• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

נושא חלון העברות שארית קיץ 23/24 ע״ש סונדגרן וקורנו

• יוצר הנושא יוצר הנושא Shocking4U
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
אני בעיקר מקווה שזה לא אומר שדגו מתכנן לשחק עם שלושה בלמים גם בליגה.

Smurk אמר:
ברק.י אמר:
Smurk אמר:
פלאניץ לפני שהגיע שיחק 3 עונות רצופות באותה קבוצה. קורנו שנתיים. חסה ממשיך להחליף קבוצות והדוגמאות שאתה נותן רק מחזקות את דעתי כי גם חסה וגם קורנו קיבלו חוזים קצרים.

יכול להיות שאני לא מבין למה אתה מתכוון.
הטענה שלי הייתה שאורך החוזה/ההתקשרות לא קשורה בהכרח לאיכות השחקן ושיש סיבות שונות למעברים של שחקנים.
לכן גם נתתי את דוגמאות של שחקנים שצרו להמשיך פה ושאנחנו רצינו שימשיכו פה, למרות שבמועדונים קודמים הם לא הצליחו להגיע לזה.
לא אמרתי שזה מצביע על כך שהוא שחקן גרוע.

אז מתנצל.
ככה זה הובן לי בתוך הקונטקסט.

ברק.י אמר:
Judokan אמר:
בהנחה שהפרופיל בספורט5 מדויק, ועד עכשיו הם די דייקו בפרופילים שעשו על זרים קודמים - זה עוד יותר מחזק את התחושה שהולכים על הימור נוח וזול שמיועד לזר שישי עם סיכוי נמוך מאוד להיכנס להרכב או לשדרג את הקבוצה.
שחקן שנכשל ברוב המוחלט של הקבוצות שבהן שיחק.

רכש סופר לא ברור ולא קשור

https://www.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=64&docID=413529

"הוא הוכתר ל"שחקן החזק ביותר בליגה הבלגית", אך מרבה לעשות טעויות ובעל משמעת טקטית מעוררת מחלוקת."

"בצד השלילי, הוא מרבה לעשות טעויות. הוא היה מעורב ב-13 טעויות שהובילו לגול ב-2021/22, נוטה לקבל כרטיסים ולתקל בצורה קצת אגרסיבית. הוא עלול למצוא את עצמו מחוץ לעמדה הנכונה או כמי שמייצר פרצות בהגנה, מה שיכול להוביל לכאבי ראש רבים עבור בכר והאוהדים בסמי עופר."

"חוסר המשמעת של סק הוביל למצבים בהם המאמנים העדיפו להשאירו על הספסל, בדומה למארק ואן בומל או לנבחרת סנגל. סק היה חלק מהנבחרת שזכתה באליפות אפריקה האחרונה, אך לא קיבל דקה אחת."

ז מה סק מביא למכבי חיפה בעצם? לא ברור. מצד אחד מדובר בבלם חזק ומהיר שמנצח בחלק גדול מהמאבקים על הכדור ונחשב לכוח פיזי משמעותי בליגה איכותית, אבל מצד שני חוסר המשמעת הטקטי יכול להקשות על בכר. קשה להגיד שהוא המחליף של בוגדאן פלאניץ', שהיה קר רוח ושימש כמנהיג הטקטי של רביעיית ההגנה, אבל כאחד משני בלמים שיגיעו לכרמל הוא יכול להיות חיזוק משמעותי. מה שבטוח, לא יהיה משעמם לאוהדים. בין אם לטובה או לרעה."

לא בטוח לאיזו מטרה אתה מצטט את זה, אבל זו כתבת פרופיל מאוד טובה לגבי סק. תיארו מאוד יפה את היתרונות והחסרונות שלו. אפילו עם חוכמה שבדיעבד.

