סיכום חלון העברות קיץ 26

מה הציון שלכם לחלון ההעברות?

• סך המצביעים
    18

Smile

מנהל הבורד
איש צוות
הגיע הזמן לסכם את החלון.
נכון שהוא עוד לא נסגר באופן רשמי (זה לא שיחתימו שחקן בשעות שנותרו), ושלא יאכילו אתכם בשקר של "אולי יחתום שחקן חופשי".

שוחררו/נמכרו
גיורגי ירמקוב - 2.8 מליון
ליסב עיסאת - 2.5 מליון
שואו - 0.5 מליון
טריבנטה סטיוארט (השאלה) - 150 אלף
דולב חזיזה - שוחרר בחינם
מתיאס נהואל - שוחרר בחינם
סוף פודגראנו - סיום חוזה
קסנדר סברינה - שוחרר בחינם
עבדולאי סק - סיום חוזה
גוני נאור - שוחרר בחינם
ליאם חרמש - סיום חוזה
פיטר אגבה (השאלה)
ליאור קאסה (השאלה)
מנואל בנסון - התרת חוזה
מיכאל אוחנה - סיום חוזה
גיורגי יובאנוביץ' - סיום השאלה
רועי פוקס - פרישה

הוחתמו
ברוניניו - 1.7 מליון
פדרו ברזאו - 700 אלף
נייג'ל לונוויק - 600 אלף
עמרי גלזר - 250 אלף
יאיר מרדכי - 200 אלף (דמי השבחה)
צונאמי - חינם
אנדראה נובאקוביץ' - חינם
עומר ניראון - השאלה
ירין לוי - חזר מהשאלה
איאד חלאילי - חזר מהשאלה

* כל הסכומים ביורו
* לא כולל השאלות של שחקני נוער/צעירים.

בסך הכל הארנק של שחר סיים בעודף של 2.5 מליון יורו.

לפי ההתרשמות הראשונית, החתימו פה 2 שחקנים ששווה לקנות בשבילהם כרטיס, לגבי ה 3 הנוספים, נראה ששווה לקנות להם כרטיס חזרה.
רוב החלון עסקו בניקוי וניפוי הסגל משחקנים שהעמיסו פה בחלונות האחרונים - כמו גוני נאור, אוחנה, נהואל וכו'.
חבל שלא השכילו להחתים בלם ברמה גבוהה, לדעתי זו העמדה שהכי חסרה כרגע.

הציון שלי לחלון - 6.
2.5 על ברוניניו
2.5 על ברזאו
ועוד 1 על הניקוי הכמעט יסודי שעשו פה.

הפנים לחלון ינואר.

הניקוד צריך להיות על ההחלטות של איפה להתחזק מבחינת עמדות ולא רק על רמת השחקנים ולכן כרגע למרות שאני מאמין שהביאו 2 קליברים ואת גלזר, הציון הוא 4 כי ההגנה נחלשה מאוד עם שני בלמים לא מרשימים וגם החלוץ שהביאו חלש משמעותית מזה ששחררו ובנוסף לא הביאו קשר אחורי ולא הביאו מגן שמאלי וגם לכנפיים היה צריך עוד שחקן רוטציה והשאירו את פדראו ודון. יכל בקלות להיות 6 ולהסתכם כחלון חיובי אם לפחות אחד הבלמים היה פגיעה.

הארנק של יענקלה גדל גם מהמעבר של ענאן חלייאלי לקריסטל פאלאס הקיץ לא?

הציון שלי - 5. אם לא ברוניניו וברזאו זה היה ציון 0

הניקוד צריך להיות על ההחלטות של איפה להתחזק מבחינת עמדות ולא רק על רמת השחקנים ולכן כרגע למרות שאני מאמין שהביאו 2 קליברים ואת גלזר, הציון הוא 4 כי ההגנה נחלשה מאוד עם שני בלמים לא מרשימים וגם החלוץ שהביאו חלש משמעותית מזה ששחררו ובנוסף לא הביאו קשר אחורי ולא הביאו מגן שמאלי וגם לכנפיים היה צריך עוד שחקן רוטציה והשאירו את פדראו ודון. יכל בקלות להיות 6 ולהסתכם כחלון חיובי אם לפחות אחד הבלמים היה פגיעה.

