• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

מלפפונים קיץ 2026 : נושא רשמי

• יוצר הנושא יוצר הנושא KevinDurant
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
KevinDurant אמר:
HaifaWave אמר:
מוזמנים לראות את הכתבות על פדראו הבוקר. למי שאמר שאין שום בעיה עם התקציב.
דווקא לגבי פדראו נאמר שבכר ורפאלוב מחזיקים ממנו מאוד.

שוב, קבוצה שמוציאה בעונה בממוצע 5 מיליון יורו ומעלה יכולה להתמודד עם שכר של שחקן שמרוויח 300-350 אלף יורו. זה הכל עניין של שיקול דעת.

הם לא יודעים להתנהל.

אתה מדבר פה על שני דברים שונים לחלוטין.
יש תקציב שחקנים מאמנים ועובדים (להוציא הנהלה) שלפי דוח התקציב האחרון עמד על 70 מיליון שקל מתוך תקציב מועדון שעמד על 125 מיליון שקל.
נניח ש20 מיליון שקל (5-6 מיליון יורו) זה תקציב לרכש - מדובר בנגזרת של תקציב המועדון כמובן שמושפע מעוד פרמטרים.
מתוך 70 מיליון שח תקציב שחקנים מאמנים ועובדים (להוציא הנהלה) 3 מיליון יורו הם של שחקנים שהם לא רצויים במועדון. זה מטורף בכל בקנה מידה כי מדובר על 17 אחוז מתקציב שכר השחקנים והעובדים ו10 אחוז מהתקציב הכללי. על מה אתם מדברים אני לא מבין?
עכשיו בואו נראה אם ה3 מיליון יורו הם באמת 3 מיליון יורו:
חזיזה עלות של 600
נהואל עלות של 525
אגבה בסביבות 300
סברינה עוד 375
משואו נגיד שנצליח להיפטר
סטיוארט עוד 500
גוני נאור עוד 150
שואו עוד 425
עלי מוחמד שגם עליו מדברים על שחרור (לדעתי בצדק. לא יודע אם כדאי לשחרר או לא אבל צריך לשקול את זה) זה עוד 450

כלומר הגענו ל3-3.4 מיליון יורו זה שהם בערך 15-17 אחוז מתקציב שכר השחקנים והעובדים. זה מטורף.
גם אם נצליח להיפטר מחלק העול הזה, גיבנת כלשהי תישאר.

אין לנו את המספרים המדויקים כמה השכר של שאר השחקנים, העובדים והמאמנים ואיזה חלק מהתקציב, או איך 70 מיליון השקלים מתחלקים אבל נקודת פתיחה עם גיבנת של 3-3.4 מיליון יורו היא מטורפת.

HaifaWave אמר:
KevinDurant אמר:
HaifaWave אמר:
מוזמנים לראות את הכתבות על פדראו הבוקר. למי שאמר שאין שום בעיה עם התקציב.
דווקא לגבי פדראו נאמר שבכר ורפאלוב מחזיקים ממנו מאוד.

שוב, קבוצה שמוציאה בעונה בממוצע 5 מיליון יורו ומעלה יכולה להתמודד עם שכר של שחקן שמרוויח 300-350 אלף יורו. זה הכל עניין של שיקול דעת.

הם לא יודעים להתנהל.

אתה מדבר פה על שני דברים שונים לחלוטין.
יש תקציב שחקנים מאמנים ועובדים (להוציא הנהלה) שלפי דוח התקציב האחרון עמד על 70 מיליון שקל מתוך תקציב מועדון שעמד על 125 מיליון שקל.
נניח ש20 מיליון שקל (5-6 מיליון יורו) זה תקציב לרכש - מדובר בנגזרת של תקציב המועדון כמובן שמושפע מעוד פרמטרים.
מתוך 70 מיליון שח תקציב שחקנים מאמנים ועובדים (להוציא הנהלה) 3 מיליון יורו הם של שחקנים שהם לא רצויים במועדון. זה מטורף בכל בקנה מידה כי מדובר על 17 אחוז מתקציב שכר השחקנים והעובדים ו10 אחוז מהתקציב הכללי. על מה אתם מדברים אני לא מבין?
עכשיו בואו נראה אם ה3 מיליון יורו הם באמת 3 מיליון יורו:
חזיזה עלות של 600
נהואל עלות של 525
אגבה בסביבות 300
סברינה עוד 375
משואו נגיד שנצליח להיפטר
סטיוארט עוד 500
גוני נאור עוד 150
שואו עוד 425
עלי מוחמד שגם עליו מדברים על שחרור (לדעתי בצדק. לא יודע אם כדאי לשחרר או לא אבל צריך לשקול את זה) זה עוד 450

כלומר הגענו ל3-3.4 מיליון יורו זה שהם בערך 15-17 אחוז מתקציב שכר השחקנים והעובדים. זה מטורף.
גם אם נצליח להיפטר מחלק העול הזה, גיבנת כלשהי תישאר.