בלם חזק ומהיר שמנצח המון מאבקים על הכדור והוא כוח פיזי - היתרונות של סק אחד לאחד.
שחקן עם חוסר משמעת טקטית שמשאיר חורים ועושה טעויות שמובילות לגולים - חווינו גם את זה אצלנו, באירופה ובתחילת הדרך בליגה. נכון שזה קורה מעט מאוד יחסית למה שתואר כאן, בייחוד עם צבירת הביטחון, אבל זה באמת המצב (תראה את ההזדמנות לדוגמה שנוצרה בסיום המשחק בחוץ עם סלובן).

לעומת היתרונות שתוארו כאן על סק, תשווה לכתבה על שימיץ' ותראה שאין כמעט שום יתרון "אמיתי" שאפשר להיתלות בו. כן, יש לו משחק ראש. כיף.

Judokan אמר:
ברק.י אמר:
Judokan אמר:
בהנחה שהפרופיל בספורט5 מדויק, ועד עכשיו הם די דייקו בפרופילים שעשו על זרים קודמים - זה עוד יותר מחזק את התחושה שהולכים על הימור נוח וזול שמיועד לזר שישי עם סיכוי נמוך מאוד להיכנס להרכב או לשדרג את הקבוצה.
שחקן שנכשל ברוב המוחלט של הקבוצות שבהן שיחק.

רכש סופר לא ברור ולא קשור

"הוא הוכתר ל"שחקן החזק ביותר בליגה הבלגית", אך מרבה לעשות טעויות ובעל משמעת טקטית מעוררת מחלוקת."

"בצד השלילי, הוא מרבה לעשות טעויות. הוא היה מעורב ב-13 טעויות שהובילו לגול ב-2021/22, נוטה לקבל כרטיסים ולתקל בצורה קצת אגרסיבית. הוא עלול למצוא את עצמו מחוץ לעמדה הנכונה או כמי שמייצר פרצות בהגנה, מה שיכול להוביל לכאבי ראש רבים עבור בכר והאוהדים בסמי עופר."

"חוסר המשמעת של סק הוביל למצבים בהם המאמנים העדיפו להשאירו על הספסל, בדומה למארק ואן בומל או לנבחרת סנגל. סק היה חלק מהנבחרת שזכתה באליפות אפריקה האחרונה, אך לא קיבל דקה אחת."

ז מה סק מביא למכבי חיפה בעצם? לא ברור. מצד אחד מדובר בבלם חזק ומהיר שמנצח בחלק גדול מהמאבקים על הכדור ונחשב לכוח פיזי משמעותי בליגה איכותית, אבל מצד שני חוסר המשמעת הטקטי יכול להקשות על בכר. קשה להגיד שהוא המחליף של בוגדאן פלאניץ', שהיה קר רוח ושימש כמנהיג הטקטי של רביעיית ההגנה, אבל כאחד משני בלמים שיגיעו לכרמל הוא יכול להיות חיזוק משמעותי. מה שבטוח, לא יהיה משעמם לאוהדים. בין אם לטובה או לרעה."

לא בטוח לאיזו מטרה אתה מצטט את זה, אבל זו כתבת פרופיל מאוד טובה לגבי סק. תיארו מאוד יפה את היתרונות והחסרונות שלו. אפילו עם חוכמה שבדיעבד.

בלם חזק ומהיר שמנצח המון מאבקים על הכדור והוא כוח פיזי - היתרונות של סק אחד לאחד.
שחקן עם חוסר משמעת טקטית שמשאיר חורים ועושה טעויות שמובילות לגולים - חווינו גם את זה אצלנו, באירופה ובתחילת הדרך בליגה. נכון שזה קורה מעט מאוד יחסית למה שתואר כאן, בייחוד עם צבירת הביטחון, אבל זה באמת המצב (תראה את ההזדמנות לדוגמה שנוצרה בסיום המשחק בחוץ עם סלובן).

לעומת היתרונות שתוארו כאן על סק, תשווה לכתבה על שימיץ' ותראה שאין כמעט שום יתרון "אמיתי" שאפשר להיתלות בו. כן, יש לו משחק ראש. כיף.

כתבתי בתגובה נוספת בהמשך כי הבנתי שזה יהיה לא מספיק ברור ועלול להישמע כביקורת אישית כלפייך (משתמש שאני מאד אוהב ומעריך).