מסכים מאוד בנוגע לחוליית ההגנה. המחשבה להחתים 2 בלמים זרים לא נכונה.
הם ניסו קו של 3 בלמים ונראה לי שירדו מהרעיון, שזה כשלעצמו די התנהלות בדיחה.
החתימו שחקנים במטרה לשחק במערך מסויים, הבינו שהוא לא עובד ושינו תוך כדי (לכן גם הניסיון להיפטר מפדראו על הבאזר).
מצד שני, לפחות השכילו להבין שזה לא עובד והיו "אמיצים" מספיק לעשות את השינוי תוך כדי תנועה.

בנוגע לרוטציה נוספת בכנפיים אני לא מסכים.
אנחנו משתתפים העונה במסגרת אחת בלבד (4~ משחקי גביע לא נחשב).
יכולים לשחק בעמדות הכנפיים: קאני, דון, מרדכי, ברוניניו, סייף, ברזאו, חלאילי וחורה.
8 שחקנים שצריכים לאייש 2 עמדות, זה די והותר.

הארנק של יענקלה גדל גם מהמעבר של ענאן חלייאלי לקריסטל פאלאס הקיץ לא?

הציון שלי - 5. אם לא ברוניניו וברזאו זה היה ציון 0

נכון. אני ספרתי נטו מה נכנס ויצא ממכירת שחקנים החלון.

כתבתי 5 כי זה מה שהחלון הזה שווה בגג מבחינתי.

לגבי סגל, התחזקנו בכנף ימין ובעמדת ה-10, נחלשנו ביתר העמדות חוץ מעמדת השוער שדי מאוזן.

מגן שמאלי אין פה, מגן ימני מחליף כנ"ל ובכלל משחק הכנפיים שלנו עם המגינים האלה מזעזע. בבלמים די נפלו, שחררו בלם מהמונדיאל ומנבחרת סנגל והביאו שני בלמים שהם עשר רמות מתחתיו.

קשר אחורי רצו בהתחלה לזרוק את עלי מוחמד ולשים את ירין לוי לפניו עד שהבינו את הבלוף הזה וגם בכלל לא הביאו קשר אחורי נוסף

בכנף שמאל של ההתקפה נחלשנו, גורה פתח את העונה רע מאד, דון זה שחקן מיותר ומרדכי בכלל לא מקבל הזדמנויות
בכנף ימין נראה שהתחזקנו, בעמדת העשר גם ובחוד נראה שנחשלנו עם הזר שהביאו לעומת סטיוארט שגם לא היה שוס כזה גדול.

מלבד זאת חייב לציין לרעה את ההתנהלות שנראית כמו שוק. את בנסון לא היו משחררים אם לא היה נפצע וברזאו לא היה מגיע. התחילו עם תכנית מצוצה מאצבע של הלחמת ירין לוי להרכב במקום עלי מוחמד שזה די לעג לרש. לא הביאו קשר אחורי שזו העמדה שלו ואנחנו גם משחקים בלי מגן שמאלי טבעי

מה כן החתימו? שני בלמים שלא נראים משהו, לא הגיע שנה שנייה ברציפות ישראלי בכיר שהוא שחקן שדה ובכלל חלון מאד בינוני

5. קישור מרכזי הלב של הקבוצה ובנוי גרוע. יש גם שאלות לגבי הבלמים, אם כי יש מצב כי פשוט בכר מכשיל אותם, כמו שבזמנו שום הכשיל את שחקני הגנה שלנו.
גם מצבת חלוצי 9 לא מרשימה בעליל.

לקבוצה יש יותר איכות התקפית אבל קבלת החלטות לקויה עקב סדרי עדיפויות הפוכים גרמו לכך שלא השקיעו בעמדות חשובות יותר על המגרש.
לגבי איכות השחקנים שהגיעו - הזמן יגיד. בינתיים נראה די קוטבי.

לקבוצה יש יותר איכות התקפית אבל קבלת החלטות לקויה עקב סדרי עדיפויות הפוכים גרמו לכך שלא השקיעו בעמדות חשובות יותר על המגרש.
לגבי איכות השחקנים שהגיעו - הזמן יגיד. בינתיים נראה די קוטבי.
מחזק את מה שאתה כותב ונותן כדוגמא את עונת 2021/22 היה לנו שלושה חלוצים שלא ממש היו סקוררים לפני זה ולא הייתה היררכיה: דין דוד, בן שהר ודוניו. אני לא יודע אם חוד כזה היה מצליח בקבוצה של היום. בקבוצה של אז זה גם הספיק לאליפות די חלקה כשמאחוריהם היו חזיזה בצד אחד, אצילי צד שני ושרי באמצע. עוד מאחורה הייתה רביעייה מאד אגרסיבית שלא משנה מי מהם שיחקה: פאני, לביא, מוחמד ורודריגס כשג'אבר היה כביכול הצעיר הזה שמנסה לפלס את הדרך להרכב.

