ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.
על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן
צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!
Apoc אמר:בכר ממשיך לקבל שם את כל מה שרוצה
גם החלוץ עמנואל לאטה לאט שקושר לכוכב האדום בתחילת הקיץ חותם שם כמו קראסו שכבר חתם
כל שם שרק עולה בהקשר שלהם גם חותם במועדון
שמו עליו איזה 2 מיליון יורו לדעתי. אנשים עדיין לא מבינים למה הוא הלך לשםApoc אמר:בכר ממשיך לקבל שם את כל מה שרוצה
גם החלוץ עמנואל לאטה לאט שקושר לכוכב האדום בתחילת הקיץ חותם שם כמו קראסו שכבר חתם
כי הם בנו על הכסף של הצ'מפיונסליג.Judokan אמר:Apoc אמר:בכר ממשיך לקבל שם את כל מה שרוצה
יש להם עונת צ'מפיונס ומאמן שהם שמו עליו מלא כסף. הם הולכים על זה אול-אאוט.
מצד שני, צריך לזכור שזו קבוצה שממש משחקת על הסף של משבר כלכלי. ההדחה מולנו השנה כמעט פירקה אותם.
KevinDurant אמר:שמו עליו איזה 2 מיליון יורו לדעתי. אנשים עדיין לא מבינים למה הוא הלך לשםApoc אמר:בכר ממשיך לקבל שם את כל מה שרוצה
כי הם בנו על הכסף של הצ'מפיונסליג.Judokan אמר:Apoc אמר:בכר ממשיך לקבל שם את כל מה שרוצה
יש להם עונת צ'מפיונס ומאמן שהם שמו עליו מלא כסף. הם הולכים על זה אול-אאוט.
מצד שני, צריך לזכור שזו קבוצה שממש משחקת על הסף של משבר כלכלי. ההדחה מולנו השנה כמעט פירקה אותם.
זה בדיוק הטיעון שלי לגבי מכבי חיפה. אני לא רוצה שיגיעו למצב כזה שמשקיעים יותר מדי כסף ואז מגיעים לסף של משבר כלכלי.
קבוצה צריכה להתקיים ולהתבסס על התקציב הטבעי שלה, ככה זה צריך לעבוד
זה לא רק זה. זה הוא, קראסו ועוד כמה שמות שכבר באו ויבואו.Apoc אמר:KevinDurant אמר:שמו עליו איזה 2 מיליון יורו לדעתי. אנשים עדיין לא מבינים למה הוא הלך לשםApoc אמר:בכר ממשיך לקבל שם את כל מה שרוצה
כי הם בנו על הכסף של הצ'מפיונסליג.Judokan אמר:יש להם עונת צ'מפיונס ומאמן שהם שמו עליו מלא כסף. הם הולכים על זה אול-אאוט.
זה בדיוק הטיעון שלי לגבי מכבי חיפה. אני לא רוצה שיגיעו למצב כזה שמשקיעים יותר מדי כסף ואז מגיעים לסף של משבר כלכלי.
שמו עליו 2 מיליון יורו איזה סכום מטורף
אנחנו רק בפלוס 35 מיליון יורו איך היינו עומדים בזה, זה היה מקריס אותנו כלכלית
KevinDurant אמר:זה לא רק זה. זה הוא, קראסו ועוד כמה שמות שכבר באו ויבואו.Apoc אמר:KevinDurant אמר:שמו עליו איזה 2 מיליון יורו לדעתי. אנשים עדיין לא מבינים למה הוא הלך לשם
כי הם בנו על הכסף של הצ'מפיונסליג.
שמו עליו 2 מיליון יורו איזה סכום מטורף
מה זה משנה אם הוא הגיע בחינם? השכיבו לו מעל מיליון יורו שכר לדעתי.Apoc אמר:KevinDurant אמר:זה לא רק זה. זה הוא, קראסו ועוד כמה שמות שכבר באו ויבואו.Apoc אמר:שמו עליו 2 מיליון יורו איזה סכום מטורף
קראסו הגיע בחינם.
גם אצלנו יכלו להביא אותו כלכלית.
העניין אצלנו הוא לא איזה בעיה כלכלית, הוא חסם שהמועדון הגדיר בלי קשר ליכולות הכלכליות המשתנות של המועדון.
KevinDurant אמר:מה זה משנה אם הוא הגיע בחינם? השכיבו לו מעל מיליון יורו שכר לדעתי.Apoc אמר:KevinDurant אמר:זה לא רק זה. זה הוא, קראסו ועוד כמה שמות שכבר באו ויבואו.
