GKagelmacher
מכונת תארים
למכור את זערורה ולהשאיר את גוני זה מהלך שנתחרט עליו בטווח הארוך בוודאות לטעמי.
ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.
על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן
צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!
Apoc אמר:KevinDurant אמר:יש המון שמועות על זה אבל לדעתי זה סעיף לא חוקי מבחינת חופש העיסוק ודברים כאלהNOSFERATU ZODD אמר:שמעתי שלגוני יש סעיף שבארץ הוא יכול לשחק חוץ מאצלנו רק הפועל ירושלים.
זה נכון?
@Apoc מה דעתך בנושא
אכן אין דבר כזה "יכול לשחק רק בX"
אני לא חושב שזה חוקי לעשות סעיף כזה ואני לא זוכר תקדים כזהJudokan אמר:Apoc אמר:KevinDurant אמר:יש המון שמועות על זה אבל לדעתי זה סעיף לא חוקי מבחינת חופש העיסוק ודברים כאלה
@Apoc מה דעתך בנושא
זה לא מדויק - כי הסעיף הזה לא נחתם בין השחקן לקבוצה, אלא בין שתי קבוצות (במקרה הזה בינינו להפועל ירושלים).
לכן בעיקרון אם אנחנו משחררים את נאור והוא בוחר ללכת לכל קבוצה שירצה בארץ, אתם צודקים ולא ניתן יהיה לדרוש ממנו ללכת לירושלים.
אבל אם אנחנו רוצים למכור אותו לקבוצה אחרת, ירושלים יכולה להסתמך על הסעיף מולנו, ולדעתי תביעה כזו גם תתפוס. לא בטוח שימנעו מהשחקן את המצב במצב כזה, אבל לגמרי אפשר לפסוק פיצויים.
ובמצב כזה, גם האינטרס של הקבוצה יהיה להעביר את השחקן חזרה לקבוצה המקורית שלו
KevinDurant אמר:אני לא חושב שזה חוקי לעשות סעיף כזה ואני לא זוכר תקדים כזהJudokan אמר:Apoc אמר:אכן אין דבר כזה "יכול לשחק רק בX"
זה לא מדויק - כי הסעיף הזה לא נחתם בין השחקן לקבוצה, אלא בין שתי קבוצות (במקרה הזה בינינו להפועל ירושלים).
לכן בעיקרון אם אנחנו משחררים את נאור והוא בוחר ללכת לכל קבוצה שירצה בארץ, אתם צודקים ולא ניתן יהיה לדרוש ממנו ללכת לירושלים.
אבל אם אנחנו רוצים למכור אותו לקבוצה אחרת, ירושלים יכולה להסתמך על הסעיף מולנו, ולדעתי תביעה כזו גם תתפוס. לא בטוח שימנעו מהשחקן את המצב במצב כזה, אבל לגמרי אפשר לפסוק פיצויים.
זה לא שחקן מושאל
יש הבדל בין זכות ראשונים לבין יכול לשחק רק בהפועל י-ם בארץ.Judokan אמר:KevinDurant אמר:אני לא חושב שזה חוקי לעשות סעיף כזה ואני לא זוכר תקדים כזהJudokan אמר:זה לא מדויק - כי הסעיף הזה לא נחתם בין השחקן לקבוצה, אלא בין שתי קבוצות (במקרה הזה בינינו להפועל ירושלים).
זה לא שחקן מושאל
איך סעיף כזה שונה מהותית מלתת לקבוצה אחרת זכות סירוב ראשונה לשחקן? גם שם אתה מתחייב לקבוצה כלשהו להקנות לה עדיפות אם תהיה עסקה על שחקן.
אם תפר את הזכות הזו, הקבוצה שנתת לה את זכות הראשונים יכולה לתבוע אותך, אבל אי אפשר לדרוש מהשחקן כלום ולאכוף מולו.
זה ממש לא סעיף נדיר בליגה שלנו, מכניסים אותו למלא עסקאות. לדעתי יש לנו סעיף כזה מול היפנים בעסקה על נטע. אני זוכר שלעומר גולן היה בזמנו סעיף כזה כשעזב את הלוזונים, וזה עלה כשהיה דיבור שאולי הוא יחתום אצלנו כשחזר מבלגיה.
KevinDurant אמר:יש הבדל בין זכות ראשונים לבין יכול לשחק רק בהפועל י-ם בארץ.Judokan אמר:KevinDurant אמר:אני לא חושב שזה חוקי לעשות סעיף כזה ואני לא זוכר תקדים כזה
זה לא שחקן מושאל
איך סעיף כזה שונה מהותית מלתת לקבוצה אחרת זכות סירוב ראשונה לשחקן? גם שם אתה מתחייב לקבוצה כלשהו להקנות לה עדיפות אם תהיה עסקה על שחקן.