עכשיו תשווה את זה להיום? בדיוק הפוך. שני שחקנים שיכולים לייצר וכל השאר בינוניים וגלמים.

ציון 3 וגם זה רק בגלל ברוניניו. ברזאו וגלזר רכש טוב אבל הם הגיעו כאילוץ כי בנסון נפצע ואת ירמקוב היה צריך לשדרג עוד לפני הקיץ.
מבחינת שאר הרכש, נחלשנו בכל העמדות (מלבד 10 וכנף ימין). אין מגן שמאלי, הבלמים והחלוץ כרגע יותר חלשים מהקודמים
והכי גרוע אין קשר אחורי שזה לבד מעיד על חוסר מושג ברמות מטורפות.

פלוסים:
עבודה טובה מאוד בניקוי הסגל משנה שעברה
הגיבו יפה מאוד לעזיבה של ירמקוב
ברוניניו זה בול פגיעה
פדרו משדרג אותנו באגף ימין (לדעתי יש איתו עוד הרבה עבודה)
נעלו את ירין לוי לפחות לעונה הקרובה
החתמה טובה על הנייר של יאיר מרדכי

מינוסים:
ההחתמות הראשונות של החלון בפרופיל מאוד נמוך שלא מתאים לרמת המועדון פרט לברוניניו כמובן
פדראו בסגל זו הזייה
לא פתרו עמדות מפתח - בלם, קשר אחורי, קיצוני שמאלי. לא פתרו עמדות נוספות - מגן שמאלי, חלוץ?
ציפיתי שיחתימו ישראלי בכיר - אבו פאני, נטע, גאנדלמן וכו

סיכום:
יש לנו קבוצה יותר טובה משנה שעברה כך שאפשר להגיד שהשתפררנו, מהצד השני אנחנו מאוד רחוקים מהמכבי חיפה שאני רוצה לראות.
יש לנו קו הגנה ברמה של טבריה
חלוצים ברמה של הפועל חיפה
קישור ברמה טובה
מבחינתי העונה הזאת אבודה מבחינת תארים אבל אפשר לקחת מספר שחקנים בודדים כדי לבנות קבוצה איכותית בשנה הבאה.

ציון 5

אני גם עם 5 והייתי נדיב
בסוף בעמדת החלוץ יש ילד בן 16, חלוץ בן 34 פציע שלא רצוי ולא רוצה להיות פה, ועוד חלוץ זר שלא מתמחה בלהבקיע שערים.
מגן שמאלי יש לנו שניים שהם בטופ של הליגה אבל לך תדע מתי תקבל אותם בחזרה ( ואיך תקבל אותם ) ועד אז אתה באילתורים.
3 בלמים זרים ( הזוי בפני עצמו ) ששלושתם איטיים מאוד ואף אחד לא נותן תחושת ביטחון, אפשר לתת להם זמן אבל קשה לי להאמין שפתאום יהיו מהירים.
באמצע יש עומס שחקנים אבל אף אחד מהם לא באמת שחקן אגרסיבי.
אין עומק בכנפיים.
אין מגן ימני מחליף ומסתמכים על חלאיילי למרות שהוא לא ענאן.
הנחמה כרגע זה ברוניניו פדרו וגלזר שכרגע נראים כמו רכש טוב.

פלוסים:
עבודה טובה מאוד בניקוי הסגל משנה שעברה
הגיבו יפה מאוד לעזיבה של ירמקוב
ברוניניו זה בול פגיעה
פדרו משדרג אותנו באגף ימין (לדעתי יש איתו עוד הרבה עבודה)
נעלו את ירין לוי לפחות לעונה הקרובה
החתמה טובה על הנייר של יאיר מרדכי

מינוסים:
ההחתמות הראשונות של החלון בפרופיל מאוד נמוך שלא מתאים לרמת המועדון פרט לברוניניו כמובן
פדראו בסגל זו הזייה
לא פתרו עמדות מפתח - בלם, קשר אחורי, קיצוני שמאלי. לא פתרו עמדות נוספות - מגן שמאלי, חלוץ?
ציפיתי שיחתימו ישראלי בכיר - אבו פאני, נטע, גאנדלמן וכו

סיכום:
יש לנו קבוצה יותר טובה משנה שעברה כך שאפשר להגיד שהשתפררנו, מהצד השני אנחנו מאוד רחוקים מהמכבי חיפה שאני רוצה לראות.
יש לנו קו הגנה ברמה של טבריה
חלוצים ברמה של הפועל חיפה
קישור ברמה טובה
מבחינתי העונה הזאת אבודה מבחינת תארים אבל אפשר לקחת מספר שחקנים בודדים כדי לבנות קבוצה איכותית בשנה הבאה.

