מלפפונים קיץ 2026 : נושא רשמי

• יוצר הנושא יוצר הנושא KevinDurant
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
זה מה שקורה שמנצחים קבוצה עלובה כמו ר"ג בפוקס, אז פתאום כבר אין דיבורים על כלום והכל בסדר וכרגיל. הפסד למכבי תל אביב והם יהיו בלחץ כי זה יהיה גם עשרה ימים לפני סגירת החלון. ככה זה מתנהל פה על תוצאה כאילו אנחנו מתמודדים נגד ריאל מדריד וארסנל

יהיה *בוודאות* כנף ימין.

הדבר הראשי שהם מחפשים כרגע זה שחקן בכושר משחק מסוים. קרי, שחקן שעשה הכנה עם הקבוצה בקיץ. לא שחקן שלא מתאמן באופן סדיר, וייקח עכשיו חודשיים להכניס אותו לעניינים. וזו מחשבה נכונה מאוד.

וכאן נכנס העניין של שוק השחקנים כרגע.
השוק הבינוני החל ממחר בבוקר נכנס להילוך גבוה בשל ההדחות/עליות של קבוצות לאירופה, ובשל הדד-ליין של ההחתמות לאירופה.

העולות יחתימו שחקנים לחיזוק בשים לב לדד-ליין, דבר שיגרום לשחקנים אחרים להידחק ברוטציה ויכול לפתוח אופציות על שחקנים.

מנגד, המודחות יצמצמו סגלים.
חלקן יצטרכו לקזז הוצאות שלקחו בחשבון עלייה, ויצטרכו למכור שחקנים/לחסוך במשכורות.
וחלק בנו סגלים רחבים ל-2 מסגרות, וכעת אין צורך בהרבה שחקנים בסגל.

אני אחדד - צריך גם להבין את אפקט הדומינו. זה לא בהכרח שיבוא לכאן שחקן מקבוצה שהודחה/עלתה ביומיים האחרונים.

אלא שאם ניקח לדוגמא קבוצה בשם "מכבי", והיא מודחת מאירופה, והולכת להעביר לקבוצת "הפועל" את אחד השחקנים שלה, אז קבוצת הפועל, לאור הגדלת הסגל, תעביר גם היא שחקן לקבוצת "בית"ר", ואולי השחקן הזה הוא השחקן שיגיע לכאן..

לחלופין, יש שחקנים שהם במו"מ עם קבוצות שמיועדות לאירופה, וברגע שאותן קבוצות לא יהיו באירופה (או שיהיו אבל לא באלופות שמכניס יותר כסף), אז ההעברה יורדת מהפרק. אם מטעם מקצועי שאין צורך בשחקן לאור אי ההעפלה או מטעם כלכלי שאין את הכסף לאור אי ההפעלה, וייתכן שבגלל זה אותו שחקן יבוא לכאן לבסוף.

שוב, אלו דוגמאות, ויש עשרות תרחישים (לצורך הדוגמא גם קבוצות שכבר הבטיחו עונה אירופית לא דרך המוקדמות, אלא דרך הליגות השונות, מחתימות שחקנים בימים הללו, מה שישחרר גם מהם שחקנים. כלומר, זה לא בהכרח קבוצות של המוקדמות.
ועוד דוגמא בשביל קבוצות כמו סלטיק/ליון לא להיות באלופות זה כמו הדחה, וגם שם יצטרכו לצמצם סגלים, להעביר שחקנים לקבוצות בדרג בינוני-, ובאותן קבוצות מדרג בינוני שחקנים מסוימים יידחקו וייעזבו).

אפשר להמשיך עם זה הלאה והלאה. אבל אני חושב שעניין אפקט הדומינו ברור.

אגב, בגלל שמכבי ת"א מחפש גם שחקן בתפקיד הזה, כמעט כל שחקן שמוצע להם מוצע גם לנו (ולהם יכולה להיות האפשרות למכור עונה אירופית).

יהיה *בוודאות* כנף ימין.

הדבר הראשי שהם מחפשים כרגע זה שחקן בכושר משחק מסוים. קרי, שחקן שעשה הכנה עם הקבוצה בקיץ. לא שחקן שלא מתאמן באופן סדיר, וייקח עכשיו חודשיים להכניס אותו לעניינים. וזו מחשבה נכונה מאוד.

השוק הבינוני החל ממחר בבוקר נכנס להילוך גבוה בשל ההדחות/עליות של קבוצות לאירופה, ובשל הדד-ליין של ההחתמות לאירופה.

העולות יחתימו שחקנים לחיזוק בשים לב לדד-ליין, דבר שיגרום לשחקנים אחרים להידחק ברוטציה ויכול לפתוח אופציות על שחקנים.

חלקן יצטרכו לקזז הוצאות שלקחו בחשבון עלייה, ויצטרכו למכור שחקנים/לחסוך במשכורות.

אני אחדד - צריך גם להבין את אפקט הדומינו. זה לא בהכרח שיבוא לכאן שחקן מקבוצה שהודחה/עלתה ביומיים האחרונים.