אין לנו את המספרים המדויקים כמה השכר של שאר השחקנים, העובדים והמאמנים ואיזה חלק מהתקציב, או איך 70 מיליון השקלים מתחלקים אבל נקודת פתיחה עם גיבנת של 3-3.4 מיליון יורו היא מטורפת.
גוני נאור ימצאו קבוצה בליגה שתיתן לו את ה120-150 אלף יורו.

הסכום "האמיתי" מה3-3.5 מיליון יורו האלה זה בין 30-50% שלהערכתי תצטרך להשלים נניח לכל שחקן.

אני אזכיר לך שבשנה שעברה היו פה את כל הכוכבים שכתבת למעלה מינוס פדראו, סטיוארט ואגבה ופלוס שימיץ, שוראנוב ונסימבה, מה שמיישר אותך לפחות או יותר אותם סכומים ובסוף הצלחת להזיז את כולם הצידה ועל כל זה להוציא את ה5-5.5 מיליון יורו.

ברור שזו גיבנת משמעותית ונק' פתיחת רעה, אבל ייאמר לזכות יענקלה שבמקרים האלה הוא לרוב יודע לסגור את הגיבנות האלה ולהביא עוד כסף לדמי העברה.

אל תשכח גם שאתה עוד תמכור שחקנים הקיץ שגם כנראה יעזרו קצת בגזרה הזו ויקלו על התקציב.

בכל מקרה אני אגיד שוב, אין לי שום בעיה עם התקציב של מכבי חיפה, יש לי בעיה עם הניהול. גם בלי גיבנת הם כושלים.

כובע קש אמר:
גוני נאור מסיים חוזה

לדעתי הגאונים הגדולים שמימשו עליו את האופציה בשנה שעברה מימשו אותה לשנתיים

https://www.transfermarkt.com/abdoulaye-diaby/profil/spieler/543379
דיווח שהוא מועמד
כבר רואה שהוא פצוע, שיעשה לעצמו טובה ולא יגיע לפה

ירוק רפואי אמר:
דיווח שהוא מועמד

גם שיחק באנטוורפן כשרפאלוב היה שם. למה צריך סקאוטרים אם בסוף כל הזרים מגיעים מהצעות של סוכנים או כאלה שרפאלוב שיחק איתם לפני 6 שנים

ירוק רפואי אמר:
דיווח שהוא מועמד

שום שחקן כדורגל ששווה משהו לא צריך להגיע לפה עם הצוות הרפואי והפיזיולוגי הנוכחים. לא צריך להיות פצוע בשביל זה.

לגבי הנושא מעלה של שחקנים יקרים:

מכבי רוכשת בסכום גבוה לא כי השחקן שווה משהו כזה אלא כי הם נגררו עד הרגע האחרון וההוצאה הפכה ל"חייבים להביא להרגיע את הקהל"

גם גובה השכר של השחקן הולך לפי על פי מדרגות של כמה נלחצנו כשהבאנו אותו ולא כמה הוא באמת שווה את השכר ע"ע אגבה ודון. תגידו לי שחשבו שיהיו שחקנים בכירים אבל זה ברור לכולם שאין פה התנהלות רציונלית.

מכבי מנוהלת בצורה רגשית לצורך רצונות רגשיים של בן אדם שכבר מזמן מזמן לא יכול לגרום למערכת הזאת לפעול כמו שצריך. ובדומה לאנשים "חזקים" כביכול אחרים בעולם הוא אוהב לידו אנשים שאומרים רק כן ומתנהגים כמו סאבים שלא יכולים לאתגר אותו.
לא יודע מה הייתה ההבלחה של השלוש שנים הטובות אבל זה היה היוצא מהכלל ולא הכלל עצמו

כל זה בא להגיד שגובה התקציב הוא לא שיקבע כאן שום דבר וזאת הנקודה המרכזית

DelPiero אמר:
לגבי הנושא מעלה של שחקנים יקרים
מכבי רוכשת בסכום גבוה לא כי השחקן שווה משהו כזה אלא כי הם נגררו עד הרגע האחרון וההוצאה הפכה ל"חייבים להביא להרגיע את הקהל"
גם גובה השכר של השחקן הולך לפי על פי מדרגות של כמה נלחצנו כשהבאנו אותו ולא כמה הוא באמת שווה את השכר ע"ע אגבה ודון. תגידו לי שחשבו שיהיו שחקנים בכירים אבל זה ברור לכולם שאין פה התנהלות רצליונית
מכבי מנוהלת בצורה רגשית לצורך רצונות רגשיים של בן אדם שכבר מזמן מזמן לא יכול לגרום למערכת הזאת לפעול כמו שצריך. ובדומה לאנשים "חזקים" כביכול אחרים בעולם הוא אוהב לידו אנשים שאומרים רק כן ומתנהגים כמו סאבים שלא יכולים לאתגר אותו.
לא יודע מה הייתה ההבלחה של השלוש שנים הטובות אבל זה היה היוצא מהכלל ולא הכלל עצמו
זה לא רק זה.

