• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

מלפפונים קיץ 2026 : נושא רשמי

• יוצר הנושא יוצר הנושא KevinDurant
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
KevinDurant אמר:
כובע קש אמר:
KevinDurant אמר:
אני לא חושב שהוא יגיע אבל אני רק אפנה אתכם לדיופ של ב''ש שלקח אליפות השנה, תבדקו מאיפה הוא הגיע.

לא שאני אומר שהרדיו הזה שחקן רע כי אני לא מכיר אותו.
אבל דיופ בלם חלש מאוד
בלם חלש מאוד ולקח פה אליפות.

בלי קשר, לא הייתי ממהר לשפוט שחקנים על פי ליגה וכו'

הליגות באנגליה ליגות חזקות ובעיקר מאוד פיזיות. הליגה השלישית שם גם ליגה טובה בעיקר בגלל כל הכסף שנכנס שם גם לליגה השנייה ויש שם הרבה כישרון.

אני לא בא לפאר זרים אחרים בליגה ולהגיד שהם שוברי שוויון אבל אם נניח נסתכל על שחקנים כמו פלקאו (ליגה שנייה בברזיל), צ'יקו (תחתית ליגה ראשונה בברזיל), קרבאלי (קולומביה), גדראני שעד שהגיע לקייראט וסבל מפציעה קשה שם שיחק באיראן, לטביה וקזחסטן וגם דיופ שהגיע מליגה שנייה בשוויץ.

יש שחקנים טובים בכל מקום ובכל ליגה, השאלה אם אתה עושה סקאוטינג טוב ויודע לשלוף אותם. אצלנו, בבירור זה לא קרה בשנים האחרונות
אתה צודק מאוד, זה ששחקנים מסוימים לא מצליחים במקום אחד ו/או נמצאים בקבוצה קטנה או בליגה נידחת לא אמור לגרום לנו לפסול אותם. 100/100.
סקאוט אקטיבי טוב יידע למצוא התאמה לקבוצה, לדרישות, לדנ״א ולאסטרטגיה שמנחילים בה. ככה יוכל שחקן שלא כיכב במקום כמו שהוזכר דווקא כן להצליח במקום בו יחפשו את ההתאמה הנכונה.

הבעיה? במכבי חיפה אין מערך סקאוט או יותר גרוע- יש על הנייר, אבל חובבנים מאוד. שחקנים מגיעים לפה לפי דחיפות סוכנים או שחקנים עם שמות (יובאנוביץ) שלא בהכרח מתאימים לקבוצה משלל סיבות (כושר/גליון פציעות/אי התאמה לשיטה שהקבוצה משחקת בה).

עריכה:
ולכן בהנתן מה שכתבתי- שחקן שנקודת הפתיחה שלו היא ליגה נמוכה, גליון פציעות, שחקן עבר ומעל הכל- קבוצה שעברה זעזועים רבים(אנחנו) ורף הלחץ גבוה מאוד- אתה מבין שהסיכוי להצליח נמוך מלכתחילה.

Kozmo אמר:
KevinDurant אמר:
כובע קש אמר:
לא שאני אומר שהרדיו הזה שחקן רע כי אני לא מכיר אותו.
אבל דיופ בלם חלש מאוד
בלם חלש מאוד ולקח פה אליפות.

בלי קשר, לא הייתי ממהר לשפוט שחקנים על פי ליגה וכו'

הליגות באנגליה ליגות חזקות ובעיקר מאוד פיזיות. הליגה השלישית שם גם ליגה טובה בעיקר בגלל כל הכסף שנכנס שם גם לליגה השנייה ויש שם הרבה כישרון.

אני לא בא לפאר זרים אחרים בליגה ולהגיד שהם שוברי שוויון אבל אם נניח נסתכל על שחקנים כמו פלקאו (ליגה שנייה בברזיל), צ'יקו (תחתית ליגה ראשונה בברזיל), קרבאלי (קולומביה), גדראני שעד שהגיע לקייראט וסבל מפציעה קשה שם שיחק באיראן, לטביה וקזחסטן וגם דיופ שהגיע מליגה שנייה בשוויץ.

