• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

מלפפונים קיץ 2025 : נושא רשמי

• יוצר הנושא יוצר הנושא Liberman
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
רק מכבי אמר:
אני אנסה להציג אולי עמדה קצת שונה בעניין הזר השמיני. אני אגיד מראש שאני לא בעד לא להביא את הזר השמיני. אבל אני חושב שיש סיבות ומחשבות מאחורי ההחלטה הזאת. אסביר:

ראשית, אני חושב קודם כל שעניין קורנו קרה הרבה יותר ממהר ממה שם חשבו או דמיינו. ואני אומר את זה מידיעה. הם חשבו שזה ייקח יותר זמן. ורק ממש לאחרונה הם הבינו שזה יהיה יותר מהר מהמצופה. לכן למשל שמעתי אנשים ששואלים למה לא הביאו את פטקוב במקום קאני באותו כסף. אני מסכים שהיה הרבה יותר נכון להביא זר בעמדת כנף ימין, וזה גם בהכרח היה זול יותר. אבל אתה לא יכול לבנות על משהו שהוא לא סופי ולא סגור. בטח בעניינים שלא תלויים בך. ולכן הלכו על עסקת קאני שנפתחה.

שנית, תזכרו שרוב החלונות סגורים. לקחת שחקן טוב לקבוצה רצה עכשיו זה אירוע מורכב. קבוצות לא יכולות להביא תחליף, ואתה נמצא במצב שאו שאתה לוקח שחקן ספסל/יציע בקבוצה שרוצה לזרוק את השחקן העיקר להשתחרר מהמשכורת (ואז לרוב מדובר בחתולים בשק), או שקבוצות סוחטות אותך בכסף. ודורשות ממך לשלם תשלומים לא ריאליים עבור שחקנים שהם לא שווים את הסכום. גם שחקנים שלא משחקים כרגע עוד חולמים לקבל דקות כי יש עוד אירופה בדרך, ומבטיחים להם רוטציות. כך ששחקנים לא ממהרים לעזוב בשלב הזה.
בקיצור, לקראת סוף ספטמבר זאת סיטואציה שקשה מאוד להביא שחקנים איכותיים. אני כן חושב שאם הם היו מוצאים את השחקן שהם רוצים ומאמינים בו, וחושבים שהוא ''ייעשה הבדל'', אז הוא היה חותם כאן. אבל שוב להביא ברגע האחרון בלחץ מישהו סטייל זז'אנדו פוקס רק כדי להביא מישהו. זה לא רציני.

שלישית, אז תבואו ותגידו לי סדריק דון. שחקן שכבר נמצא כאן. שלכאורה על המדף. בוא קח אותו. אז כמה דברים. קודם כל, כל הגדולות כבר אכלו את הלוקשים של הפועל ירושלים ונפלו עם לא מעט שחקנים שיצאו משם, ולכן צריך לקחת בעירבון מוגבל כל שחקן שמגיע משם. אני לא אומר שכל שחקן פסול, אבל יש אינדיקציה ברורה שתחת זיו אריה ובסגנון משחק של הפועל ירושלים, שחקן יכול להיראות X, ובמקום אחר (קבוצה גדולה) הוא יראה באופן משמעותי הרבה פחות טוב.
אם ניכנס לעניין דון באופן ספציפי, אני בכלל לא בטוח שזה מה שאנחנו צריכים. הצפיפות שתהיה נגדנו היא עולם אחר ממה שיש מול הפועל ירושלים. אני חושב שהיתרונות שלו זה במגרש פתוח כשיש שטחים והוא בא עם הפנים עם הזריזות והמהירות שלו. ואלו דברים שבתור שחקן אמצע אצלנו (בניגוד לכנפיים) לא יהיה לו הרבה.
בנוסף, הוא לא יהיה 6 כי יש את אגבה והוא ממוסמר. אני לא חשוב שהוא מספיק איכותי לשחק את ה-10, ובוודאי שאין לו תכונות של שחקן הכרעה (אצילי. שרי. סבע. אפילו רפאלוב). ולכן כ-10 אני לא רואה את היתרונות הגדולים שלו. לכאורה המקום הכי טבעי שלו, זה כ-8. שם יש את אזולאי, עלי, ו..קאסה. אזולאי פתח את העונה מצוין, ולוקחים את זה בחשבון. ויש את קאסה שבסוף הוא פרוספקט. וצריך לתת לו דקות ולראות אותו מתפתח. יש בו פוטנציאל גדול. להביא את דון זה בעצם ל''חסל'' את קאסה, ולדעתי גם לעצור במעט את ההתקדמות של אזולאי.

