• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

חלון החזרת מושאלים מעפולה של ינואר 2023 ע"ש שחקנים זולים וטובים

• יוצר הנושא יוצר הנושא lemmacantor
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
GreenGlory אמר:
Apoc אמר:
יכול להיות אגב שאורך החוזה של נטע לא רלוונטי כי בכל מקרה היו משחררים אותו אחרי ששחר נתן מילה שגם אם תגיע הצעה בינואר לא יעמדו בדרכו. הרי יש לו חוזה כרגע.
יכול להיות, זה לא ממש משנה.
המילה שהוא נתן תהפוך ללא חשובה אם הוא יציע סכום שירצה את נטע, גם אם זה רק בשביל החצי עונה שנותרה ואז הוא ילך. את הכסף הוא צריך להשקיע, בין אם להביא מחליף לנטע במקרה וילך כדי לשמור על התואר ובין אם להציע לנטע סכום רציני שישאר, הרי המילה הזאת לא תשנה לנטע אם תציע לו סכום גבוה, אולי לא כמו היפנים אבל בהחלט סכום גבוה, הוא לא סובל פה וצריך להשלים את המטרות.

אגב אבידה של נטע לביא בשלב הזה ועם השוק שיש זה אבידה גדולה יותר משל איביץ לגרמנים, חד משמעית. וזה מה שעלול להכריע את האליפות.
ולחשוב שפעם נטע היה בשבילי עוד שחקן, אבל אחרי עונה כזו שיניתי את כל דעתי עליו, הוא בעונה הכי טובה בקריירה שלו ובפער, בעיקר בגלל שעד עכשיו הוא הציג את היכולת הזאת גם בליגת האלופות נגד הקבוצות הטובות בעולם. את היכולת הזאת בליגה הוא הציג גם בעונת האליפות הראשונה, אבל מה שהוא עשה בחצי שנה הזאת זה פי כמה וכמה יותר גדול לדעתי.

זו שאלה. מצד אחד, כן, יותר קל למצוא מאמן מקשר אחורי ישראלי שיכול לצמצם את הפער שישאיר אחריו נטע. מצד שני, הם כבר שנתיים לא מצליחים לייצב את המערכת וזו תהיה הפעם השלישית שהם מחליפים מאמן באמצע עונה. קשה לבנות ככה קבוצה לטווח הרחוק וראינו את זה בעשוק השחון שלנו, כשמאמנים ירשו סגלים שהם לא מרוצים מהם. זה מה שקרה לאיביץ׳ הקיץ וזה עלול לקרות לבא אחריו.

אנחנו צריכים לקוות שאצלנו המערכת מספיק חזקה כדי להתמודד עם זה, שיבוא רכש ראוי ליום שאחרי נטע (דבר שצפינו שיקרה מתי שהוא, בגללו, בגלל פאני או בגלל עלי) וששחקני הקישור הנוכחיים יצליחו להוביל את הקישור גם בלעדיו. אנחנו גם צריכים לקוות שבצד הצהוב יהיה מאמן ברמה נמוכה יותר שיסתבך עם הסגל שקיבל ושבינואר הם שוב יעשו חלון עקום ולא יביאו בזמן רכש שיספר את המאמן שיבוא.

ברק.י אמר:
Apoc אמר:
יכול להיות אגב שאורך החוזה של נטע לא רלוונטי כי בכל מקרה היו משחררים אותו אחרי ששחר נתן מילה שגם אם תגיע הצעה בינואר לא יעמדו בדרכו. הרי יש לו חוזה כרגע.

כנראה שאתה צודק, אבל אם החוזה שלו היה עד 2026 כנראה שגם אפשר היה לדרוש עליו סכום גדול יותר.

אתה אומר שבמקום 120 מיליון שקל העונה היינו מכניסים 122.

