• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

המלחמה עם איראן - אמריקה תצטרף?

• יוצר הנושא יוצר הנושא DelPiero
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

האם אמריקה תצטרף?

• כן

הצבעות: 7 53.8%
  • לא

הצבעות: 6 46.2%

• סך המצביעים
    13
נפל לי בשכונה. אבל לא מספיק קרוב שיהיה נזק. כל הממ"ד שלי רעד.

לא מבין איך עושים הפסקת אש כשיש להם עוד טילים
היה צריך לגמור להם את כל היכולות

Apoc אמר:
לא מבין איך עושים הפסקת אש כשיש להם עוד טילים
היה צריך לגמור להם את כל היכולות

פגעת להם ביכולות הייצור של הטק"ק שלהם בצורה משמעותית
הרסת להם את פרוייקט הגרעין לגמרי
השמדת להם 50% מהמשגרים מה שפגע להם בצורה משמעותית ביכולות השיגור
ערערת את המשטר שלהם (למרות שלדעתי לא מספיק)

מסכים שיש מקום להמשיך את העבודה, להפיל את משטר האיתולות באופן סופי ואולי להביא לסיום המלחמה שכולל גם שחרור כל החטופים.
אבל טראמפ הוא הביג בוס וכנראה שלא בא לו לממן אותנו עם חימושים.

במדינה שכולה מוקפת אוייבים מזמן היתה צריכה להיות תעשיית ייצור נשק רצינית ולא רק מערכות הגנה, זה היה משנה את התמונה לגמרי בתלות שלנו באמריקאים ובאירופאים.

אין שום טעם בלעשות הפסקת אש איתם. צריך להמשיך במלחמה עד הסוף - לחסל את חמינאי ולפגוע בכל מוסדות המשטר ומשמרות המהפכה.
אפשר גם לפגוע להם בתשתיות אזרחיות, גז, נפט, חשמל, מים.
לא עשו הפסקת אש עם גרמניה הנאצית אלא הכניעו אותם ללא תנאי, אותו דבר צריך גם כאן.

לא יודע לגבי כל הארץ, משהו מאוד דפוק עם ההגנה האווירית לפחות בדרום. גם מטריד שמשהו כמו 6 מההרוגים, שהו בממ"דים כדין.

lemmacantor אמר:
לא יודע לגבי כל הארץ, משהו מאוד דפוק עם ההגנה האווירית לפחות בדרום. גם מטריד שמשהו כמו 6 מההרוגים, שהו בממ"דים כדין.
לגבי הסיפא צריך לזכור שמדובר לכאורה בפגיעה ישירה של משהו כמו 500 ק''ג נפץ שבא במהירות אדירה. אני לא חושב שממ''ד יכול לעמוד בפגיעה ישירה כזו

KevinDurant אמר:
lemmacantor אמר:
לגבי הסיפא צריך לזכור שמדובר לכאורה בפגיעה ישירה של משהו כמו 500 ק''ג נפץ שבא במהירות אדירה. אני לא חושב שממ''ד יכול לעמוד בפגיעה ישירה כזו

יש מצב כל נושא הממ"דים ונושא ההגנה האווירית לא היו ערוכים מספיק לאיום האירני, למרות כל השנים שדיברו על תקיפה.

לא ראיתי את הממ"ד שנפגע, אבל צריך לזכור שמדובר בסטנדרטים שמתעדכנים כל הזמן. אם מדובר בבניה ישנה יכול להיות שממ"ד חדש היה ניזוק פחות.
בכל מקרה פגיעה ישירה של 500 ק"ג חומר נפץ זה מטורף. תראו את רדיוס כמות ההרס במקומות שהיו בהם נפילות.

Smile אמר:
לא ראיתי את הממ"ד שנפגע, אבל צריך לזכור שמדובר בסטנדרטים שמתעדכנים כל הזמן. אם מדובר בבניה ישנה יכול להיות שממ"ד חדש היה ניזוק פחות.
בכל מקרה פגיעה ישירה של 500 ק"ג חומר נפץ זה מטורף. תראו את רדיוס כמות ההרס במקומות שהיו בהם נפילות.

בנייה של לפני 20-25 שנה

ממ"ד זה התגוננות עד לרמה מסוימת.
כשיורים חימוש עם ראשי קרב כל כך כבדים אז יהיו הרבה פגיעות כאלה כמו בב"ש, פ"ת ובת ים.
ניסו להציג את זה כאילו זה נדיר שיש פגיעה ישירה בממ"ד אבל כל פגיעה בבניין של טיל כזה כבד תהיה פגיעה ישירה בממ"ד ותגרור אותה רמה של נזק.

היו צריכים להשמיש פה מקלטים תת קרקעיים ענקיים כמו בתל אביב וכמו הרכבת הקלה רק בכל הארץ.
כדאי שיתחילו בכיוון הזה.
בתור מי שעד עכשיו התגונן באמצעות הממ"ד כשיש לי אופציה ללכת למקלט תת קרקעי של הרכבת הקלה לא רחוק מהבית ולהבטיח את החיים שלי, אני מרגיש אפילו קצת מרומה.

יקח זמן לדעת את ההשלכות של השבועיים האחרונים אבל רק אני עם רגשות מעורבים לגבי כל המלחמה הזאת ?

מצד אחד אני לוקח בחשבון ש:

- אנחנו ידענו שלאיראנים היו כמויות גדולות של אורניום מועשר בשישים אחוז - משהו שאין לו שום סיבה חוץ מנשק גרעיני (שימוש אזרחי לא צריך יותר מחמש אחוז).