רביעית, כן. המועדון נמצא בשלב שהוא עשה מהפכה מטורפת בקיץ הזה. ואל תשכחו שכל הבנייה נעשתה מאוד מאוד מאוחר. אלברמן ובכר הלכו הביתה. רפאלוב שלפני דקה היה שחקן, נהיה פתאום סקאוט ראשי ובונה קבוצה. קבוצה סטנדרטית מתחילה להתכונן באפריל לקראת הקיץ ולקראת העונה הבאה. כאן הכל עבד מאוחר. והתמקדו בהתחלה בבחירת מאמן כי רצו גם אותו לשלב בתהליכים של קבלת ההחלטות.
וזה גם דבר שפגע בסופו של דבר באירופה. אין לי ספק שאם היו מתחילים את ההכנות מוקדם יותר, אז אפשר היה גם לראות רכש שמגיע מוקדם יותר, ובסבירות גבוהה שהיינו יכולים לעשות עונה אירופית.
יש דרבי עכשיו. מי נשאר מההרכב שפתח בדרבי? 2 שחקנים. סק ומוחמד שהם עדיין שחקני הרכב. זאת מהפכה מטורפת לכל דבר בקיץ אחד.
שוער חדש, 2 מגנים חדשים, בלם חדש, קשר אחורי חדש, כנף שמאל חדש, כנף ימין חדש, חלוץ חדש. 8/11 בהרכב לא היו כאן בעונה שעברה.
אני לא מדבר בכלל על כל ה''שומנים'' שהיו צריכים להיפרד מהם. כל הזרים שהמועדון סוחב על הגב שגם זה הצריך זמן, מחשבה, ועשייה. ולא. אין דבר כזה תשחרר. זה לא פוטבול מנג'ר.

מה שאני רוצה להגיד זה שצריך גם זמן לראות איך הפאזל עובד. מה עובד יותר, מה עובד פחות. איפה צריך וניתן לשפר או מה בדיוק צריך להביא. אנחנו רואים שככל שעובר הזמן פלורס בעצמו מבין ולומד את הקבוצה טוב יותר. בסוף גם אצלו הכל חדש. וגם הקבוצה לומדת אותו. לכן תוך כדי תנועה לדעתי ניתן יהיה ללמוד את הקבוצה יותר טוב.
בסוף החלון בינואר הוא אוטוטו כאן. ובינואר בוודאי שייפתחו הזדמנויות עם שחקנים רבים שיהיו על המדף.
אני יכול לנסות להבין את ההעדפה שלהם להשאיר לעצמם אפשרות להביא בוסט רציני בינואר. ואנחנו יודעים עד כמה יש משמעות לחיזוק איכותי בינואר. ראינו את זה כל כך הרבה פעמים בשנים האחרונות.

חמישית, עניין המענק לא רלוונטי כי בכל מקרה לא יהיו 8 זרים בטופס. גם מכבי תל אביב לא תשחק עם 8 זרים. אצלם בגלל אירופה, זה יהיה יותר קל בהתחלה. אבל גם בהמשך, תמיד יש פצועים, מורחקים, וכו'.
ולכן זה לא קשור. עובדיה גם אמר את זה באחד הראיונות.

לסיכום - החלטה מאכזבת במשהו, אבל אני יכול להבין (לא בהכרח לקבל) אותה. כך או כך, אני לא חושב שעל זה תקום ותיפול העונה בשלב הזה.
היה לי ברור שברגע שלא הגיע זר תוך יום-יומיים המהלך לא היה "מתוכנן"

יש הרגשה שעם שחקן שובר שוויון בעמדת ה10 (או בכל עמדה אחרת בהתקפה אבל הביאו את קאני נניח לימין) ואם דברים נוספים יסתדרו נוכל לרוץ לאליפות השנה ולהתחרות בצורה רצינית.

