הישראליות באירופה - עונת 26/27

• יוצר הנושא יוצר הנושא רק מכבי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
בסופו של דבר יש רק ישראלית אחת באירופה. ובדיוק כמו בעונה שעברה, זה יהיה רק בליגה האירופית.

זה כישלון די גדול שקבוצות לא מצליחות להגיע לקונפרנס(שנה שלישית ברציפות) שבמתכונתו החדשה הוא מצד אחד לא מעמיס מידי על הקבוצות לאור איכות היריבות, ומנגד מאפשר הזדמנות טובה לעשות ריצות יפות, הישגים, והכנסה כספית.

בסופו של דבר יש רק ישראלית אחת באירופה. ובדיוק כמו בעונה שעברה, זה יהיה רק בליגה האירופית.

זה כישלון די גדול שקבוצות לא מצליחות להגיע לקונפרנס(שנה שלישית ברציפות) שבמתכונתו החדשה הוא מצד אחד לא מעמיס מידי על הקבוצות לאור איכות היריבות, ומנגד מאפשר הזדמנות טובה לעשות ריצות יפות, הישגים, והכנסה כספית.
‏החיסרון של הביתיות מאוד משמעותי פה. סתם לדוגמא אין לי ספק אנחנו עוברים את סבאח לפני שנתיים אם המשחק משוחק בסמי. אותו דבר לגבי באר שבע וסבאח העונה. מאמין שגם הצהבת ולוגאנו.

ההגרלה של ב''ש:
יובנטוס, אלקמאר, דינמו זאגרב, אוניון סן ז'ילואז, בורנמות', סלטה ויגו, בשיקטאש, אופי כרתים.

בהיבט הכלכלי:
-ניצחון בשלב הליגה שווה 450 אלף יורו.
-תיקו בשלב הליגה שווה 150 אלף יורו.
העפלה לשלב הפלייאוף שווה 300 אלף יורו (מקומות 9-24 בשלב הליגה),
-העפלה ישירה לשמינית שווה 1.75 מיליון יורו.
העפלה לרבע שווה 2.5 מיליון יורו.

ההגרלה של ב''ש:
יובנטוס, אלקמאר, דינמו זאגרב, אוניון סן ז'ילואז, בורנמות', סלטה ויגו, בשיקטאש, אופי כרתים.

בהיבט הכלכלי:
-ניצחון בשלב הליגה שווה 450 אלף יורו.
-תיקו בשלב הליגה שווה 150 אלף יורו.
העפלה לשלב הפלייאוף שווה 300 אלף יורו (מקומות 9-24 בשלב הליגה),
-העפלה ישירה לשמינית שווה 1.75 מיליון יורו.
העפלה לרבע שווה 2.5 מיליון יורו.
חוץ מכריתים, הגרלה קשה לדעתי, במיוחד מדרג 3. גם בשיקטאש בחוץ

חוץ מכריתים, הגרלה קשה לדעתי, במיוחד מדרג 3. גם בשיקטאש בחוץ
הגרלה קשה כי אין הגרלות קלות באירופית. גם מכבי ת"א בעונה שעברה ראתה את זה.
אבל בסוף, זאת לא הגרלה אכזרית או משהו.

בדרג 1 לקבל את אלקמאר ולא את מילאן/בנפיקה/לברקוזן/סוסיאדד/ליון/מארסיי) זאת לא הגרלה קשה.

גם בדרג 2 לקבל את זאגרב שהודחה מול וייקינג ולא קבוצות חזקות כמו ראן/אנדרלכט/סלטיק/זלצבורג זה סביר.
אני חושב שב"ש בהחלטה יכולה לנצח את זאגרב ולכל הפחות לא צריכה להפסיד.

דרג 3 אכן קשה. לקבל אחת משלושת האנגליות זה סטטיסטית היה צפוי, אבל סלטה זה בהחלט קשה.

דרג 4 אופי כרתים מאזן את בשיקטאש(יכל להיות כאן בשיקטאש +הופנהיים/ניימיכן).
גם פה, ב"ש צריכה לנצח את אופי כרתים. קבוצה חלשה.

