• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

פציעות והשעיות לעונת 22-23

• יוצר הנושא יוצר הנושא רונן22
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ולגבי 2 - צריך להבחין בין שני מצבים:
הראשון זה פער בין האבחון שנעשה מיד אחרי הפציעה "בשטח" והאבחון הסופי של הפציעה (כמו מה שקרה אצל חזיזה) - שזה אירוע טבעי לחלוטין. בשטח זה אבחון ראשוני, כשעדיין אין מיכשור מלא ומתאים, אז אני לגמרי יכול להבין איך מה שנראה כמו מתיחה מתברר להיות קרע משמעותי יותר או שיש נזק נוסף שלא ראו. בשביל זה תמיד צריך להמתין ל-MRI (כמו במקרה של סונדרגן).

המקרה השני זה מקרים כמו של נטע לביא, שבהם מאבחנים פציעה לא נכון, מה שמוביל גם לטיפול לא נכון או לא מדויק. ונראה שגם ג'אבר משתייך למקרה הזה (בצקת במקום הפציעה לא מתפתחת סתם, זה אומר שמישהו לא אבחן נכון).

אם לאלברמן יש קצת מושג הוא יעשה מהפכה בכל המחלקה הרפואית במועדון כי ברור שמשהו שם מקולקל עד היסוד. צריך להביא sports scientist ברמה גבוהה ולרענן שם בצורה דחופה.

אין קשר בין הפציעה הזו לעומסים, פשוט נחת לא טוב על הרגל.
שום מחלקה בעולם לא יכולה למנוע פציעות כאלה
בכל מקרה 3 חודשים בחוץ זה רע ממש

לא קשור לפציעה הזו. הטיפול בפציעות רע. מחלקת הרפואה מזיקה לנושא המקצועי.

Smile אמר:
אין קשר בין הפציעה הזו לעומסים, פשוט נחת לא טוב על הרגל.
שום מחלקה בעולם לא יכולה למנוע פציעות כאלה
בכל מקרה 3 חודשים בחוץ זה רע ממש
כשיש עומסים שרירים נהיים חלשים יותר ויותר חשופים לפציעות ממקרים שבהם יכול להיות שהשריר היה יכול לעמוד בפגיעה בלי העומס.

בלי הקשר אני לא מדבר על הפציעות עצמן אלא על תהליך ההחלמה והשיקום. המחלקה הרפואית הזאת כמעט גמרה לנטע לביא את הקריירה שנה שעברה והוא היה צריך לנסוע ללונדון כאילו לעשות שיקום נורמלי. הם כרגע בתהליכים של לגמור לג׳אבר את הקריירה.

מילא היינו מגובים בעמדות אחרות. אבל כשהסגל כל כך דליל ולא מעובה אז כל חיסור הוא משמעותי. מזל שיש פגרה של חודש באמצע.

השם ניאל קלארק מרחף מעל הנושא.
הגיע הזמן לשדרג את המועדון בתחום רפואת הספורט.

זה לא צריך להיות נייל קלארק. יש הרבה מדעני ספורט טובים ומוכשרים שיכולים למלא את התפקיד הזה.

אני מבין שאפשר לשכוח גם מחזיזה עד אחרי פגרת המונדיאל .
לא יודע איך נסחוב עם הסגל הקיים 5 משחקים ללא מחליפים עם אותם שחקנים .
איך לא הביאו עוד קשר לאמצע איזה מחדל לא יאומן ג'אבר גמר את העונה לדעתי .
אנחנו זקוקים לנס עד הפגרה ושלא יפצעו עוד שחקנים .

ברצינות אבל, חוץ מהכתבה המגמגמת בוואלה שבעצמה לא התחייבה על שום דבר בעניינו של חזיזה - יש מקור אחר לאמירות האלה שלכם?

אין. החוסר אמון במערכת רפואית מובן, אבל יש בפורום הרבה מדי שליליות יחסית למצב.