כתבת גם בעצמך במקום אחר, אין לנו שחקן הכרעה שמסוגל לקחת כדור ולעשות גול ומשחקים כמו בית''ר בחוץ זה משחקים קלאסיים שלוקחים דרכם אליפות.

KevinDurant אמר:
Hulk אמר:
KevinDurant אמר:
אין לנו שחקן התקפה גם ברמה של דן ביטון כרגע לדעתי.

אני חושב שגם אליאל פרץ עשה שדרוג גדול אבל דן ביטון שחקן של דאבל דאבל כרגע וזה משהו שאין לנו בהתקפה בנוסף לאיכות שהם מקבלים מונטורה וקנגוואה

דן ביטון סתם בינוני, עכשיו זה מוקדם כדי לקבוע אבל לדעתי גורה טוב ממנו, וסטיוארט 4 רמות מעל החלוצים הנכים שלהם.
דן ביטון הבינוני בינתיים עם 5 שערי ליגה השנה ב3 משחקים ובעונה שעברה עשה 18 שערים ו9 בישולים בכל המסגרות.

ששחקן כנף אצלנו יעשה מספרים כאלה (אפילו 2 ביחד), תתייג אותי.

גם מלמד נתן מספרים מרשימים יותר מאלו וראינו שהוא במקסימום חלוץ שלישי במכבי חיפה.
אותו דבר ביטון שהוא שחקן נחמד וטוב במיוחד בנייחים ומשם גם רוב המספרים שלו אבל מבחינת איכות ואופי זה לא זה, לא סתם בעטו אותו הגרמנים

Hulk אמר:
KevinDurant אמר:
Hulk אמר:
דן ביטון סתם בינוני, עכשיו זה מוקדם כדי לקבוע אבל לדעתי גורה טוב ממנו, וסטיוארט 4 רמות מעל החלוצים הנכים שלהם.
דן ביטון הבינוני בינתיים עם 5 שערי ליגה השנה ב3 משחקים ובעונה שעברה עשה 18 שערים ו9 בישולים בכל המסגרות.

ששחקן כנף אצלנו יעשה מספרים כאלה (אפילו 2 ביחד), תתייג אותי.

גם מלמד נתן מספרים מרשימים יותר מאלו וראינו שהוא במקסימום חלוץ שלישי במכבי חיפה.
אותו דבר ביטון שהוא שחקן נחמד וטוב במיוחד בנייחים ומשם גם רוב המספרים שלו אבל מבחינת איכות ואופי זה לא זה, לא סתם בעטו אותו הגרמנים
מה הקשר בין מלמד בהפועל חיפה לבין דן ביטון שהיה שחקן משמעותי בקבוצה שלקחה גביע והפסידה אליפות במחזור האחרון?

אני אשמח לשחקנים נחמדים וטובים בנייחים שיגיעו ל18 שערים ו9 בישולים בכנף אצלנו.

אז מה אם הוא נבעט ממכבי תא? הם גם בעטו את ראדי והוא לקח אחרי זה 3 אליפויות בב''ש ולא חסר שחקנים שעזבו במקום אחר והצליחו במקום אחר.

nk1230 אמר:
Ganjot אמר:
nk1230 אמר:
קצת הגיון בטירוף שהולך פה... יש שחקן ישראלי אחד שהיה רלוונטי וזה כנעאן כל השאר זה סתם מילוי שורות. בגלל זה האסטרטגיה למצוא מתאזרחים היא נכונה מאוד, למרות מה שהאליל שלכם קטן טוען.

