• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

בית הדין נגד מכבי חיפה 2023/24- נושא רשמי

• יוצר הנושא יוצר הנושא Apoc
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
Apoc אמר:
KevinDurant אמר:
Apoc אמר:
אגב בית הדין השאיר את התנאי של נקודה נוספת בתוך שנה מהיום בהתפרעות נוספת בנסיבות מחמירות
כלומר החלאות אדם לא מסתפקים בלהוריד לנו 2 נקודות ולהיפטר כבר מהתנאי המחורבן הזה שאין למכבי ת"א, הם רוצים להוריד לנו עוד ועוד ועוד.
למיטב הבנתי זה ציטוט מהפסק דין הקודם שבו ירדה לנו נקודה (ואז שם נכתב שיש לנו עוד תנאי של נק') לא בנוסף לדעתי.

אתה בטוח בזה? משמעותי אם זה נכון מה שאתה אומר.
החלק שאתה מדבר עליו נפתח בצורה הבאה:
"אשר לעונש, כנגד מכבי חיפה עומדת הפחתת נקודה על תנאי אשר נגזרה עליה באותה החלטה של ביה"ד העליון
אשר הוסיף שם לעניין הפעלתה את הדברים הבאים:
והוסיף,"

ואז היה את הציטוט המדובר מהפס''ד הקודם מה11.9 שהורידו לנו נקודה.

ואז נכתב בנוסף:
"בכך הביע ביה"ד העליון, במסגרת השתת עונש הפחתת הנקודה על תנאי בה אנו עוסקים כעת, את דעתו כי יש
להפעיל את עונש התנאי בכל הרשעה חוזרת של הנאשמת בעבירה של התפרעות אוהדים )בנסיבות מחמירות(.
פסיקה זו הינה המשכה של פסיקת ביה"ד העליון לרבות בהחלטתו מיום ,4.10.23 לעניין הפעלת עונש התנאי
כנגד בני סכנין, בה עמד ביה"ד על העקרון כי יש לדחות את הגישה הנמנעת מהפעלת עונשים על תנאי, שכן
הדבר מעקר את התכלית ההרתעתית של עונש על תנאי.
בכל אלה לא הותיר לנו כערכאה הדיונית ביה"ד העליון שיקול דעת של ממש ואפשרות שלא להפעיל את עונש
התנאי במקרה הנדון."

אני יכול לשלוח את הפס''ד החדש אם יש צורך אבל זה ממש משתמע.

אותו מספר נצחונות, אותו מספר תיקו, אותו מספר הפסדים ולנו יש הפרש שערים טוב יותר + ניצחנו אותם פעמיים.

זה שלצהובים זה לא מפריע רק מראהכמה הם נחותים מאיתנו
באמת שאם זה היה הפוך לא הייתי רוצה את המקום הראשון כהה

אגב, אנחנו שני מחזורים לסוף הליגה הסדירה. כמדומני מעולם לא קרה שזאת שסיימה שניה זכתה באליפות ? וזה גם ישפיע לנו על סדר המשחקים לרעה בעצם…כוס אמא שלהם

DelPiero אמר:
אותו מספר נצחונות, אותו מספר תיקו, אותו מספר הפסדים ולנו יש הפרש שערים טוב יותר + ניצחנו אותם פעמיים.

אגב, אנחנו שני מחזורים לסוף הליגה הסדירה. כמדומני מעולם לא קרה שזאת שסיימה שניה זכתה באליפות ? וזה גם ישפיע לנו על סדר המשחקים לרעה בעצם…כוס אמא שלהם

קרה רק בקיזוז, בפורמט נורמלי מתוך איזה 20 פעמים זה אכן לא קרה מעולם.
שנה שעברה אני זוכר שרשמתי פה ברגע שסיימנו ראשונים את הליגה הסדירה שכנראה כבר אפשר לחגוג אליפות כי הפלייאוף בליגה הוא למראית עין בלבד.

Apoc אמר:
DelPiero אמר:

קרה רק בקיזוז, בפורמט נורמלי מתוך איזה 20 פעמים זה אכן לא קרה מעולם.
שנה שעברה אני זוכר שרשמתי פה ברגע שסיימנו ראשונים את הליגה הסדירה שכנראה כבר אפשר לחגוג אליפות כי הפלייאוף בליגה הוא למראית עין בלבד.

בסדר כן מן הסתם לא התייחסתי לקיזוז. 20 פעמים ופעם אחת מקום שני לא זכה!