ציון 5
זה במידה ולא תמכור בקיץ את אותם שחקנים טובים

• אהבתי
תגובות: Puma
נתתי 3.
לפחות כרגע, נראה שברוניניו וברזאו הם בינגו, המהלך על גלזר היה טוב וגם את הבחירה בצונאמי ונובאקוביץ' אני יכול להבין, גם אם זה לא יעבוד.
מנגד, יש בעיות שפשוט קשה להתעלם מהן: הקישור שנזנח לטובת הבלאגן עם ירין לוי, הבחירה לרוץ עם 3 בלמים זרים שאחד מהם לא שיחק שנתיים ומרגיש שהכשירות שלו היא פצצת זמן מתקתקת, הויתור על מגנים בשני הצדדים (מגן שמאלי פותח ומגן ימני מחליף) והעובדה שברזאו נחת פה רק כי בנסון נפצע.

נתתי 3.
לפחות כרגע, נראה שברוניניו וברזאו הם בינגו, המהלך על גלזר היה טוב וגם את הבחירה בצונאמי ונובאקוביץ' אני יכול להבין, גם אם זה לא יעבוד.
מנגד, יש בעיות שפשוט קשה להתעלם מהן: הקישור שנזנח לטובת הבלאגן עם ירין לוי, הבחירה לרוץ עם 3 בלמים זרים שאחד מהם לא שיחק שנתיים ומרגיש שהכשירות שלו היא פצצת זמן מתקתקת, הויתור על מגנים בשני הצדדים (מגן שמאלי פותח ומגן ימני מחליף) והעובדה שברזאו נחת פה רק כי בנסון נפצע.
בכלל קבלת ההחלטות פה היא ספורדית. גם הניסיון להביא מגן זר בסוף החלון הוא תולדה של קבלת החלטות כזו.

אני הצבעתי 6.

עוד מוקדם לשפוט מה הגיע ובהתחשב בנק' המוצא של הסגל (כתבתי פה שאם היה אפשר להחליף את כולם, הייתי מחליף את כולם) אני חושב שיש פה קבוצה יותר טובה מבשנה שעברה והצליחו לעשות הרבה שינויים.

אומנם כן קיבלנו בקישור את ירין לוי במקום אגבה אבל אני מסכים שחסר פה 6 משמעותי (למרות שלדעתי עדיין יש פה שחקני קישור טובים ויש איכות).

עמדת המגן השמאלי היא גם סוגיה, ניסו לתת פתרון לה (ולעמדת הבלם במקביל) עם צונאמי כשרעיון היה אופציה טובה (מגן שמאלי שיכול לשחק גם כבלם או להפך) אבל כרגע הביצוע נראה פחות טוב.

הייתי שמח גם לשדרג את עמדת המגן השמאלי והימני המחליפים (זסנו וסייף) אבל אנחנו רואים שבכל הקבוצות יש בעיות במשבצות האלה (בית''ר עם אלימלך ושדו, הפועל ת''א עם פיבן ולמקין, מכבי ת''א במגן השמאלי עם בן הרוש ורוזן וב''ש עם דוידזאדה וסטויאנוב).

בנוסף, צורם מאוד שפדראו נשאר פה, לא משנה מאיזו סיבה.

לגבי כל הציונים הנמוכים מאוד מאוד, תזכרו ששנה שעברה הקישור ההתקפי (והאגפים שלנו) היו קאני, סוף, נהואל, אוחנה, חזיזה וגורה. העונה אנחנו עם ברזאו, דון, ברוניניו, מרדכי וגורה.

זה הבדל של שמיים וארץ ונראה כרגע כשדרוג אדיר בחלק הזה.

למרות זאת, הורדתי "משמעותית" בציון בגלל עניין פדראו/קשר אחורי בעיקר. אם היו חותכים את פדראו ומביאים במקומו קשר אחורי הייתי נותן 8.