קראסו הגיע בחינם.
העניין אצלנו הוא לא איזה בעיה כלכלית, הוא חסם שהמועדון הגדיר בלי קשר ליכולות הכלכליות המשתנות של המועדון.
מכבי חיפה לא יכולה לשלם מיליון יורו שכר לשחקן ואין לה את האמצעים הכלכליים שיש לכוכב האדום, זה עובדות בשטח.
אתה יכול לטעון האמצעים קיימים ופשוט המועדון לא רוצה, אבל זאת עובדה. תקציב הרכש שלו בכוכב ותקציב השכר יהיו גדולים פי כמה ממה שפה
אפשר להמשיך לדבר על זה שלמועדון יש הכנסות מטורפות שיכולות לעמוד בהבאה של שחקנים ובשכר של שחקנים אבל במציאות, המועדון לא עושה את זה.Apoc אמר:KevinDurant אמר:מה זה משנה אם הוא הגיע בחינם? השכיבו לו מעל מיליון יורו שכר לדעתי.Apoc אמר:קראסו הגיע בחינם.
מכבי חיפה לא יכולה לשלם מיליון יורו שכר לשחקן ואין לה את האמצעים הכלכליים שיש לכוכב האדום, זה עובדות בשטח.
אתה יכול לטעון האמצעים קיימים ופשוט המועדון לא רוצה, אבל זאת עובדה. תקציב הרכש שלו בכוכב ותקציב השכר יהיו גדולים פי כמה ממה שפה
"לדעתי" זה יפה, וגם במיליון שכר היינו עומדים כלכלית, בוא, בינינו, יש לה את האמצעים הכלכליים, אני לא יודע מאיפה אתה מסיק את הנתונים השגויים האלה.
כן זה מה שאני טוען. האמצעים קיימים המועדון לא רוצה. יש לנו הכנסות טבעיות מטורפות שיכולות לעמוד בזה שנשלם לשחקן אחד ממש איכותי מיליון יורו לעונה. ועוד זר עם מיסוי של זר, מי שישמע.
מה זה כמו המועדון?greenguy אמר:דוראנט כמו המועדון לא מוכן לעשות את הקפיצת מדרגה.
חבל נמשיך לחלום על ליגת האלופות פעם בעשור במקרה הטוב
בסדרgreenguy אמר:כן,בעלים אחר
יש לנו פוטנציאל כמו זאגרב והכוכב לא רואה הרבה הבדל מבחינת מתקנים קהל הכנסות וכו. פשוט צריך בעלים שישקיע את הסכומים האלה ושתילה כל שנה לשלב בתים באירופה. לא מסובך
KevinDurant אמר:בסדרgreenguy אמר:כן,בעלים אחר
יש לנו פוטנציאל כמו זאגרב והכוכב לא רואה הרבה הבדל מבחינת מתקנים קהל הכנסות וכו. פשוט צריך בעלים שישקיע את הסכומים האלה ושתילה כל שנה לשלב בתים באירופה. לא מסובך
מיץ' לא שם כסף? אין לו מתקנים? אין לו קהל? אין לו הכנסות? למה מכבי ת''א לא הכוכב האדום או זאגרב?
KevinDurant אמר:בסדרgreenguy אמר:כן,בעלים אחר
מיץ' לא שם כסף? אין לו מתקנים? אין לו קהל? אין לו הכנסות? למה מכבי ת''א לא הכוכב האדום או זאגרב?
בהמשך גם למה שאפוק רשם, אתם שוכחים שבזאגרב ובכוכב האדום (אני אנתק את זאגרב בעיקר שזה מועדון שגדול מהכוכב האדום בערך בפי 2 וגדול מאתנו בפי 5).Judokan אמר:KevinDurant אמר:בסדרgreenguy אמר:כן,בעלים אחר
למיץ' יש קהל הרבה פחות אמין ובהתאם גם הכנסות נמוכות יותר. אבל בעיקר לצהבת יש בשנים האחרונות ניהול ממש גרוע שפוגע בהם מאוד בכיוון הזה.
עם ניהול מקצועי יותר הם לחלוטין היו יכולים ללכת בכיוון הזה.
בשונה מאיתנו, למשל, הם יכולים בעונה של אליפות להגיע יחסית בקלות לפלייאוף צ'מפיונס כי הם יהיו מדורגים כל הדרך.