אם תסתכל על יתר הקבוצות בדרג 4, כולן עם הגרלות קשות, אין פה איזה הבדל גדול ככה שזה לא שב"ש קיבלה פה משהו חריג

לצורך הדוגמא זאת הייתה ההגרלה של מכבי ת"א בעונה שעברה:

דינמו זאגרב (בית), אסטון וילה (חוץ), ליון (בית), פאוק סלוניקי (חוץ), מיטיולן (בית), פרייבורג (חוץ), בולוניה (בית), שטוטגרט (חוץ)

הגרלה אכזרית.
כולן קשות חוץ מכרתים והיחידה שאטרקטיבית היא יובה

הגרלה קשה כי אין הגרלות קלות באירופית. גם מכבי ת"א בעונה שעברה ראתה את זה.
אבל בסוף, זאת לא הגרלה אכזרית או משהו.

בדרג 1 לקבל את אלקמאר ולא את מילאן/בנפיקה/לברקוזן/סוסיאדד/ליון/מארסיי) זאת לא הגרלה קשה.

גם בדרג 2 לקבל את זאגרב שהודחה מול וייקינג ולא קבוצות חזקות כמו ראן/אנדרלכט/סלטיק/זלצבורג זה סביר.
אני חושב שב"ש בהחלטה יכולה לנצח את זאגרב ולכל הפחות לא צריכה להפסיד.

דרג 3 אכן קשה. לקבל אחת משלושת האנגליות זה סטטיסטית היה צפוי, אבל סלטה זה בהחלט קשה.

דרג 4 אופי כרתים מאזן את בשיקטאש(יכל להיות כאן בשיקטאש +הופנהיים/ניימיכן).
גם פה, ב"ש צריכה לנצח את אופי כרתים. קבוצה חלשה.

אם תסתכל על יתר הקבוצות בדרג 4, כולן עם הגרלות קשות, אין פה איזה הבדל גדול ככה שזה לא שב"ש קיבלה פה משהו חריג

לצורך הדוגמא זאת הייתה ההגרלה של מכבי ת"א בעונה שעברה:

דינמו זאגרב (בית), אסטון וילה (חוץ), ליון (בית), פאוק סלוניקי (חוץ), מיטיולן (בית), פרייבורג (חוץ), בולוניה (בית), שטוטגרט (חוץ)
כן אני מסכים אתך. הליגה האירופית במיוחד בלי ביתיות זה נטל. גם אין פערים כלכליים משמעותיים בין הקונפרנס לאירופית כמו לליגת אלופות

אגב, סיכוי נמוך שהמשחק מול בשיקטאש יהיה בטורקיה.

הם הזיזו כבר לפני שנתיים את המשחק מול מכבי ת"א להונגריה, וזה שוחק בלי קהל.

אמנם האוהדים שלהם מחו על הסיפור הזה, אבל אני לא חושב שמישהו רוצה לראות קבוצה ישראלית בטורקיה, על כל המשתמע מכך.

אגב, סיכוי נמוך שהמשחק מול בשיקטאש יהיה בטורקיה.

הם הזיזו כבר לפני שנתיים את המשחק מול מכבי ת"א להונגריה, וזה שוחק בלי קהל.

אמנם האוהדים שלהם מחו על הסיפור הזה, אבל אני לא חושב שמישהו רוצה לראות קבוצה ישראלית בטורקיה, על כל המשתמע מכך.
כצפוי, המשחק של ב"ש נגד בשיקטאש הועבר לבאטומי, גאורגיה.

שינוי במערך פלייאוף הליגה האירופית בעונה הבאה. שלב הפלייאוף יחולק למסלול אלופות ומסלול לא אלופות

כלומר, בניגוד למה שהיה קיים עד היום שבשלב הפלייאוף של האירופית, אלופה שנשרה ממוקדמות האלופות יכלה לפגוש גם קבוצה שהגיעה מהמוקדמות והיא לא אלופה. ולמעשה לא הייתה כל הגבלה בהגרלה.
החל מהעונה הבאה - אלופה שנשרה מהאלופות לפלייאוף האירופית, תוכל לפגוש רק אלופה.

חזרה
למעלה