• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

המלחמה עם איראן - אמריקה תצטרף?

• יוצר הנושא יוצר הנושא DelPiero
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

האם אמריקה תצטרף?

• כן

הצבעות: 7 53.8%
  • לא

הצבעות: 6 46.2%

• סך המצביעים
    13
טראמפ חושש להצטרף לא בגלל האיום האיראני שכמעט ולא קיים אלא בגלל החשש מהתערבות של רוסיה-סין.
את הרוסים הייתי שם בצד כי הם עסוקים בקקה שלהם עם אוקראינה, אבל אם יש משהו שמפחיד אמריקאים זה הסינים והם כנראה יצטרפו למערכה בדרך ישירה או עקיפה.

הסינים לא יתחילו מלחמת עולם גרעינית בשביל איראן

הסינים אם ישתתפו זה יהיה בחימושים ותמיכה דיפלומטית - מה שלא היה עד עכשיו

מבחינת האמריקאים זה עוד שלב בדרך לאסקלציה ובתכלס אני מבין אותם שמבחינתם הסיטואציה הנכונה היחידה להצטרף זה רק למשהו שלא יגרור תגובות שרשרשרת

הם יתנו לנו להמשיך לקטוש ואם כולם יבינו שבאמת כל מה שנשאר זה זבנג אחרון זה מה שיעשו

לאורך כל מערכת הבחירות טראמפ חזר ואמר שהוא ''נגד מלחמות'', וש''נגמרו הימים שארה''ב נכנסת להרפתקאות במזרח התיכון''.
כולם שם זוכרים מה קרה באפגניסטן ועיראק. הדברים האלה חקוקים עמוק שם. וזה ממש לא רק קהילת ה-MAGA.

אם אני מנתק כרגע את האינטרס שלנו, אפשר לגמרי להבין את טראמפ. הוא רוצה לסיים את זה בצורה כזאת או אחרת של הסכם. לשמור על הדברים במישור הדיפלומטי, מבלי לערער את היציבות האיזורית, שעלולה לגרום לעוד מדינות לקחת חלק כזה או אחר באירוע, ובעיקר מבלי לפגוע בכלכלה.

Apoc אמר:
הסינים לא יתחילו מלחמת עולם גרעינית בשביל איראן
גם הרוסים לא. יש להם מספיק בעיות ובלאגנים עם אוקראינה, הם ממש לא במצב להתבלגן.

אגב גם הסינים אמרו את זה אחרי שהתחילה המלחמה, הם לא לקחו צד בשום צורה.

אני חושב שבעיקר החשש שלו והלחץ ששמים עליו זה כל הסעודיות והאמירויות של העולם שמפחדות שיתקפו אותם במצב הזה.

אם האמריקאים נכנסים למלחמה ומפעילים את העוצמה שלהם, זה יגמר תוך כמה ימים.
אין אפשרות לעשות שום הסכם, האיראנים לא מוכנים לוותר על הטילים ועל העשרת אוראניום, לכן רק הכרעה צבאית תסיים את המלחמה,
אבל אסור להשאיר את המשטר הזה כי הם ינסו להשתקם ולבנות הכל מחדש (עד כמה שזה יהיה אפשרי), לכן סוף המלחמה צריך להיות בהפלת המשטר.
אם טראמפ לא יצטרף הוא יחזור על הטעות של ארה"ב ממלחמת העולם ה-2 כאשר לא הצטרפה בזמן. אם הם לא יכולים לתקוף
את איראן כאשר איראן נמצאת בנקודה הכי חלשה בתולדותיה וכאשר יש לנו עליונות אווירית, זו תהיה הפגנת חולשה גדולה מאוד ומסר לסין שהיא יכולה לעשות מה שהיא רוצה.

יופי, אם אין בכוונתינו להחזיר את אירן לימי הביניים, עכשיו אפשר לקפל.

עם כל הכבוד לנשיא ארה״ב אני אחכה למקור יותר אמין

lemmacantor אמר:
לא צריך לימי הביניים... מספיק לשנות ה - 70 המוקדמות

Shocking4U אמר:

אתה אומר בסוף נגלה שהוא תקף בב"ש ל4 שנים ויעלו תמונה שלו מחייך עם דודו דהאן ורן קוז'וך

Apoc אמר:
Shocking4U אמר:

אתה אומר בסוף נגלה שהוא תקף בב"ש ל4 שנים ויעלו תמונה שלו מחייך עם דודו דהאן ורן קוז'וך

סצוחק

lemmacantor אמר:

איזה לקפל?
הגרעין הושמד אבל נשארו להם טילים ומשגרים, צריך להשמיד גם אותם.
צריך לתקוף להם את כל מוסדות השלטון, בסיסי הבסיג' ומשמרות המהפכה
כדי שהעם האיראני יוכל להפיל את השלטון.

hezildo אמר:
lemmacantor אמר:

איזה לקפל?
הגרעין הושמד אבל נשארו להם טילים ומשגרים.

צריך להשמיד את הכלכלה. אבל לא עשו ולא יעשו כבר כנראה. לא רואה איזו תכלית נותרה למלחמה.

lemmacantor אמר:
hezildo אמר:
lemmacantor אמר:

איזה לקפל?
הגרעין הושמד אבל נשארו להם טילים ומשגרים.

צריך להשמיד את הכלכלה. אבל לא עשו ולא יעשו כבר ענראה. לא רואה איזו תכלית נותרה למלחמה.

אין תכלית? שוב פעם אתה רוצה לגמור מוקדם?
צריך להשמיד להם את כל המשגרים והטילים ואחרי זה ליצור את התנאים להפלת השלטון. אני מאמין שזה מה שיעשו, קצת סבלנות.

אתה מציע מלחמת התשה, זה יקח יותר מדי זמן. מלחמת התשה גרועה לישראל ותביא לשיתוק כלכלה. הדרך להפלת המשטר עוברת בהשמדת הכלכלה של אירן. מלחמה נגד אזרחי אירן. זה יותר יעיל.
במצב הנוכחי אפשר להפסיק.

אמי לא מציע התשה. צריך לעשות את שני הדברים במקביל, להשמיד טילים ומשגרים ולמוטט את המשטר.
אסור להפסיק עכשיו כי המשטר יוכל להתאושש ואחר כך לא נוכל לתקוף שוב. עכשיו זה הזמן לגמור את הסיפור אחת ולתמיד.

חזרה
למעלה