Apoc אמר:
ברק.י אמר:
Apoc אמר:

כנראה שאתה צודק, אבל אם החוזה שלו היה עד 2026 כנראה שגם אפשר היה לדרוש עליו סכום גדול יותר.

אני אומר בצער שלמרות ההכנסות המועדון לא ממהר להוציא כסף על רכש ואם היו נכנסים עוד מיליון-שניים זה אולי היה מדרבן את המערכת לשחרר קצת.

ברק.י אמר:
Apoc אמר:
ברק.י אמר:

אני אומר בצער שלמרות ההכנסות המועדון לא ממהר להוציא כסף על רכש ואם היו נכנסים עוד מיליון-שניים זה אולי היה מדרבן את המערכת לשחרר קצת.
גם אם היה נכנס מיליארד שקל זה לא היה מזיז כלום למערכת.

מכרו פה שחקן ב1.8 מיליון יורו אחרי שהעפילו לליגת האלופות ובמקומו הביאו שחקן חופשי בחינם ועוד שחקן בהשאלה עם אופציה.

בכל מקרה נטע נחוש לצאת, אז היינו מקבלים עוד מיליון יורו, זה לא באמת משמעותי לקבוצה.

הייתה הזדמנות להאריך לו חוזה אחרי הפציעה בשוקית ולא עשו את זה (ואני מניח שהוא גם לא ככ רצה) ואחרי שהבטיחו לו לפני שנתיים עם צסק''א שישחררו אותו המועדון לא באמת יכול לעמוד בפניו.

אם הוא רץ ככה ליפן בשביל הכסף אין באמת מה לעשות, זה כמו עם פלאניץ

ברק.י אמר:
Apoc אמר:
ברק.י אמר:

אתה באמת חושב שה2 מיליון שקל הקטנים שיזרקו להם לתוך הכספת עם ה120 מיליון שקל שיענקל'ה מעלים מהקבוצה זה מה שיעשה את ההבדל? לבריאות.

Smurk אמר:
וייס מזכיר את כיאל כמועמד

כיאל יכול להיות תוספת לשחקן נוסף שיביאו. אם רק כיאל מגיע זה אסון.

שכיאל חזר מאירופה, אני הייתי מאוד בעד להחזיר אותו.

היום הסיפור שונה, הוא אחרי שנתיים בסכנין שהוא קובע כמעט הכול, קשה לדעת איך הוא יסתגל למצב שהוא יהיה אצלנו שחקן משלים.
וכמובן, אי אפשר להתעלם מהגיל.

שיצאו קצת מהקופסא אצלנו, וינסו למצוא פתרונות טובים יותר

אין לנו הרבה ברירות, צריך להביא את קארצב ונאור ואם אפשר גם את כנעאן (איתו אפשר לחכות גם לקיץ).
אני לא מחזיק במיוחד משלושת השחקנים האלה, אבל במצב שנוצר כאשר אין לנו מקום לזרים
והשוק הישראלי חרא, אז אין ברירה.

מה אומרים על נאור סבג מאשדוד?
לפי הנתונים היבשים הוא לא רע בכלל, אבל לא ראיתי אותו משחק.
הוא וכיאל ביחד לסגור פינה עד סוף העונה עם אופציה לעוד עונה.
הרי ברור שלא יביאו את קארצב/כנעאן.

Apoc אמר:
ברק.י אמר:
Apoc אמר:

אתה באמת חושב שה2 מיליון שקל הקטנים שיזרקו להם לתוך הכספת עם ה120 מיליון שקל שיענקל'ה מעלים מהקבוצה זה מה שיעשה את ההבדל? לבריאות.

*2 מיליון יורו/דולר (לא שזה משנה את מהות הדיון יותר מדי)

KevinDurant אמר:
ברק.י אמר:
Apoc אמר:

גם אם היה נכנס מיליארד שקל זה לא היה מזיז כלום למערכת.

