לפחות הצעירה נלחמת ומצליחה לנצח משחקים.
אני עדיין לא הבנתי איפה זה מתחרבש לנו במעבר מנוער לבוגרים שם הפערים מאירופה גדלים משמעותית.
קודם כל אם אתה מסתכל על נבחרות דרגים ב' וג' באירופה כמו סרביה, שוויץ, אוסטריה ודנמרק אז הן מעמידות סגל שבו כמעט כל ה23 שחקנים משחקים בפרמיירליג, בונדסליגה, סרייה א', ליג 1 וכאלה. ואני מתכוון ממש משחקים משחק אחרי משחק 90 דקות. אצלנו יש בודדים כאלה (חלאילי, רביבו, לאחרונה גאנדלמן וזהו. אפשר להחשיב גם את סולומון דניאל פרץ וגלוך בגלל הרמה של הצ'מפיונשיפ והרמה של אייאקס בנפרד כמועדון כדורגל, אבל זהו). תמיד היו בודדים כאלה, גם כשהיה את בניון שהיה עילוי ביחס לכל השאר אז זה לא ששיחקו לידו כל כך הרבה כוכבים מליגות בכירות באירופה.
דבר שני תשים לב שבעיקר בשנים האחרונות אין לנו שחקני הגנה כל הכוכבים הם שחקני התקפה גם רביבו וחלאילי שמשחקים סוג של מגנים הם שחקנים יותר התקפיים מהגנתיים, רביבו לא איזה עילוי הגנתית וגם חלאילי לא. על בלמים אני לא מדבר בכלל. איך אפשר להצליח כשהבלמים שלך יעשו טעויות תחילת כל משחק ויחרבו את המשחק? גם ההתקפה נפגעת מזה כי זה מוציא מומנטום.
דבר שלישי מאמן - העמדה הכי חשובה בכדורגל. בטח בכדורגל מודרני. מי שמגיע להיות מאמן אצל הבוגרת זה בעיקר כל מיני למלמים שלא עשו כלום בקריירה או כאלה שגמרו את הסוס ולכן הגיעו לנבחרת הזאת. מי יקח את הנבחרת הזאת כשהוא עוד שווה משהו? רפרנס לבכר שבשיא שלו סירב כמה וכמה פעמים ובצדק. אתה לא יכול לעשות יותר מדי כשהמאמן שלך בינוני ומטה ברמה הבינלאומית, אין חיה כזו.
עכשיו אתה שואל בצדק למה בנבחרות הצעירות כן ובבוגרים לא?
כי יש פער פיזי ומנטלי. יש פער באינטנסיביות. יש ציפיות ולחץ וכשאתה עולה לבוגרת ומשחק משחק אתה פתאום מכניס את עצמך להיסטוריה שלמה של כשלונות ואכזבות שקשה להתנער ממנה מנטלית. יש גם עניין ששחקנים יותר פיזיים בבוגרים ושם הפער מול השחקן הישראלי הוא גדול יותר. בטח שחקן ישראלי שרגיל לשחק מול שחקנים בליגה הישראלית שהיא לא פיזית בעליל וכל נגר כמו ונטורה (או פיירו) פורח פה נטו כי הוא חזק פיזית.
הקצב במשחקים של הצעירות הוא נמוך יותר אקספוננצילית. אין את ההיסטוריה של האכזבות של הנבחרות כמשקולת על הכתפיים. אין גם יותר מדי ציפיות כי לא מדברים לקראת המשחק והאוהד הממוצע ברחוב מבין שיש משחק נבחרת צעירה בדר"כ אחרי שהוא התחיל. זה שונה לגמרי.
שורה תחתונה אם רוצים להצליח בנבחרת הבוגרת ולא רק בצעירות צריך
1) שחקנים יותר טובים עם כושר משחק ברמות הגבוהות, עם דגש על שחקני הגנה ולא רק התקפה כי טורנירים טובים עושים דרך הגנה קודם כל.
2) מאמנים יותר טובים.
3) מנטליות יותר טובה.
זה נורא פשוט.