• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

נושא משחק בני סכנין נגד מכבי חיפה בגביע השוקו

ברוניניו ואזולאי סיימו 90 דקות ביום שלישי.
ברוניניו סיים 90 דקות גם מול קריית שמונה.
אסור להעמיס עליהם.

הזדמנות טובה לתת למדרכי ורטנר דקות.

מבחינה הגנתית זה נראה יותר טוב. העמידה יותר מאורגנת. סייף ובטאי משחקים יחסית נמוך וזה גורם לנו להיות פחות חשופים, אבל מנגד שחקני הכנף לא מקבלים תמיכה וזהו פוגע במשחק ההתקפה מהצדדים.
באמצע הברוך אותו דבר. זאת הכלה. ולא יהיה שם שינוי.

איזה מגרש מזעזע זה דוחא. משטח דשא מהגיהינום.
מפתיע ממש שקני סייף עדיף בכל יום בשבוע על שון ושטיימפן בלם חלש (כרגע)

רק דיברתי וירין לוי נכנס יותר למשחק. אזולאי לא קיים. סדריק היה חייב להשתלט יותר טוב על הכדור שירין לוי הכניס לו

עוד מוקדם אבל אני לא אוהב בכלל את מה שראיתי מלונגוויק עד עכשיו. הוא אובר מתחייב מה שגורם לו ליפול בקלות להטעויות גוף, נמרץ להיכנס לתיקולים.

בהנחה שלא מביאים פה כוכב לצד ימין הייתי מתעקש על 5-3-2 עם סייף וחלאילי מגנים, שלישית אמצע של לוי עלי ואזולאי, החלוץ החדש ולידו ברונינו שישחק שחקן חופשי.
גם ככה המעט גולים שלנו הגיעו מהאמצע אז לפחות שיהיה מרכז שדה חזק זה לא שאנחנו הולכים לראות כדורגל השנה

בהנחה שלא מביאים פה כוכב לצד ימין הייתי מתעקש על 5-3-2 עם סייף וחלאילי מגנים, שלישית אמצע של לוי עלי ואזולאי, החלוץ החדש ולידו ברונינו שישחק שחקן חופשי.
גם ככה המעט גולים שלנו הגיעו מהאמצע אז לפחות שיהיה מרכז שדה חזק זה לא שאנחנו הולכים לראות כדורגל השנה
האמת לא פוסל את זה בכלל, כמה שאני שונא את המערך הזה

גורה סובל מזה שלא משחק איתו
אני חושב שזה משהו שנראה אותו בקונסטלציה מסוימת ברגע שנובא ייכנס לכושר.
מה גם שכל החיסורים בהגנה של צונאמי, ובעיקר של סייף מנעו מאיתנו לראות משהו כזה עד עכשיו.

הנקודה היא שבמערך הזה בנסון וגורה יושבים בספסל, ואין להם מקום, זה משהו שהסיכוי שיקרה נמוך מאוד. ולכן מנסים לשחק עם שחקני כנף בכל מקרה, כרגע זה בעיקר גורה. אבל זה נכון גם לגבי בנסון.

מה גם שסייף למשל לא שחקן שיכול לייצר יותר מידי מהעמדה הזאת. ולכן אנחנו רואים שברק מנסה לעשות הכלאות בין השיטות, ולפעמים זה לא מצליח גם לעבור לשחקנים עצמם.

אם אני לוקח את צד שמאל. כרגע בהתקפה גורה כמעט תמיד משחק לבד בקו. אין עקיפה של מגן. גם סייף היום לא עשה את זה. שונגו ברור שלא.
גורה צריך איתו שחקן בקו, עם קורנו זה עבד טוב. לתת לגורה לשחק שם בקו זאת בעיני טעות.
הפתרון של ברק זה בעצם ברוניניו, שבא הרבה שמאלה ואז נוצר שם אגף חזק. בעיני אנחנו מאבדים ככה את גורה שלא יכול להחזיק אגף, וברגע שיש שם מגן + בלם/קשר אחורי של היריב הוא מתקשה לייצר.
בנוסף, זה גם גורם לברוניניו לבוא יותר מידי שמאלה במקום לבוא למרכז או קצת ימינה, מה שלמעשה מרחיקק אותו ממהאיזורים המסוכנים, וגם פה זה פוגע בנו. הוא השחקן הכי מסוכן שלנו. לא רק מבחינת בעיטות אלא גם ביצירת מצבים.