יש שחקנים טובים בכל מקום ובכל ליגה, השאלה אם אתה עושה סקאוטינג טוב ויודע לשלוף אותם. אצלנו, בבירור זה לא קרה בשנים האחרונות
אתה צודק מאוד, זה ששחקנים מסוימים לא מצליחים במקום אחד ו/או נמצאים בקבוצה קטנה או בליגה נידחת לא אמור לגרום לנו לפסול אותם. 100/100.
סקאוט אקטיבי טוב יידע למצוא התאמה לקבוצה, לדרישות, לדנ״א ולאסטרטגיה שמנחילים בה. ככה יוכל שחקן שלא כיכב במקום כמו שהוזכר דווקא כן להצליח במקום בו יחפשו את ההתאמה הנכונה.

הבעיה? במכבי חיפה אין מערך סקאוט או יותר גרוע- יש על הנייר, אבל חובבנים מאוד. שחקנים מגיעים לפה לפי דחיפות סוכנים או שחקנים עם שמות (יובאנוביץ) שלא בהכרח מתאימים לקבוצה משלל סיבות (כושר/גליון פציעות/אי התאמה לשיטה שהקבוצה משחקת בה).

עריכה:
ולכן בהנתן מה שכתבתי- שחקן שנקודת הפתיחה שלו היא ליגה נמוכה, גליון פציעות, שחקן עבר ומעל הכל- קבוצה שעברה זעזועים רבים(אנחנו) ורף הלחץ גבוה מאוד- אתה מבין שהסיכוי להצליח נמוך מלכתחילה.
הכל נכון. אני בכלל לא חושב שהוא מועמד רציני או יגיע או משהו כזה.

KevinDurant אמר:
אני לא חושב שהוא יגיע אבל אני רק אפנה אתכם לדיופ של ב''ש שלקח אליפות השנה, תבדקו מאיפה הוא הגיע.

מאיפה הוא הגיע גבר?
שים פה את הרזומה שלו בשנים האחרונות אני רוצה לראות, זה בטוח פחות גרוע משחקן שבור מהליגה השלישית באנגליה.

לא נראה לי שזה השחקן שהכושלים האלה יביאו
ואם זה מה שהם מתכוונים להביא כבר עדיף להשאיר את פדראו

כבר למדנו שהשחקנים האלה שהשמות שלהם מודלפים לתקשורת לא מגיעים בסוף. המטרה היא להראות ש-"עובדים".

ועדיין, המצב שלנו לא טוב מזה. נדמה שאין להם נושג בכלל איך להתחיל לפתור את הבלגן פה.
בתחילת הקיץ שעבר רשמתי פה שהמטרה היא לבנות סגל שבעונת 26/27 יתמודד על האליפות. הקיץ אני אציין שאהיה מופתע אם בעונת 28/29 נתמודד עליה.

Daniel123 אמר:
KevinDurant אמר:

מאיפה הוא הגיע גבר?
שים פה את הרזומה שלו בשנים האחרונות אני רוצה לראות, זה בטוח פחות גרוע משחקן שבור מהליגה השלישית באנגליה.
ירד ליגה בשוויץ גבר.

הוא במועדון די גדול באנגליה (בסדר גודל של הליגות האלה), שרכש אותו ב1.5 מיליון יורו אחרי הופעות טובות בכרונינגן.

אז עכשיו אנחנו עסוקים בלהשוות שחקנים עם רזומה גרוע כדי לשכנע את עצמנו שהרזומה של השחקן הוא לא פקטור משמעותי בהתאמה שלו?

אהבתי את זה שבמכבי חיפה הייתה שנה אחת (עונת הצ׳מפיונס) שבה סגרו סגל מוקדם למחנה אימונים וזה הוכיח את עצמו והוביל לעונה היסטורית ומאז החליטו לא לעשות את זה אי פעם שוב

KevinDurant אמר:
Daniel123 אמר:
KevinDurant אמר:

מאיפה הוא הגיע גבר?
ירד ליגה בשוויץ גבר.

