Hulk אמר:
Judokan אמר:
ברוב המוחלט של המקומות באירופה, שחקנים בוגרי גיל נוער מושאלים בהתחלה כדי לצבור ניסיון. זה סופר נדיר ששחקן בן 18 ייכנס לרוטציה של קבוצה בכירה שמתחרה על תארים (ברצלונה היא חריג ייחודי באופן היסטורי).
תבחן בפרמייר ליג כמה שחקנים עושים את הופעת הבכורה שלהם בליגה הראשונה מול כמה מתחילים בהשאלה לליג 2 או ליג 1 ונבנים בהדרגה.
תסתכל על זלצבורג, מודל לפיתוח שחקנים, שבונה כל שחקן משמעותי בשנה-שנתיים בליפרינג בליגה השנייה.
או טוני קרוס שכמעט לקח לבאיירן אליפות כמושאל להרטה בעונה הראשונה שלו.
במקומות אחרים מחזיקים בקבוצת ב' שמשחקת בליגות נמוכות יותר שבהן שחקנים מתחשלים לפני שעוברים לקבוצה הראשונה (באיירן, דורטמונד).
אני לא מתווכח לגבי החשיבות של קבוצה ב כמו עפולה ולהשאיל לשם שחקנים צעירים שלא מספיק טובים לבוגרים כדי שיתפתחו, אני פשוט טוען שלדעתי מבחינה יכולות ופיזיות חלאילי הוא מספיק מוכן וכישרוני כבר היום לקבל דקות בבוגרת ודקות משמעותיות גם פיינגולד אגב.
צריך לשפוט כל שחקן צעיר לפי פרמטרים מקצועיים ואם הוא עומד בהם אז שישתלב בבוגרת ולא לשלוח על עיוור כל שחקן צעיר לעפולה.
אם תיכנס לנושא של הנוער, תראה שאני רחוק מלהיות אחד ששולח את כל השחקנים אוטומטית להשאלה.
אם יהיה בנוער שחקן שמתאים לקבל דקות משמעותיות בבוגרים מיד, אני אהיה הראשון לתמוך.
אבל צפיתי העונה המון בקבוצת הנוער, ושיבלי, חלאילי ופיינגולד ממש לא קרובים לרמה של שחקני רוטציה בקבוצה.
חלאילי למשל עדיין מאוד בוסרי וצריך את התרגולת הקבועה מול שחקנים ברמה גבוהה יותר מהנוער (כאלה שהוא לא יוכל לדרוס על סמך יכולת פיזית נטו). מה שהוא הכי צריך להתקדמות שלו זה לשחק בהרכב באופן קבוע, ואז בתוך שנה-שנתיים הוא לחלוטין יכול לחזור בדלת הקדמית לסגל.
אם תעלה אותו העונה לבוגרים, הוא בקושי ישחק, וסביר שבדקות שישחק כולם ידברו עליו כחן עזרא/פיראס מוגרבי צעיר, כי הוא יתקשה מאוד למעבר. זה סתם ידפוק את ההתקדמות שלו - סימפטום של מכבי חיפה במשך לא מעט שנים.
כנל פיינגולד - מלא כישרון, אבל יש לו עדיין פאקים רציניים מבחינה הגנתית. המודל צריך להיות רועי אלימלך, ששנה וחצי בעפולה עשו עבורו המון, ועכשיו הוא כנראה יכול להיות על סף המגן המחליף פה.