בצד ימין עד עכשיו אנחנו רואים שבטאיי/אהוד/זסנו שיחקו יחסית גבוה ותמכו בשחקן הכנף, דון/חלאיילי, כי הצד הימני פחות איכותי, ובעצם זה מייצר אי סימטריה משמעותית בהתקפה.

קשה מאוד לשחק ככה, וקבוצות מהר מאוד ידעו לעשות את ההתאמות. ולכן גם לדעתי הכנפיים שלנו נראות לא טוב מפתיחת העונה.
בצד ימין כי אין באמת שחקן אגף איכותי, ובצד שמאל כי מסרסים אותו עם המערך הזה.

נערך לאחרונה:
גורה סובל מזה שלא משחק איתו
אני חושב שזה משהו שנראה אותו בקונסטלציה מסוימת ברגע שנובא ייכנס לכושר.
מה גם שכל החיסורים בהגנה של צונאמי, ובעיקר של סייף מנעו מאיתנו לראות משהו כזה עד עכשיו.

הנקודה היא שבמערך הזה בנסון וגורה יושבים בספסל, ואין להם מקום, זה משהו שהסיכוי שיקרה נמוך מאוד. ולכן מנסים את גורה להכניס בכל מקרה.

מה גם שסייף למשל לא שחקן שיכול לייצר יותר מידי מהעמדה הזאת. ולכן אנחנו רואים שברק מנסה לעשות הכלאות בין השיטות, ולפעמים זה לא מצליח גם לעבור לשחקנים עצמם.

אם אני לוקח את צד שמאל. כרגע בהתקפה גורה כמעט תמיד משחק לבד בקו. אין עקיפה של מגן. גם סייף היום לא עשה את זה. שונגו ברור שלא.
גורה צריך איתו שחקן בקו, עם קורנו זה עבד טוב. לתת לגורה לשחק שם בקו זאת בעיני טעות.
הפתרון של ברק זה בעצם ברוניניו שבא הרבה שמאלה ואז כאן נוצר שם אגף חזק. בעיני אנחנו מאבדים ככה את גורה. זה גם גורם לברוניניו תבוא יותר מידי שמאלה במקום לבוא למרכז או קצת ימינה. וגם פה זה פוגע בנו.

בצד ימין עד עכשיו אנחנו רואים שבטאיי/אהוד/זסנו שיחקו יחסית גבוה ותמכו בשחקן הכנף, דון/חלאיילי, כי כביכול הצד הימני פחות חשוב איכותי, ובעצם זה מייצר אי סימטריה בהתקפה.

קשה מאוד לשחק ככה, וקבוצות מהר מאוד ידעו לעשות את ההתאמות. ולכן גם לדעתי הכנפיים שלנו נראות לא טוב מפתיחת העונה.
בצד ימין כי אין באמת שחקן אגף איכותי, ובצד שמאל כי מסרסים אותו עם המערך הזה.

אתה צודק בניתוח שלך.

מה שאני הייתי מנסה לעשות, בהנחה ובנסון יהיה כשיר ונראה ממנו ניצוצות ויביאו לפה 6 נוסף, אפשר לעבור לשחק עם 2 שישיות.
כך מרוויחים אמצע חזק (נניח לוי/עלי + זר) ומגינים שעולים ותומכים בכנפיים.
כדי לא לגרום להפקרות מוחלטת במשחק מעברים של היריבה, כשאנחנו מחזיקים בכדור אחד מהשישיות יורד לקו הבלמים.
ואז יש התקפה מאוזנת, 2 כנפים "חזקות" וברונינו ב10 מנהל את האופרציה ההתקפית (מנתב לכנפיים או מדרבל בעצמו).

חזרה
למעלה