הוא במועדון די גדול באנגליה (בסדר גודל של הליגות האלה), שרכש אותו ב1.5 מיליון יורו אחרי הופעות טובות בכרונינגן.

נו אז מה? הוא שיחק בליגה הראשונה בשוויץ באותה עונה.
הוא לא שיחק בליגה השניה בשוויץ.
מה אתה משווה אותו לשחקן מהליגה שלישית באנגליה אתה אמיתי?
42 משחקים בליגה הראשונה בנורבגיה.
4 הופעות בנבחרת סנגל.
ניסיון בליגות בכירות יותר מאלה שבהן שיחק בלקר בשנה האחרונה.

להגיד שהרזומה של דיופ היה "לא פחות גרוע" זה פשוט לא מדויק.
וזה עוד מבלי להזכיר את הפציעות של השחקן השבור מאנגליה.

למה מתווכחים על שחקנים שלא מגיעים לפה כנראה? כמו שכתבו למעלה הכתבות האלה רק להראות שכביכול עובדים

יוני עוד שניה נגמר, כולם עדיין רגועים ובטוחים שיהיה בסדר?
אגב יוצאים למחנה תיכף לא?

DelPiero אמר:
למה מתווכחים על שחקנים שלא מגיעים לפה כנראה? כמו שכתבו למעלה הכתבות האלה רק להראות שכביכול עובדים

יוני עוד שניה נגמר, כולם עדיין רגועים ובטוחים שיהיה בסדר?
אגב יוצאים למחנה תיכף לא?

הנה גולדשטיין העלה את הכתבת סתם היומית שלו על מכבי חיפה ולא ציין שם דבר על השחקן המועמד לכאורה
כמו שאמרתי זה שמות שכמו שהם עולים הם נעלמים, אפשר להתקדם

האימונים נפתחים בשלישי, אני בספק שיגיע רכש נוסף לפני אמצע יולי לפחות.

אני חושב שמועדון בריא צריך גם לדעת לשמר שחקן כזה שאולי נמצא מעבר לשיא אבל יש לו מה לתרום גם מחוץ למגרש וגם מדי פעם על המגרש
והיה אפשר לסחוב איתו בהחלט עוד שנה עד שנגמר לו החוזה
אבל מכבי חיפה מועדון לא בריא, אז מודיעים לו שהוא לא בתוכניות וישר רצים להדליף את זה

Shocking4U אמר:
אני חושב שמועדון בריא צריך גם לדעת לשמר שחקן כזה שאולי נמצא מעבר לשיא אבל יש לו מה לתרום גם מחוץ למגרש וגם מדי פעם על המגרש
אבל מכבי חיפה מועדון לא בריא, אז מודיעים לו שהוא לא בתוכניות וישר רצים להדליף את זה

חחח על מה ולמה לשמר את חזיזה שפרש לפני 2 עונות????????????????
דיי דיי אין לי כוחות.

Daniel123 אמר:
Shocking4U אמר:

דיי דיי אין לי כוחות.
אני חושב שלהשאיר אותו חלק מהסגל בידיעה שהוא יהיה שחקן רוטציה שמדי פעם יקבל דקות ומבין את מעמדו ובמקביל שחקן שמבין מה זה מכבי חיפה זה החלטה הגיונית מלרוץ לשחרר שחקן שיש לו עוד שנה בחוזה

התנהגות לא מכובדת של המועדון בנושא חזיזה.
אם חושבים שאפשר להצליח בלי שחקנים ותיקים בחדר הלבשה זה מראה שאין הבנה.

נגיד זאת כך:
קודם כל כבר היו שחקנים שהודיעו להם שהם לא בתוכנית ובסוף המשיכו כאן.
ההודעה הזאת היא מתן אפשרות לחזיזה למצוא קבוצה אחרת, שתשתתף בשכר הגבוה שלו ותיקח אותו.
ככה שזה לא סוף פסוק לכאן או לכאן.

