• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

המלחמה עם איראן - אמריקה תצטרף?

• יוצר הנושא יוצר הנושא DelPiero
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

האם אמריקה תצטרף?

• כן

הצבעות: 7 53.8%
  • לא

הצבעות: 6 46.2%

• סך המצביעים
    13
אדרבא מה יש לצאת למלחמה כזו? בכל הקשור ליכולת שלהם להתנגד למחאות כמו בינואר לא השתנה כלום.
המלחמה הזו רק נתנה להם יותר הכנסות מנפט ולך תדע מה יעשו עם המיצרים.

למה לצאת למלחמה הזו? אתה ברצינות שואל את זה????
אולי אחרי שתחטוף פצצת אטום על הראש אז תבין.

היכולת של העם להתנגד גדלה אחרי שפגענו בבסיג'.
הם עדיין צריכים לקבל מאיתנו סיוע אבל המצב שלהם השתפר מאוד.

אני לא יודע איך הם פתאום מקבלים יותר רווחים מנפט והמיצרים. מי שבעיקר קונה מהם נפט זה סין וקצת אירופה, אם במיצרים יהיו סגורים אז הם הנפגעים העיקריים, לא ישראל וארה"ב. תמיד אפשר למצוא דרך לעקוף את המיצרים אם צריך.

בונוס: חיל האוויר שלנו התפנה ללבנון, תקיפות מאסיביות. האיראנים רצו להכניס את לבנון להפסקת האש אבל לא קיבלו את זה. אם הם יפרו את הפסקת האש בגלל לבנון חוזרים למלחמה. אם הם לא יפרו
אז זה מראה שהאיראנים כן ויתרו על חלק מהתנאים שלהם בשביל הפסקת האש והם כן תחת לחץ.

שוב לא עשו כלום בקשר ליכולת הגרעינית שלהם הפעם.

חחחח לבנון. :D

lemmacantor אמר:

מאיפה אתה יודע מה עשו בנושא הגרעין, חיל האוויר שלנו ושל האמריקאים מגישים לך דוחות?
39 יום של הפצצות מאסיביות ולא נגעו בגרעין, זה נראה לך הגיוני?
וזה גם לא נכון, היה פרסום על השמדת כור המים הכבדים באראק, כור שמייצר פלוטוניום.

לגבי לבנון, אני לא יודע מה מצחיק אותך כל כך, האיראנים אמרו במפורש שהם דורשים שלבנון תהיה כלולה
בהפסקת האש והאמריקאים סירבו. האיראנים אפילו הצהירו שהם יתקפו את ישראל ולא ימשיכו בהפסקת אש בלי לבנון, אבל בפועל
הם לא עשו את זה, אז תגיד לי אתה מי התכופף כאן.

אני חושב שכרגיל האמת נמצאת איפשהו באמצע.

אם בהתחלה ניסו לזרוק לנו מסרים אופטימיים כמו הפלת המשטר וכו' שהיו מוגזמים, כן נראה שהייתה פגיעה יותר משמעותית הפעם מעם כלביא (במקום ללכת על משגרים וטילים ודברים שקשורים לגרעין, הלכו יותר עמוק בשרשרת בדברים כמו מפעלים, פלדה וכו')

בסוף אירוע כזה היה מסתיים בהסכם אלא אם באמת היו הולכים בטירוף ומשמידים כל דבר שזז כמו תחנות כוח ושדות נפט וכו'

השאלה מה ישיגו בהסכם שכרגע נראה די מעורפל, אם מעם כלביא יצאנו בלי הסכם אלא אם הפסקת אש, נראה שהפעם יש רצון להגיע להסכם קצת יותר מקיף.

hezildo אמר:
lemmacantor אמר:

מאיפה אתה יודע מה עשו בנושא הגרעין, חיל האוויר שלנו ושל האמריקאים מגישים לך דוחות?

לגבי לבנון, אני לא יודע מה מצחיק אותך כל כך, האיראנים אמרו במפורש שהם דורשים שלבנון תהיה כלולה
בהפסקת האש והאמריקאים סירבו. האיראנים אפילו הצהירו שהם יתקפו את ישראל ולא ימשיכו בהפסקת אש בלי לבנון, אבל בפועל

כן הגיוני. לא נעשו שם צעדים בקשר לתוכנית הזו. תגיד פגעו בה קשות פעם קודמת, אני לא אתווכח, אולי ככה. הפעם בפירוש היא לא הייתה המטרה ולא עשו בנדון כלום.
עם לבנון, בלי לבנון. מזכיר לי את הפצצות נדל"ן בעזה. רק שבינתיים הצפון כבר מת כמה שנים. זה ניצחון.

