לא רק הסוכנים. גם האוהדים והתקשורת הופכים כל ילד כזה למסי. מספיק שברדיו חיפה מפמפמים סיסמאות של מהפכות צעירים ומפריזים ביכולת של כל ילד כזה, אז המשפחה שלו חושבת שיש להם איזה יהלום לא מלוטש ביד. הוא לא שונה משום שחקן, צריך לעבוד ולהרוויח את המקום שלו, הוא לא היה משהו עד כה, היה פוטנציאל במשחקים מסוימים ליד נפילה דרסטית ביכולת במשחקים אחרים. מה שכן אני אגיד לזכותו זה שלא אהבתי את ההתנהלות סביב ירין לוי ויכול להיות שזה הוציא לו קצת את החשק, כאשר הוא רואה שרודפים אחרי שחקן אחד ומבטיחים לו הבטחות והוא אפילו לא היה בקבוצה שנה שעברהשחקן צעיר תמיד יש עליות וירידות מה שכן הסוכנים טוחנים ת׳מוח לילדים האלה וגורמים להם לחפש אופציות במקום לעבוד קשה
אני אתקן, הוא היה חלש מאד בסיבוב השני של הפלייאוף, לפני כן, נכון היו לו כמה משחקים טוביםמאוד מוזר הקטע איתו, שחקן שסיים את העונה שעברה בטון מאוד חיובי, אבל העונה עוד ארוכה בטוח שהוא יקבל הזדמנויות, לא מבין מה הוא לחוץ כל כך.
מסכים עם הכל.לא רק הסוכנים. גם האוהדים והתקשורת הופכים כל ילד כזה למסי. מספיק שברדיו חיפה מפמפמים סיסמאות של מהפכות צעירים ומפריזים ביכולת של כל ילד כזה, אז המשפחה שלו חושבת שיש להם איזה יהלום לא מלוטש ביד. הוא לא שונה משום שחקן, צריך לעבוד ולהרוויח את המקום שלו, הוא לא היה משהו עד כה, היה פוטנציאל במשחקים מסוימים ליד נפילה דרסטית ביכולת במשחקים אחרים. מה שכן אני אגיד לזכותו זה שלא אהבתי את ההתנהלות סביב ירין לוי ויכול להיות שזה הוציא לו קצת את החשק, כאשר הוא רואה שרודפים אחרי שחקן אחד ומבטיחים לו הבטחות והוא אפילו לא היה בקבוצה שנה שעברה
הטענות כאן הן לא לירין לוי, אלא לכל הטיפול בו. שניהם שיחקו יחד עונה אחת בנוער לדעתי, וברגע שאחד רואה התנהלות של המועדון שעושה הכל כדי להשאיר שחקן בתפקיד שלו ואפילו מבטיחים לו שבונים עליו לשחקן משמעותי, זה עושה משהו לרטנר ששיחק כאן עונה קודמת כל הפלייאוף ואף דיברו עליו גדולות. זה שהעלו אותו והפכו אותו למושיע ופתאום עברו למושיע אחר על אותו תפקיד. ההתנהלות לא תקנית פה. עצם זה שאתה מבטיח לשחקן אחד X דברים ולא מדובר באיזה בוסקטס או איזה שחקן רכש שנקנה בשלוש מיליון, אז מה אתה משדר לאחרים?מסכים עם הכל.
לצד זאת, גם ההשוואה לירין היא לא הוגנת. ירין שחקן בית שעשה שתי עונות בהרכב של בית״ר והיה חלק מנבחרות ישראל. גם אם לדעתנו הוא לא מספיק טוב/מתאים, הוא מוכח יותר מרטנר.
מעבר לכך, ההשוואה הזו ביניהם נובעת גם ממקום רגשי - הקהל סולד מירין שהתחבר לבית״ר ומביע אמביוולנטיות כלפי המועדון, בעוד שאצל רטנר לא ראינו את זה קודם והקהל מזדהה איתו.
רוצה להגיד, אם ירין היה שחקן רכש שעבר מבית״ר או שחקן בית שהושאל לקבוצה קטנה שאין לו שום קשר רגשי אליה, כנראה שהקהל היה מקבל את המצב אחרת ולא היינו שומעים כל כך הרבה קיטונות, הן על הקרדיט של ירין והן על היעדר הקרדיט לרטנר.
ירין לוי יותר שני שנתונים מעליו ובאופן כללי ירין לוי כרגע בסיטואציה יותר מתקדמת מנבות רטנר בקריירה, הוא אחרי 2 עונות בוגרים, הגיע בסיטואציה שונה. אין מה להשוותהטענות כאן הן לא לירין לוי, אלא לכל הטיפול בו. שניהם שיחקו יחד עונה אחת בנוער לדעתי, וברגע שאחד רואה התנהלות של המועדון שעושה הכל כדי להשאיר שחקן בתפקיד שלו ואפילו מבטיחים לו שבונים עליו לשחקן משמעותי, זה עושה משהו לרטנר ששיחק כאן עונה קודמת כל הפלייאוף ואף דיברו עליו גדולות. זה שהעלו אותו והפכו אותו למושיע ופתאום עברו למושיע אחר על אותו תפקיד. ההתנהלות לא תקנית פה. עצם זה שאתה מבטיח לשחקן אחד X דברים ולא מדובר באיזה בוסקטס או איזה שחקן רכש שנקנה בשלוש מיליון, אז מה אתה משדר לאחרים?