מכרו פה שחקן ב1.8 מיליון יורו אחרי שהעפילו לליגת האלופות ובמקומו הביאו שחקן חופשי בחינם ועוד שחקן בהשאלה עם אופציה.

בכל מקרה נטע נחוש לצאת, אז היינו מקבלים עוד מיליון יורו, זה לא באמת משמעותי לקבוצה.

הייתה הזדמנות להאריך לו חוזה אחרי הפציעה בשוקית ולא עשו את זה (ואני מניח שהוא גם לא ככ רצה) ואחרי שהבטיחו לו לפני שנתיים עם צסק''א שישחררו אותו המועדון לא באמת יכול לעמוד בפניו.

אם הוא רץ ככה ליפן בשביל הכסף אין באמת מה לעשות, זה כמו עם פלאניץ

תראה, לגבי פלאניץ', זה דיון בעייתי - מהצד של המועדון יכולים לספר לך שסוף (500 אלף אופציה+שכר), סק (400 אלף+שכר) ודילן (1.2 אופציה+שכר) יחד עולים יותר מפלאניץ' (1.8+חסכון השכר שלו) או שהרווח מפלאניץ' אמור לשמש אותנו בינואר.
כך או כך, ברור שהמועדון לא מוציא את הסכומים שהיינו מצפים להוציא. זה לא ש-2 מיליון נוספים על נטע בהכרח ינחיתו פה את קארצב וגם לא בטוח שזה כדאי כשחושבים אסטרטגית קדימה. יחד עם זאת, ברור שלמועדון יש פחות תירוצים שלא להביא רכש אחרי שהוא מוכר שחקן ב-2 מיליון יורו, לעומת מצב שבו משחררים שחקן בחינם ויכולים לספר שזה יצר בעיה מבחינתם כי יש תקציב מוגדר לרכש ולשכר שחקנים.

Smile אמר:
מה אומרים על נאור סבג מאשדוד?
לפי הנתונים היבשים הוא לא רע בכלל, אבל לא ראיתי אותו משחק.
הוא וכיאל ביחד לסגור פינה עד סוף העונה עם אופציה לעוד עונה.
הרי ברור שלא יביאו את קארצב/כנעאן.
מאמין שאיתו ועם גוני נאור במקום נטע ופאני לא יהיה בושה להצהיר בשנה הבאה שהולכים חזק מאוד על מקום 5.

וברצינות: לא קרוב ללהיות מספיק טוב.

יש 2 אפשרויות עכשיו
יעקצו אותנו בפי 5 על מחיר של שחקן והוא יפשל
לא יביאו שחקן כי יגידו שהם ביקשו מחירים מוגזמים.

מישהו רצה את כיאל? הוא בדיוק קיבל צהוב שני ואדום

נטע זה חתיכת בור
מקווה שיש כיוון עם דניאל לאזרחות, לא רואה ישראלי שקרוב אליו ברמה בכלל.
בלי קשר, הייתי מביא את גוני נאור לפי דעתי לא נופל מקארצב האוברייטד

לדעתי לא יגיע כלום
התרחיש היחיד שאני רואה זה לשחרר את סק/דילן בסוף העונה ולהביא קשר אחורי זר במחיר של פיירו בערך.
בינואר זה כבר לא יקרה כי נקבל איזה אלפונס אם כן.
ועל קארצב ושות׳ אין מה לדבר בכלל זה מחירים שלא ישלמו. אני אגב לא מחזיק יותר מדי מקארצב אבל לדעתי אם יגיע וישב על הספסל קצת שפאני ועלי מחזיקים את הקישור יעשה לו טוב והוא כן יעשה קפיצת מדרגה אצלנו. בנתניה נוצר איתו מצב בעייתי מה גם שהוא מקבל סטטוס של כוכב שמה בגיל 22 וכנראה עלה לו קצת השתן לראש. תכלס כל זה לא משנה כי הוא לא יהיה פה אבל בסדר.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
חזרה
למעלה