• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

מכבי חיפה 2023/24 - נושא רשמי

• יוצר הנושא יוצר הנושא Apoc
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אם יש הצעה קונקרטית מהאמירויות כמו שנשמע שיש אז זה סוף סיפור
הוא לא באמת יתלבט ואין פה על מה לדון

אם הייתה לו הצעה מהאמירויות (ולא מאיזה חור בטורקיה) בינואר הוא בכלל לא היה מגיע לפה מלכתחילה

Apoc אמר:
אם יש הצעה קונקרטית מהאמירויות כמו שנשמע שיש אז זה סוף סיפור
הוא לא באמת יתלבט ואין פה על מה לדון

אם הייתה לו הצעה מהאמירויות (ולא מאיזה חור בטורקיה) בינואר הוא בכלל לא היה מגיע לפה מלכתחילה

בקיצור, עושה רושם שכמו שג'ודוקאן אמר ובצדק, הולכים לשחק 3 בלמים בעונה הקרובה והדיבור על קנדיל רק מחזק את העניין.

מניח שזה ייראה ככה:
בקסטר
גולדברג - סק - סונדגרן
קורנו - מוחמד - זר - חזיזה
שרי
פיירו - רפאלוב/דוד

ספסל וסגל רחב: כיוף, קנדיל, בלטקסה, גרשון, נאור, ג'אבר, צ'יבוטה, סוף, דוד, שוראנוב, אולי חלאיילי

כרגע יש בהרכב 6 זרים אז אני מניח שמדי פעם נראה שינויים גם ב11

זה בעיקר אומר ששחקנים מהספסל יצטרכו לקחת עליהם יותר מבשנה שעברה ולתרום יותר.

ב4-3-3 זה ייראה ככה:
בקסטר
קורנו - גולדברג - סק - סונדגרן
מוחמד - זר
שרי/רפאלוב
רפאלוב/דין - פיירו - חזיזה

KevinDurant אמר:
בקיצור, עושה רושם שכמו שג'ודוקאן אמר ובצדק, הולכים לשחק 3 בלמים בעונה הקרובה והדיבור על קנדיל רק מחזק את העניין.

מניח שזה ייראה ככה:
בקסטר
גולדברג - סק - סונדגרן
שרי
פיירו - רפאלוב/דוד

ספסל וסגל רחב: כיוף, קנדיל, בלטקסה, גרשון, נאור, ג'אבר, צ'יבוטה, סוף, דוד, שוראנוב, אולי חלאיילי

ב4-3-3 זה ייראה ככה:
בקסטר
מוחמד - זר
שרי/רפאלוב

רפאלוב כמו שרי לא מסוגל פיזית לשחק באגף, ב4-3-3 זה או שרי או רפאלוב בתור 10 והשני בספסל (מה שיגרור צרות לדעתי)

לדעתי הכיוון זה 3-5-2

בקסטר
גולדברג סק סונדגרן
קורנו מוחמד קשר-אחורי-זר חזיזה
רפאלוב
פיירו דוד/שוראנוב

ספסל: כיוף, גרשון, בלטקסה/אחר, מאיר/קנדיל/אלימלך, נאור, ג'אבר, צ'יבוטה/פודגוראנו, שרי, דוד/שוראנוב

הולכים להשתמש הרבה ב-3-5-2 , ונראה את זה המון משתנה תוך כדי משחק ל-4-3-3.

האמת? רעיון לא רע בכלל.
ברגע שאין את אצילי אין מניעה מלהשתמש במערך הזה, וכשיש שחקנים כמו חזיזה וקורנו שיכולים לתת לך איכות בכנפיים, ובכך לנצל את פיירו, אז זה גם מתבקש.
סוף יכול להיות במצב כזה המחליף של קורנו (שלמדנו להכיר שהוא מעט פציע), ובמשחקים שצריך הרכב מעט יותר הגנתי מאמין שיצוותו לשם את בלטקסה (אם יבוא) או שיביאו בלם יהודי, ואז את שון לאגף.

הדבר הכי חשוב בשביל שהמערך הזה יעבוד זה קשר אחורי סופר איכותי. והמועדון חייב להשקיע את מירב הכסף בחלון הזה על ההעברה הזאת.