תחשבו על זה שאחרי העונה שבה שחר הסכים לתל אביב לארח ברמת גן את הפועל פתח תקווה במשחק ״חוץ״, הקיזוז ועכשיו זה, זה שלוש אליפויות לא ספורטיביות ששום מועדון אחר לא היה מסכים להן

אסור בשום פנים ואופן לתת לזה לעבור ככה על סדר היום

DelPiero אמר:

זה לא רלוונטי אני חושב אם מעולם לא קרה שזו שסיימה שניה לפני הפליאוף לקחה אליפות.
כי תמיד היתה לזה סיבה - הקבוצה שסיימה שניה את הליגה הסדירה, סיימה תמיד במקום הזה כי היא באמת היתה פחות איכותית מזו שסיימה ראשונה. אז מה שהתבטא בליגה כל העונה, התבטא גם בפליאוף.
עכשיו זה מצב שונה לגמרי, זו תהיה פעם ראשונה שהקבוצה הפחות איכותית תסיים ראשונה את הליגה הסדירה.

gargy אמר:
DelPiero אמר:

זה לא רלוונטי אני חושב אם מעולם לא קרה שזו שסיימה שניה לפני הפליאוף לקחה אליפות.
כי תמיד היתה לזה סיבה - הקבוצה שסיימה שניה את הליגה הסדירה, סיימה תמיד במקום הזה כי היא באמת היתה פחות איכותית מזו שסיימה ראשונה. אז מה שהתבטא בליגה כל העונה, התבטא גם בפליאוף.
עכשיו זה מצב שונה לגמרי, זו תהיה פעם ראשונה שהקבוצה הפחות איכותית תסיים ראשונה את הליגה הסדירה.

אבל מחזור אחר כך או 2 מחזורים או 3, מתישהו לרוב הקבוצה שסיימה במקום השני עברה להיות מקום ראשון לאיזו תקופה קצרה ואז חזרה למקום שני והפסידה את האליפות.
זה לא טענות נכונות אז הגיונית להגיד שזו שסיימה מקום ראשון אחרי 26 מחזורים מסיימת ראשון גם אחרי 36 כי אחרת לא הייתה מסיימת ראשונה אחרי 26, זה שרירותי הרי. ואם היו עוצרים אחרי 27 והיא בדיוק הייתה מקום שני?
הטענה היותר הגיונית היא שסדר המשחקים נותן לה יתרון שכנראה לא הצליחו עד כה לשבור אותו.

Ganjot אמר:
Daniel123 אמר:
https://www.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=8638&docID=463518

תגידו יש דבר יותר מבחיל ממכבי ת"א?
הם אשכרה רוצים לקחת אליפות בעזרת בית הדין ולא על הדשא.
אם ננצח אותם במשחק העונה הראשון בבלומפילד זה יהיה אחד הדברים היותר מרגשים שלי כאוהד.
ממש מקווה שהשחקנים יקחו את זה למקום טוב ושזה לא יוציא להם את הרוח מהמפרשים.
שיגיעו עם עוד יותר מוטיבציה ורצון לנצח ולהוכיח.
הם הפכו השנה למשהו שקשה להסביר אותו. מהבכי על השופטים בכל משחק אפשרי, דרך זה שקין מדבר עלינו אחרי משחק שלהם בכלל, החרם שלהם כמועדון על ספורט5 שהם אתר הבית שלהם, ההעתקה של 5 בהגנה ומצבים נייחים כשדברים הפסיקו ללכת להם, זה שהם הביאו מאה שחקנים בינואר, והשיא (עד לעכשיו) היה עם קאסה שעשו הכל רק שלא יהיה לנו קשר.
אני באמת לא אתפלא אם הם שכרו מישהו שיזרוק את האבוקה לדשא, הם עד כדי כך נואשים.

הם הפכו להיות הפועל של עונת הקיזוז, זה פשוט מדהים כמה דימיון יש בין העונות האלה.

אם מחזירים את הנקודה הזו אין שום סיבה שלא יחזירו את הנקודה מתחילת העונה מאותם טעמים בדיוק, המקרים זהים ואין שום הבדל ביניהם.

אני מניח שבמידה ותחזור הנקודה זה גם "ייתן" סיבה מספיק טובה להגיש ערעור גם על הנקודה הראשונה.

KevinDurant אמר:
אם מחזירים את הנקודה הזו אין שום סיבה שלא יחזירו את הנקודה מתחילת העונה מאותם טעמים בדיוק, המקרים זהים ואין שום הבדל ביניהם.

אני מניח שבמידה ותחזור הנקודה זה גם "ייתן" סיבה מספיק טובה להגיש ערעור גם על הנקודה הראשונה.

1) לא יחזירו אז לא נידרש לקושייה
2) אתה בטוח שאפשר לערער על עונש מלפני תחילת הליגה? אין מגבלת זמן?

KevinDurant אמר:

לא חושב שאפשר להגיש ערעור (או זכות ערעור) מבחינת דד ליין.

Apoc אמר:
KevinDurant אמר:

אני כמעט בטוח שיחזירו את הנקודה. בית הדין זה גוף שתלוי בתקשורת. הוא נותן את העונשים בהתאם לרעש התקשורתי ולביקורת הציבורית. זה המתאם החזק ביותר שאני מוצא בפסקי הדין שלו.

אליאור אמר:
Apoc אמר:
KevinDurant אמר:

אני כמעט בטוח שיחזירו את הנקודה. בית הדין זה גוף שתלוי בתקשורת. הוא נותן את העונשים בהתאם לרעש התקשורתי ולביקורת הציבורית. זה המתאם החזק ביותר שאני מוצא בפסקי הדין שלו.