בסוף שחר זה מומחה התירוצים מספר 1 למנוע מהקבוצה לממש את הפוטנציאל שלה.
המחירים שהוא משלם (וגם דורש) על שחקנים נשארו בתקופה שלפני 10 שנים, וגם התקציבים לא מותאמים לעלייה פסיכית בהכנסות של המועדון לאורך השנים.
KevinDurant אמר:בהמשך גם למה שאפוק רשם, אתם שוכחים שבזאגרב ובכוכב האדום (אני אנתק את זאגרב בעיקר שזה מועדון שגדול מהכוכב האדום בערך בפי 2 וגדול מאתנו בפי 5).Judokan אמר:KevinDurant אמר:בסדר
למיץ' יש קהל הרבה פחות אמין ובהתאם גם הכנסות נמוכות יותר. אבל בעיקר לצהבת יש בשנים האחרונות ניהול ממש גרוע שפוגע בהם מאוד בכיוון הזה.
עם ניהול מקצועי יותר הם לחלוטין היו יכולים ללכת בכיוון הזה.
בשונה מאיתנו, למשל, הם יכולים בעונה של אליפות להגיע יחסית בקלות לפלייאוף צ'מפיונס כי הם יהיו מדורגים כל הדרך.
בסוף שחר זה מומחה התירוצים מספר 1 למנוע מהקבוצה לממש את הפוטנציאל שלה.
המחירים שהוא משלם (וגם דורש) על שחקנים נשארו בתקופה שלפני 10 שנים, וגם התקציבים לא מותאמים לעלייה פסיכית בהכנסות של המועדון לאורך השנים.
למרות שאני כן אתעכב רגע על זאגרב, זה מועדון שמוכר כל שנה בממוצע שחקנים בבערך 30 מיליון יורו ומוציא בערך 7-8 מיליון יורו בעונה.
אני חושב שעצם זה שרשמתי פה שהם מוכרים כל שנה שחקנים בבערך 30 מיליון יורו אמור לסגור את הדיון ללמה אנחנו לא ולא נהיה לעולם דינמו זאגרב.
לגבי הכוכב האדום, מעבר לזה שהתקציב שלהם יותר גדול משלנו משמעותית ולדעתי גם יש שם התערבות ממשלתית ומימון ממשלתי, כמו שרשמתי כבר 100 פעמים בפורום, הדבר שהכי מגביל את מכבי חיפה זה מגבלת זרים והתבססות על שוק ישראלי לא מספיק טוב.
ולגבי מכבי ת''א, על מיץ' אי אפשר להגיד שהוא לא משלם הרבה כסף ולא מנסה וגם אם יש בעיות מקצועיות, גם כשהם היו בשיא שלהם הם לא התקרבו להיות זלצבורג או דינמו זאגרב או דברים כאלה.
תסתכלו על המסלול שצריך לעבור כל שנה בשביל להגיע לשלב בתים בליגת האלופות ותראו כמה זה כמעט בלתי אפשרי לקבוצה ישראלית, בטח כזו שצריכה לשחק עם לפחות 5-6 ישראלים בהרכב להגיע לשם.
אצלנו בשנה שעברה הייתה הגרלה קשה מאוד בשילוב של מאמן עצום, פגיעה מטורפת בזרים וחומר ישראלי ברמה גבוהה מאוד (שגם הוא הורכב מ2 מתאזרחים ובפועל שיחקנו עם 3 ישראלים בלבד, נטע, חזיזה וגולדברג בהרכב)
ההבדל היחיד שאפשר להגיד וזה משהו שכן צריך להשתפר בקבוצה זה הרצפה. מכבי ת''א בעונות הכי גרועות שלה עדיין נמצאת באזור חיוג ומסיימת במקומות 2-3 והולכת רחוק בגביע (לא שזה טוב, אבל הרצפה גבוהה) וזה גם מה שמאפשר לה להיות רלוונטית במפעלים האירופאיים.
אנחנו לא יכולים להגיע למצב כמו עם לוזון ואלאך והעונות האלה שאנחנו בכלל לא מסיימים עם מקום באירופה או מתחרים על אליפות, אין לזה שום הצדקה מבחינה תקציבית וזה הכישלון האמיתי.
אי אפשר לקחת אליפות כל שנה אבל כן צריך להיות שם באזור ולסיים במקומות גבוהים ולבסס תרבות אירופאית.
גם אם נעשה אולסטאר של קבוצה מליגת העל זה לא יספיק כל שנה לעלות לליגת האלופות.