לא הבנתי מה דרור שמשון קשור לפציעה של ג'אבר (שנגרמה ממגע למיטב זכרוני), לפציעה של סוף (שנגרמה ממגע) ולפציעה של סונדגרן (שנגרמה ממגע)

אני גם לא מבין מה מאמן כושר קשור להתאוששות מפציעות ולשיקומים (ברמה ההתחלתית ביותר שלהם, לא ברמה של להחזיר שחקן לכושר)

אני לא יודע בדיוק מה הסמכויות שלו ואם הוא אחראי על הדברים שרשמתי אבל מבחינתי מאמן כושר תפקידו לדאוג לכושר גופני טוב של הקבוצה ואת זה דרור שמשון עושה טוב.

בכל הנוגע לאבחונים ושיקום (כמו במקרה של נטע וכמו במקרה של ג'אבר) אני לא חושב שזה קשור לדרור שמשון ובטח ובטח שאין לו את הידע בפציעות האלה.

כמו שמן הסתם לא הוא קבע האם לנתח את פודרגנו.

KevinDurant אמר:
לא הבנתי מה דרור שמשון קשור לפציעה של ג'אבר (שנגרמה ממגע למיטב זכרוני), לפציעה של סוף (שנגרמה ממגע) ולפציעה של סונדגרן (שנגרמה ממגע)

אני גם לא מבין מה מאמן כושר קשור להתאוששות מפציעות ולשיקומים (ברמה ההתחלתית ביותר שלהם, לא ברמה של להחזיר שחקן לכושר)

אני לא יודע בדיוק מה הסמכויות שלו ואם הוא אחראי על הדברים שרשמתי אבל מבחינתי מאמן כושר תפקידו לדאוג לכושר גופני טוב של הקבוצה ואת זה דרור שמשון עושה טוב.

בכל הנוגע לאבחונים ושיקום (כמו במקרה של נטע וכמו במקרה של ג'אבר) אני לא חושב שזה קשור לדרור שמשון ובטח ובטח שאין לו את הידע בפציעות האלה.

כמו שמן הסתם לא הוא קבע האם לנתח את פודרגנו.

דרור שמשון לא באמת קשור. הוא הוזכר בתור הסיבה שניאל קלארק לא נשאר במועדון (כביכול), וקלארק בהחלט קשור לנושא.

הסבירות לפציעות (גם פציעות מגע) עולות כששחקנים סובלים מעומס, והעומס הזה לא מנוהל טוב מספיק.
התחום של ניהול עומסים לצורך מניעת פציעחת והתאוששות אחרי פציעות היה תחום המומחיות של קלארק והוא היה מהמומחים המובילים בעניין הזה.

וגם קלארק הוא סתם שם ספציפי שנזרק לאוויר כי הוא כבר היה פה וממש לא ברור למה שהוא עזב. אבל תחליף את השם שלו במומחה אחר מתחום רפואת הספורט וזה תופס.

האשמה הפעם לא על דרור שמשון. שנה שעברה לדעתי כן היה לו אשמה כי היה מכה של פציעות באחורי שזה סימן היכר של דרור שמשון וגם החזירו שחקנים מוקדם מדי מהפציעה והם נפצעו עוד פעם (ג׳אבר).

האשמה במקרה הזה היה על המחלקה הרפואית והשיקומית וגם המרכזים הרפואיים שהמועדון עובד איתם ומאבחן את הפציעות. זה ששחקנים כמו נטע לביא וסטריין בשנה שעברה נשלחים ללונדון לכמעט חודש וחצי לעשות שיקום מראה לך שיש משהו מאוד עקום בתהליכי השיקום של המועדון

מה עם דולב? הייתי מאושר אם יכול היה לתת רבע שעה 20 דקות מול אשדוד מספסל

לפי וואחד, דולב התאמן היום, אבל כנראה לא יהיה בסגל למחר.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
חזרה
למעלה