אם הרעש שאנחנו כמכבי חיפה עושים בתקשורת היה שווה משהו לא היינו מקבלים שום הורדת נקודות מלכתחילה, אבל קיבלנו כבר 5 בתוך פחות משנה והזרוע עוד נטויה.

Apoc אמר:
אליאור אמר:
Apoc אמר:

אם הרעש שאנחנו כמכבי חיפה עושים בתקשורת היה שווה משהו לא היינו מקבלים שום הורדת נקודות מלכתחילה, אבל קיבלנו כבר 5 בתוך פחות משנה והזרוע עוד נטויה.

קיבלנו חמש כשל-3 מהן לא הייתה יכולה להיות שום השפעה. על נקודה נוספת שתקנו (וחבל מאוד). פה זו הפעם הראשונה שעושים רעש.

אליאור אמר:
Apoc אמר:
אליאור אמר:

קיבלנו חמש כשל-3 מהן לא הייתה יכולה להיות שום השפעה. על נקודה נוספת שתקנו (וחבל מאוד). פה זו הפעם הראשונה שעושים רעש.

הייתה להן השפעה אבל
זה מה שאני ודוד אמרנו פה בזמנו
ההשפעה שלהן זה מה שאתה רואה העונה, זה היה הכנה של הקרקע וזה שלא "שרפו את המועדון" באותו הזמן הביא אותנו לאיפה שאנחנו היום

אם יחזירו לנו את הנק' הזו אז גם יחזירו לצהבת את הנק' שלהם. אנחנו עדיין נהיה במינוס נק' ביחס אליהם.

Apoc אמר:
אליאור אמר:
Apoc אמר:

הייתה להן השפעה אבל
זה מה שאני ודוד אמרנו פה בזמנו
ההשפעה שלהן זה מה שאתה רואה העונה, זה היה הכנה של הקרקע וזה שלא "שרפו את המועדון" באותו הזמן הביא אותנו לאיפה שאנחנו היום

אני לא מדבר על השפעות של מידרון חלקלק. אני מדבר על מתי קל לבית הדין להוריד נקודות ומתי לא. עכשיו יהיה לו מאוד קשה לא להפוך את ההחלטה כי זו הפעם הראשונה שיש ביקורת ציבורית סוערת סביב זה. בפעמים הקודמות לא הייתה.

Apoc אמר:
gargy אמר:
DelPiero אמר:

אבל מחזור אחר כך או 2 מחזורים או 3, מתישהו לרוב הקבוצה שסיימה במקום השני עברה להיות מקום ראשון לאיזו תקופה קצרה ואז חזרה למקום שני והפסידה את האליפות.
זה לא טענות נכונות אז הגיונית להגיד שזו שסיימה מקום ראשון אחרי 26 מחזורים מסיימת ראשון גם אחרי 36 כי אחרת לא הייתה מסיימת ראשונה אחרי 26, זה שרירותי הרי. ואם היו עוצרים אחרי 27 והיא בדיוק הייתה מקום שני?
הטענה היותר הגיונית היא שסדר המשחקים נותן לה יתרון שכנראה לא הצליחו עד כה לשבור אותו.

אבל לא מסיימים ליגה אחרי 27 מחזורים, כי אז אחת מהקבוצות שיחקה נגד קבוצה לכאורה קשה יותר, והקבוצה האחרת שיחקה נגד קבוצה לכאורה קלה יותר. מסיימים את הליגה אחרי שכל קבוצה שיחקה נגד כל הקבוצות האחרות.
אני לא זוכר את כל 20 השנה האחרונות, אז אולי היו פה ושם שנים שזה היה אחרת, אבל אני כן זוכר שברוב המקרים מי שסיימה את הסיבוב הראשון במקום הראשון, סיימה גם את הסיבוב השני במקום הראשון (וגם את הפליאוף והאליפות).
בכל מקרה בכל העונות האחרונות, תמיד הקבוצה שסיימה את העונה הסדירה במקום הראשון, היתה גם האיכותית ביותר. אנחנו ב 3 שנים האחרונות היינו הכי איכותיים, לפני זה גרמניה, לפני זה ב״ש. אתה לא מסכים עם זה?
ובקשר ללוח משחקים, אני ממש לא סגור על זה שלוח המשחקים של המקום הראשון עדיף משמעותית על פני זה של המקום השני. (אולי ספציפית העונה כן כי מישהו אמר שיכול להיות מחזור 3 בפליאוף דרבי חוץ, ואז בעצם אנחנו פותחים את הפליאוף עם 4 משחקי בית, וזה כבר משמעותי). אבל בכללי, לקבוצה שמסיימת המקום הראשון, יש את הרצף מוות הזה של 3 משחקי חוץ רצופים כשהאחרון שבהם הוא משחק העונה המכריע, והוא בחוץ. אז במה היתרון הגדול של סדר המשחקים לקבוצה שסיימה ראשונה?

Apoc אמר:
KevinDurant אמר:

לא אמרתי שאני בטוח, אמרתי שזה נשמע לי "הגיוני", בהתחשב בזה שכביכול יש "שינוי בגישה"

זה כמו ראייה חדשה או בחינה חדשה של נסיבות האירוע.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
חזרה
למעלה