• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

נושא שחקן סילבה קאני

• יוצר הנושא יוצר הנושא yanivst9
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
נושא שחקן רשמי
benrey אמר:
בנסון וסייף פצועים, בכר העדיף את דון ששיחק בימין וגם את חלאיילי על פניו, מעניין לראות אם בשלישי יקבל הזדמנות

הוא נשאר בתור חלוץ רביעי כרגע
אני באמת לא מבין מה הטעם להשאיר אותו, סתם מנפח את הסגל עם שחקן שאי אפשר לסמוך עליו

אם גם במשחק אתמול בכר לא רואה לנכון לשתף אותו בדקות הסיום בניסיון נואש לתת גול, הוא צריך להיות מושאל או להיכלל בטרייד על שחקן ספסל שכן יוכל לתרום משהו בעמדות אחרות שאנחנו חסרים בהם.

משחק שני ברצף שהוא מבקיע.
אמנם דחיקה, אבל גם זה משהו.

במצב הנוכחי, בו הכושר של בנסון זה ל10 דקות משחק ואני לא ממש עף על הפעולות של חלאילי ג'וניור על הקו, הייתי פותח איתו על קו ימין ומשחק עם מלמד בחוד.

לא מסכים, הוא שחקן נורא טכנית, אין לו שום דבר למכור על הקו, הוא לא מסוגל לעבור בדריבל וגם לא להכניס מסירה או הגבהה, חלוץ העמדה היחידה שמתאימה לו.

יש לו חוש לגולים. ראינו את זה גם בתקופה בבית"ר.

בתור שחקן קו ימין, בטח מול קבוצות מסתגרות, אין לו יותר מידי מה למכור. אין מספיק טכניקה ואין מספיק איכות.

בתור חלוץ בודד אתה חייב כל הזמן לעשות תנועה, בין הקווים, לצדדים, מאחורי ההגנה.
את זה קאני לא עושה מספיק. ואם הוא רוצה להיות חלוץ אז הוא חייב לשפר את הנקודה הזאת.

הנקודה המרכזית בהקשר שלו היא שאין לנו חלוצים מהירים בסגל.
מלמד איטי. נובאקוביץ' לא מהיר(אבל מהיר יחסית לגובה שלו), גרימברג לא שחקן מהיר.
זה משאיר את קאני כחלוץ היחיד שיש לו מהירות.
עזבו את זה שזה די טיפשי לבנות סגל בלי חלוץ שיש לו מהירות, אבל בהינתן מצב דברים זה, ומתוך מחשבה שאולי נראה כאן בהמשך גם 2 חלוצים בחלק מהמשחקים(קאני ונובא למשל) קאני יישאר.

אין בו הרבה דברים טובים אבל יש לו חוש טוב ליד השער, הוא אולי יכול לעבוד בתור חלוץ שני במשחקים שאתה צריך גול ואתה זורק אותו כי יש לו נוכחות ברחבה בכדורי גובה גם. אבל בכנף ימין כבר ראינו שזה לא זה והוא גם לא מספיק עושה תנועה/עובד או איכותי בשביל להיות חלוץ מרכזי.

יאמר לזכותו שגם אם הוא לא ישחק כל העונה הוא יסיים עם 6-7 גולים. מזכיר לי קצת את דוניו במובן הזה.

אל תקפצו עליי אבל הוא מזכיר לי את ניקיטה בתחילת דרכו אצלנו. לא שאני משווה אבל גם ניקיטה התחיל לפרוח רק כשעבר לחלוץ. מאחל לו להגיע לחצי מכמות השערים של ניקי

אל תקפצו עליי אבל הוא מזכיר לי את ניקיטה בתחילת דרכו אצלנו. לא שאני משווה אבל גם ניקיטה התחיל לפרוח רק כשעבר לחלוץ. מאחל לו להגיע לחצי מכמות השערים של ניקי
אני אקפוץ עלייך. זה רחוק מלהיות שם. אצל ניקיטה ראית תנועה ללא כדור מעולה ויציאה מהמקום ויכולת לדעת מתי להתחיל תנועה לעומק עוד מהתקופה שלו בבית"ר. פשוט פה עשו לו עוול ואו שציוותו אותו בכנף (מה שמנטרל את רוב האיכויות שלו כי אין לו דריבל או קרוס והוא לא שחקן שחותך לאמצע ובועט) או אפילו בתקופת לוזון כמגן כנף.
קאני הראה שהוא יודע להיות באיזור המשוער כשכדורים נופלים ברחבה ולסיים סבבה. הוא לא יודע להשתמש במהירות שלו בצורה חכמה, הוא לא עושה תנועות עומק חכמות אפילו ברמה של דין דוד (שלא נדבר על ניקיטה) כשהוא משחק חלוץ.

יכול מאוד להיות.
אבל מה נותר לנו חוץ מלפלל לכך שיש לו עוד מה להוכיח פה
אני אקפוץ עלייך. זה רחוק מלהיות שם. אצל ניקיטה ראית תנועה ללא כדור מעולה ויציאה מהמקום ויכולת לדעת מתי להתחיל תנועה לעומק עוד מהתקופה שלו בבית"ר. פשוט פה עשו לו עוול ואו שציוותו אותו בכנף (מה שמנטרל את רוב האיכויות שלו כי אין לו דריבל או קרוס והוא לא שחקן שחותך לאמצע ובועט) או אפילו בתקופת לוזון כמגן כנף.
קאני הראה שהוא יודע להיות באיזור המשוער כשכדורים נופלים ברחבה ולסיים סבבה. הוא לא יודע להשתמש במהירות שלו בצורה חכמה, הוא לא עושה תנועות עומק חכמות אפילו ברמה של דין דוד (שלא נדבר על ניקיטה) כשהוא משחק חלוץ.

ההשוואה גסה כי ניקיטה היה חלוץ בשל ומוכח שהכיר את העמדה טוב (ונדפק למשך זמן ממושך מהצבה בעמדות אחרות ומעבודת אימון גרועה), בעוד שקאני שחקן צעיר שלא ממש קיבל קרדיט כחלוץ מרכזי לאורך זמן כנראה מעולם. ברור שכרגע המרחק ביניהם עצום.

השאלה היא האם אפשר לפתח את קאני להיות חלוץ בסגנון של ניקיטה/דין או שמה שאנחנו רואים כרגע זה התקרה של השחקן.

או חלוץ כמו אתמול, או הביתה. ואם חלוץ כמו אתמול אז בשביל מה צריך את הנובאקוביץ' הזה במקום להביא שחקן כנף תותח שייצר מצבים. איזו בניה עקומה ומביכה שוב

או חלוץ כמו אתמול, או הביתה. ואם חלוץ כמו אתמול אז בשביל מה צריך את הנובאקוביץ' הזה במקום להביא שחקן כנף תותח שייצר מצבים. איזו בניה עקומה ומביכה שוב
כי אין שום קשר בין נובאקוביץ' לסילבה קאני ונובאקוביץ' שחקן אחר לגמרי. זה די פשוט

חזרה
למעלה