Apoc אמר:
KevinDurant אמר:

מניח שזה ייראה ככה:
בקסטר
גולדברג - סק - סונדגרן
שרי
פיירו - רפאלוב/דוד

ב4-3-3 זה ייראה ככה:
בקסטר
מוחמד - זר
שרי/רפאלוב

רפאלוב כמו שרי לא מסוגל פיזית לשחק באגף, ב4-3-3 זה או שרי או רפאלוב בתור 10 והשני בספסל (מה שיגרור צרות לדעתי)
בעונה שעברה רפאלוב שיחק אצל קומפאני באנדרלכט בכנף שמאל ועוד ב4-2-2-2 לדעתי ונתן 19 גולים ו6 בישולים.

בליגה במשחקים יוזמים הוא לא יכול להחזיק קו לדעתך?

גם יכול להיות שנראה את רפאלוב כסקנד סטרייקר ליד פיירו

KevinDurant אמר:
Apoc אמר:
KevinDurant אמר:

מניח שזה ייראה ככה:
בקסטר
גולדברג - סק - סונדגרן
שרי
פיירו - רפאלוב/דוד

ב4-3-3 זה ייראה ככה:
בקסטר
מוחמד - זר
שרי/רפאלוב

בעונה שעברה רפאלוב שיחק אצל קומפאני באנדרלכט בכנף שמאל ועוד ב4-2-2-2 לדעתי ונתן 19 גולים ו6 בישולים.

שוב, שתי עונות עבור כדורגלן בגיל של רפאלוב זה הרבה. עונה שעברה הוא כבר לא יכל לשחק באגף, ועברה מאז עוד עונה.
גם שרי יכל לשחק פה בעבר באגף והיום זה בדיחה לחשוב על זה כאופציה. והוא צעיר מרפאלוב.
לא רציני עבורי לדמיין את רפא באגף בכלל.

אכן נראה שזה הכיוון.

אם נפגע בקשר הזר, אז זה יהיה ההרכב שעלינו איתו לצמפיוס משודרג.
ההבדלים היחידים יהיו סק-פלאניץ, נטע-קשר זר והשוער.
ואם במקרה גם סבע ישאר, אז כנראה שהוא יהיה על חשבון דין.

כשמסתכלים על זה ככה, האבידות נראות פחות משמעותיות, רק שנהיה פחות עמוקים ופחות מגוונים.

Apoc אמר:
KevinDurant אמר:
Apoc אמר:

שוב, שתי עונות עבור כדורגלן בגיל של רפאלוב זה הרבה. עונה שעברה הוא כבר לא יכל לשחק באגף, ועברה מאז עוד עונה.
גם שרי יכל לשחק פה בעבר באגף והיום זה בדיחה לחשוב על זה כאופציה. והוא צעיר מרפאלוב.
על סמך מה קבעת שהוא לא יכל לשחק באגף שנה שעברה? בא מאמן ששינה שיטה ושיחק אתו אחרת. כנ''ל לגבי שרי שבכלל תפקד כשחקן כנף אצל בכר ועבר לאמצע בגלל ההבאה של אצילי.

גם בזמנו ששרי הגיע הוא לא באמת היה שחקן כנף טבעי שרץ על הקו, הוא היה יותר שחקן שחותך לאמצע ולא עושה דריבלים על הקו ודברים כאלה.

ירוק זה אני אמר:
אכן נראה שזה הכיוון.

כשמסתכלים על זה ככה, האבידות נראות פחות משמעותיות, רק שנהיה פחות עמוקים ופחות מגוונים.
אני לא יודע כמה נהיה פחות עמוקים, בהרכב בסוף עונה שעברה אחרי שסבע הגיע כל השחקנים היו בהרכב וגם ככה הספסל נראה כמו שהוא היום פחות או יותר, פשוט יעברו להרכב יותר מאוזן.

אנחנו מאבדים 2 שחקני הכרעה שוברי שוויון (שמלכתחילה כשסבע הגיע היה ברור שרוב הסיכויים שהוא לא ימשיך פה, בטח אחרי שהוא היה טוב) וזה הסיפור המרכזי

KevinDurant אמר:
Apoc אמר:
KevinDurant אמר:

על סמך מה קבעת שהוא לא יכל לשחק באגף שנה שעברה? בא מאמן ששינה שיטה ושיחק אתו אחרת. כנ''ל לגבי שרי שבכלל תפקד כשחקן כנף אצל בכר ועבר לאמצע בגלל ההבאה של אצילי.

