מה ערכה של מכבי חיפה היום?

lemmacantor

חבר בבורד
לדעתי מי שישים על מכבי חיפה היום יותר מ - 30 מיליון דולר הוא פראייר. מאז המו"ם עם האמריקאים שחר מילא את הקבוצה בהמון זבל, מכר נכסים, השאיר את הקבוצה ללא אירופה וסיכוי רב שהיא לא תגיע לשם גם בעונה הבאה. ככה שהמחיר של המועדון ירד.חוץ מזה הוא אדם בן 85 והמשפחתו רוצה להפטר מהמועדון.
שורה תחתונה אני לא רואה פה שום פוטנציאל רציני תחת השיטשואו הזה ובהתחשב בכך שזה נכס שרוצים להפטר ממנו.

כאילו כל המגרשים ששייכים לקבוצה זה כלום?
בכלל לא הבנתי מה זה ערך של קבוצת כדורגל.
זה בהתאם למה שמוכנים לשלם.

קבוצת כדורגל לא קונים בשביל רווח כספי, ולכן ה״נכסים״ שיש כרגע בסגל פחות רלוונטיים.
כדי לקבל הערכה כדאי להשוות לעסקאות קודמות, רק שיש מעט מאוד מאלה וגם הן לא ממש מייצגות.

לדוגמה, בהפועל ת״א בכלל לא ברור אם שולם סכום עבור הקבוצה, כשה״תשלום״ של הרוכש היה קבלת החובות של המועדון פלוס התחייבות להשקיע סכומי כסף באופן שוטף.

מכבי חיפה היא המועדון היחיד בארץ שבבעלותה מגרש אימונים של הבוגרים ומחלקות נוער, היא גם היחידה שהקימה מוזיאון שלה. הבעיה היחידה מלבד הקטע המקצועי הדי ירוד, זה שאין לה אצטדיון משלה אלא אצטדיון עירוני. זה די דומה למילאן ואינטר שהקימו מוזיאון משל עצמן באצטדיון ששייך לעיריית מילאנו אבל מחזיקות מגרשי אימונים השייכים למועדון.

למכבי חיפה פוטנציאל גבוה ועדיין שווי גבוה מכל הקבוצות בארץ וכן נכסים שבעלות פרטית קצת יותר עשירה יכולה לפתח מלבד הקטע של ההישגיות שיותר קשור לבחירת אנשי מקצוע. על שום מועדון לדעתי לא שולם כסף כדי למכור. גם לא כששניידר התחיל לנהל את מכבי תל אביב ואחר כך מכר לגולדהאר אבל לא קיבל כסף על המועדון. 30 מיליון דולר, לדעתי זה סכום ראוי מאד על הקבוצה

אם האיצטדיון היה פרטי מכבי הייתה שווה הרבה יותר מ80 מליון דולר.
דווקא המצב המקצועי שהמועדון נמצא לרוכשים הוא מצויין יש הרבה עמדות מיקוח. אני פשוט באמת חושב שהוא לא רוצה למכור. מכבי חיפה עושה לו טוב לשאר העסקים

אם האיצטדיון היה פרטי מכבי הייתה שווה הרבה יותר מ80 מליון דולר.
דווקא המצב המקצועי שהמועדון נמצא לרוכשים הוא מצויין יש הרבה עמדות מיקוח. אני פשוט באמת חושב שהוא לא רוצה למכור. מכבי חיפה עושה לו טוב לשאר העסקים

אם חברת מאיר רוצה לצאת, אז כנראה שכבר לא עושה.

אני תוהה כמה המתחם אימונים קריטי מבחינת רוכש פוטנציאלי - כן זה משפיע על השווי בגלל הערך אבל בסוף ההחלטה לא תקום ותיפול על זה

אנחנו צריכים לזכור שמי שלא ירכוש את מכבי לא יעשה את זה כי זה עסק עם roi מוניטרי

אם שמו 70 מליון שקל על 80 אחוז ממניות מכבי תל אביב בשנת 2008 בהתאמה לאנפלציה היום זה יהיה בערך 120 מליון שקל על מאה אחוז שזה בערך 40 מליון דולר

אם נקח בחשבון את המגרשים אז נגיד 50 מליון דולר ערך למכבי זה ערך סביר, או אפילו 60 מליון דולר אם נהיה לארג׳ים אבל לא 80 ובטח לא 100 מליון דולר בהתחשב במצבה הנוכחי של הקבוצה

אני תוהה כמה המתחם אימונים קריטי מבחינת רוכש פוטנציאלי - כן זה משפיע על השווי בגלל הערך אבל בסוף ההחלטה לא תקום ותיפול על זה

אנחנו צריכים לזכור שמי שלא ירכוש את מכבי לא יעשה את זה כי זה עסק עם roi מוניטרי

אם שמו 70 מליון שקל על 80 אחוז ממניות מכבי תל אביב בשנת 2008 בהתאמה לאנפלציה היום זה יהיה בערך 120 מליון שקל על מאה אחוז שזה בערך 40 מליון דולר

אם נקח בחשבון את המגרשים אז נגיד 50 מליון דולר ערך למכבי זה ערך סביר, או אפילו 60 מליון דולר אם נהיה לארג׳ים אבל לא 80 ובטח לא 100 מליון דולר בהתחשב במצבה הנוכחי של הקבוצה
זה קריטי כי זה אומר שהם לא יצטרכו להוציא כסף על מגרשי אימונים ומתקנים

חזרה
למעלה