אני חושב שכתבות הצבע האלו נחרצות מדי ועושות עוול לשחקנים, מה שגורם לנו כאוהדים לבוא מאד שליליים וביקורתיים לכל החתמה (משתקף מאד חזק בעמודים האחרונים בנושא). כשקוראים את הדברים על סק, נשמע שהביאו טנק שלא מבין את המשחק.

חברים שחקן בן 27 שלא עשה כמעט כלום בקריירה ועבר מיליון קבוצות והיה מועמד לנתניה תרשו לי להאמין שזה לא סק לא טישיירה ואפילו לא אולארה. וכן בלמים איטיים בליגה כמעט ולא מצליחים, ראינו את זה בעצמנו בעשור האחרון

Jerry אמר:
חברים שחקן בן 27 שלא עשה כמעט כלום בקריירה ועבר מיליון קבוצות והיה מועמד לנתניה תרשו לי להאמין שזה לא סק לא טישיירה ואפילו לא אולארה. וכן בלמים איטיים בליגה כמעט ולא מצליחים, ראינו את זה בעצמנו בעשור האחרון

ראינו את זה גם אצלנו עם אדון בוליאט
שגם קרואטי גם היה בהיידוק וגם עלה בסכום הזה

הביאו בלם שלישי. למה ציפיתם? נראה לי שבתור בלם שלישי הוא יהיה בסדר גמור. בנאדו וטישיירה גם היו בלמים איטיים. אני פשוט מקווה שתהיה אופציית יציאה מהחוזה.

בכל מקרה יותר מדאיג בעיניי כרגע זה החוסר בקשר נוסף והעניין שאין את מי להביא.
מעבר לזה בלטקסה ונקווה שג'וש יחזור או שכיוף יהיה אש.

אליאור אמר:
הביאו בלם שלישי. למה ציפיתם? נראה לי שבתור בלם שלישי הוא יהיה בסדר גמור. בנאדו וטישיירה גם היו בלמים איטיים. אני פשוט מקווה שתהיה אופציית יציאה מהחוזה.

בלם שלישי יש גם את אורי דהן ואת גרשון ואפילו את גוני
עבדו כל כך קשה לאזרח את סונגרדן כדי להביא סתם שחקן ולהגיד גם ככה הוא בלם שלישי לספסל?

אצבעוני אמר:
אליאור אמר:

עבדו כל כך קשה לאזרח את סונגרדן כדי להביא סתם שחקן ולהגיד גם ככה הוא בלם שלישי לספסל?

בסדר אבל כנראה שהוא יותר טוב מכל השמות שציינת אם משלמים עליו ומביאים אותו כזר. ועדיין, זר או לא זר, הוא יהיה בלם שלישי.

תכל'ס החלום עכשיו זה שפיירו מקבל הצעה אחרי המוקדמות. אנחנו מביאים במקומו חלוץ שלישי גנרי מהליגה, מביאים קשר זר נוסף, בלטקסה וג'וש חוזר.

אליאור אמר:
אצבעוני אמר:
אליאור אמר:

בסדר אבל כנראה שהוא יותר טוב מכל השמות שציינת אם משלמים עליו ומביאים אותו כזר. ועדיין, זר או לא זר, הוא יהיה בלם שלישי.
שוב אני אגיד,
עובדים מאוד קשה על לאזרח את סונגרדן לא בשביל להביא יותר טוב
זר בקבוצה צריך מישהו שמרים את הקבוצה רמה
שדרוג משמעותי
וד״א כרגע הקבוצה פותחת עם שלושה בלמים אז זה אומר שיש לא מעט משחקים שהוא ככל הנראה יפתח
ובכלל שאנחנו משחקים בשני מסגרות אין באמת חשיבות לעניין של שחקן ספסל כי יפתח או באירופה או בליגה

אליאור אמר:
אצבעוני אמר:
אליאור אמר:

למה לחשוב בקטן? אפשר לעשות השנה דברים גדולים ולהביא החתמות שיבססו אותך בצמרת כמה שנים קדימה. למה להתפשר כל הזמן? למה לפחד להתקדם?