אתה קצת מקטין ראש, היה מספיק ישראלים להביא הקיץ ובאופן כללי - כבר כמה שנים שאנחנו לא מביאים ישראלים בכירים והיו הרבה אופציות, זו האמת (אני חושב שהישראלים היחידים שהבאנו אלה אזולאי וקינדה, לא עולה לי עוד שם חוץ מקאסה שעוד על גדר כשרון אבל נזרום).
מי? דרך אגב תבדוק שוב את הנתונים שלך כי חדעתי הבנו גם את סילבה

צודק לגבי קאני, ברח לי מהראש. לגבי ישראלים צברים שהיו פנויים בשוק? היו מלא בכל קיץ, אם זה עובד יותר או פחות זה הימור אבל היו (דוידה, מלדה, יחזקאל, כנעאן, מדמון, דאפה, בן הרוש, לאיוס, גרופר\ליידנר שעדיפים על סייף בהרבה כמחליפים ועוד ועוד, לא אמנה את כל הרשימה אבל היו עוד).

Ganjot אמר:
nk1230 אמר:
Ganjot אמר:
אתה קצת מקטין ראש, היה מספיק ישראלים להביא הקיץ ובאופן כללי - כבר כמה שנים שאנחנו לא מביאים ישראלים בכירים והיו הרבה אופציות, זו האמת (אני חושב שהישראלים היחידים שהבאנו אלה אזולאי וקינדה, לא עולה לי עוד שם חוץ מקאסה שעוד על גדר כשרון אבל נזרום).

צודק לגבי קאני, ברח לי מהראש. לגבי ישראלים צברים שהיו פנויים בשוק? היו מלא בכל קיץ, אם זה עובד יותר או פחות זה הימור אבל היו (דוידה, מלדה, יחזקאל, כנעאן, מדמון, דאפה, בן הרוש, לאיוס, גרופר\ליידנר שעדיפים על סייף בהרבה כמחליפים ועוד ועוד, לא אמנה את כל הרשימה אבל היו עוד).
אתם הורגים אותי עם המונחים
״ישראלים צברים״ - קאני נולד בארץ עשה צבא מדבר עברית, אגב גם הישאם לאיוס לא באמת צבר אם אתה הולך לפי המילון…
הביאו השנה כמה שחקנים שלא תופסים משבצת זר - קאני, קנז׳י,קורנו, ירמקוב - ולא מעניין אותי אם חתכו להם את הזין אחרי שמונה ימים או אם הם קוראים בפסח את ההגדה, גם סבע לא קרא.

אם רוצים להביא את פטקוב זה אומר שגג עד מוצש אנחנו נשמע על זה בתקשורת שזה סגור.

benrey אמר:
Ganjot אמר:
nk1230 אמר:

״ישראלים צברים״ - קאני נולד בארץ עשה צבא מדבר עברית, אגב גם הישאם לאיוס לא באמת צבר אם אתה הולך לפי המילון…
הביאו השנה כמה שחקנים שלא תופסים משבצת זר - קאני, קנז׳י,קורנו, ירמקוב - ולא מעניין אותי אם חתכו להם את הזין אחרי שמונה ימים או אם הם קוראים בפסח את ההגדה, גם סבע לא קרא.

תשמור את העקיצות לעצמך ותתיחס לגופו של עניין או שאל תגיב.
גם קבוצות אחרות מביאות מתאזרחים (לא בכמויות שלנו אבל עדיין) בנוסף לישראלים בכירים שלאורך ההיסטוריה הוכח שאתה לוקח אליפות עם זרים ברמה גבוהה מאוד או עם הישראלים הכי טובים ובדר"כ זה שילוב של שניהם.

ו"יכול לא לעניין אותך" - אני עוד לא ראיתי קבוצה בארץ שלקחה אליפות עם מתאזרחים ועם רוב המתאזרחים נפלנו עד כה אבל בסדר, נחיה ונראה - הלוואי ואני טועה.

Ganjot אמר:
benrey אמר:
Ganjot אמר:

תשמור את העקיצות לעצמך ותתיחס לגופו של עניין או שאל תגיב.
גם קבוצות אחרות מביאות מתאזרחים (לא בכמויות שלנו אבל עדיין) בנוסף לישראלים בכירים שלאורך ההיסטוריה הוכח שאתה לוקח אליפות עם זרים ברמה גבוהה מאוד או עם הישראלים הכי טובים ובדר"כ זה שילוב של שניהם.