אם תפר את הזכות הזו, הקבוצה שנתת לה את זכות הראשונים יכולה לתבוע אותך, אבל אי אפשר לדרוש מהשחקן כלום ולאכוף מולו.
זה ממש לא סעיף נדיר בליגה שלנו, מכניסים אותו למלא עסקאות. לדעתי יש לנו סעיף כזה מול היפנים בעסקה על נטע. אני זוכר שלעומר גולן היה בזמנו סעיף כזה כשעזב את הלוזונים, וזה עלה כשהיה דיבור שאולי הוא יחתום אצלנו כשחזר מבלגיה.
בזכות ראשונים יש תמרון, אם ההצעות שוות לחלוטין אז לקבוצה יש עדיפות, אבל אם מכבי חיפה מציעה מיליון יורו והפועל י-ם מציעה חצי מיליון יורו זה כבר לא זכות ראשונים.
גם במקרה של נטע זה המקרה לדעתי
זה סעיף הזוי ולא הגיוני, בטח כשמדובר בליגת האם של השחקן.
כביכול אם הפועל י-ם רוצה אותו עכשיו רק בחינם ויש לך הצעה מבית''ר ירושלים במיליון יורו אתה מחויב להפועל י-ם גם אם השחקן רוצה לעבור לבית''ר
למכור רק להפועל י-ם = השחקן יכול לשחק בארץ רק בהפועל י-םJudokan אמר:KevinDurant אמר:יש הבדל בין זכות ראשונים לבין יכול לשחק רק בהפועל י-ם בארץ.Judokan אמר:איך סעיף כזה שונה מהותית מלתת לקבוצה אחרת זכות סירוב ראשונה לשחקן? גם שם אתה מתחייב לקבוצה כלשהו להקנות לה עדיפות אם תהיה עסקה על שחקן.
בזכות ראשונים יש תמרון, אם ההצעות שוות לחלוטין אז לקבוצה יש עדיפות, אבל אם מכבי חיפה מציעה מיליון יורו והפועל י-ם מציעה חצי מיליון יורו זה כבר לא זכות ראשונים.
גם במקרה של נטע זה המקרה לדעתי
זה סעיף הזוי ולא הגיוני, בטח כשמדובר בליגת האם של השחקן.
כביכול אם הפועל י-ם רוצה אותו עכשיו רק בחינם ויש לך הצעה מבית''ר ירושלים במיליון יורו אתה מחויב להפועל י-ם גם אם השחקן רוצה לעבור לבית''ר
זה לא הזוי בכלל, ואני לא רואה מה כל כך מוזר בזה.
אתה מסתכל על זה מנקודת המבט של "השחקן יכול לשחק בארץ רק בהפועל י-ם" - וכבר אמרתי שזו לא ההסתכלות הנכונה (אלא סתם ניסוח גרוע של הקבוצות והתקשורת). זה סעיף שאומר שהקבוצה מתחייבת למכור בארץ רק להפועל ירושלים. במקרה קיצוני שבו מנצלים את המצב הזה ממש לרעה, אז השחקן יכול ללכת לבוררות וכאלה (איתן טיבי עובר לצהבת בכמעט חינם, למשל).
אני אמשיך עם הקו שלך - בוא נסתכל על סעיף buy back בהסכם (כמו שנגיד היה ליובנטוס עם ריאל מדריד כשקנו מהם את מוראטה ומומש על ידי ריאל אחר כך, או כמו שהיה להם גם עם קרבאחל).
קובעים בסעיף כזה מחיר העברה שאותו הקבוצה המוכרת יכולה לממש בעתיד. נגיד ששנה אחרי, ריאל הייתה רוצה לקנות את מוראטה בסעיף שהיה קבוע בהסכם, וברצלונה הייתה באה ומציעה פי 2 - היית חושב להגיד שהסעיף לא חוקי והזוי? אם כן, אז יש בינינו פער תהומי במקום הזה, כי לדעתי מדובר בפרקטיקה עסקית סופר לגיטימית מצד שני הצדדים.
זה נותן זכות עודפת, אבל לא זכות בלעדיתJudokan אמר:למכור רק להפועל י-ם לא שווה שהשחקן יכול לשחק רק בירושלים. אם הוא ישוחרר מכאן, כאמור, הוא יכול ללכת לשחק איפה שבא לו, גם בבית"ר אם מאוד ירצה.