אצבעוני אמר:
אליאור אמר:

ההבדל הוא שבאירופה אין הגבלת זרים ואני בטוח שאתה מסכים עם זה שאירופה עם גרשון או דהן כמחליפים זה מוות קליני, אז כן, לפחות עד ינואר הביאו אותו בשביל אירופה.
ברור שחיפשו פרופיל מסוים, כזה שכנראה משלים את התכונות שצריך לשלישיית בלמים, הוא חזק ופיזי (אפילו יותר מסק לפי הנתונים) ועם משחק ראש מעולה, יש לך שלושה בלמים כשכל אחד מהם חזק בתכונות אחרות, כאשר די ברור שהשיטה שתשוחק הכי הרבה באירופה זה שלושה בלמים וכל אחד מהם יתן לך משהו אחר. סק באמצע, שונגו בשמאל והבלם החדש בימין.

אליאור אמר:

זה לא עובד ככה, אתה לא מביא "בלם שלישי". אתה צריך להביא את הבלם הכי טוב שאתה יכול להביא ומי שטוב ישחק. במבחן התוצאה אם תסתכל על הדקות של שון, דילאן וסק מהעונה שעברה, אתה לא תוכל לנחש מי ה"בלם הראשון" ומי ה"בלם השלישי"

מיגל ויטור בלם איטי להחריד והוא עדיין נחשב לאחד הבלמים הטובים בארץ כי הוא מחפה על זה בחוכמת משחק ומיקום, זה שסימיץ' איטי לא מעיד על האיכות שלו כבלם

לא נראה לי מישהו בונה על פיירו בליגה, בעצם נהיה עם 4 זרים אם באמת שימיץ' הוא בלם שלישי ולא יותר מזה, ולכו תדעו איך שואו יהיה

ברק.י אמר:
Judokan אמר:
ברק.י אמר:

כתבתי בתגובה נוספת בהמשך כי הבנתי שזה יהיה לא מספיק ברור ועלול להישמע כביקורת אישית כלפייך (משתמש שאני מאד אוהב ומעריך).

אני חושב שכתבות הצבע האלו נחרצות מדי ועושות עוול לשחקנים, מה שגורם לנו כאוהדים לבוא מאד שליליים וביקורתיים לכל החתמה (משתקף מאד חזק בעמודים האחרונים בנושא). כשקוראים את הדברים על סק, נשמע שהביאו טנק שלא מבין את המשחק.

הכל טוב, לא היה בתגובה שלך שום דבר לא לגיטימי או לא מכבד. מקבל ומבין את העמדה שלך.

אני פשוט אומר שדווקא כתבות הצבע על הזרים החדשים של ספורט5 נוטות להיות ברמה מקצועית טובה. הם לא מביעים איזשהי עמדה נחרצת, בטח לא לשלילה, ואצל שחקנים כמו סונדגרן וקורנו הכתבות אפילו היו מאוד מפרגנות למיטב זכרוני.

גם אצל סק - כמו שכתבתי, הרושם שלי מהכתבה היה שמדברים על שחקן עם נתונים פיזיים מעולים שאוהב מאבקים, אבל יש לו פאלטות וחוסר תשומת לב שפוגעים בו. אז בחוכמה בדיעבד, היתרונות התבררו להיות משמעותיים מאוד מהחסרונות, אבל הניתוח ביסודו מאוד נכון.

אצל שימיץ' - הניתוח לא בא להיות שלילי או לחתוך אותו או משהו כזה. אבל כשאתה מסתכל על היתרונות המתוארים, קשה לי לראות איך זה מיתרגם לשחקן מועיל או משמעותי עבורנו

Jerry אמר:
לא נראה לי מישהו בונה על פיירו בליגה, בעצם נהיה עם 4 זרים אם באמת שימיץ' הוא בלם שלישי ולא יותר מזה, ולכו תדעו איך שואו יהיה

נכון, אבל בכל מקרה אתה תשחק עם שני בלמים ואני בעד ששון ישחק.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
חזרה
למעלה