ו"יכול לא לעניין אותך" - אני עוד לא ראיתי קבוצה בארץ שלקחה אליפות עם מתאזרחים ועם רוב המתאזרחים נפלנו עד כה אבל בסדר, נחיה ונראה - הלוואי ואני טועה.
הגבתי לגופו של עניין, אתה בחרת להעלב… יש כפתור ״הוסף נודניק״ - אתה מוזמן להשתמש, בהצלחה

ברק.י אמר:
לא שמעתי בעצמי אבל בטלגרמים כתבו שאמיגה דיווח על זר שיגיע. רק מכבי, קאקא, ידוע לכם משהו?

הוא לא דיווח, הוא אמר שלדעתו ינסו להביא קשר התקפי ושבלי זה יש סימני שאלה לגבי האם אנחנו ברמה של תל אביב ובש. לפחות מהרצת ששמעתי בהתחלה של התוכנית

DelPiero אמר:
ברק.י אמר:
לא שמעתי בעצמי אבל בטלגרמים כתבו שאמיגה דיווח על זר שיגיע. רק מכבי, קאקא, ידוע לכם משהו?

הוא לא דיווח, הוא אמר שלדעתו ינסו להביא קשר התקפי ושבלי זה יש סימני שאלה לגבי האם אנחנו ברמה של תל אביב ובש. לפחות מהרצת ששמעתי בהתחלה של התוכנית

🙏

בקיצור, לא יבוא כלום. שיהיה לנו בהצלחה עם זה...

לתחושתי סיכוי טוב שפטקוב יגיע, אבל אולי זה סתם כי אני מקווה.

יש דיווח בבולגריה שלבסקי רוצה 1.5 מיליון יורו על פטקוב.

אבל הקמצנים לא יביאו לצערי

HaifaWave אמר:

לדעתי, הייתה התעניינות ושם זה נגמר.
לא סתם הבולגרים מעבירים מסרים דרך התקשורת שלהם על מחירים, בתקווה שאצלנו יהיו מוכנים להעלות את המחיר ואצלנו לא רק שהכחישו, עובדיה שכנראה מנהל מו״מים לא הכיר את השם. זה כנראה נעצר בשלב הסקאוטינג.

ברק.י אמר:
HaifaWave אמר:

לא סתם הבולגרים מעבירים מסרים דרך התקשורת שלהם על מחירים, בתקווה שאצלנו יהיו מוכנים להעלות את המחיר ואצלנו לא רק שהכחישו, עובדיה שכנראה מנהל מו״מים לא הכיר את השם. זה כנראה נעצר בשלב הסקאוטינג.

עובדיה אמר שהוא לא מכיר את השם.

HaifaWave אמר:
ברק.י אמר:
HaifaWave אמר:

כן, זה מה שכתבתי.

ברק.י אמר:
HaifaWave אמר:
ברק.י אמר:

כן, זה מה שכתבתי.

כתבת שהוא לא הכיר את השם. אני כתבתי שהוא אמר שהוא לא מכיר את השם.

שמעתי את קופר מדבר על הבולגרי קצת.
על פניו לא נראה לי השחקן שאנחנו צריכים.

NOSFERATU ZODD אמר:
תוכל להרחיב בבקשה? מהסרטונים נראה שחקן של מספרים

benrey אמר:
NOSFERATU ZODD אמר:
תוכל להרחיב בבקשה? מהסרטונים נראה שחקן של מספרים
לא הכי מהיר, דרבליסט טוב אבל לא מעולה.
מנהיג , בעיטה עוצמתית וקרוסים, רץ הרבה.
לטענתו אלו דווקא התכונות שאנחנו צריכים לחפש.

לדעתי צריך שחקן שיעזור לנו לפרק הגנות קצת בדריבל כי זה אין לנו.

מי זה פטקוב? שימו פה בבקשה ביצועים שלו.
גם על נהואל היו אוהדים שאמרו שיהיה שובר שיוויון וידענו שהוא יהיה נפילה, לפי הסרטונים של נהואל היה אפשר לראות שמדובר בעקיצה ולא בשחקן יוצא דופן לליגה שלנו.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
חזרה
למעלה