כל הרעיון בדמי העברה זה להשיג אחד מהשניים: או לצמצם את ההימור ולהביא שחקן מוכח ובעלייה, או להביא פוטנציאל חריג שעל סף פריצה.

אפשר להסתכל על הזרים שהגיעו לפה בכסף גדול (נהואל, סברינה, שואו, פדראו, אגבה, סטיוארט, שימיץ ואולי פספסתי עוד מישהו) ולהגיד בכנות, האם כל אחד מהם עונה על הפרמטרים שצוינו מעלה.

האם להביא שחקני ספסל-רוטציה מפרטיזן בלגרד ולודוגורץ זה מצדיק שימוש בדמי העברה גבוהים? להביא את הכוכב של ק''ש הפולנית ב2 מיליון יורו זה שחקן מוכח ובעלייה? לא יודע.

1-1.5 על שחקן אלה לא דמי העברה גבוהים.
לפני 20 שנה זה אולי היה ככה כשהביאו את רנאטו הברזילאי (שאמנם לא הצליח פה אבל היה שחקן בפרופיל גבוה). היום זה כבר לא.
תראו את הפרופיל של השחקנים שמגיעים לפה בסכומים האלה ותבינו לבד.

HaifaWave אמר:
1-1.5 על שחקן אלה לא דמי העברה גבוהים.
לפני 20 שנה זה אולי היה ככה כשהביאו את רנאטו הברזילאי (שאמנם לא הצליח פה אבל היה שחקן בפרופיל גבוה). היום זה כבר לא.
תראו את הפרופיל של השחקנים שמגיעים לפה בסכומים האלה ותבינו לבד.
הכל יחסי מן הסתם.

אני אתן דוגמה שנניח אני לא חושב שהפרופיל של קנגוואה נופל מהפרופיל של שואו לדוגמה (שניהם היו במעמדים זהים, אחד בכוכב האדום והשני בלודוגורץ) וקנגוואה הגיע לב''ש בחצי מחיר.

אם מה שאתה מסוגל לקנות ב1.5 מיליון יורו זה שחקן רוטציה של פרטיזן בלגרד או של לודוגורץ, אז עדיף לא לרכוש ולחפש שחקנים חופשיים.

שוב אני אגיד, כל העיקרון בזה שאתה רוכש שחקן זה כדי לצמצם סיכון או כדי להגדיל את הסיכוי לרווח.

אני לא חושב שרכישות כמו שואו וסברינה עונות על הדרישות האלה.

אני גם לא חושב שהם שחקנים גרועים, אני בעיקר חושב שהנפילה אתם היא מבחינת התאמה לסגנון המשחק שלנו ולמנטליות הישראלית.

https://www.transfermarkt.com/josue-vergara/profil/spieler/1291709

ייתכן שיוחתם. רודפים אחריו מספר מועדונים.

כובע קש אמר:
רק מכבי אמר:

לבוגרת?

בכנות, אני לא יודע להגיד.

איש שלנו נסע לראות אותו, ואנחנו מעוניינים לקדם רכישה, אבל הוא ''סחורה חמה'. יש הרבה התעניינות.

רק מכבי אמר:
כובע קש אמר:
רק מכבי אמר:

לבוגרת?

בכנות, אני לא יודע להגיד.

איש שלנו נסע לראות אותו, ואנחנו מעוניינים לקדם רכישה, אבל הוא ''סחורה חמה'. יש הרבה התעניינות.

מעניין.
אוהב את הכיוון

שון וייסמן בדרך לירידת ליגה באוסטריה.
יסיים עונה עם דו ספרתי של שערים (מתוכם 3 פנדלים).

מחד הוא עבר את הרף של 6 שנים, מנגד מניח שהוא היה רוצה להגיע ל-10 שנים בחו"ל בשביל לקבל את הקלות המס המלאות.
לאור התבטאויות העבר, קשה להאמין שיימצא קבוצה שתיקח אותו באירופה. אולי רק באוסטריה. וגם שם אני בספק. מאמין שיחזור לארץ.

בכל מקרה, אני חושב שיתחילו לקשר אותו באופן רציני לקבוצות בארץ. הוא גם לא הרוויח השנה כסף גדול בניגוד לשנים עברו.
מניח שכל הגדולות ירצו אותו.

מצד אחד שחקן בית. חלוץ שיודע לתת מספרים. אתה יודע מה אתה מקבל. אוהב ללחוץ כמו שבכר רוצה ומצפה מהחלוץ.
מצד שני מגיע בירידה מסוימת בקריירה. קצת מניירות, היסטורית פציעות חשודה שש(למרות שדווקא העונה הנוכחית הוא היה כשיר כמעט לחלוטין).

בשורה תחתונה - אני מקווה שילכו על חלוץ זר, ולא יילכו לכיוון שלו.

אגב [smention u=237]רק מכבי[/smention] אתה לא שומע במקרה על כיוונים לשוק האוקראיני?

חזרה
למעלה