• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

בינה מלאכותית - באיזה מחנה אתם?

• יוצר הנושא יוצר הנושא DelPiero
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

מה חושבים על AI ?

• מת על זה! אנחנו קרובים לסינגולציה ובקרוב AGI יעקוף אותנו ביכולות. נקבל קצבה חודשית והיה בסדר

הצבעות: 1 9.1%
  • מודאג - העבודה שלי בסכנה אבל נהנה להשתמש / חושב שזה חשוב או שמיש

הצבעות: 5 45.5%
  • לא אכפת לי - זה אחלה טכנולוגיה וזה עוזר לי לפעמים

הצבעות: 4 36.4%
  • לא סובל את זה - חושב שזה אוברייטד ומרגיש גסלייטינג כל פעם שמשתמש

הצבעות: 1 9.1%

• סך המצביעים
    11

DelPiero

מכונת תארים
איפה אתם עומדים בערך ? מן הסתם הקצנתי ועשיתי הכללות בקטגוריות כדי שיהיה ברור וקל יותר

באופן אישי עד עכשיו אני די במחנה של הקטגוריה האחרונה
אצלי בעבודה מכריחים אותי להשתמש וזה די מעצבן כי זה רק מוסיף לי עבודה במקום לעשות אותי פרודוקטיבי יותר

מבין את הרצון של כולם לעשות כסף וסקיילינג אבל מרגיש לי שהכסף המטורף שהשקיעו, ההייפ והתלות בהצלחה של זה קצת כופה עלינו את המציאות

זה מאוד תלוי מה המשרה שלך ומה אתה עושה.

יש דברים שהיום הוא עושה בצורה נהדרת ויש דברים שפחות, צריך לדעת איך להשתמש בו.

אצלי לפחות למרות כל הכלים וכו' עדיין לא הגעתי לאוטומציה מלאה אבל כן אפשר להיעזר בו בצורה טובה ברגע שאתה מגדיר לו משימה מדויקת ומסודרת במקום לכתוב קוד ולבזבז על זה זמן.

לגבי 1 - תרחיש מאוד אופטימי שכולנו נקבל קצבה וAI יעבוד במקום האנושות.
בסוף יצטרכו אנשים גם להפעיל את הAI (יצרני חומרה, תפעול) או מקצועות אחרים ש AI לא יוכל להחליף לפחות לא בתקופה הקרובה (בעיקר דברים פיזיים, למשל נגר, זגג, מוסכניק...)

הצבעתי שהעבודה שלי בסכנה למרות שאני לא מרגיש את זה כרגע, אבל אני חושב שכל הענף בסכנה.
לא במקרה הענקיות מפטרות עובדים במאסה
אורקל פיטרה 30 אלף, אמאזון 19 אלף, מיקרוסופט אזור ה 10 אלף, מטא 8 אלף עובדים (10%), גוגל 12 אלף עובדים
ואלה רק השחקניות הגדולות בשוק

אני משתמש בו בעבודה אבל לא הרבה. כרגע הוא עדיין לא יכול להחליף אותי, אבל בסוף זה יקרה, רק עניין של זמן.

האויב שלי, אבל כמו שאומר המשפט:
Keep your friends close and your enemies closer...
אם כי לא רואה אותו מחליף אותנו לגמרי בעתיד הנראה לעין. זה טוב ויפה אבל לפעמים לתקן את השטויות שלו הופך להיות יותר קשה מלהסתמך על הבינה האנושית

DelPiero אמר:
lemmacantor אמר:
הוא גרם לי לדיפקט בפרודקשן 😆

תפרט :)

השתמשתי בכלי AI בשביל לשפר את תקינות הקוד ולהפוך אותו ליותר קריא, גם בגלל שכלי שבודק תקינות התריע על כך.
והכלי הזה שינה פונקציונליות, מה שפספסתי וזה גם התפספס בטסטוס. פדיחה. אבל לומדים מזה.

בסוף מבחינתי המבחן יהיה בכמה שלבים בני אדם יצטרכו להיום מעורבים מבחינת oversight על טעויות או הזיות.

איך שאני מבין את זה, הצורה שבה LLM עובד זה שהוא בסך הכל עושה הסתברות של מה הטקסט הכי נכון לענות לתכתובת עם המשתמש ובסוף המטרה היא להשאיר את הצ'אט בחיים ואת היוזר מרוצה. את ההסתברות הוא מייצר בהתאם לחומרים שלמ מהם ומה שמגיע מהפידבק מאנטוציה וכו'. יש הרבה בעיות לדעתי עם השיטה הזאת אבל לא נכנס לזה עכשיו.