אני הצבעתי 6.

עוד מוקדם לשפוט מה הגיע ובהתחשב בנק' המוצא של הסגל (כתבתי פה שאם היה אפשר להחליף את כולם, הייתי מחליף את כולם) אני חושב שיש פה קבוצה יותר טובה מבשנה שעברה והצליחו לעשות הרבה שינויים.

אומנם כן קיבלנו בקישור את ירין לוי במקום אגבה אבל אני מסכים שחסר פה 6 משמעותי (למרות שלדעתי עדיין יש פה שחקני קישור טובים ויש איכות).

עמדת המגן השמאלי היא גם סוגיה, ניסו לתת פתרון לה (ולעמדת הבלם במקביל) עם צונאמי כשרעיון היה אופציה טובה (מגן שמאלי שיכול לשחק גם כבלם או להפך) אבל כרגע הביצוע נראה פחות טוב.

הייתי שמח גם לשדרג את עמדת המגן השמאלי והימני המחליפים (זסנו וסייף) אבל אנחנו רואים שבכל הקבוצות יש בעיות במשבצות האלה (בית''ר עם אלימלך ושדו, הפועל ת''א עם פיבן ולמקין, מכבי ת''א במגן השמאלי עם בן הרוש ורוזן וב''ש עם דוידזאדה וסטויאנוב).

לגבי כל הציונים הנמוכים מאוד מאוד, תזכרו ששנה שעברה הקישור ההתקפי (והאגפים שלנו) היו קאני, סוף, נהואל, אוחנה, חזיזה וגורה. העונה אנחנו עם ברזאו, דון, ברוניניו, מרדכי וגורה.

למרות זאת, הורדתי "משמעותית" בציון בגלל עניין פדראו/קשר אחורי בעיקר. אם היו חותכים את פדראו ומביאים במקומו קשר אחורי הייתי נותן 8.
התחזקנו בקישור ההתקפי ונחלשנו כמעט בכל השאר. ברוניניו גלזר וברזאו זו הסיבה שזה לא חלון של 1.

אני הצבעתי 6.

אני חושב שעשו עבודה טובה עם השחרור של השחקנים (עם כוכבית כי אנחנו לא יודעים כמה שילמו להם) וזו כבר נקודה חיובית מאוד.
נכון לעכשיו נראה שפגעו בשני זרים בקישור ההתקפי, לא פגעו בצונאמי ויש סימן שאלה לגבי לונוויק ונובא.

בסך הכללי הייתי נותן לחלון הזה ציון 4.5-5 בעיקר בגלל סדרי עדיפויות לקויים מאוד, כשמהצד השני הצליחו לפגוע בזרים בשתי עמדות חשובות ולהיפטר מלא מעט שחקנים.

אין לי טענות לגבי ההשארה של פדראו. לשלם משכורת גבוהה של 9 חודשים לשחקן בשביל לשחרר אותו זה מוגזם, גם בגלל המחיר הכלכלי המיידי וגם בגלל השלכות הרוחב שתהיינה בעתיד. מצד שני, היה צריך להשאיל את דון ממזמן, וגם להביא קודם כל קשר 6, לפני הבלמים.

המבחן האמיתי יהיה האם מהשלד שיהיה פה בסוף העונה יהיה אפשר לבנות בקיץ סגל שיתמודד על האליפות, ואת זה רק הזמן יגיד.

בנוגע לרוטציה נוספת בכנפיים אני לא מסכים.
אנחנו משתתפים העונה במסגרת אחת בלבד (4~ משחקי גביע לא נחשב).
יכולים לשחק בעמדות הכנפיים: קאני, דון, מרדכי, ברוניניו, סייף, ברזאו, חלאילי וחורה.
8 שחקנים שצריכים לאייש 2 עמדות, זה די והותר.
מי יכול לשחק בכנף ימין אם ברזאו לא כשיר/פצוע מכל הרשימה הזאת?
סייף עם הרבה אנרגיות אבל שחקן כדורגל מקצועני הוא לא. דון בימין זה כמו תרנגולת בלי ראש. קאני לא ברמה למכבי חיפה. חלאילי אנמי בכללי ובטח שבימין. חורה ומרדכי לא מסוגלים. זה יפה שיש כמות, אבל מבחינת איכות אין באמת גיבוי ראוי.

חזרה
למעלה