נבחרת ישראל - נושא רשמי

• יוצר הנושא יוצר הנושא רונן22
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
יש חוקה שאומרת שזה צהוב.
אבו פרחי קיבל באלוף האלופים צהוב על חגיגה דומה. שם זה היה צהוב ראשון. והיום זה צהוב שני.
זה מופיע מפורשות בחוקה ?
gpt סיכם לי את זה ככה :

אבו פרחי כבש, שלף את דגל הקרן וחגג איתו בתנועה שנראית כמו מקל סנוקר; השופט פירש את החגיגה כבלתי ספורטיבית והוציא לו צהוב שני ואדום. לפי החוקה, עצם הזזת דגל הקרן אינה צהוב אוטומטי — הכרטיס תלוי בפרשנות השופט לחגיגה כפרובוקטיבית או כחוסר כבוד למשחק.

זה מופיע מפורשות בחוקה ?
gpt סיכם לי את זה ככה :

אבו פרחי כבש, שלף את דגל הקרן וחגג איתו בתנועה שנראית כמו מקל סנוקר; השופט פירש את החגיגה כבלתי ספורטיבית והוציא לו צהוב שני ואדום. לפי החוקה, עצם הזזת דגל הקרן אינה צהוב אוטומטי — הכרטיס תלוי בפרשנות השופט לחגיגה כפרובוקטיבית או כחוסר כבוד למשחק.
זה לא היה סנוקר אבל זה לא משנה, מצידי שהיה מדמה משגר טילים, לא אמורים לקבל צהוב על משהו כזה אלא אם זה מכוון לקהל לדעתי, כי זה כן פרובוקטיבי.

בכל מקרה הנבחרת שיחקה רע, אז הניעו כדור מאחורה בצורה צפויה כמו שרן אוהב, אז מה? רוב הפעמים שהאוסטרים לחצו איבדנו. בפעמים היחידות שהצליחו להשתחרר והכדור הגיע לשחקני ההתקפה הם עצרו ומסרו אחורה, למה אתם שחקני התקפה אם זה מה שאתם עושים? סולומון צריך לסיים משחק בנבחרת עם 20 ניסיונות דריבל, מצידי שלא יצליח אפילו ב1, הוא היתרון אולי היחיד שלנו במגרש ויכול לעבור כמעט כל מגן, לא הגיוני שהוא וחלאיילי מקבלים כדור על הקו, עוצרים, מחכים ומוסרים לרוחב במקרה הטוב

שורה תחתונה לא היינו מפסידים לנבחרת הכי חזקה בבית הזה בחוץ (ואוסטריה אחלה נבחרת) אם לא האדום המפגר.
אבל תמיד יש סיבה, זו נבחרת ישראל. אז מה זה משנה.
וכן משחק חלש התקפית של כל הכלים ההתקפיים שלנו שזה סולומון חלאילי וגלוך ואני אוסיף את רביבו.

שטייפמן ירד לצעירה למשחק החשוב שלה נגד סלובניה.

גנדלמן עדיין פצוע ולא יהיה בסגל גם במשחק ביום ראשון.

קניקובסקי הצטרף היום (לאחר חתונת אחיו) ויהיה בסגל ביום ראשון.

הפסד לאירלנד סוגר את הסיפור של ליגת האומות, וגם ככל הנראה יגרום להגרלה יותר קשה במוקדמות(יש השפעה על הדרגים).

שופט צריך לשפוט לפי החוקה.
וזה לא גם אם כן, יש תקנה ספציפית שמדבר על האירוע הזה בדיוק.
אין פה שיקול דעת.

כל האשמה פה על שחקן שלפני חודשיים קיבל צהוב על חגיגה זהה באלוף האלופים, וברוב טיפשותו עושה את זה היום שוב.

באופן כללי אני מתחבר לטענה של הליכי הפורמליזציה שהכדורגל עובר.
בחלק מהמקרים זה הכרחי, בחלק מהמקרים זה כבר מוגזם. המטוטלת נעה יותר מידי לכיוון הזה, וצריך לעשות מהלכים לאיזון.
יש כאן שילוב של גורמים שגורמים למשחק להיות פחות ספורטיבי, גם הואר למשל, שאמנם מתקן טעויות שיפוט, אבל באיזה מחיר?

ושוב, זה לא רק פורמליזציה. אוהדי ספורט רוצים לראות משחק הוגן ושיוויוני. זה הבסיס של כל ענף ספורט, לא?

להפוך נגיעת יד מקרית ברחבה של כדור שעף לחוץ לפנדל, זה דבר שלא צריך לקרות. זו דוגמה לחוק שצריך להשתנות.

בקשר למקרה אבו פרחי - יש לך את הסעיף מהחוקה שקובע שזה צהוב בודאות? לפי מה שאני מבין: "חגיגת שער לא יכולה להיות מוגמזת. יציאה מתחומי המגרש לא מובילה לכרטיס, אבל שחקן צריך לקבל עונש אם הוא מטפס על הגדר, מתקרב לאוהדים בצורה שפוגעת בהם, מתנהג בצורה פרובוקטיבית או מכסה את פניו."

אם זה באמת המקרה, אז צהוב שני לא היה צריך להישלף פהב גם אם חוקתית אפשר להצדיק אותו.

חזרה
למעלה