זה בדיוק מה שכל כך לקוי באופן הניסוח של זה.
ולגבי buy-back - זה לא כמו סעיף שחרור. סעיף שחרור חל באופן אחיד לכל הקבוצות. buy-back נותן זכות "עודפת" לקבוצה אחת בלבד, זו שמכרה את השחקן.
וזה בדיוק המענה למה ששאלת - מה יקרה אם א' יציע מיליון וב' יציע מיליון וחצי? הנה יש סעיף מקובל שמחייב את המוכר לקבל את ההצעה של א'.
Judokan אמר:Apoc אמר:KevinDurant אמר:יש המון שמועות על זה אבל לדעתי זה סעיף לא חוקי מבחינת חופש העיסוק ודברים כאלה
@Apoc מה דעתך בנושא
KevinDurant אמר:זה נותן זכות עודפת, אבל לא זכות בלעדיתJudokan אמר:למכור רק להפועל י-ם לא שווה שהשחקן יכול לשחק רק בירושלים. אם הוא ישוחרר מכאן, כאמור, הוא יכול ללכת לשחק איפה שבא לו, גם בבית"ר אם מאוד ירצה.
זה בדיוק מה שכל כך לקוי באופן הניסוח של זה.
ולגבי buy-back - זה לא כמו סעיף שחרור. סעיף שחרור חל באופן אחיד לכל הקבוצות. buy-back נותן זכות "עודפת" לקבוצה אחת בלבד, זו שמכרה את השחקן.
וזה בדיוק המענה למה ששאלת - מה יקרה אם א' יציע מיליון וב' יציע מיליון וחצי? הנה יש סעיף מקובל שמחייב את המוכר לקבל את ההצעה של א'.
למכור רק להפועל י-ם כופה מעבר לקבוצה בודדת.
השאלה פה היא מה הניסוח המדויק ואיך הגדירו את זה בחוזה, אני לא מאמין לתקשורת בדברים האלה
ההנחה הייתה שסבע לא נשאר פה, ובמצב כזה עדיין הייתי לוקח אותו לרוטציה. היינו נשארים עם שמאלי אחד בקישור + התקפה, ועם 0 שמאליים רק בהתקפה. בקבוצה ששיחקה 3 שנים עם שחקן כנף עם רגל שמאל, היה נחמד שיהיה שחקן סגל שיכול לתת את האופציה לצורת משחק הזו.רק מכבי אמר:מעניין אותי מה אומרים כךלאלו שהתווכחו איתי (ועם עוד כמה) לגבי גיא בדש שנמחק לגמרי בב"ש ונראה כמו אשפה.
מזל שלא הבאנו אותו. כל כך בינוני וסתמי.
רק מכבי אמר:מעניין אותי מה אומרים כךלאלו שהתווכחו איתי (ועם עוד כמה) לגבי גיא בדש שנמחק לגמרי בב"ש ונראה כמו אשפה.
חזיזוש אמר:רק מכבי אמר:מעניין אותי מה אומרים כךלאלו שהתווכחו איתי (ועם עוד כמה) לגבי גיא בדש שנמחק לגמרי בב"ש ונראה כמו אשפה.
נראה לי לא רציני לקבוע את זה בנחרצות במחזור הראשון של הליגה
Ganjot אמר:ההנחה הייתה שסבע לא נשאר פה, ובמצב כזה עדיין הייתי לוקח אותו לרוטציה. היינו נשארים עם שמאלי אחד בקישור + התקפה, ועם 0 שמאליים רק בהתקפה. בקבוצה ששיחקה 3 שנים עם שחקן כנף עם רגל שמאל, היה נחמד שיהיה שחקן סגל שיכול לתת את האופציה לצורת משחק הזו.רק מכבי אמר:מעניין אותי מה אומרים כךלאלו שהתווכחו איתי (ועם עוד כמה) לגבי גיא בדש שנמחק לגמרי בב"ש ונראה כמו אשפה.
גם לגבי חזיזה לא ידעו אם יישאר או לא.
Shocking4U אמר:ברור לי שבשלב כלשהו בעונה קורנו או יפצע לחודש או יוצהב לפני משחק חוץ קריטי ונצטרך לעלות עם אלתור נגד הצהבת בבלומפילד למשחק עונה כי הם החליטו שזה הגיוני שקבוצה תהיה בלי מגן מחליף בסגל ואז כולנו נבכה על ההחלטה המטופשת הזאת