כן, ברור לי שהטענות שלך הן לא לירין.הטענות כאן הן לא לירין לוי, אלא לכל הטיפול בו. שניהם שיחקו יחד עונה אחת בנוער לדעתי, וברגע שאחד רואה התנהלות של המועדון שעושה הכל כדי להשאיר שחקן בתפקיד שלו ואפילו מבטיחים לו שבונים עליו לשחקן משמעותי, זה עושה משהו לרטנר ששיחק כאן עונה קודמת כל הפלייאוף ואף דיברו עליו גדולות. זה שהעלו אותו והפכו אותו למושיע ופתאום עברו למושיע אחר על אותו תפקיד. ההתנהלות לא תקנית פה. עצם זה שאתה מבטיח לשחקן אחד X דברים ולא מדובר באיזה בוסקטס או איזה שחקן רכש שנקנה בשלוש מיליון, אז מה אתה משדר לאחרים?
אני לא התכוונתי לזה. את אהוד למשל לא תשמע מתוסכל וגם לא את אזולאי, גם אם נגיד עכשיו הוא ייצא מההרכב לעשרה משחקים. כאן משני השחקנים האלה יש קולות רקע חיצוניים. למדנו כבר ממקרי בן שהר ומאור בוזגלו שזה עושה טוב רק אם יש קבלות. במקרה של שניהם אין שום קבלות ואני בספק אם הם בכלל נכנסים לחוליות הקישור של ב"ש, מכבי תל אביב והפועל תל אביב. בדומה לירין גם רטנר הוא שחקן שהגיע מבחוץ בגילאי נערים והשקיעו בו מלא כולל הבטחות למשפחה. אני מצד אחד לא אוהב את זה, כי זה מתכון בדיוק כמו עכשיו לצרות. מצד שני אתה לא יכול להבטיח הבטחות כולל שדרוג לאחד ולשני לא. הביקורת כאן היא על ההתנהלות.כן, ברור לי שהטענות שלך הן לא לירין.
האמירה שלי היא שההשוואה ביניהם היא בעיקר רגשית ולא הוגנת. היא מטה את דעת הקהל לרעת לוי (וכך פוגעת בו ובמוטיבציה/בטחון שלו) ולטובת רטנר (וכל פוגעת בו כי היא מייצרת תסכול סביב הקרדיט הנמוך שלו), כשבפועל, מדובר בשחקנים שונים שנמצאים בשלבים שונים של הקריירה. במילים אחרות, הקישור בין שני המקרים בעייתי ופוגע בכולם.
ההסתייגות היחידה שלי - השוואה מקצועית, מבחינת היכולת על הדשא, *חייבת להיות בכל עמדה שיש בה תחרות*. העניין הוא שגם בקונטקסט הזה, ההשוואה צריכה להיות בין ירין, עלי ואהוד (6) ובין אזולאי, דון ורטנר (8).
ואני טוען את כל זה כשאני, אישית, חושב שלוי לא מתאים להוביל את הקישור ויוצר בעייתיות בבניית הסגל כי נכון להביא 6 זר בסגנון אחר במקומו. זה פשוט לא קשור לרטנר שאני אמנם מחזיק ממנו, אבל חושב שזה יותר מבסדר אם יתחיל את העונה על הספסל.
אני לגמרי מקבל את כל מה שאתה אומר, מלבד הקישור בין שני המקרים. אם רטנר ישווה את עצמו לגרימברג, זה בהחלט יהיה מתקבל על הדעת במובן שהתייחסת אליו. אם רטנר משווה לירין, אז יש מקום לדבר גם זה שרטנר קיבל מקום בסגל מיד עם העלייה לבוגרים ולא נדרש לצאת להשאלות.אני לא התכוונתי לזה. את אהוד למשל לא תשמע מתוסכל וגם לא את אזולאי, גם אם נגיד עכשיו הוא ייצא מההרכב לעשרה משחקים. כאן משני השחקנים האלה יש קולות רקע חיצוניים. למדנו כבר ממקרי בן שהר ומאור בוזגלו שזה עושה טוב רק אם יש קבלות. במקרה של שניהם אין שום קבלות ואני בספק אם הם בכלל נכנסים לחוליות הקישור של ב"ש, מכבי תל אביב והפועל תל אביב. בדומה לירין גם רטנר הוא שחקן שהגיע מבחוץ בגילאי נערים והשקיעו בו מלא כולל הבטחות למשפחה. אני מצד אחד לא אוהב את זה, כי זה מתכון בדיוק כמו עכשיו לצרות. מצד שני אתה לא יכול להבטיח הבטחות כולל שדרוג לאחד ולשני לא. הביקורת כאן היא על ההתנהלות.
אגב מה שכתבתי נכון גם לגבי אדם גרימברג, גם עשה בעיות עם החוזה אז נתנו לו הבטחה שהוא ישולב בבוגרים למרות שאפילו בגביע השוקו הזה נגד קבוצות חלשות כמו טבריה ראו שהוא עדיין לא בשל. ההתנהלות כאן היא חובבנית ונעשית בגלל שבתקשורת ובעיקר ברדיו חיפה צעקו צעירים צעירים. אתה תראה שאם החלוץ הזר או מלמד יפתחו במחזורים הראשונים תשמע את זה גם עליו. אין כאן שום אסטרטגיה לאיך לשלב אותם או איזו תוכנית ארוכת טווח, הכל זה הבטחות לאותם שחקנים גם אם המועדון והשחקנים עצמם ייפגעו מזה.
ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.
על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן
צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!