזה איזה שחקן מיוחד אבל זה רק מדגיש כמה פיירו מגושם וחסר טכניקה

Shocking4U אמר:
אליאור אמר:
ברור לי. לא טענתי שזה איזה שחקן מיוחד אבל זה רק מדגיש כמה פיירו מגושם וחסר טכניקה

benrey אמר:
ברגע שהוא היה מול פיבן ידעתי שזה יגמר בגול, גם בן שהר היה מסובב אותו וכובש
דווקא פיבן כל הזמן תופס משחק טוב מולנו

פיבן רואה מכבי חיפה הוא נהפך לפריים קנבארו. למרות שדין ברח לו במשחק האחרון

פיבן בלםם ברמה של ליגה לאומית ואמרתי את זה עוד בעונה הטובה שלו תחת איביץ'

הפך אתמול לאבא בפעם הראשונה.
בעוד 18 שנה חלוץ נבחרת ישראל ושמו אריאל פיירו

כובע קש אמר:
פיבן בלםם ברמה של ליגה לאומית ואמרתי את זה עוד בעונה הטובה שלו תחת איביץ'
איזה ליגה מביכה הייתה אז, שחקנים כמו ברסקי ופיבן לקחו אליפות כשחקני הרכב. לא סתם הגרמנים עפו שנה אחרי שנה מהצ'מפיונס

צחוק צחוק אבל סטטיסטית לא ניצחנו כמעט בכל משחק שהוא לא פתח בהרכב.
מקווה שיפתח היום, ידחוק, ימכר בסוף העונה ויזכר כאחד העסקאות הטובות ביותר שהמועדון עשה איי פעם.

onn אמר:
צחוק צחוק אבל סטטיסטית לא ניצחנו כמעט בכל משחק שהוא לא פתח בהרכב.
מקווה שיפתח היום, ידחוק, ימכר בסוף העונה ויזכר כאחד העסקאות הטובות ביותר שהמועדון עשה איי פעם.
זה סתם סטטיסטיקה. למשל מול אשדוד ניצחנו רק כשדין החליף אותו וכבש ואז אצילי שם את הפנד אבל זה עדיין נחשב כמשחק שניצחנו והוא פתח למרות שלא עשה כלום.

וואלה קטע הזוי אנחנו רק מנצחים כשהוא פותח

היום הוא כבר לא ניסה לעשות כלום חוץ מלמסור לשחקן שלידו, כאילו גם הוא השלים עם זה שאין לו סיכוי לתרום פה בהתקפה
לפחות היה שותף בשערים עם מיקומים טובים ומאבקים והורדת כדורים

מעניין אם נצליח להוציא עליו הצעות בקיץ

אני לא חושב שיש קבוצת כדורגל שתיקח אותו בקיץ.
אולי יקבל הצעה מאיזו קבוצת כדורסל לכו תדעו.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
חזרה
למעלה