ברמת ההחלטה:
אפשר להסכים ולהגיד שחזיזה מיצה כאן. מיצה מקצועית ואולי אפילו חברתית. הוא מייצג את העבר. הוא לא שווה שיבנו עליו ואי אפשר באמת לבנות עליו. הוא לא יחזור להיות קרוב לשחקן שהוא היה. ובגיל 30 את המקום של על הספסל, עדיף שיתפוס שחקן צעיר עם פוטנציאל התקדמות. מה גם שכל הנושא ההתנהגות על המגרש, הלחפש לריב עם שחקן יריב או עם השופט מיצה עצמו מזמן. ונזכיר שבסוף הוא יושב על משכורת לא קטנה. בטח ביחס לתמורה שלו.

מנגד, אני מקבל לגמרי את האמירה שהסגל שלנו מלא בצעירים. אין כאן כמעט ישראלים עם ניסיון. בטח לא כאלה שלקחו אליפות או זכו בתארים. אי אפשר לרוץ עם קבוצה שאין בה מינימום של ניסיון ו-ותק. בנוסף, חזיזה היה דמות מרכזית בחדר הלבשה. לטוב ולרע. יש שיגידו מנהיג. יש שיגידו קרוב לכך. קפטן. בכל מקרה, אפשר לבוא ולהגיד שבנקודת הזמן הזאת כשיש לו עוד שנה בחוזה היה נכון להשאיר אותו, לסייעות עם הצעירים, ובסיום העונה להיפרד בצורה טובה.

לא משנה אם אתם מסכימים או לא זאת החלטה לגטימית של ליאור רפאלוב.

Shocking4U אמר:
Daniel123 אמר:
Shocking4U אמר:

דיי דיי אין לי כוחות.
אני חושב שלהשאיר אותו חלק מהסגל בידיעה שהוא יהיה שחקן רוטציה שמדי פעם יקבל דקות ומבין את מעמדו ובמקביל שחקן שמבין מה זה מכבי חיפה זה החלטה הגיונית מלרוץ לשחרר שחקן שיש לו עוד שנה בחוזה

מדובר בשחקן שהתרומה המקצועית שלו לקבוצה היא אפסית, מדובר בשחקן לא כשיר לכדורגל, מדובר בשחקן שהפציעות גמרו אותו, מדובר בשחקן שלא יכול לשחק יותר מ 2 משחקים ברציפות מבלי להיפצע ובקיצור בשחקן שלא יכול לתת יותר מ 7 משחקים מלאים בעונה.
אז תגיד לי שוב, על מה ולמה להשאיר שחקן כזה בסגל?
אתה רוצה שנחזור להיות מועדון מקצועני שמחזיק שחקנים כשירים בסגל ולא שחקני עבר פצועים נכון?
הוא אפילו לא מסוגל כבר לעבור קונוס ואיבד מהמהירות שלו.
סתם תופס מקום בסגל של שחקנים שיכולים לתרום יותר.
אנחנו נפרדים ממנו באיחור של 2 עונות.

NOSFERATU ZODD אמר:
התנהגות לא מכובדת של המועדון בנושא חזיזה.
אם חושבים שאפשר להצליח בלי שחקנים ותיקים בחדר הלבשה זה מראה שאין הבנה.

מעבר לזה, הבעיה היא באופן שבו נפרדים מהשחקנים הותיקים.

במקום לשבת איתם, לשקף להם את המעמד המקצועי שלהם ולחשוב על אפשרויות שבהן יוכלו להשתלב במועדון או על האופן שבו ירצו להוציא הודעת פרידה נאותה ושלכל הפחות תראה הדדית, מדליפים שבאופן חד צדדי הם בחוץ.

לא ברור לי למה לסיים עם סק וחזיזה ככה ובכנות, כואב לי עבורם שזו הדרך שבה הם מסיימים אחרי לא מעט שנים שבהן המחויבות למועדון הייתה הדבר המרכזי שאפשר להגיד שאפיין אותם.

חזרה
למעלה