- ידענו שהאיראנים משקרים (כמו תמיד) לגבי המוטיבים שלהם ושהם בונים בסתר את הנשק עצמו (למרות שלא הצלחתי להבין כמה רחוקים הם באמת היו)

- התכוננו במשך שלושים שנה ופתחנו בצורה מוחצת עם ההורדה של מערכות ההגנה האווירית, ההורדה של המדענים והפגיעה במשגרים שלהם ומערכות ההגנה האווירית- באמת שזה ראוי לשבחה.

עשינו את זה מהיר ולא נגררנו למערכה ארוכה.

מצד שני:

-אני חושב על כל העבודה וההשקעה, ההשלכות הכלכליות וכל מה שכרוך בביצוע מלחמה כזאת אל מול התוצאה הסופית הלא ברורה ואני תוהה איך נרגיש בעתיד. אנחנו לא באמת יודעים איפה האורניום המועשר, באיזה מצב הם בכל הנוגע להתקדמות יצור הנשק עצמו וכמה מהיכולות והידע שלהם מגובה בצורות כאלו ואחרות.

- אני מודה שלא חשבתי ששינוי משטר זאת מטרה ריאלית, בעיקר בגלל שאין אופוזיציה חזקה ולא יכלו לדעת מה יהיו ההשלכות. להזכירכם ה sha לא היה אהוב במיוחד והבן הנסיך שלו מבוורלי הילס לא נראה לי היה מדבר אליהם יותר מדי.
הבעיה עם זה אבל שכל עוד המשטר נשאר אז המטרות שלהן נשארו ואת האמצעים אפשר לחדש. זאת בעיה חוזרת עם פנדמליסטים לסוגיהם - ברגע שמאמינים בחזיונות מיסטים שאומרים שהמשיח שלהם לא יחזור כל עוד היהודים בירושלים - אין הרבה תקווה לעתיד. הבעיה המרכזית בפוליטיקה של מדינות מזרח תיכון זה שהדת היא חלק מהפוליטיקה וממכתיבה את החוקים וכל עוד זה המצב הסכנה הקיומית המדוברת לא תוסר.

- גם אם נתעלם ממה שציינתי למעלה ונחדוב בצורה טקטית יותר- קיבלתי את התחושה שאחרי שהאמריקאים הפציצו הם קצת הכתיבו לנו את הסיום ואני תוהה כמה מטרות נשארו עומדות

אני מקווה מאוד שבמינימום הצליחו להוריד להם את החשק לעתיד הנראה לעין והנחיתו עליהם מכות קנטיות וכלכליות שיקח להם כל-כך הרבה זמן להתאושש מהם שעד אז הם יהיו כל-כך מאחור שכבר לא תהיה להם יכולת לאיים יותר

[smention u=121]DelPiero[/smention] שכחת גם שדי הרסנו להם את כל הפרוקסי שהם בנו עליהם וישבו בשקט מהפחד ומהפעולות שביצענו עוד לפני התקיפה.
חיזבאללה, המליציות בסוריה, החותים וחמאס.

לדעתי המלחמה הזו באה בעיתוי מושלם מבחינתינו.
אבל אני בדעה כמוך, אני חושב שלא סיימנו את העבודה. אמנם מנעו מהם יכולות גרעין לשנים הקרובות אבל את יכולות השיגור שלהם הם ישקמו די מהר.

שיר לרגל המצב

[bbvideo]https://www.youtube.com/watch?v=VcoFQ5rDWUg[/bbvideo]

זה מתקרב. מה אומרים בפולימרקט?

לא חושב שטראמפ בנוי למלחמה שתחליף את המשטר שם.

טראמפ מפחד. אחרת כבר מזמן היה תוקף ולא מנסה להגיע לכל מיני פתרונות דיפלומטיים.
מה שכן, כרגע האיראנים בלי מקור ההכנסה העיקרי שלהם - נפט.
טראמפ פשוט יושב להם על הציר וזה יעצבן גם את הסינים בסופו של דבר.
הולך להיות מעניין

אני לא חושב שטראמפ מפחד. מי שהביא למפרץ ארמדה שלמה ועוד כוחות בדרך לא פוחד משום דבר. המשטר האיראני נמצא בנקודת החולשה הגדולה בתולדותיו, אין מה לפחד פה, אף אחד לא ילך למלחמת עולם בשביל המשטר הזה.
טראמפ כמובן מעדיף לסגור את זה בצורה דיפלומטית אבל ברור לו שאי אפשר לסמוך עליהם והדרישות שלו בלתי אפשריות מבחינתם, הם לא יסכימו לוותר על הגרעין והטילים לכן אני מעריך שתהיה תקיפה.
בעקבות התקיפה העם יוכל להפיל את השלטון.

אם טראמפ לא יתקוף או יגיע להסכם גרוע כמו אובמה, אז הוא יצא הכי סמרטוט מסריח בעולם, זה לא נראה לי סביר.

לא קשור למפחד.
הוא אדם נורא שטחי וגחמני. הוא רוצה רק שיסגדו לו וידברו עליו.

הרגשה שלי שטראמפ יתקוף רק כשתהיה התארגנות מקומית מספיק חזקה בשביל להתחיל שם מלחמת אזרחים, כי שלטון דיקטטורי (שאין מה להשוות אותו לארץ למען הסר ספק) אי אפשר להפיל בהפגנות נחמדות

חזרה
למעלה