אם כלים של בינה אחרים עובדים בצורה דומה בני האדם יהיו חייבים להיות מעורבים בשלבים כאלו ואחרים

DelPiero אמר:
בסוף מבחינתי המבחן יהיה בכמה שלבים בני אדם יצטרכו להיום מעורבים מבחינת oversight על טעויות או הזיות.

איך שאני מבין את זה, הצורה שבה LLM עובד זה שהוא בסך הכל עושה הסתברות של מה הטקסט הכי נכון לענות לתכתובת עם המשתמש ובסוף המטרה היא להשאיר את הצ'אט בחיים ואת היוזר מרוצה. את ההסתברות הוא מייצר בהתאם לחומרים שלמ מהם ומה שמגיע מהפידבק מאנטוציה וכו'. יש הרבה בעיות לדעתי עם השיטה הזאת אבל לא נכנס לזה עכשיו.

אם כלים של בינה אחרים עובדים בצורה דומה בני האדם יהיו חייבים להיות מעורבים בשלבים כאלו ואחרים
זה תמיד ישתפר וישתפר אבל אני יכול להעיד על עצמי שבפרויקטים יותר מורכבים ומסובכים, אם אתה לא נותן לו פרומפטים מאוד מדויקים ומציג לו את *כל* המידע הוא עושה המון טעויות.

בגדול כמו שאתה אומר, יש פה הרבה עניין של "ניחוש" ושהוא "משלים" לעצמו את המידע החסר לפי מה שהוא "חושב"

בדיוק זה מה שיש לי בעבודה. ביזנס מורכב בין אם קוד או דטבייז, שקיים המון שנים. ככה שאין מצב להחליף מתכנת. זה לא משנה אם אתה מתכנת את הביזנס או מתכנת ה ai שיטפל בו.

מתוך סקיי ניוז:

Earlier this year, the West Midlands police chief was forced to apologise after it was revealed his officers relied on false information supplied by AI when deciding to ban fans of an Israeli football club from attending a match against Aston Villa in Birmingham.Maccabi Tel Aviv fans were barred from travelling to the game by the local Safety Advisory Group (SAG), which cited safety concerns based on advice from the police force.
This included a reference by the force to a fictional match, fabricated by AI, between the Israeli club and West Ham United.

חחח זה ענק באמת.

הזיות של בינה מלאכותית הגיעו להחלטה כזאת רצינית. אין העולם נדפק

DelPiero אמר:
מתוך סקיי ניוז:

Earlier this year, the West Midlands police chief was forced to apologise after it was revealed his officers relied on false information supplied by AI when deciding to ban fans of an Israeli football club from attending a match against Aston Villa in Birmingham.Maccabi Tel Aviv fans were barred from travelling to the game by the local Safety Advisory Group (SAG), which cited safety concerns based on advice from the police force.
This included a reference by the force to a fictional match, fabricated by AI, between the Israeli club and West Ham United.

חחח זה ענק באמת.

הזיות של בינה מלאכותית הגיעו להחלטה כזאת רצינית. אין העולם נדפק

חחחחח

ובלי קשר, הבריטים דפוקים גם בלי הזיות של AI

יש לי רעיון לעשות משהו בעבודה שנסמך על ה ai
(אני בתחום הבנייה)
ניסיתי לנסות לעשות משהו בכלים השונים (של גוגל צ׳אט גיפטי, של מיקרוסופט) ולא נתנו לי מענה
חשבתי על לעשות משהו לבד. איך אפשרי לעשות דבר כזה וכמה זה מסובך בכלים הביתיים שלי?
חשבתי אולי לקחת קורסים כאלו

Adi81 אמר:
(אני בתחום הבנייה)
ניסיתי לנסות לעשות משהו בכלים השונים (של גוגל צ׳אט גיפטי, של מיקרוסופט) ולא נתנו לי מענה
חשבתי על לעשות משהו לבד. איך אפשרי לעשות דבר כזה וכמה זה מסובך בכלים הביתיים שלי?

לא ממש הבנתי מה אתה מנסה לעשות בדיוק

DelPiero אמר:
Adi81 אמר:
(אני בתחום הבנייה)

לא ממש הבנתי מה אתה מנסה לעשות בדיוק

לדוגמא עשיתי הזמנת ריצוף
אז לבדיקה העלתי את התוכנית ל ai וכתבתי לו שיכתוב לי כמה ריצוף אני צריך להזמין
לא קיבלתי תשובה בכלל אז אמרתי לעצמי אולי יש יכולת לבנאדם רגיל לבנות כלי כזה או זה משהו הרבה יותר גדול מזה
(מתמטית זה דבר מאוד קל לחשב)

חזרה
למעלה