אלא שאם ניקח לדוגמא קבוצה בשם "מכבי", והיא מודחת מאירופה, והולכת להעביר לקבוצת "הפועל" את אחד השחקנים שלה, אז קבוצת הפועל, לאור הגדלת הסגל, תעביר גם היא שחקן לקבוצת "בית"ר", ואולי השחקן הזה הוא השחקן שיגיע לכאן..

לחלופין, יש שחקנים שהם במו"מ עם קבוצות שמיועדות לאירופה, וברגע שאותן קבוצות לא יהיו באירופה (או שיהיו אבל לא באלופות שמכניס יותר כסף), אז ההעברה יורדת מהפרק. אם מטעם מקצועי שאין צורך בשחקן לאור אי ההעפלה או מטעם כלכלי שאין את הכסף לאור אי ההפעלה, וייתכן שבגלל זה אותו שחקן יבוא לכאן לבסוף.

שוב, אלו דוגמאות, ויש עשרות תרחישים (לצורך הדוגמא גם קבוצות שכבר הבטיחו עונה אירופית לא דרך המוקדמות, אלא דרך הליגות השונות, מחתימות שחקנים בימים הללו, מה שישחרר גם מהם שחקנים. כלומר, זה לא בהכרח קבוצות של המוקדמות.
ועוד דוגמא בשביל קבוצות כמו סלטיק/ליון לא להיות באלופות זה כמו הדחה, וגם שם יצטרכו לצמצם סגלים, להעביר שחקנים לקבוצות בדרג בינוני-, ובאותן קבוצות מדרג בינוני שחקנים מסוימים יידחקו וייעזבו).

אגב, בגלל שמכבי ת"א מחפש גם שחקן בתפקיד הזה, כמעט כל שחקן שמוצע להם מוצע גם לנו (ולהם יכולה להיות האפשרות למכור עונה אירופית).
פה אני מסכים עם המועדון, להביא שחקן בפרופיל גבוה אפילו ביום האחרון של החלון.
עדיף מלהביא שחקן בינוני בלחץ, החשיבה נכונה מקווה שגם הביצוע

לאיזה מספר רפאלוב כבר הגיע ברשימת המועמדים המוכנה מראש שהוא החזיק? אני מניח שלפחות למספר 3 אחרי חוטסוליאק וחוטסוליאק.

יהיה *בוודאות* כנף ימין.

נשמע כמו תקווה נהדרת אבל לא תכנית עבודה.

זה מה שקורה שמנצחים קבוצה עלובה כמו ר"ג בפוקס, אז פתאום כבר אין דיבורים על כלום והכל בסדר וכרגיל. הפסד למכבי תל אביב והם יהיו בלחץ כי זה יהיה גם עשרה ימים לפני סגירת החלון. ככה זה מתנהל פה על תוצאה כאילו אנחנו מתמודדים נגד ריאל מדריד וארסנל
דווקא ייאמר "לזכות" המועדון שהם היו בקו עקבי לאורך כל החלון ולא סטו ממנו.

טוב, לא טוב, זה נדע עוד כמה חודשים כשנתקדם אבל הם היו מאוד עקביים בהחלטות שלהם ולא נראה שהיה שליפות מהמותן.

בשום עונה לא הגיע לכאן שחקן כזה, זה סתם בלבול מוח. בדרך כלל הם פשוט הביאו שחקנים שהציעו להם כבר ולא היו האופציות הראשונות כי כבר ראו שהזמן דוחק
סברינה היה שחקן בפרופיל כזה בדיוק, אפשר להגיד שגם שואו. גם סק שחקן שהגיע רק בגלל סוף החלון.

אפשר להתווכח גם על נהואל שהקבוצה שלו הייתה באירופה. אולי הם סומנו לפני ורצו אותם לפני אבל העסקה "התבשלה" רק בסוף

נשמע כמו תקווה נהדרת אבל לא תכנית עבודה.
אני מניח שבשלב הזה השוק מאוד דינמי ותזזיתי. אתה יכול להתעניין בשחקנים מסוימים, פתאום מוצעים עוד שחקנים, פתאום הדחה כזאת או אחרת פותחת עוד אפשרויות, פתאום שחקן שרצית ביוני ולא היה ריאלי כן יכול להיות ריאלי.

בסוף זה הרבה "מזל". הרבה פה בינואר התלוננו על ברוניניו ולא הבינו למה מתעקשים עליו, בתחילת יולי שהביאו אותו אמרו למה שוב ממחזרים ואין להם שמות חדשים ומתעקשים וכו' וכו' ובסוף *כרגע* זה נראה רכש טוב (לעומת נהואל נניח שההתעקשות עליו הייתה רעה וגררה המון ביקורת).

ואני אחדד, הכוונה שלי ב"מזל", זה שבסוף באופן נקודתי בהבאה של שחקן אתה נשפט בסוף על התוצאה ועל השחקן שהגיע ולא על הדרך (שגם לרוב לא ידועה ולא שקופה לקהל)

חזרה
למעלה