גם בזמנו ששרי הגיע הוא לא באמת היה שחקן כנף טבעי שרץ על הקו, הוא היה יותר שחקן שחותך לאמצע ולא עושה דריבלים על הקו ודברים כאלה.

ירוק זה אני אמר:
אכן נראה שזה הכיוון.

אני לא יודע כמה נהיה פחות עמוקים, בהרכב בסוף עונה שעברה אחרי שסבע הגיע כל השחקנים היו בהרכב וגם ככה הספסל נראה כמו שהוא היום פחות או יותר, פשוט יעברו להרכב יותר מאוזן.

אנחנו מאבדים 2 שחקני הכרעה שוברי שוויון (שמלכתחילה כשסבע הגיע היה ברור שרוב הסיכויים שהוא לא ימשיך פה, בטח אחרי שהוא היה טוב) וזה הסיפור המרכזי

על סמך מהירות וזריזות שנפגעו.
שרי לא יכל לשחק פה באגף גם במשחקים שאצילי לא עלה בהם, הוא כבר איטי ומגיב לאט וגם ככה מעולם לא עזר בהגנה ולא חילץ כדורים.
מניח שרפאלוב יתופקד פה בתור קשר 10 או בתור חלוץ שני אם ירצו לשחק גם עם שרי וגם איתו (שזה יהיה דיי בעייתי מבחינת משחק הלחץ)

חלאס חברים רפא לא יכול לשחק באגף שחררו מהפנטזיה כמו שזועבי כבר לא יכול לשחק בשום עמדה שהיא לא 9. רפא כבר לא ילד, ואם הוא לא מחליף את שרי אז הרכש הזה לא ברור

אני מניח שהכיוון יהיה לשחק עם שלושה בלמים ( סונדגרן סק וגולדברג )
באגפים חזיזה וקורנו כאשר סוף יהיה גיבוי, אולי גם קנדיל.
באמצע ג׳אבר, מוחמד ובתקווה עוד זר אכזר.
ובהתקפה ישחקו לפעמים עם שני קשרים תוקפים וחלוץ ולפעמים קשר תוקף ושני חלוצים, שעל 3 העמדות יתחרו
פיירו דינדנה אריק רפאלוב שרי וצ׳יבוטה

benrey אמר:
ובהתקפה ישחקו לפעמים עם שני קשרים תוקפים וחלוץ ולפעמים קשר תוקף ושני חלוצים, שעל 3 העמדות יתחרו

אוי ואבוי אם זה נכון

Jerry אמר:
benrey אמר:

אוי ואבוי אם זה נכון
למען הסר ספק, זה לא מה שאני מייחל, זה מה שאני חושב שיקרה

עיקר הבעיה פה היא בהתקפה, אני לא רואה פה מישהו שמסיים עם 10+ שערים

GKagelmacher אמר:
יכול להיות שיהיה גם 541 עם רפאלוב ושרי

לרגע חשבתי שאתה מדבר על סכום הגילאים שלהם

GKagelmacher אמר:
יכול להיות שיהיה גם 541 עם רפאלוב ושרי
שזה יכל להיות מטורף אם השנה הייתה 2018 או אפילו 2021.
ב2024 אני בספק אם זה יספיק

benrey אמר:
Jerry אמר:
benrey אמר:

אוי ואבוי אם זה נכון
למען הסר ספק, זה לא מה שאני מייחל, זה מה שאני חושב שיקרה

עיקר הבעיה פה היא בהתקפה, אני לא רואה פה מישהו שמסיים עם 10+ שערים

ב3-5-2 כזה, גם פיירו וגם החלוץ שלידו (דוד או שורנוב) הם מבחינתי מועמדים חזקים לסיים עם 10+ שערים.

פיירו נתן במערך הזה את המשחקים הכי טובים אצלנו, כשכדורין הוכנסו לרחבה הרבה יותר. וגם דוד הגיע לכמות מצבים נאה בתחילת העונה אבל החמיץ/נבדל את עצמו למוות.
המערך מזיז את הפוקוס לחלוצים להבקיע, ואת השחקנים מאחוריהם (שרי או רפאלוב) להכין את המצבים ולנצל את הדלילות כשההגנב מתמקדת בשני חלוצים.

חזרה
למעלה