חזי, תזרוק את הטלויזיה. המלצה חמה.

lemmacantor אמר:
hezildo אמר:
lemmacantor אמר:

כן הגיוני. לא נעשו שם צעדים בקשר לתוכנית הזו. תגיד פגעו בה קשות פעם קודמת, אני לא אתווכח, אולי ככה. הפעם בפירוש היא לא הייתה המטרה ולא עשו בנדון כלום.
עם לבנון, בלי לבנון. מזכיר לי את הפצצות נדל"ן בעזה. רק שבינתיים הצפון כבר מת כמה שנים. זה ניצחון.

חזי, תזרוק את הטלויזיה. המלצה חמה.

הגרעין בפירוש כן היה המטרה העיקרית. תקרא שוב את מה שנאמר בפתיחת המבצע.
אני לא רואה טלויזיה, אולי אתה רואה.
לא יודע איזה הפצצות נדלן אתה רואה, רק אתמול חיסלו בלבנון 300 מחבלים במכה אחת.

נו סבבה כנ"ל בסבבים בעזה טרם הטבח ואחר כך. גם למספרים עצמם שמפליץ דובר צה"ל יש אותה אמינות כמו בדודו בזק.

lemmacantor אמר:
נו סבבה כנ"ל בסבבים בעזה טרם הטבח ואחר כך. גם למספרים עצמם שמפליץ דובר צה"ל יש אותה אמינה כמו בדודו בזק.

אלה מספרים שפירסמו בלבנון, לא דובר צה"ל.
אבל מה זה משנה, אתה הרי מאמין לפירסומים בצורה סלקטיבית לפי מה שמתאים לאג'נדה שלך.

גם חמאס מפרסם. שניהם טוענים שאזרחים וצה"ל שמחבלים ולשני הצדדים אותו אינטרס לנפח.

lemmacantor אמר:
גם חמאס מפרסם. שניהם טוענים שאזרחים וצה"ל שמחבלים ולשני הצדדים אותו אינטרס לנפח.

אתה שוב מוכיח מה שאמרתי קודם, אתה מאמין סלקטיבית רק למה שמתאים לאג'נדה שלך.
בטח גם לא האמנת שנפגעו 4000 מחבלים במבצע הביפרים.

כמו שאני רואה את הדברים, רצו אצלנו לנצל את ההזדמנות האחרונה כנראה לקבל את העזרה של האמריקאים לפגוע במשטר האיראני כמה שאפשר. ובקטע הזה אני מבין למה רצו לפעול עכשיו. הממשלים האמריקאים הבאים בוודאות לא יזרמו על משהו כזה.

מבחינה טקטקית, בהקשר שלנו, אני רוצה להאמין שזה יקנה לנו הרבה שנים שבהם האיראנים יצטרכו לבנות הכל מחדש ולא יתעסקו איתנו יותר מדי.

יחד עם זאת, מבחינה אסטרטגית אני לא בטוח שאיראן לא יצאו מחוזקים דווקא ועם מוטיבציה מזה שהם הצליחו לשרוד. הבעיה עם פנדמנלסטים זה שהגישה שלהם יוצרת את האי סמטריות הזאת- אם מחילים אותם זה לא עובד כי הם תופסים את זה כחולשה אבל גםלהכנס בהם גם בכל הכח לא עובד כי כל מה שהם צריכים זה לשרוד.
מרגיש לי שאולי הסיבוב ביוני עלה לנו קצת וחשבנו שזה יהיה קל יותר להפיל את המשטר ממה שקרה בפועל.

יקח הרבה זמן לדעת מה יהיו ההשלכות של הדבר הזה אבל כמו שזה נראה יהיו עוד מערכות נוספות כי האיראנים לא ויתרו על הגרעין, המשטר עדיין שם, את הטילים הם יפתחו מחדש, יש להם לברג' עם המיצרים והם גם הצליחו לערער את מדינות המפרץ עכשיו.

lemmacantor אמר:
hezildo אמר:
lemmacantor אמר:
מבצע אוברייטד

לנחיתה על הירח האמנת?

מה יש להאמין או לא. אתה שאלת את הערכתי למבצע. אני חושב שהוא אוברייטד וטוב ליח"צ.

זה היה בהקשר לזה שאתה מאמין סלקטיבית רק למה שנוח לך.

מה זה עניין אמונה. מבצע שלא באמת הסב נזקים משמעותיים לחיזבאללה. תגיד מילא המכות של סוף ספטמבר - תחילת אוקטובר 2024.

lemmacantor אמר:
מה זה עניין אמונה. מבצע שלא באמת הסב נזקים משמעותיים לחיזבאללה. תגיד מילא המכות של סוף ספטמבר - תחילת אוקטובר 2024.

זה כן הסב להם נזקים, גם נסראללה הודה בזה בעצמו.
אבל העניין הוא לא ספציפית הביפרים, העניין הוא שאתה תמיד מייצר לעצמך מציאות מדומה לפי מה שמתאים
לאג'נדה שלך.

חזרה
למעלה